26/2/17

FT: Tι θα έγραφε ο Όργουελ για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η άνοδος του λαϊκισμού δεν οφείλεται μόνο στα στάσιμα εισοδήματα. Πώς ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των ανθρώπων για έναν εχθρό. Η σύγκριση με τη δεκαετία του 1930.
Η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ήταν το μέρος όπου οι ηγέτες της Δύσης συζητούσαν για τα κακά και επικίνδυνα πράγματα που συνέβαιναν στον κόσμο. Τη χρονιά αυτή η συζήτηση ήταν μόνο για κακά και επικίνδυνα πράγματα που απειλούν τη δημοκρατία στο εσωτερικό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρώτος στη λίστα με τις απειλές. Οι Ευρωπαίοι ήταν θορυβημένοι από τις πρώτες εβδομάδες του προέδρου των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν υπό έλεγχο.
Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο βετεράνος Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, εμφανίστηκε για να εξαγγείλει τις συνηθισμένες κατηγορίες κατά του ΝΑΤΟ. Το Κρεμλίνο ωστόσο έχει χάσει ένα μέρος από τον ενθουσιασμό του, από τότε που ο ρωσόφιλος Μάικλ Φλιν παραιτήθηκε από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του κ. Τραμπ.
Πολλοί δυτικοί κουνούσαν τα κεφάλια τους γνωρίζοντας την αδυναμία τους στην τρομακτική σύγκρουση στη Συρία. Πολλοί προειδοποίησαν για τις ρεβανσιστικές φιλοδοξίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όσον αφορά τον κ. Τραμπ, κυριάρχησαν οι ιστορίες για μια δυσλειτουργική κυβέρνηση, τις εκκεντρικές συνήθειες εργασίας και τις συγκρούσεις μεταξύ των σκληροπυρηνικών του στενού του κύκλου και των πιο ορθόδοξων επιλογών του προέδρου για τη στελέχωση των υπουργείων. Όλοι ήταν απελπισμένοι για την εξαφάνιση των ορίων ανάμεσα στην αλήθεια και τα ψέματα.
Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. μμμ...κιαυτη η ταση του πληθυσμου για παρελασεις και αγωνες για την υπερασπιση των αξιων του,δεν αφορα βεβαια μονον τους ναζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.