28/2/17

Προς μια no fly zone στη Συρία;

lavrov_tillerson
O υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhaïl Bogdanov, αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο Vladimir Putin και ο Σύρος ομόλογός του Bachar el-Assad διαπραγματεύονται αυτή την ώρα την θέσπιση μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού no fly zone πάνω από τη Συρία», μετέφερε το Interfax.
Σύμφωνα με το ιρανικό  Press TV, η εφαρμογή αυτής της ζώνης στη Συρία θα όφειλε ν΄ανησυχήσει όχι μόνο τα αεροσκάφη της αμερικανικής συμμαχίας αλλά και τα ισραηλινά μαχητικά  αν αυτά θελήσουν να παραβιάσουν το συριακό εναέριο χώρο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson στις 22 Φλεβάρη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του άνοιξε το διάλογο με τις ΗΠΑ επί της δημιουργίας  ασφαλών ζωνών στη Συρία αλλά εκτιμά ότι ένα τέτοιο σχέδιο οφείλει να είναι συντονισμένο με τη συριακή κυβέρνηση δήλωσε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.
Ο Donald Trump δήλωσε τον τελευταίο μήνα ότι ήθελε να θέσει σε εφαρμογή ζώνες ασφαλείας όπου οι Σύροι που φεύγουν από τον πόλεμο θα μπορούν να ζουν με κάθε ασφάλεια παρά να φεύγουν από τη χώρα για να γίνουν πρόσφυγες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο Trump ζήτησε από τα αρμόδια τμήματα της Άμυνας των ΗΠΑ να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες του σχεδίου.
Ο Sergueï Lavrov ανέφερε ότι η Ρωσία περίμενε να διευκρινίσουν τη θέση τους οι ΗΠΑ.
« Θεωρούμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες αφορούν το έδαφος της Συρίας και οφείλουν να συντονιστούν  με τη συριακή κυβέρνηση, αντίθετα θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν ,», δήλωσε.
« ..περιμένουμε διευκρινίσεις από την Washington », δήλωσε ο Lavrov.
Ο Lavrov φαινόταν να υποστηρίζει τη γραμμή  του  Bashar al-Assad, που δήλωνε ότι κάθε κίνηση από εξωτερικά μέρη για να τεθούν σε ισχύ ζώνες ασφαλείας θ΄αποτελεί καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας εκτός κι αν είναι συντονισμένη με την συριακή κυβέρνηση. al manar 27.2.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.