26/2/17

Το σουηδικό κράτος έχει πρόβλημα: δεν θέλει να εισπράττει άλλους φόρους

Λέει «φτάνει», αλλά οι Σουηδοί φορολογούμενοι πληρώνουν και μάλιστα με το παραπάνω

Το σουηδικό κράτος έχει ένα ασυνήθιστο για Δημόσιο παράπονο: εισπράττει παραπάνω από όσους χρειάζεται φόρους.

Οι Financial Times εξηγούν ότι η υψηλή φορολογία της Σουηδίας έχει καταστεί υποφερτή και λιγότερο επώδυνη χάρη στα αρνητικά επιτόκια, τα οποία δίνουν το κίνητρο σε επιχειρήσεις και πολίτες να καταβάλλουν περισσότερους από ό,τι χρειάζεται φόρους για να εξασφαλίσουν τις σχετικά γενναιόδωρες «επιστροφές» από το κράτος.

Στοιχεία, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Σουηδίας παρουσίασε πλεονασματικό προϋπολογισμό της τάξεως των 85 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών  (9,5 δισ. δολάρια) το 2016. Τα 40 από τα 85 δισεκατομμύρια προέρχονται από την υπερπληρωμή φόρων. Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να πληρώσει 3,5 δισεκατομμύρια λίρες σε επιχειρήσεις και πολίτες και αυτό δεν της αρέσει. Στόχος της πλέον είναι να αποθαρρύνει τη συνέπεια και τον υπερβάλλοντα ζήλο των φορολογούμενων, αλλά η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου εκτιμά ότι το κράτος δεν θα πετύχει το στόχο του. Το σουηδικό κράτος καταγγέλλει ότι ο εν λόγω «ακούσιος» δανεισμός από τους κατοίκους θα του κοστίσει 83,7 εκατ. ευρώ περισσότερο το 2016 και το 2017 εν συγκρίσει με το δανεισμό της στις αγορές.

για τη συνέχεια AV

3 σχόλια:

 1. το σουηδικο κρατος σεβεται τους πολιτες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντάξει χρησιμοποιούν τους φόρους σαν καταθέσεις, λόγω αρνητικών επιτοκίων. Δεν τρελάθηκαν οι Σουηδοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτο ακριβως...επειδη τους σεβεται σεβεται και τον κοπο τους...κιεπειδη σεβεται τον κοπο τους τους ανταμειβει γιαυτο...ειναι απλα τα πραματα...εδω αντιθετα το κρατος φερεται στους πολιτες ως να ειναι καταδικοι ή μαλλον υποδικοι...ετσι κιοι γερμανοι δεν εχουν κανενα προβλημα να μας θεωρησουν ως τετοιους...ειναι απλα τα πραματα....γιαυτο και φευγουμε...αν ειμασταν πιο εξυπνοι θα καιγαμε τη βουλη...

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.