27/2/17

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την υποστήριξη τους στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ιεράπολης παρά τις τουρκικές απειλές

 
Παύλος Αντωνόπουλος
Το ARA News ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσιεύσε tweets στο επίσημο λογαριασμό του Twitter που δείχνουν τη στρατιωτική εκπαίδευση Σύρων Αραβων μαχητών στην Ιεράπολη (Μανμπέτζ), την ίδια μέρα που ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ, Joseph Votel, επισκέφθηκε το Κομπάνι και τις γραμμές μετώπου της Ράκκας.


Οι ανακοινώσεις για εκπαίδευση έρχονται την ίδια ώρα που οι τουρκόφιλοι μαχητές  επιβεβαιώνουν ότι θα προσπαθήσουν να πάρουν την Ιεράπολη μετά τις επιχειρήσεις στην αλ-Μπαμπ από τα χέρια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον τη κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

 «Περισσότερα πρόσωπα που σύντομα να αντιμετωπίσουν το Νταές, στο κέντρο εκπαίδευσης στη Β Συρία σήμερα», έγραψε η CENTCOM.



View image on Twitter

More faces, soon to face , at training center in N Syria today

«Μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ιεράπολης, σήμερα, ενώ επιθεωρούν την εκπαίδευση των στρατολογουμένων για τη καταπολέμηση του Νταές», τουίταρε η CENTCOM.




 Military Council members, today, where they reviewed recruit training in fight against 

Η CENTCOM στη συνέχεια πήγε να αποκαλύψει πρόσφατα εκπαιδευμένες γυναίκες μαχήτριες.




The first class of professionally trained female recruits at training camp, N Syria today

Μιλώντας με την ARA News την Τετάρτη, ο συνασπισμός υπό αμερικανική ηγεσία αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ιεράπολης, παρά τις απειλές από τον σύμμαχο τους του ΝΑΤΟ, τη Τουρκία.

«Ενώ εμείς δεν θα συζητήσουμε τις ακριβείς θέσεις των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, οι τελευταίες συνεχίζουν να συμβουλεύουν, να βοηθήσουν και να συνοδεύουν τις αποστολές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σε όλη τη βόρεια Συρία», δήλωσε στην ARA News ο συνταγματάρχης Joseph Scrocca, του Αμερικανικού Στρατού, Διευθυντής των Δημοσίων Σχέσεων CJTF-OIR.  

«Μετά την απελευθέρωση της Ιεράπολης από την καταπίεση του Νταές» στις 13 Αυγούστου 2016, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ συνέχισαν να εκπαιδεύουν, συμβουλεύουν και να υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Στρατιωτικό Συμβούλιο της  Ιεράπολης (ΣΣΙ) με τακτικές επισκέψεις», δήλωσε ο συνταγματάρχης Joseph Scrocca.

Κατέληξε: «Το ΣΣΙ παρέχει ασφάλεια στην Ιεράπολη Συρίας, καθώς η τοπική διακυβέρνηση εργάζεται για την αναζωογόνηση της πόλης για τον πληθυσμό της. Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να εργάζεται σε στενό συντονισμό με τις εταιρικές δυνάμεις και τους συμμάχους να εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην επίτευξη μιας διαρκούς ήττας του κοινού μας εχθρού, Νταές (ISIS)».

Η τρομοκρατική ομάδα Αχράρ αλ-Σαμ, η οποία είναι μέρος της Ασπίδας του Ευφράτη υπό τη τουρκική ηγεσία, είπε πριν από δύο ημέρες ότι θα πάει στη Ιεράπολη, και υπήρξε επίσης ανταπόκριση από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά



2 σχόλια:

  1. Μια ερωτηση : απο που εφοδιαζουν οι αμερικανοι της centcom τους κουρδους? Μεσα απο ποιο κρατος περνανε οι γραμες ανεφοδιασμου?
    Αν ειναι αυτο που φανταζομαι δενει πολλακις με αυτο που εχει αναφερθει εκτενως μεσα στο φιλοξενο σαιτ : Προσεχως κουρδικος διαδρομος(rojava) διακοπτωμενος απο τουρκικο καντονι, τα οποια θα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ οπως γινεται στο β.ΙΡΑΚ , με (ωστε να περαασουν οι αγωγοι πετρελαιου) Ετσι και η τουρκια θα καθυστερησει την διαλυση της και οι αμερικανοι θα επωφεληθουν και οι κουρδοι θα αποκτησουν μια ακομη μικρη πατριδα....Προσκαιρα βεβαια ολα αυτα γιατι στο βαθος εχεται η θυελλα με ΙΡΑΝ μεγαλο κουρδισταν και πληρη αναδιαταξη με αλλαγη συνορων του σουνιτικου τοξου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.