26/2/17

Μεγάλη νικηφόρα επέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού στη περιοχή της Αλ Μπαμπ σήμερα Κυριακή

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το Ταντίφ. Είναι 1 χλμ. από την Αλ Μπαμπ. Eπίκειται σύγκρουση με τους τούρκους;
O συριακός στρατός (SAA) μ΄ εμπροσθοφυλακή τις Δυνάμεις του Τίγρη έθεσε υπό τον πλήρη του έλεγχο την πόλη Tadef μετά από σκληρές μάχες με τo Νταές (ISIS) το πρωί της Κυριακής.

Το Tadef βρίσκεται ακριβώς 1 χλμ ΝΔ της αλ-Μπαμπ, την πόλη που ο τουρκικός στρατός εισβολής κατοχής και οι "σύμμαχοι" του FSA "κυρίευσαν" την Παρασκευή.

Χάρτης: ροζ: εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, ανοικτό πράσινο: εδάφη που ελέγχονται από τη Τουρκία, κίτρινο: εδάφη που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις, σκούρο γκρίζο: εδάφη που ελέγχονται από το Νταές.
Σύμβολα: κόκκινο/καφέ: επίθεση από συριακό στρατό – μπλε σκούρο: επίθεση από τουρκικές δυνάμεις – μαύρο: επίθεση από το Νταές – πράσινο: επίθεση από ένοπλες πολιτοφυλακές της συριακής αντιπολίτευσης - κίτρινο: επίθεση από κουρδικές δυνάμεις 

c5lqyj-wmaa35ww
Μονάδες του συριακού πυροβολικού και η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν το Tadef την προηγούμενη εβδομάδα ανοίγοντας  έτσι το δρόμο για το πεζικό των Δυνάμεων του Τίγρη για να διεισδύσουν στην πόλη. 
Ο στρατός χρησιμοποίησε την ίδια έξυπνη τακτική με το Tell Rifaat. Η Τουρκία και οι οργανώσεις που υποστηρίζει (FSA, Ahrar Al Sham) έχουν φθαρεί από το Νοέμβριο που πολιορκούσαν την αλ-Μπαμπ και μόλις πρόσφατα κατόρθωσαν να την καταλάβουν (λέμε τώρα!).
Δεκάδες τρομοκράτες του Νταές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών. Ο στρατός είναι στη διαδικασία αποναρκοθέτησης στο Ταντίφ.
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε πλέον 16 χωριά από το Νταές στο ανατολικό Χαλέπι τις 5 τελευταίες ημέρες. Συνολικά ανέκτησε 500 τ.χλμ στην περιοχή.
Ο στρατός ανέκτησε και το Umm Miyal. O συριακός στρατός ανακατέλαβε τα χωριά  Rasm al-Abed και al-Gharen νότια του αεροδρομίου Kweires  στην επαρχία Χαλεπίου.
TΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΑΚΚΑ
Μηδενικό κόστος είχε ο συριακός στρατός στην ανακατάληψη του Tadef σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο syriahr  αφού το Ισλαμικό Κράτος είχε εγκαταλείψει την πόλη ώρες πριν. Αντίθετα ο SAA υποστηρίζει ότι επιτέθηκε και ότι διεξήχθησαν σφοδρές συγκρούσεΙς.
Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στη συριακή κυβέρνηση να δημιουργήσει μια εσωτερική συνοριογραμμή με τα στρατεύματα της τουρκικής εισβολής. Τις επόμενες ώρες ή μέρες, αν ο SAA θα συνεχίσει την προέλαση ανατολικά του Tadef θα κλείσει το δρόμο στην ισλαμιστική οργάνωση Ahrar Al Sham, τις φράξιες Τουρκμένων, του FSA και του στρατού του Ερντογάν.
Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ιεράπολης (Manbij) , τις SDF, και κατ΄αυτόν τον τρόπο θα τεθεί τέλος στο επεκτατικό όνειρο του Ερντογάν για την Αρ Ράκκα.  kurdiscat.


2 σχόλια:

  1. το προβλημα ειναι οτι οι κουρδοι εχουν εμπλακει, κατα πασα πιθανοτητα,με το μεγαλυτερο μερος των δυναμεων τους στην περιοχη της Ρακκας.Ετσι οι επιχειρησεις προς την μερια των FSA-TAF θα εχει πολλες δυσκολιες.Παλι θα εξαρτωνται ολοκληρωτικα απο ενα "υψηλα ισταμενο" συμμαχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα ηδη συγκρουονται οι τιγρεις με τον FSA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.