16/12/16

Τα... Διαπραγματευτικά Προσόντα Αναστασιάδη

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Π Ο Σ Ο ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ η πολιτική Αναστασιάδη, τον στόχο της Τουρκίας να καταστήσει εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία; Πόσο τη διευκολύνει, με τη «λύση» του, να θέσει υπό τον έλεγχό της η Άγκυρα ολόκληρη τη νέα κρατική υπόσταση τής διζωνικής «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»; Πόσο κοντά, πλησιάζει πλέον, η στιγμή που ο Ερντογάν θα χαρεί να μη βλέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνη τη σημαία με τον χάρτη ολόκληρης της Κύπρου που ο ίδιος φωνάζει ότι τον εξοργίζει;Ο Τ Α Ν ΣΤΙΣ 23 Ιουνίου 2014 οι κ.κ. Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου, εναγκαλιζόμενοι τον προεδρεύοντα τότε στην ΕΕ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, κατέθεσαν το 105σέλιδο Έγγραφο της Τουρκίας περί «Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», θριαμβευτικό τους επιχείρημα ήταν ονομαστικά δεδηλωμένο το κείμενο της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη - Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Επειδή ακριβώς, σ' εκείνο τον «Σκελετό της λύσης», η μεγαλύτερη τουρκική επιτυχία ήταν (α) η εξαφάνιση, η εξάλειψη ακόμη και κατ' όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, (β) η αντικατάστασή της από την ΕΚΟ («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία») και (γ) η εξασφάλιση της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας επί πάσης ΕΚΟ.
Κ Α Τ Α ΤΗ διάρκεια όλων ανεξαιρέτως των «διακοινοτικών» συνομιλιών Ακιντζί - Αναστασιάδη, από τον Μάιο 2015 έως και σήμερα, τόσο διαδικαστικά, όσο, προπάντων, κι επί της ουσίας, η Τουρκία όχι μόνο πέτυχε να διατηρήσει αλώβητο το τρόπαιο που απέσπασε από τον Αναστασιάδη με την 11η Φεβρουαρίου 2014, αλλά και να εξασφαλίσει εν τέλει και τη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου 2016 για την ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας: Τον ορισμό της παλαιόθεν τουρκικής απαίτησης για Πενταμερή Διάσκεψη (των τριών «Εγγυητριών» με τις «δύο κοινότητες») της προσεχούς 12ης Ιανουαρίου 2017, με την Κυπριακή Δημοκρατία παντελώς απούσα, οιονεί «ήδη εκλιπούσα».

Ο Υ Τ Ε ΚΑΤΑ την 11η Φεβρουαρίου 2014, ούτε κατά την 1η Δεκεμβρίου 2016, ούτε ποτέ στο μεσοδιάστημα, φρόντισε ή πέτυχε, έστω κι εμμέσως ή κατ' «εποικοδομητική ασάφεια», να εξασφαλίσει, είτε διαδικαστικά, είτε ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία ο κ. Αναστασιάδης. Στη Γενεύη 12η Ιανουαρίου 2017 τον... περιμένει ο κ. Ερντογάν για την τελετή έναρξης της Κηδείας της Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και για τις διευθετήσεις συμβολαιογραφικής κληρονόμησης της περιουσίας τής... πεθαμένης. Από τη διάδοχη κι αντικαταστάτριά της: Την Ισοτίμως Συγκυριαρχούμενη από τους Τούρκους «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία». Στα διαπραγματευτικά «προσόντα» του κ. Αναστασιάδη, από 11.2.2014 έως 1.12.2016, βασίζονται κυρίως οι ελπίδες Ερντογάν...

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Τα «πολιτικά βαποράκια» που ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε ότι του «χρεώνουν για το Κυπριακό» τις υπό των ιδίων και υπό του κ. Αβέρωφ διαστρεβλωμένες απόψεις του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, είναι οι εφημερίδες του Προεδρικού «Πολίτης» - «Αλήθεια», κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε του ιδίου Προεδρικού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.