26/2/17

Το Ιράν κάνει ναυτικά γυμνάσια στον Περσικό Κόλπο

"Μετά το σχόλιο του Τραμπ ότι η Τεχεράνη παίζει «με τη φωτιά»

Πολεμικά παίγνια των φρουρών της Επανάστασης - Η άσκηση γίνεται σε μια περιοχή δύο εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στα στενά του Ορμούζ, στον κόλπο του Ομάν, στο Μπαμπ ελ-Μαντάμπ και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν άρχισε σήμερα ναυτικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, αλλά και τον Ινδικό ωκεανό, σύμφωνα με δηλώσεις διοικητή του ναυτικού της Τεχεράνης. Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ και μετά.

Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει για τη «σκλήρυνση» της αμερικανικής στάσης έναντι του Ιράν, ιδιαίτερα μετά τη δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Τεχεράνη στις 29 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι το Ιράν παίζει με τη φωτιά κι αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα ετήσια ναυτικά γυμνάσια του Ιράν, πραγματοποιούνται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου με γεωγραφικό προσανατολισμό προς τα βόρεια θαλάσσια τμήματα του Ινδικού ωκεανού. Στα σενάρια των ναυτικών ασκήσεων που υλοποιεί το ναυτικό του Ιράν περιλαμβάνεται η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών, αλλά και των απειλών της θαλάσσιας πειρατείας κατά εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με τον υποναύαρχο Χαμπιντολάχ Σαγιαρί σε δηλώσεις του, στα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν.

Ο θαλάσσιος χώρος διεξαγωγής των ναυτικών ασκήσεων του Ιράν, έχει στρατηγική σημασία για τον εφοδιασμό της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας με πετρέλαιο, καθώς από τη θαλάσσια περιοχή των στενών του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντάμπ διακινούνται εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, σε ημερήσια βάση.

Δείτε φωτογραφίες από τα αεροναυτικά γυμνάσια των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν:













Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.