16/9/15

Marteen Werwey ο Ολλανδός Κυβερνήτης Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα

Εικονική κυβέρνηση και Βουλή υπό Γκαουλάϊτερ
Μετά τον Γερμανό Ράιχενμπαχ, νέος κυβερνήτης της Ελλάδας ο Ολλανδός κ. Marteen Verwey. 
Καλωσόρισες Μαρτίνο, τον πατριώτη σου το Γερούν να προσέχεις, μπας και σου τρώει τη θεσάρα.
Κάθε  Έλληνας  που ξέρει ανάγνωση και κάθε ψηφοφόρος πριν να ψηφίσει θα πρέπει να διαβάσει το ενημερωτικό σημείωμα για την σημερινή και μετεκλογική Ελλάδα, που στέλνει ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος της  Καλιφόρνιας στα μέλη ομίλου ομογενών καθηγητών και κατόχων του ανωτέρου πανεπιστημιακού διπλώματος Ph.D.

Το κείμενο περιστρέφεται σε μιαν εκρηκτική είδηση -που  κουκουλώθηκε  στην Ελλάδα για να μην ανατρέψει τα σχέδια αυτών που μηχανεύθηκαν τις εκλογές-εξπρές. Περιέχει όμως και κρίσεις, όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για το εκλογικό σώμα, που ασφαλώς θα συνταράξουν. Γιατί αποκαλύπτει την εικόνα πού εκπέμπει η σημερινή Ελλάδα σε  καθηγητές και υψηλής μορφώσεως ΄Ελληνες του εξωτερικού: Εικόνα ντροπής! 

Ιδού ατόφιο το κείμενο του εγκύκλιου ενημερωτικού σημειώματος του κ. Αναστασίου Ρέτζιου, οικονομικού συμβούλου επιχειρήσεων. 

Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού
Marteen Verwey : Ο Νέος Διορισμένος Απόλυτος Άρχοντας της Ελλάδος, Περιοχής Υπό Εντολή της Ε Ε .  ( Ο όρος Κράτος έχει Διαγραφεί).
Προς ΄Ελληνες καθηγητές και Ph.D.                                      
Από: Αναστάσιος Ρέτζιος                          9/9/2015

Αγαπητοί φίλοι του Ομίλου,

Τα ελληνικά ΜΜΕ και ο Τύπος, σχεδόν στο σύνολό τους, αγνόησαν την σημαντικότερη είδηση της περασμένης εβδομάδας. Στην πραγματικότητα την μεγαλύτερη είδηση της περασμένης χρονιάς.

Ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ότι ο Marteen Verwey θα ηγηθεί της ομάδας της Ε Ε που θα εποπτεύει την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα. Η ανακοίνωση ανέφερε απλά ότι θα έχει κατευθείαν γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, αλλά δοθέντος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να συμφωνεί ( χωρίς αμφιλογίες ή δυνατότητα έφεσης) σε ότι του λέει ο Marteen Werwey, ο αγαπητός κ.Verwey είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της Ελλάδος. Δεν έχει εάν, ούτε αλλά. Αυτός κυβερνάει τον τόπο. Αυτόν ψηφίσατε; Όχι φυσικά! Γιατί δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι εκλογές είναι απλώς το απαραίτητο μέσο παραγωγής μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα διευκολύνει την διακυβέρνηση αυτής της περιοχής (όχι κράτους πια) από τον κ. Marteen Verwey.

Ποιος είναι ο κ. Marteen Werwey; ΄Ηταν, πριν τον διορισμό του στην Αθήνα, ο υποδιευθυντής οικονομικών και χρηματοπιστωτικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ένας γραφειοκράτης μέσου επιπέδου.

Οι όροι του 3ου Μνημονίου (σημ: του Μνημονίου Τσίπρα-Σόϊμπλε) παρέχουν στον κ. Werwey πραγματικά ευρείες εξουσίες στην Ελλάδα. Κατ’ αρχήν ηγείται μιας μεγάλης αποστολής, η οποία θα πάρει τον έλεγχο των περισσότερων υπουργείων και αρκετών από τις υπηρεσίες της χώρας.

Τι άλλα θα τεθεί υπό τον έλεγχό του; Απλώς όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους ( τα οποία πηγαίνουν σε ένα ταμείο εγγυήσεων, ελεγχόμενο από την Τρόικα), ο όλος τομέας τραπεζικών επενδύσεων και –προσέξτε αυτό- όλη η περιουσία του ελληνικού κράτους, την οποία ο κ. Werwey θα πουλήσει για να εξοφλήσει κυρίως του Γερμανούς. Υπάρχει κάτι εδώ που απαιτεί περισσότερες εξηγήσεις;

Σχεδόν όλοι οι δουλοπρεπείς ΄Ελληνες πολιτικοί (και είναι δουλοπρεπείς στο σύνολό τους) θα υποβάλλουν τα σεβάσματά τους στον κ. Werwey -αν μπορούν θα του φιλήσουν και τα πόδια. Θα ακολουθήσουν τις εντολές του και θα συμμορφωθούν με ότι τους προστάζει. ΄Επειτα θα βγαίνουν έξω και θα λένε ένα σωρό ψέματα όπως έκαναν επί πέντε χρόνια. Το πιο εκπληκτικό γεγονός είναι η ευπιστία, ο αποπροσανατολισμός και η αμηχανία ( για να μην πω κουταμάρα) του ελληνικού κοινού.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως 70% του κοινού είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κόμματα που ανοικτά υποστηρίζουν τα μνημόνια. Ανίκανοι και ανήθικοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι το 3ο Μνημόνιο ήταν «αναγκαίο για τη σωτηρία της χώρας», αλλά ότι ήταν επίσης «μια επαχθής συμφωνία που έγινε υπό απειλή»!!! Μα θα πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο! Εάν ήταν μια επαχθής συμφωνία με καταστρεπτικές συνέπειες, πως μπορεί να είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας; 

Μένω κατάπληκτος βλέποντας πως ούτε ένας δημοσιογράφος δεν έχει τον ανδρισμό να πει τα πράγματα όπως είναι και το κοινό καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν.

Και πάλι ο ανίκανος και ανήθικος κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα παρεκκλίνει από το Μνημόνιο, με τρόπους που δεν αναφέρει και δεν εξειδικεύει. Έχω νέα γι’ αυτόν. Θα πρέπει να ενωτιστεί τον κ. Ουίστων Τσώρτσιλ που έλεγε: «Μπορείς να κοροϊδέψεις όλο τον κόσμο για λίγο καιρό, ή λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο αιωνίως». Θα έπρεπε ν’ ακούσει αυτή την ορμήνια.

Αλλά όλα αυτά είναι πολύς άσχετος θόρυβος για το τίποτα. Επειδή, οποιοσδήποτε και αν εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδος και οποιοδήποτε κόμμα ή συνασπισμός κερδίσει, απλώς θα κληθούν να εφαρμόσουν τις διαταγές του κ. Marteen Verwey. Αυτός θα εγκρίνει όλους τους νόμους που θα πρέπει να ψηφισθούν ( υπάρχει μάλιστα ένα ειδικό γραφείο στις Βρυξέλλες που θα εξετάζει και θα τροποποιεί νόμους και θα συντάσσει τροπολογίες. Η Ελληνική κυβέρνηση απλώς θα συμφωνεί… ή δεν θα παίρνει λεφτά. 

Και αφού ο κ. Marteen Werwey θα ελέγχει όλα τα κρατικά έσοδα, όλες τις κυβερνητικές λειτουργίες και όλη την κρατική υπηρεσία, καλή τύχη σε όποιαν απόπειρα να γίνει κάτι που αυτός δεν εγκρίνει. Για να μην αναφέρουμε πως όλοι οι μόνιμοι οι γενικοί γραμματείς των σημαντικότερων υπουργείων είναι διορισμένοι από την Τρόικα.

Ώστε αν θέλετε να ψηφίσετε κάποιο από τα μνημονιακά κόμματα, μην μπαίνετε στον κόπο. Ο κ. Werwey σας καλύπτει.

Δεν θα έπρεπε να καταπλήσσομαι με αυτή την πραγματικότητα. Μόλις πριν λίγες μέρες, ένα Ελληνοκύπριος ανταποκριτής μου είπε στο όμιλο πως οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο νοσταλγούν την βρετανική διοίκηση και ότι οι Ευρωπαίοι μπορεί να κυβερνήσουν την Ελλάδα καλύτερα από τους ΄Ελληνες!!! Βεβαίως και το άκουσα με έκπληξη. Αλλά για ένα έθνος που παρήγαγε έναν Γεννάδιο Σχολάριο, αυτό δεν πρέπει να μοιάζει απροσδόκητο.

Αυτό το επίπεδο χαμέρπειας, δουλοπρέπειας και δουλικότητας δεν είναι στην πραγματικότητα εκπληκτικό. Οι περισσότεροι ΄Ελληνες πάσχουν από τέτοιο σύνδρομο κατωτερότητας και είναι τόσο έντρομοι για τον κόσμο γύρω τους ώστε και μόνο η πρόταση εξόδου από την Ευρωζώνη προκαλεί δηλώσεις όπως «και σε ποιον να υπολογίζουμε πως θα μας βοηθήσει;» Και στην απλή εξέταση μιας τέτοιας εξόδου τους πιάνει τρόμος. Δεν υπάρχει υπερηφάνεια, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει ραχοκοκαλιά.

Αξίζει η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη; Από ότι δείχνουν τα πράγματα, θα έλεγα «ίσως όχι». Θα υπέθετα ότι πιθανώς αυτό επίσης σκέφτονταν Ο Βησσαρίων και ο Πλήθων Γεμιστός στον 15ο Αιώνα. Ο Γεννάδιος Σχολάριος ήταν απλά ένα σκουλήκι πτώματος.»

EU Task Force for Greece: German Reichenbach goes, Dutch Verwey comes

EU Task Force for Greece: German Reichenbach goes, Dutch Verwey comesPosted by in Economy
The mission of German head of EU Task Force for Greece Horst Reichenbach has been apparently “successfully concluded.” Now another high-ranking EU official, Dutch Maarten Verwey will take the lead and take Greece to the much awaited destination of  “successful structural reforms.”
According to Greek financial weekly Agora:
Dutch commissar Maarten Verwey will be the head of the Task Force for Greece and will have direct access to the Prime Minister’s office.
The Greek government will be placed under the strict supervision of Brussels to ensure that all agreed reforms will be implemented.
Maarten Verwey, the Director General of the European Commission, will head a 20-member Task Force, which will essentially write the bills for almost all areas of government policy, from corporate income tax and labour market policy to the health and welfare system.
“Verwey’s team” will have close cooperation with the troika and will prepare interim reports during the evaluation of the economy. It could also seek the assistance of the IMF, fulfilling therefore the will of the German side for the engagement of the Fund in the third memorandum.
The paper says that indicative of the power entrusted on the Task Force is the fact that Verwey will have a direct line of communication with the Prime Minister’s office, in accordance with the wishes of Jean-Claude Juncker.” (Agora via enikos.gr)
Maarten Verwey is in fact Deputy Director-General for Economic and Financial Affairs at the European Commission. Reading his CV, one can say that he is more qualified than Dutch Finance Minister and Eurogroup head Jeroen Dijsselbloem, and he should strongly be advised to seek a new position in his own home country, as every body knows that the Greek sun is not healthy for North -European.
The EU Task Force for Greece (TFGR) was established in July 2011.
In the European Commission website we read with tears in our eyes about the TGFR’s noble cause:
“The Task Force (TFGR) is a resource at the disposal of the Greek authorities as they seek to build a modern and prosperous Greece, characterised by economic opportunity and social equity, and served by an efficient administration with a strong public service ethos.
Reforming Greek public administration requires sustained effort and a determination to change on the part of Greek government and all parts of society. Through the creation of the Task Force, Greece’s European partners are demonstrating their strong will to assist Greece in this venture.”
We read further that the Task Force for Greece reports quarterly to the Commission and the Greek government on its activities and on progress achieved.
However, the last Progress Report issued by Horst Reichenbach is dated July 2014!
Before Horst Reichenbach hands out the Task-Force key to Verwey, he should be reminded that he owes to the Greek government and public: two reports of 2014 and two reports of 2015, as well as one report Task Force Progress & Achievement for 2011-2015 that has to include a Report about the Finances & cost fo TFGR.

The Task Force has cost to Greek taxpayers a very lot of money.
PS what do you mean there is no transparency in EU Task Force for Greece?
BTW: Greek tavernas have issued a Missing Persons Alert about Merkel’s Minister for …Greece, H-J Fuchtel, who has been missing since SYRIZA came to power 25. January 2015.

http://www.keeptalkinggreece.com/2015/09/07/eu-task-force-for-greece-german-reichenbach-goes-dutch-verwey-comes/               


4 σχόλια:

  1. Υποφέρουμε τζάμπα ! Η λύση είναι απλή ! Εθνικό νόμισμα και διαγραφή χρέους σε μία νύκτα.Κλειδωμένη ισοτιμία για 5 χρόνια, και μετατροπή των λογαριασμών σε συναλλάγματος ! Μα θα πουν οι καλόπιστοι συνάλλαγμα που θα βρούμε ? Έχουμε ήδη ! Έχουμε πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών μετά την εσωτερική υποτίμηση των 5 ετών ! Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα και μόνοι μας πριν μας πάρουν την περιουσία και το κάνουν οι Ευρωπαίοι ! Είναι θέμα επιβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wraia ola auta alla h ousia einai oti kaneis den parousiazei ena oloklhrwmeno sxedio! An htan kapoios maggas pragmatikos anti na xreokophsei th xwra tha ediwxne prwta ton Gkaoulaiter kai tha elege oti auta pou einai na ginoun tha ta kanw egw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ένα σκουλήκι πτώματος» . Καθώς είδα τον όρο αυτό στο τέλος τού άρθρου, το εξέλαβα σε πρώτη ανάγνωση ως υπογραφή εκείνου που το συνέταξε. Μετά συνειδητοποίησα ότι έσφαλα καθώς, όπως προκύπτεια από τα συμφραζόμενα, ο τελευταίος χαρακτηρίζει έτσι τον σπανίας παιδείας και μόρφωσης ιερό αγωνιστή τού Γένους Γεώργιο Σχολάριο (Γεννάδιο Β΄), ο οποίος επιφορτίσθηκε την συγκρότηση Εθνικής συνείδησης για τούς υπόδουλους Ρωμιούς, διατελέσας και επί πενταετία πρώτος υπο δουλεία Πατριάρχης τους. Κρίμα για την δηλούμενη υψηλή μόρφωση τού συντάκτη!! Κατά τα λοιπά, ως Έλληνας απλής μορφώσεως εγώ (πλην “τού εσωτερικού” και μόνο με μικρή δράση στο εξωτερικό), συλλαμβάνω και εγώ, ομοίως με τούς Υψηλής Στάθμης Ομογενείς τής διασποράς, την ίδια εικόνα ντροπής. Ομοίως δε και εγώ αποστρέφομαι και την σκιά παρουσίας ξένων “κυβερνητικών εποπτών” στην χώρα μας . Μόνο που με προβληματίζει τούτο: Πώς φτάσαμε να έχουμε εποπτεία , έστω και από θεσμικά όργανα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (στην οποία μετέχουμε εμείς, σε αντίθεση με τούς εν Αμερική Ομογενείς που είναι πολίτες Η.Π.Α.);; Ντρέπομαι, αλλά όταν επί πέντε χρόνια παίζεις “τον παπά” και συμφωνείς μεν για αναμόρφωση τής Διοίκησης, αλλά δεν κάνεις τίποτε τι περιμένεις να γίνει; Όταν το ολέθριο δίδυμο Jeffrey G.A. P''andrews & Bennieto Βενιζέλος εισήγαγαν την νομοθεσία που επιτρέπει την εποπτεία τής χώρας, οι κ.κ. ευαίσθητοι που σήμερα ανακαλύπτουν τα οδυνηρά και επαίσχυντα τής εφαρμογής της, αντέδρασαν ανάλογα και αποτελεσματικά;
    Ωραία και καλά να τα λές αυτά από κάπου έξω, με την σιγουριά τής υπηκοότητος ισχυρής χώρας.
    Αλλά να μάς κουνάς το δάκτυλο για τα δεινά μας δεν ταιριάζει ! Και μάλιστα βλασφημώντας σοφούς αγωνιστές που ψήθηκαν στην φωτιά τής άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων τής τούρκικης τυραννίας , όπως ο Πατριάρχης Γεννάδιος Β΄ και δεν απέδρασαν στις αγκάλες τής κραταιάς Ρώμης, όπως ο προφανώς ιδεολογικός πρόγονος τού συντάκτη Βησσαρίων. Ο διαχρονικά Ελληνιστής σοφός Γεώργιος Γεμιστός δεν έγινε βέβαια μασκαράς-καρδινάλιος, αλλά και δεν έμεινε στο καμίνι τής σκλαβιάς, επιλέξας την εγκατάστασή του στην δυτική Ευρώπη (επί μεγίστη οφελεία της, βεβαίως) .
    Όπως φαίνεται κάποιες παραδόσεις (και όχι μόνο οι καλύτερες) αναπαράγονται μέσα στον χρόνο ως οιονεί ιστορικές παλινδρομήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αλλά για ένα έθνος που παρήγαγε έναν Γεννάδιο Σχολάριο, ....". Ὁ Γεννάδιος Σχολάριος μόνο δουλοπρεπής δέν ἦταν. Ἔβλεπε μακρυά περί τούς 4-5 αἰῶνες,μέ ἄλλα μέτρα. Καί διέσωσε τό γένος. Μαζί του καί τό ἔθνος.
    Ἀντιθέτως, οἱ Κύπριοι πού νοσταλγοῦν τήν βρετανική Διοίκηση, εἶναι δουλοπρεπεῖς καί, εἴτε προδότες, εἴτε ἐν δυνάμει προδότες, εἴτε ἄνθρωποι ἀνερμάτιστοι ἤ τελείως ἀνενημέρωτοι: Δέν γνωρίζουν ὅτι τό φραγκικοῦ τύπου κράτος τόσο τῆς Ἑλλάδας ὅσο καί τῆς Κύπρου, καί δή ἐπιβαρυμένο μέ κομματοκρατίες ἀποικιακοῦ τύπου , εἶναι ἡ αἰτία πού ἡ διοίκηση ἀπό ἐμᾶς τούς ἰδίους γίνεται μέ ἄθλιο τρόπο.
    (Βάλτε ἱκανούς Ἕλληνες νά κυβερνήσουν Ἕλληνες ἤ καί Βρετανούς , καί μετά θά δεῖτε ὅτι ἡ διοίκηση ἀπό Ἕλληνες εἶναι πολύ καλλίτερη, ἀρκεῖ νά γίνεται μέ τίς δικές μας καί ὄχι τίς δικές τους προϋποθέσεις (στίς δικές τους, περιλαμβάνεται ἡ προώθηση ἀνικάνων γιά τήν κυβέρνηση τῆς χώρς τήν ὁποία θέλουν νά ἐλέγχουν, γι' αὐτό καί φροντίζουν νά βοηθοῦνται στήν ἐπιλογή μετριοτήτων καί ἀνικάνων, ἀπό τούς μή ἀνικάνους οὔτε μετρίους μασώνους. - Παρόμοια θά ἐπιχειρηθῆ νά γίνει καί στήν Ἑλλάδα, ὥστε ὁ Marteen Verwey νά βρίσκει σχετικά ἀνίκανους καί πάντως ἠλίθια πειθήνιους γιά νά συνεργάζεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.