1/4/14

Μέρκελ προς Μπουτάρη: Παράτα τα κι έλα Βερολίνο!

Coat_Of_Arms_BerlinΣάλος στην Δημαρχία της Θεσσαλονίκης! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Μένουμε Θεσσαλονίκη, η Μέρκελ κατασυγκινημένη από την πολιτεία του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο της πόλης, που τον αναδεικνύει ως τον καταλληλότερο των καταλληλότερων στην Ελλάδα, του απέστειλε μέσω του επιτετραμμένου της Χανς Γιόακιμ Φούχτελ θερμή επιστολή. Στην επιστολή της τον καλεί να παρατήσει τους «χωριάτες» στην Θεσσαλονίκη, και να αναλάβει δήμαρχος Βερολίνου –το οποίο μάλιστα έχει ως έμβλημά του, τι άλλο;, την αρκούδα (!). Βίοι παράλληλοι, λοιπόν, της μητρόπολης της Ευρώπης και της αυτού μεγαλειότητας, δημάρχου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη του Α΄.
Ακολουθεί, πλήρης η επιστολή, έτσι όπως υπεκλάπη από την κωλότσεπη του δημάρχου –την ώρα που ρέμβαζε, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη-Ο νέος πολίτης του μέλλοντος: Κλάμπινγκ, Γκαρσόν, Νανοτεχνολογία»…
«Λίμπλιχε (αγαπητέ) Yannis

Με χαρά βλέπω ότι κατά την προηγούμενή σου θητεία αναδείχθηκες σε κορυφαίο των κορυφαίων δημάρχων της μικρής, πτωχευμένης σου χώρας. Πραγματικά το συζητούσαμε προχθές με τον Βόλφγκανκ (Σόιμπλε) την απίστευτη περίπτωσή σου, ένας πετυχημένος δήμαρχος-επιχειρηματίας (για μας, χερ Yannis ξέρεις τα δύο είναι το ένα και το αυτό) στην μοναξιά της επιτυχίας του, σαν ναυαγός στον ωκεανό ενός αποτυχημένου κράτους, μιας αποτυχημένης κοινωνίας, περιτριγυρισμένος από ένα μάτσο χρεοκοπημένων και οπισθοδρομικών χωριατών.
Λίμπλιχε Yannis
Θέλω να σου στείλω τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια. Ενσαρκώνεις, αυτό που λέγαμε εδώ παλιά στο Ράιχσταγκ Triumph des Willens (έναν Θρίαμβο της Θέλησης). Οι ιδέες σου να μετατρέψεις την Θεσσαλονίκη σε βίγλα τουIndustrial Clubbing, λίκνο της νεοφιλελεύθερης επιχειρηματικότητας, μια μικρή Ταϋλάνδη των Βαλκανίων, επίκεντρο του ισραηλο-τουρκικού ιστορικό-πολιτικού τουρισμού, και την ίδια στιγμή σημαντικό ενεργειακό πόλο μέσα από την καύση απορριμμάτων, ξεπερνούν σε σύλληψη τις αντίστοιχες που είχαμε όταν μεταμορφώσαμε την χρεοκοπημένη και αποτυχημένη Ανατολική Γερμανία (όπου, ξέρεις, μεγάλωσα, και την οποία απεχθάνομαι τουλάχιστον όσο κι εσύ απεχθάνεσαι τους συμπολίτες σου). 
Λίμπλιχε Yannis. Ραγίζει η καρδιά μου σαν σε βλέπω να σπαταλιέσαι μεταξύ αυτών των νωθρών, υπερ-παχύσαρκων κομματικών δεινοσαύρων που πασχίζουν να εκτελέσουν την βούλησή μας στην Γκρίχεν-Λάντεν (κρατίδιο της Ελλάδας). Ομολογώ ότι τους παραταΐσαμε κατά το παρελθόν με μίζες της Siemens, και της πολεμικής μας βιομηχανίας –και τώρα κάνουν σαν κακομαθημένα, και ανασφαλή παιδιά: Είναι ανίκανοι να τα καταφέρουν μόνοι τους, και φοβούνται τους ίδιους τους υπηκόους –ιδιαίτερα την στιγμή που θα πάψουμε να τους εκβιάζουμε. Εσύ, ο έτερος λίμπλιχε Yannis (Στουρνάρας) και αυτός ο καλός μου ο Stavros (Θεοδωράκης) είστε πραγματικά άφθαρτοι, νεάζοντες και αποφασισμένοι!
Λίμπλιχε Yannis. Σε καλώ να το ξανασκεφτείς. Επιτυχία σε μια χώρα που ενσαρκώνει την σύγχρονη εκδοχή της Απόλυτης Αποτυχίας δεν είναι παρά μια σταγόνα γάργαρου νερού σε μια φριχτή, απαίσια έρημο.
Φτάνει πια να βασανίζεσαι και να υπομένεις τα πάθη της Μεγάλης Χρεοκοπίας. Those poor bastards, που λέτε και στην καλή σας την γλώσσα, σχεδιάζουν να σε σταυρώσουν –γιατί σε φθονούν. Παράτα την Θεσσαλονίκη κι έλα κοντά μου στο Βερολίνο (έχει για έμβλημα την Αρκούδα, με την οποία εξάλλου ασχολείται και ο υγιής οικονομικά, τόσο εύρωστος Αρκτούρος), να αναλάβεις τα ηνία της πανευρωπαϊκής μητρόπολης. Όσο για τους Έλληνες, μην ανησυχείς, έχουμε κι εδώ διάφορους ασώτους, που πασχίζουμε να βάλουμε στον σωστό δρόμο με την παραδοσιακή μας μέθοδο, ξέρεις, arbeit macht  frei.
Σκέψου το, σε παρακαλώ, μην σπαταλιέσαι άλλο μέσα στον ελληνικό βάλτο.
Δική σου,
Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ
Υ.Γ. Συγχώρεσε τον καλό μου Χανς-Γιόακιμ για την ατσουμπαλοσύνη και την νωθρότητά του. Είναι, ο καημένος, έξω από τα νερά του, underqualified, που λέτε κι εσείς στη χώρα σας. Έχει να κάνει τόσα πολλά στην Ελλάδα –κι εδώ τον είχαμε μόνο να χαφιεδίζει τους βουλευτές του καλού μας CDU μέσα στο κοινοβούλιο, και να διοργανώνει καμηλοδρομίες προς τιμήν του Χέλμουτ Κολ. Δεν χρειαζόμαστε, να ξέρεις, καλύτερο στην Ελλάδα. Οι δήμαρχοι σας είναι αρκετά πειθήνιοι και πρόθυμοι  –εξάλλου έχουμε κι εσένα».
Υστερόγραφο: Ένα γέλιο θα σας θάψει

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Έχετε δίκιο η φτωχομάνα που έβγαλε έναν Παναγιώτη Ψωμιάδη,έναν Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, έναν Γιάννη Ιωαννίδη βρε αδερφέ, να έχει πέσει στα χέρια του Μπουτάρη;!

    Αντρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.