17/2/14

Ρωσία-Mistral: Ναυτική βάση για τα ελικοπτεροφόρα

Το Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισε την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό των αποβατικών ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral που ναυπηγούνται στη Γαλλία για λογαριασμό του.

Οι εγκαταστάσεις κατασκευάζονται στο κόλπο Uliss, στον μεγάλο ναύσταθμο του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται κοντά στο Βλαδιβοστόκ. Όπως ανέφερε ο υποναύαρχος Sergei Avakyants, διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού,
στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, κατά τη διάρκεια της τελετής για την έναρξη των εργασιών κατασκευής η βασική υποδομή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, ενώ η βάση θα μπορεί να υποδεχθεί και υποστηρίξει τα αποβατικά ελικοπτεροφόρα του τύπου στις αρχές του 2018.

Λεπτομέρειες για τα εκτελούμενα έργα παρείχε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστράτηγος Igor Konashenkov σε δηλώσεις τους στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο προβλήτας της ναυτικής βάσης θα επεκταθεί ώστε το μήκος του να φθάσει τα 2.700 μέτρα ώστε να συμπεριλάβει και θέσεις αγκυροβόλησης μήκους 1.600 μέτρων.

Επίσης, πρόκειται να αντικατασταθούν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και επικοινωνιών ενώ η περιοχή φόρτωσης πυρομαχικών θα ανακατασκευαστεί ριζικά και οι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές που διασφαλίζουν την πρόσβαση σε αυτή θα αναβαθμιστούν.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παραλάβει το πρώτο ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral, το οποίο θα φέρει την ονομασία Vladivostok την 1η Νοεμβρίου 2014.

http://www.defence-point.gr/news/?p=95840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.