27/2/17

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας

Απάντηση σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συγκεκριμένα, καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών - μελών
Nα σεβαστεί τους κανόνες καλής γειτονίας καλεί την Τουρκία ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Γιoχάνες Χαν, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συγκεκριμένα, καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών - μελών.

Παράλληλα, σημειώνει ότι, με δεδομένη τη μαζική κλίμακα των μέτρων που υιοθέτησε στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλοτέρα πρότυπα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο ως «κακομαθημένο παιδί» και εξαπέλυσε νέες απειλές προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι Έλληνες «ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Εθνική Άμυνας, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «αν οι Τούρκοι πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί, να δω πώς θα φύγουν από εκεί», απαντώντας στον Τσαβούσογλου, ο οποίος από την πλευρά του, είχε ισχυριστεί ότι «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια, θα μπορούσαμε».
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. Τώρα μάλιστα...τώρα ναι, ησυχάσαμε! "Βαρυσήμαντη" η δήλωση της κομισιόν!! "να σεβαστεί" - λέει - "η Τουρκία τους κανόνες καλής γειτονίας"...έτσι με τέτοιες δηλώσεις αισθάνεται κανείς..ήσυχος στην Ελλάδα! Τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.