28/2/17

Σκάφη έρευνας -διάσωσης δώρισε το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης Βρετανίας στην Ελλάδα

Δύο σκάφη για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο δώρισε το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης της Βρετανίας. Φωτογραφία Αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/STRΔύο σκάφη για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο δώρισε το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης της Βρετανίας. Φωτογραφία Αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/STR

Δύο διασωστικά σκάφη για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο δώρισε το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης της Βρετανίας (RNLI), στο παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Στη Μυτιλήνη για την τελετή παράδοσης βρέθηκε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ η οποία και μετέφερε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να συνεχίσει να συνδράμει την Ελλάδα στην προσφυγική κρίση.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει την Ελλάδα στην προσφυγική κρίση» είπε η κ. Σμιθ σημειώνοντας: «είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία και θα παραμείνει προτεραιότητα για τη χώρα μου. Προτεραιότητα θα παραμείνει και η ασφάλεια των συνόρων και η Μεγάλη Βρετανία θα συνεχίσει να συνδράμει ανεξάρτητα από τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε πως η χώρα της είναι από τους μεγαλύτερους χορηγούς της ανθρωπιστικής κρίσης με χρηματική βοήθεια αλλά και προσωπικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανανέωση της Νατοϊκής αποστολής στο Αιγαίο της οποίας από το καλοκαίρι την ηγεσία θα αναλάβει το βρετανικό βασιλικό ναυτικό.

Όπως αναφέρει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ για έξι μήνες, στελέχη του βρετανικού ινστιτούτου RNLI εκπαίδευσαν στη Μυτιλήνη μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και στην τελετή παράδοσης των σκαφών επισφραγίστηκε η απόφαση συνεργασίας των δύο ομάδων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τα δύο αυτά σκάφη θα παραμείνουν στη Λέσβο και θα ενισχύσουν τη δύναμη του λιμενικού σώματος στην έρευνα και διάσωση.

Η Βρετανίδα πρέσβειρα κατά την παραμονή της στη Μυτιλήνη συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον δήμαρχο του νησιού ενώ επισκέφθηκε και τις ακταιωρούς με τις οποίες συμμετέχει στην Frontex η Μεγάλη Βρετανία και οι οποίες εδρεύουν στη Μυτιλήνη.

28/02/2017 10:21 ΑΠΕ-ΜΠΕ Σ. Μπαλάσκας Μυτιλήνη

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.