11/2/14

Ραδ. συνέντευξη του Παν. Ήφαιστου: "Η Κύπρος δέχεται τη χαριστική βολή" (Ηχητικό)

Νέα φάση συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού αρχίζει με συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.  
Τη συνάντηση των δύο ηγετών ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη και αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Τρίτης στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας,  που βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη».
«Η Κύπρος αυτή την ώρα δέχεται τη χαριστική βολή και μετατρέπεται σε όμηρο της Τουρκίας, εξαιτίας της πολιτικής απραξίας της κυβέρνησης Σαμαρά στο θέμα», είπε στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικές Σπουδές, στο Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος.

«Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να γίνουν στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Χωρίς τετελεσμένα», επισήμανε ο καθηγητής.


1 σχόλιο:

  1. Μήπως αντί για πολιτικοί σε Ελλάδα και Κύπρο να πηγαίνανε να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις σε τμήμα πολιτικών επιστημών?
    Πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
    Γιατί από τη μια συζητάνε με τον κατακτητή την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ άλλοι έχουν πει ότι "Θα το ρισκάρουμε με τη Τουρκία".

    Ουσιαστικά όλοι αυτοί (πλην λίγων περιπτώσεων εντός διαφόρων κομμάτων) ρισκάρουν ή θέλουν να ρισκάρουν όταν γίνουν κυβέρνηση την ασφάλεια των Ελλαδιτών και των Ελληνοκυπρίων αδελφών μας.

    Να τους υπενθυμίσουμε τι έγινε το 1974? Απώλεια της Βόρειας Κύπρου, νεκροί σε μάχες, εν ψυχρώ δολοφονίες, βιασμοί και αιχμάλωτοι οι οποίοι δεν γύρισαν στην πατρίδα.
    Νομίζουν ότι με την αποδοχή του νέου σχεδίου δεν θα γίνουν αυτά ξανά μελλοντικά? Θα γίνουν και τότε δεν θα έχουν ούτε σφεντόνα. Αν πουν να αντιδράσουν θα είναι πιο αδύναμοι σε οπλισμό από οποιαδήποτε προηγούμενη ΕΟΚΑ με μια Τουρκία πολύ πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

    Δεν διαπραγματεύεσαι με έναν εισβολέα που διατηρεί στρατό κατοχής, που δεν έχει απολογηθεί για τα εγκλήματα πολέμου του 1974 αλλά κοιτάει πως να αρπάξει και τα υπόλοιπα. Ας κάνουν διχοτόμηση και ας υπογράψουν οι μεγάλες δυνάμεις ότι αναγνωρίζουν ανεξάρτητο Τουρκοκυπριακό κράτος. Ας το κάνουν! Ας κάνει Αττίλα 3 η Τουρκία να καεί όλη η ευρύτερη περιοχή και να γίνει ανεξέλεγκτο το ήδη ασταθές Ανατολικό ζήτημα.
    Σε αυτό το ζήτημα πάντα ο μεγάλος ασθενής είναι η Τουρκία. Προσωρινά φαίνεται ότι είναι άλλοι. Πάντα όμως όπως και στις προηγούμενες φάσεις του, είναι η Τουρκία και οι Τούρκοι ξέρουν ότι αρκεί μόνο μια λάθος μοιραία κίνηση στη σκακιέρα.
    Δεν ξέρω αν σε ένα τέτοιο σενάριο θα υπάρχει Κύπρος με τη σημερινή μορφή...πάντως Τουρκία δεν θα υπάρχει..καθόλου. Προς δυστυχία των διαφόρων φίλων και "ρεαλιστών" των Νεοθωμανών Μογγόλων.

    Δύο πράγματα χρειάζεται ένα κράτος όταν βρίσκεται υπό απειλή:

    1) Συμμαχίες με κράτη που έχουν κοινά συμφέροντα.

    2) Ενίσχυση ένοπλης αποτρεπτικής ισχύος.

    Ουσιαστικά με το νέο σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας κάποιοι θέλουν ο Ελληνισμός να αποδεχθεί τη διάλυση κάθε ένοπλης αποτρεπτικής ισχύος ώστε να μην μπορεί στην ΠΡΑΞΗ έστω και τη τελευταία στιγμή να αντισταθεί σε μια ένοπλη ενέργεια. Να ζήσουμε δηλαδή μεταξύ άλλων και μια δεύτερη απόσυρση μεραρχίας.

    Επίσης, να δεχθεί ο Ελληνισμός ότι μέσω των Τουρκοκυπρίων (και των εποίκων) που θα λειτουργήσουν ως πιστά όργανα της Άγκυρας το κλέψιμο των ενεργειακών πόρων που θα του έδιναν την ευκαιρία να γίνει μεγάλη(και το κυριότερο μη επεκτατική όπως κάποιοι άλλοι) δύναμη στη περιοχή.
    Να σβήσει ο Ελληνισμός από τη Κύπρο και μετά από μερικά χρόνια, ως Γερμανική αποικία με έναν αδύναμο στρατό από το μνημόνιο 3,4,5,6 να ζήσουμε σκηνές Κοσόβου στη Θράκη και "ρεαλιστική" μοιρασιά των κοιτασμάτων σε Αιγαίο καθώς και τη παραχώρηση "γκρίζων" μικρονησίδων. Αυτό είναι "ρεαλισμός" κάποιων. Σε συνδυασμό δε με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και το "προοδευτικό" μας πνεύμα να δημιουργηθούν ισχυροί ισλαμικοί θύλακες σε διάφορες ευαίσθητες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και μεγάλα νησιά της χώρας. Βούτυρο όλα στο ψωμί των Τούρκων.

    Τα ρισκάρουμε όλα! Δώσεεε!

    Τι χειρότερο μπορεί να γίνει από όλα αυτά?!
    Καλύτερα να ξαναπούμε ΟΧΙ σε κάθε σχέδιο με οποιοδήποτε κόστος.
    Θέλουν οι Τούρκοι να προχωρήσουν σε χρήση βίας. Ας το κάνουν! Όλο απειλές είναι. Ας το κάνουν!
    Για να δούμε ποιος θα χάσει στο τέλος. Μία σπίθα θέλει η περιοχή να καταρρεύσουν όλα. Να μην υπάρχει η παραμικρή σταθερότητα στη περιοχή και μετά κάποιοι (που δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πραγματικό τους συμφέρον σε βάθος χρόνου και γι' αυτό φταίμε και εμείς ως Ελληνισμός)να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν. Τότε να τους δούμε.

    Υπάρχουν στιγμές που ένας λαός πρέπει να πολεμήσει(εντός και εκτός εισαγωγικών) έστω και με φαινομενικά ανύπαρκτες ή ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Αν θέλει να σταθεί όρθιος και μελλοντικά ισχυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.