12/1/14

Κλαίει η μισή Αθήνα

Παναγιώτης Λιάκος
 
Ο Τατσόπουλος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει πολλά κοινά με τον Άδωνι της κυβέρνησης. Πρώτο και κύριο, τα βιβλία.

Ο Πέτρος τα γράφει και η βουβουζέλα του Μνημονίου (ο κ. Γεωργιάδης, βεβαίως βεβαίως) τα πουλάει από τηλεοράσεως. Ο δεύτερος δεν πουλάει τα βιβλία του πρώτου, αλλά γενικώς πουλάει. Αλλο σημείο σύμπτωσης του Πετράν με τον υπουργό Υγείας είναι το νουνεχές και συγκρατημένο στιλ στην άσκηση δημόσιου λόγου. Κάνουν τόση ησυχία όση μια μπετονιέρα που ανακατεύει χαλίκια, χειροβομβίδες, ροκάνες και παιδικές κουδουνίστρες. Είναι εξαιρετικά διακριτικοί, δεν προκαλούν και σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή με τη λογική που βλέπεις να ξεχειλίζει από τα μπατζάκια και τα μάτια τους (ο καθρέφτης της ψυχής). Επίσης, ένα έπιπλο που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως οικόσημο και για τους δύο είναι το κρεβάτι.

Ο κ. Τατσόπουλος (κατά δήλωσίν του) έχει κοιμηθεί με τη μισή Αθήνα και ο κ. Γεωργιάδης, αν παραμείνει υπουργός, θα στείλει σε νοσοκομειακή κλίνη ολόκληρη την Ελλάδα. Η μόνη τους διαφορά είναι η έλλειψη μαρτυριών για τις επιδόσεις εκάστου στις κρεβατοδρομίες ή στα ξαπλώματα.
Σεπόλια

Οταν ο Τατσόπουλος είπε ότι ξάπλωσε με τη μισή Αθήνα δεν βγήκε ούτε ένα οικοδομικό τετράγωνο των Σεπολίων για να τον επιβεβαιώσει. Ομως, οι αρρωστούληδες στα νοσοκομεία που χαλάνε τα σεντόνια και τα αναλώσιμα κάθε μέρα έχουν να λένε έναν καλό λόγο για την υπουργάρα των 25 ευρώ. Ακόμα και οι -για την ώρα- υγιείς μόνο ερωτόλογα εκτοξεύουν για τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ με την αισθαντική φωνή του βραχνοκόρακα.

Ο βίος των δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής και της ψυχαγωγίας είναι τόσο... παράλληλος ώστε ακολουθούν σχεδόν τα ίδια βήματα και στην απομάκρυνσή τους από τις εστίες της ισχύος τους. Ο μεν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δε από το υπουργείο. Ο μεν τα έβαλε με τον Διαμαντόπουλο και με τη λοιπή νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ και ο δε με μια τοσοδούλα μειοψηφία δέκα εκατομμυρίων νοματαίων, που δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να πληρώνουν το 25ευρω για να κάνουν τσεκ ιν στα νοσοκομεία.

Τέλος, αμφότεροι χρησιμοποιούν μετά μανίας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Φεϊσμπούκια, τουιτέρια και δεν συμμαζεύεται - προς τέρψιν όλων μας. Γιατί δεν κάνουν ένα κόμμα παρεάκι; Θα σκίσουν!

Παναγιώτης Λιάκος
δημοκρατία

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.