25/9/15

Στην Ουάσιγκτον ο Κινέζος πρόεδρος

REUTERS/MIKE THEILER
Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζίνγκπινγκ  θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι το Δεκέμβριο.
Στην Ουάσιγκτον έφτασε χθες ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ ο οποίος θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. Τον Κινέζο πρόεδρο και τη σύζυγό του υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν. 
Η επίσκεψή του προέδρου της Κίνας στις ΗΠΑ που ξεκίνησε από τη πόλη Σιάτλ στη δυτική ακτή. Κατά την παραμονή του εκεί, ο Κινέζος ηγέτης επεδίωξε να καθησυχάσει τις αμερικανικές εταιρείες ότι θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο κλίμα επενδύσεων για ξένες εταιρείες στη Κίνα.
Σήμερα, οι δύο πρόεδροι θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι το Δεκέμβριο. Το ανακοινωθέν θα βασιστεί στην καινοτόμο δήλωση που έκαναν πέρσι όταν οι δύο χώρες έθεσαν στόχους για να σταματήσουν ή να μειώσουν τις εκπομπές.
Η προγραμματισμένη δήλωση σήμερα θα φέρει στο προσκήνιο νέα μέτρα που θα εισαγάγουν οι χώρες για να εκπληρώσουν τους στόχους αυτούς, συμπεριλαμβανόμενου ενός εθνικού συστήματος που θα εισαγάγει η Κίνα το 2017 και θα αφορά την αγορά του άνθρακα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.