4/1/15

Γιατί καθαρόαιμοι δεξιοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ…

Τις τελευταIες μέρες μιλάω με διάφορους φίλους μου όλων των τάσεων.
Και με έκπληξη ακούω από καθαρόαιμους δεξιούς ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ από αγανάκτηση και αηδία με την κυβέρνηση.

Πράγματι, κάθε φορά που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν κινδυνολογική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που προαναγγέλλουν αναπόφευκτη χρεωκοπία αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία (λες και δεν μας χρεωκόπησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), κάθε φορά που με αλαζονικόν και υπεροπτικόν ύφος εμφανίζονται οι διάφοροι εκπρόσωποι του νεκρού πλεον δικομματισμού να μας… διαφωτίσουν για το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ, επιτυγχάνουν απλώς να στείλουν άλλη μία φουρνιά ψηφοφόρους στην σημερινή αντιπολίτευση.

Το 1981 η Δεξιά έπεφτε, μετά από μακροχρόνια κυριαρχία. Είχε, όμως, τουλάχιστον να επιδείξει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, μία στοιχειωδώς νοικοκυρεμένη διαχείριση της οικονομίας και μία έστω και βαλκανικού τύπου αστική αντίληψη.

Τώρα, τι έχει να επιδείξει η απερχόμενη κυβέρνηση; Η υποτίθεται «αστική» δεξιά των Σαμαρά-Στουρνάρα εξαπέλυσε την μεγαλύτερη επίθεση στην ακίνητη ιδιοκτησία και στην μεσαία τάξη, καταρράκωσε τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, διέλυσε το εμπόριο προωθώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών, και έτσι δυσαρέστησε την ίδια την παραδοσιακή κοινωνική βάση του κόμματός τους.

Τι να φοβηθεί ο δεξιός ψηφοφόρος από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μην χρεωκοπήσει την ήδη χρεωκοπημένη χώρα; Μην πάρει τα σπίτια των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών, και ιδίως των άλλοτε εύπορων αστών, που ζούσαν από ενοίκια, και τώρα ούτε να τα νοικιάσουν μπορούν, ούτε να τα πουλήσουν, ούτε να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ έχουν, ούτε τα τοκοχρεωλύσια από τα επισκευαστικά και στεγαστικά δάνεια μπορούν να εξυπηρετήσουν;

Αλλά και το επιχείρημα της δήθεν ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και της «παραμονής μας στο ευρώ» το υπονόμευσε η κυβέρνηση Σαμαρά, με το γεγονός ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε για να διορθώσει το αποτυχημένο, διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό κράτος και το τριτοκοσμικό πολιτικό σύστημα.

Με την πολιτική της, τελικά, η ΝΔ αποξενώθηκε από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, οι δε καθαρόαιμοι δεξιοί δεν βλέπουν οποιοδήποτε δεξιό χαρακτηριστικό στο κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Η οργή, η αγανάκτηση, η απαξίωση που συνοδεύει την τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση είναι αυτή που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία πιθανώς με αυτοδυναμία.

kontranews

6 σχόλια:

  1. Οι παλαιοί ψηφοφόροι της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν το τέως κόμμα τους για δύο λόγους.

    Πρώτος και σοβαρός λόγος είναι τα μόνιμα συμπτώματα εμετού που έχουν βλέποντας ένα δούλο των Γερμανών και των Αμερικάνων μαζί με μία χούφτα από ρεμάλια επιπέδου Σταμάτη, Λαζαρίδη, Μουρούτη κα, να σφετερίζονται ένα ιστορικό κόμμα και να το έχουν μετατρέψει σε χαβούζα απατεώνων και πλυντήριο της συμμορίας του Βενιζέλου.

    Ο δεύτερος και σοβαρώτερος λόγος η επίσης εμετική διάθεση με τους λεγόμενους παραδοσιακούς Ηρακλειδείς τύπου Καραμανλή, Παυλόπουλου, Μπακογιάννη, Αβαρμόπουλου κα, οι οποίοι βοήθησαν στο στήσιμο της παράγκας, οι οποίοι με ένα σαρδόνιο χαμόγελο κορόιδευαν τον λαό επί χρόνια, οι οποίοι ψήφιζαν σε όλα ΝΑΙ χαμογελώντας κάτω από τα μουστάκια τους και λέγοντας "τι θα κάνουν οι χαχόλοι της δεξιάς, πάλι εμάς θα ψηφίσουν".

    Στην καταμέτρηση θα καταλάβουν ότι οι χαχόλοι δεν τους ψήφισαν και ότι ο σκουπιδοτενεκές είναι απίθανα βαθύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη και τώρα που τέλειωσαν (ή μήπως ειδικά γι αυτό;) μυαλά δεν άλλαξαν.

    Ο «σοβαρός» Χαρδούβελης κάνει ρουσφέτια: Βόλεψε την «ιδιαιτέρα» του στις Βρυξέλλες με ετήσιες αποδοχές 72000 ευρώ που θα πληρώνει η Ελλάδα

    Οι βουλευτές πήραν τον μισθό του Ιανουαρίου αν και δε θα… δουλέψουν (το ίδιο είχε γίνει και τον Μάιο του 2009, όταν έκλεισε αιφνιδιαστικά η Βουλή. Τους κατεβλήθη "αμοζιμίωση" ... με κλειστή Βουλή! Δεν άκουσα κανέναν να έχει αντίρρηση).

    Αυτοί ήταν, αυτοί είναι κι αυτοί θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό το παραμύθι του kontra, kontranews αλλά δεν έχει δράκο.
    Δηλαδή για να καταλάβω... δεξιοί, κεντροδεξιοί, ακροδεξιοί, κεντρώοι, ΑΝΤΙκομμουνιστές, ΑΝΤΙαριστεροί που ψήφισαν τον Μάιο 2014 νδ σε ποσοστό περίπου 23% την νδ ΔΕΝ θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή αλλά συριζα...

    Εντάξει βρε παιδιά και εγώ ο asepites ή οικολόγους/βεργή ή ένωση κεντρώων/λεβέντη θα ψηφίσω -:o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To λαμογιο ο Κουρης (κοντρανιους) παιζει τα ρεστα του μηπως βγει ο σαλεμενος ζουρνατζης (τσιπρας) και παμε σε δραχμη ουτως ωστε να ξεχρεωσει τα βαρεια του χρεη σε μικρο κλασμα αυτων που ειναι σημερα... Οχι μονο οι δεξιοι θα ψηφισουν ΝΔ αλλα και οι ακροδεξιοι και οι κεντρωοι ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΑΣΟΚΩΝ που ολοι τους δεν θελουν να δουν να διαλυεται η χωρα στα χερια απιστευτων παληατσων τυπου Μηλιου, Κωνσταντοπουλου, Σκουρλετη και των ακροαριστερων ημιτρελλων συνιστωσων τους...
    Οσοι θελετε να το δειτε καντε μονοι σας στον ευρυτερο κυκλο σας (οπως εκανα εγω) μια ερευνα και θα δειτε οτι εστω και περιστασιακα οι ανωτερω που περιεγραψα θα ψηφισουν ΝΔ και αυτη ειναι η αβασταχτη αγωνια και το επερχομενο τελος του ακραιου επικινδυνου αχταρμα ανθελληνικων συνιστωσων με το ονομα ο Συριζας....
    Μετα τις 25 Ιανουαριου να δουμε που θα κρυφτουν οι κουρηδες οι λαζοπουλοι και οι φανατικοι ψευτοδημοσιογραφοι του ΕΡΤερατος που μας εκαναν δεκαετιες προπαγανδα πριν εμφανιστουν στα ψηφοδελτια του συριζαριου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τσουβάλιασμα με ευλογοφανείς προφάσεις αποτελούν τον εχθρό της αλήθειας.

    Λένε κάποιοι "αντιμνημονιακοί": "Μνημονιακές" κυβερνήσεις και ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς. Το ίδιο πράγμα ο ΓΑΠ με τον Σαμαρά. Σοβαρά; Νόθευσε τα στατιστικά της χώρας για να φέρει το Μνημόνιο ο Σαμαράς; Δεν κατήγγειλε και δεν αποδόμησε επανειλημμένα τις νοθείες αυτές; Αντιλαμβάνεσθε ότι το 2012 η χώρα παραδόθηκε στον Σαμαρά δεμένη χειροπόδαρα και ότι δεν είχε τη δυνατότητα ούτε καν να διώξει τον υπόδικο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;

    Αντιλαμβάνεσθε ότι άλλο μια χώρα που δεν έχει ακόμη κατακτηθεί και άλλο μια χώρα κατακτημένη; Άλλο μία χώρα στην οποία το 2009-10 ανοίχθηκε όχι απλώς Κερκόπορτα, αλλά κεντρική πύλη για να μπουν οι εχθροί; Ίδια πολέμησε ο Παλαιολόγος, ίδια οι κλέφτες; Ίδια πολέμησε ο στρατός στο αλβανικό έπος, ίδια η εθνική αντίσταση (η πραγματική, όχι η ψεύτικη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Αντιλαμβένεστε ότι για να έχει ο Σαμαράς τη δυνατότητα να κυβερνήσει στοιχειωδώς τη χώρα έπρεπε να πάει με τα νερά της κυρίαρχης πλέον, το 2012, τρόικας; Η μόνη άλλη λύση ήταν επίσημη κήρυξη χρεωκοπίας και δραχμή. Καλώς ή κακώς η πλειοψηφική επιλογή του κόσμου ήταν διαφορετική, δεν ήθελε την επίσημη χρεωκοπία και τη δραχμή. Εγώ ήμουν με την επίσημη χρεωκοπία και αν χρειαζόταν και δραχμή ακόμη, αλλά πόσοι ήταν με αυτή τη δύσκολη επιλογή; Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι έλεγαν (και λένε) "αντιμνημόνιο" και εννοούν "λεφτά υπάρχουν", δηλαδή να ακυρώσουμε τα μνημόνια και να γυρίσουμε με μια κίνηση στις 3 Οκτωβρίου 2009. Ναι, καλά! Αυτό μπορεί να υπήρχε ακόμη ως επιλογή μέχρι τις αρχές του 2010, αλλά μετά ο ΓΑΠ το ακύρωσε και το ακύρωσε εσκεμμένα.

    Λέει το άρθρο ότι δεν βλέπει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Μα η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, η νέα έξοδος στις αγορές και δύο φορές μάλιστα, είναι αμελητέα μεγέθη;;; Αυτό που ο ΓΑΠ ακύρωσε μέσα σε επτά μήνες για να το ξεκινήσει και μετά επί δύο ακόμη χρόνια εμβαθυνόταν και εδραιωνόταν, στον Σαμαρά πήρε 21 μήνες να το επανορθώσει - και αν τον είχε αφήσει η Μέρκελ θα είχαμε βγει στις αγορές και νωρίτερα. 21 μήνες ΜΟΝΟΝ, ήταν τιτάνιος άθλος αυτό που έγινε, η ανθρωπότητα έμεινε άφωνη. 600 μεγάλοι διεθνείς επενδυτές ενεγράφησαν στην ελληνική έκδοση 21 δις προσφέρθηκαν σε μια νύχτα στη χώρα να την δανείσουν! Ναι, ψηφίστηκαν άθλιοι φορολογικοί νόμοι και άλλοι άθλιοι νόμοι. Ναι, επί δυόμιση χρόνια προποιούνταν ότι κάνουν μεταρρυθμίσεις για να μην κάνουν τίποτε. Αλλά πέρα από αυτά υπήρξε ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, μερική αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, μια πρώτη δειλή ανάκαμψη που τη βιώναμε προς το τέλος του 2014 όλοι και όποιος πει ότι δεν τη βίωνε λέει ψέματα.

    Αυτή τη δειλή ανάκαμψη θέλησε να υπονομεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ μην τυχόν και "γυρίσει" υπέρ του Σαμαρά ο κόσμος μέχρι τον Ιούνιο του 2016, μήπως δει λιγάκι στην τσέπη του κάτι από πραγματικό success story, οπότε σου λέει, κάτσε να τα τινάξουμε τώρα όλα στον αέρα, μην τυχόν και δεν δει ο τόπος "κυβέρνηση της αριστεράς".

    Λοιδορήθηκε ο Σαμαράς για το success story, αλλά για πείτε μου ρε μάγκες αντιμνημονιακοί, προτιμάτε τον Τιτανικό του ΓΑΠ; Ή θα συκοφαντείς, ή θα εκθειάζεις τη χώρα σου. Ή θα λες "σάπια είναι τα μήλα μου" ή "εξαιρετικά είναι τα μήλα μου". Ο υπονομευτής διαχειριστής που εξυπηρετεί μυστικά τα συμφέροντα του απέναντι μαγαζιού λέει "σάπια είναι η πραμάτεια". Ο σωστός διαχειριστής λέει "πρώτο πράμα έχω". Και αυτό έκανε ο Σαμαράς. Δεν σας άρεζε το success story που το είπε στους ξένους στο κάτω κάτω και όχι στους Έλληνες, πάρτε λοιπόν τώρα έναν ακόμη Τιτανικό να μάθετε, μυωπικά πλάσματα.

    Δυστυχώς το πιθανότερο φαίνεται ότι με τέτοια ποιότητα ψηφοφόρων η χώρα σύντομα θα κυβερνηθεί από την αθλιότερη κυβέρνηση που θα έχει δει ποτέ αυτός ο τόπος. Υπαιτιότητι υποκριτών ψηφοφόρων που θα τους λες "εσύ φταις" και θα σου λένε "εγώ δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, εγώ ψήφισα Χρυσή Αυγή", λες και έτσι δεν επέλεγαν έμμεσα ως πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

    Να δούμε όμως αν θα μείνει καθόλου τσίπα για αυτοκριτική. Ή αν πάλι θα μας φταίνε οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη ημουν ακομα εκει,θα ελεγα οτι τα δοκιμασαμε αυτα, δεν τα δοκιμασαμε ? Τα δοκιμασαμε οταν οι κομμουνιστες επι Καραμανλη ξαφνικα πηδηξαν στο 15-16% με την ΕΔΑ, τα θυμοσαστε? Για δες τε τα που καταντησε το ΚΚΕ ! Ετσι ειναι οι Ελληνες, αλλα ακομα περισσοτερο εσεις οι Ελλαδικοι, εμεις που φυγαμε----η μας διωξατε--- μαθαμε πολλα πραγματα στο εξωτερικο, η ψυχη μας αλλαξε, μιση εσβυσαν,νεοι τροποι του σκεπτεσθαι μπηκαν μεσα μας, προσπαθησαμε να σας τα πουμε, αλλα που.............εσεις, τα ξερετε ολα. Αντε λοιπον, ακομα μια φορα καφτε ολα, προφανως δεν εχετε ακομα φτασει στον πατο του βαρελιου, αυτη την φορα ομως μιας και δεν θα ειμαι εκει να ψηφισω, αλλα εσεις ---τα εναπομεινατα λαμογια....ναι λαμογια ολοι σας---- θα αποφασισετε για τους φορους μου, αντε καφτε τα ολα, φερτε και τον Τουρκο στον λαιμο σας, μπας και βγητε απο την λασπη σε αλλα 400 χρονια, τοσα χρειαζονται στον Ελλαδικο Ελληνα για να καταλαβει ορισμενα πραγματα στο κουρκουτιασμενου του μυαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.