23/2/17

Καλεντερίδης: Αν γίνει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, η Ελλάδα έχει υπεροπλία (βίντεο)

Για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και την ένταση στο Αιγαίο, μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

«Στα στρατηγικά όπλα υπάρχει υπεροπλία της Ελλάδας. Τα καλύτερα υποβρύχια του κόσμου που έχει το πολεμικό ναυτικό, έχουμε αντιαεροπορικά βλήματα πολύ ανώτερης τεχνολογίας από την Τουρκία, έχουμε και στρατηγικά βλήματα μακρού πλήγματος 200 μιλίων… άρα σε στρατηγικά όπλα η Ελλάδα υπερέχει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης.

Δείτε σε βίντεο τι είπε:


31 σχόλια:

 1. το πιο ανησυχητικό είναι η φωτογραφία του δασκάλου που τοποθετήθηκε στην αρχή της ανάρτησης...

  ελπίζω και εύχομαι να αντέξει (και να αντέξετε όλοι οι συνεργάτες), δεν είναι αυτονόητα αυτά που κάνετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θερμές, θερμότατες ευχαριστίες πάντως για τους κόπους σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. H Τουρκία, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτει όπλα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία δεν διαθέτει η Ελλάδα και τα οποία, ως φαίνεται, χρησιμοποιεί. Μάλιστα τώρα κατασκευάζει κάποια μόνη της.

  Στην Ελλάδα έγινε λόγος για κάποιο εγχωρίου κατασκευής σύστημα, αλλά δεν ξέρω αν έχει παραχθεί. Αν ξέρει κάποιος, ας μ' ενημερώσει. (*)

  Όσον αφορά στα συμβατικά όπλα, δεν αρκεί η υπεροπλία. Χρειάζεται η πολιτική βούληση να χρησιμοποιηθούν. Η Τουρκία την έχει. Η Ελλάδα;

  (*) Κάτι βλέπω εδώ. Δεν είμαι ειδικός στα οπλικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σάββα, για μια ακόμη φορά, οι γεωπολιτική σου τοποθέτηση είναι αξιόπιστη, τεκμητιωμένη και αναλυτική.
  (Παναγιώτης Ιασωνίδης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στην βάση τής λογικής τού ότι όπου και αν μάς καλούν δίνουμε το παρόν και καταθέτουμε εποικοδομητικές απόψεις και χρήσιμες-κρίσιμες πληροφορίες προς όφελος των συμπολιτών , πολύ σωστά πράττει ο Σάββας Καλεντερίδης και πηγαίνει ακόμα και στον "Ε".
  Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί όμως η αναίδεια τού δημοσιογραφίσκου, ο οποίος ψηλωμένος από το μαρκούτσι που καβαλάει, απευθύνεται στον προσκεκλημένο ειδικό συνομιλητή με αλήτικη προπέτεια, διακόπτωντας αυταρχικά το νήμα τής αφήγησης και τής τοποθέτησής του και υποβάλλοντας σφήνες ερωτήματα, αλλάζοντας διαρκώς την κατεύθυνση τής συζήτησης.
  Δήλιος κολυμβητής ο Σάββας Κ. δεν ψαρώνει και απαντάει σε όλες τις μπαλιές ατάραχος, ήρεμος και εύστοχα (ούτε δεξιοτέχνης τού μπαίηζ-μπωλ να ήταν).
  Συγχαρητήρια λοιπόν και γι' αυτό όσο και για τίς καίριες πληροφορίες που παρέθεσε και τις σημαντικές εκτιμήσεις τις οπίες κατέθεσε.
  Δεν λέω συλλυπητήρια στο "Ε" και στον "δημοσιογράφο", διότι είναι γνωστοί Κλαζομένιοι και δεν αιφνιδιάζει το "ασχημονείν" που για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε στην συμπεριφορά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αξιότιμε Κε Καπαδοκη θα διαφωνήσω μαζί σας ως προς τις προθέσεις και την στάση του Κου Ευαγγελατου στην συγκεκριμένη εκπομπή.
   Υπήρξατε αυστηρός, καχύποπτος και ιδίως υβριστικός προς τον δημοσιογράφο.
   Περισσότερο μου φάνηκε αγχωμένος για να αναδείξει τα καυτά ζητήματα πολεμικής απειλής εκ μέρους των τούρκων στο Αιγαίο ,στο λίγο χρόνο του τηλεοπτικού δελτίου.
   Και ναι μεν είπατε ότι καλώς ο Κος Καλεντεριδης έκανε και πήγε στην εκπομπή αλλά το ότι τον κάλεσε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο του σταθμού του δεν είναι άξιο επαίνου επίσης;
   Νομίζω ότι από το άδικο διωγμό που έχει υποστεί ο Κος Καλεντεριδης φτάσαμε να βλέπουμε παντού εχθρούς συνομωσίες και διώκτες.
   Καλώς έκανε και δεν σας απάντησε η να συμφωνήσει μαζί σας.

   Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καλοπροαίρετος Ευαγγελάτος. Πάς καλά ή η τηλεόραση σου εξάτμισε την ικανότητα κριτικής; Είναι σωστός ο κ. Καππαδόκης (ΜΕ 2 Κ φίλε wan wert).

   Διαγραφή
  3. Αξιότιμε Κε. ή Αξιότιμη Κα. wan wert (δεν υπάρχει ένδειξη στο προφίλ για το φύλο)κατανοώ την απολογητική συνηγορία υπέρ των “Ε” και Ευαγγελάτου.
   Ίσως δεν κατέστησα τελείως σαφές ότι την δημοσιογραφική αταξία την εντοπίζω στην καταιγιστική εναλλαγή ερωτήσεων. Όταν έχει τεθεί το ερώτημα και ο προσκεκλημένος έχει αρχίσει να απαντά με π.χ. διπλή αιτιολόγηση, ο δημοσιογράφος που τον διακόπτει πάνω στην ανάπτυξη τού πρώτου σκέλους τής απαντήσεως είναι ή άσχετος “ξυλοσχίστης”, ή αναιδέστατος αλαζών που δεν σέβεται ούτε το ερώτημα που έθεσε. Με το να θέτει δε κατά ριπάς εναλλακτικά ή παρεπόμενα ερωτήματα, τις επί των οποίων απαντήσεις επίσης διακόπτει, αφ’ ενός ασεβεί προς τον προσκεκλημένο ειδικό και αφ’' ετέρου απαξιώνει τα ερωτήματα που ο ίδιος θέτει, εφ’ όσον δεν επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη των επ’ αυτών απόψεων τού ερωτωμένου ειδικού .
   Άλλωστε, δεδομένου ότι ο κ.Ευαγγελάτος ασκεί δημοσιογραφία επί μακρόν δεν δικαιολογείται άγνοια των παραπάνω κανόνων, οι οποίοι άλλωστε έχουν να κάνουν και με το κοινωνικόν ορθώς φέρεσθαι. Εξ άλλου κατά την γνώμη μου μεγάλο μέρος τής ευθύνης για την απρέπεια τού ύφους // ήθους αντιμετώπισης τού προσκεκλημένου μπορεί να αναζητηθεί και στο επιτελείο συνεργατών ή υποβολέων τού «Ε».
   Συνελόντι ειπείν, μίλησα για απαράδεκτο τρόπο δημοσιογραφίας και ουδόλως υπαινίσσομαι διώξεις και συνομωσίες.

   Διαγραφή
 6. Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία παρουσιάζει την τελευταία 2ετία μια αξιοσημείωτη στασιμότητα.Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο.

  Ως αποκαλύφθηκε κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, απο την πολιορκία της Αλ-Μπάμπ ως εξελίσσεται αλλά και κατα την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην Ν/Α Τουρκία πριν λίγους μήνες ,υπάρχει -για εσωτερική κατανάλωση κυρίως- υπερδιόγκωση των επιτευγμάτων της.

  Τέλος δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν πως το PKK-YPG είναι πολύ καλοί μαθητές. Αυτο σημαίνει οτι σε συνδυασμό με την ενίσχυση τους με τελευταίας λέξης οπλικά συστήματα μπρούν και ανταπεξέρχονται της αναβάθμισης της ισχύος των Τ.Ε.Δ.

  Για αυτό λοιπόν να είμαστε πιο ψύχραιμοικαθώς είθισται η πραγματικότητα να ξεπερνά και την πλέον τολμηρή φαντασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι Τούρκοι είναι κότες.Αν κάνουν κάτι θα το κάνουν μόνο όταν θα είναι σίγουροι ότι ο ελληνικός στρατός δε θα μπορεί να αντιδράσει και θα έχει παραλύσει..ΠΧ χρεοκοπία-πτώχευση της χώρας ή κάποιου είδους ακυβερνησία-πολιτειακή ανωμαλία...Ακόμη και τότε όμως ο ελληνικός στρατός θα αντιδράσει και θα εκπλαγούν οι Τούρκοι...Δεν αναφέρω απλές εκτιμήσεις προσωπικές αλλά έχοντας γνώση και κάποιων ολίγων στρατιωτικών πληροφοριών..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. >Οι Τούρκοι είναι κότες<
   Αυτού τού είδους τα "συμπεράσματα" δείχνουν μάλλον ανωριμότητα.

   >Ακόμη και τότε όμως ο ελληνικός στρατός θα αντιδράσει και θα εκπλαγούν οι Τούρκοι...<
   Μέχρι σήμερα, όμως, δεν το έκανε, παρά το ότι είχε αρκετές ευκαιρίες. Το ΠΝ μας, που κάποτε κυριαρχούσε στο Αιγαίο, παρακολουθεί .... "ψύχραιμα" τις βόλτες των τουρκικών κορβετών στα χωρικά μας ύδατα.
   Ούτε η Ελλάδα τολμά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ, όπως τής δίνει το δικαίωμα το Δίκαιο τής Θαλάσσης, προφανώς φοβούμενη το τουρκικό casus belli.

   Όχι μεγαλοστομίες, λοιπόν, διότι δεν ωφελούν.

   Διαγραφή
  2. Άσε τις υποδείξεις και είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει εκτιμήσεις,κρίσεις και σχόλια...Το αν είναι ανώριμο ή όχι αυτό που είπα δε θα το κρίνεις εσύ...Δεν το έκανε μέχρι σήμερα ο ελληνικός στρατός όμως στη μεγάλη κρίση που θα επακολουθήσει θα το κάνει...Πώς μπορείς να προδικάζεις τις ενέργειες του στρατού μας σε μια μεγάλη κρίση?Και εσύ άσε το αλαζονικό σου υφάκι και τις υποδείξεις αλλού όχι σε εμένα-όχι μεγαλοστομίες-και κράτα το για τον εαυτό σου... Το ότι οι τούρκοι είναι κότες το απέδειξαν πολλάκις στην Κύπρο το 74 ή και τώρα με τα κοιτάσματα όπως επίσης και στη Συρία..Ξέρουν όλοι το γιατί είναι κότες και ο Σάββας ακόμη καλύτερα από εμάς..

   Διαγραφή
  3. Όχι, δεν τις αφήνω. Γράφεις σε δημόσιο διάλογο και πρέπει να είσαι ώριμος και έτοιμος να δεχτείς κριτική. Θα κρίνω, λοιπόν, κι εγώ αν είσαι ώριμος και, κατά την γνώμη μου, τέτοιες αποφάνσεις δείχνουν επίπεδο νηπιαγωγείου, άντε το πολύ δημοτικού (μιλώ για τις "κότες").

   >Δεν το έκανε μέχρι σήμερα ο ελληνικός στρατός όμως στη μεγάλη κρίση που θα επακολουθήσει θα το κάνει...<

   Μάς προέκυψες και μάντης, βλέπω. Όλο και καλύτερα. Φοβερά πειστικός!

   >Πώς μπορείς να προδικάζεις τις ενέργειες του στρατού μας σε μια μεγάλη κρίση?<

   Από τις μικρές. Άλλωστε ο στρατός δεν παίρνει μόνος του αποφάσεις. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Ιδού κι άλλη ανοησία.

   >αλλού όχι σε εμένα<

   Κατά τα γνωστό ελληνικό τσαμπουκαλίδικο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;". Και γιατί όχι σε σένα και πώς θα μ' εμποδίσεις σ' αυτό.

   Μάλλον άλλες είναι οι κότες και είπα ποιες. Το είδαμε στα Ίμια και όχι μόνο.

   Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για το -επίπεδο νηπιαγωγείου το πολύ δημοτικού-φαίνεται άλλωστε ότι η κατάκριση και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί δείχνουν πιο είναι το δικό σου επίπεδό....Σε ευχαριστώ πολύ...και φυσικά παραποίηση γραφομένων..δε θα πέσω στο επίπεδό σου-δε θα το συνεχίσω...άλλωστε οι αναγνώστες δεν έχουν όρεξη για ανοησίες...να είσαι καλά

   Διαγραφή
  5. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν οι ´´φωστήρες´´ σαν και σένα και επαναφέρουν στην τάξη τα νηπιαγωγεία που λένε ανοησίες..εύγε παντογνώστη νεοέλληνα..

   Διαγραφή
  6. Απορία ψάλτου, βηξ...
   Αν δεν μπορείς/θέλεις να δέχεσαι κριτική, μην γράφεις σε δημοσίους διαλόγους. Απλό είναι.

   Διαγραφή
  7. ''Απορία ψάλτου, βηξ...''πουλάς πνεύμα και εξυπνακισμό αλλά από ότ,ι βλέπω αγράμματος είσαι..''δεν μπορείς''-σωστό είναι δε μπορείς..''μην γράφεις΄΄ σωστό μη γράφεις..οπότε μην ειρωνεύεσαι γιατί ο δημόσιος γραπτός λόγος ξεγυμνώνει πολύ κόσμο..και εσύ όταν σε κριτικάρουν να κάνεις μία αυτοκριτική διότι βοηθάει...

   Διαγραφή
  8. Δεκτές οι γραμματικές παρατηρήσεις σου, αν είναι σωστές.

   Διαγραφή
 8. Αυτές οι δηλώσεις κάνουν πολυ καλο και οι δηλώσεις και άλλων στρατιωτικών οτι ο Ελληνικος Στρατος ειναι αξιόμαχος διότι κάποιοι πολιτικοί εχουν κανει επάγγελμα την υποχωρητικότητα δια του εκφοβισμού της κοινής γνώμης με βάση την δήθεν υπερδύναμη της ... Άγκυρας ! Οι δε στρατοκράτες της Άγκυρας μέσω της λογικής αυτής προωθούν την ατζέντα τους μέσω διαφόρων καναλιών εν Ελλαδι,Θυμάμαι στα Ιμια ο κοσμος πίστευε οτι γλιτώσαμε την καταστροφή ενώ ουσιαστικά είχαμε υποχωρήσει για το ... τιποτα.Εχουμε απέναντι μας μια πολεμική και ιδεολογική μηχανή και ενα πολυπληθές κράτος αλλά στα θερμά επεισόδια τα στρατηγικά όπλα και οι κατα πολυ επαγγελματικές πλέον Αεροπορίες και Ναυτικά θα έρθουν σε σύγκρουση στην αρχή τουλάχιστον και εκει τα πραγμα δεν ειναι υπερ της Τουρκίας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στην Τουρκία και να την αποκόψει πλήρως απο τη Μεσόγειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το είχες ξαναγράψει αυτό και σού είπα ότι, ακόμη και αν κλείσει κάποια "στενά", όπως μεταξύ Κρήτης-Πελοποννήσου, που είχες γράψει, αν θυμούμαι καλά, δεν μπορεί να αποκόψει την Τουρκία από την Μεσόγειο. Η επιβολή ναυτικού αποκλεισμού, όπως τον έχομε πολλάκις δει (βλέπε Ροδεσία από Αγγλία, Κούβα από ΗΠΑ, Γάζα από Ισραήλ κλπ.) προϋποθέτει πλήρη αποκλεισμό και από τα διεθνή θαλάσσια ύδατα, φύλαξη των παραλίων τής αποκλειομένης χώρας, ή περικύκλωση, αν είναι νησί και ασφαλώς πλήρη αεροπορική υπεροχή. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα και μάλιστα με τα σημερινά της χάλια έχει την δυνατότητα να αποκλείσει την Τουρκία.

   Διαγραφή
  2. Την έχει τη δυνατότητα,επιμένω,και έχω τους λόγους μου.

   Διαγραφή
  3. Πες τους και σ' εμάς, τότε. Εκτός κι αν είναι απόρρητοι.

   Διαγραφή
 10. Κυριοι η ελευση των δυο καταδρομεων, στην Ορεστειαδα, μυριζει προβοκατσια απο 100 χιλιομετρα!!!! Προσοχη σαυτο το περιστατικο....Οι συγκεκριμενοι συμμετειχαν και στην ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑςτου σουλτανου,και οι μετρ των στημενων τουρκοι, που προετοιμαζουν την κοινη τους γνωμη απο καιρο , θα μας πανε σε κατι πιο γενικευμενο απο ενα μειζον αεροναυτικο επεισοδιο!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριοι ανεξάρτητα του αν ειναι στημένο η οχι το θεμα των καταδρομέων ,θα ελεγα οτι γενικοτερα εχουμε μια συνεχώς τροφοδοτούμενη προςπαθεια όξυνσης ( με προκλητικές ενέργειες ,που υπαρχουν πολλες που δεν εχουν έρθει στην επιφάνεια) εκ μέρους των Τούρκων και απο την άλλη μεριά μια φοβισμένη πολιτική ηγεσια εκ μέρους της δίκης μας πλευράς.Δε ξερω αν τις δηλώσεις τυπου κοτζια τις πιστεύουν πραγματικα η οχι και τα λενε σαν τις γνωστές κόκκινες γραμμές τους...
  Ακομη και αυτη την κρίσιμη στιγμη,δεν μπορω να κρίνω τους συσχετισμούς στρατιωτικής ισχυος ομως δεν θα ασπαζομουν την αποψη του αγαπητού Σαββα ,γιατι περαν της ποιοτητας σε κάποιους τομείς οπως πχ, τα υποβρύχια που αναφερει- με τις παλιές τορπίλες ομως...απο την άλλη μεριά και το πλήθος εχει τη σημαςια του και εκει υπερτερούν οι γείτονες....Επιπλεον σε πολλούς κρίσιμους τομείς εχουν πραγματικα ξεφύγει οπως πχ πυρσυλικα συςτηματα ( οχι αντιαεροπορικά), ηλεκτρονικού πολέμου,UAV
  Επιπλεον διαθέτουν το πλεονέκτημα να επιλέξουν αυτοι σε ποια βραχονησίδα θα πανε , η έκταση των οποίων καθιστά δύσκολο το έργο μας.Γιατι σε οποια σύρραξη τοσο η διάρκεια της θα ειναι βραχεία όσο και η έκταση της θα αφορά επιλεγμένα σημεία
  Κατ εμε σημειο υπεροχής πρωτίστως ειναι το έμψυχο υλικό μας και μένω σε αυτο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. >γιατι περαν της ποιοτητας σε κάποιους τομείς οπως πχ, τα υποβρύχια που αναφερει<

   Τα τουρκικά υποβρύχια πάνε ίσια, ή ... γέρνουν κι αυτά;

   Διαγραφή
 12. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ο Σουλτάνος είναι θέμα χρόνου να εισβάλλει ώστε να καταλάβει βραχονησίδα τουλαχιστον ενώ πιστεύω ότι το καστελόριζο είναι επικίνδυνη περίπτωση. Όντως έχουμε υπεροπλία αλλά...δεν μιλάμε για πόλεμο ολομέτωπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ποιος πιστεύει ακόμη ότι η Τουρκία όταν πραγματικά θελήσει να μας χτυπήσει θα το κάνει με συμβατικό τρόπο;
  Δεν είμαστε στην εποχή του ...Κολοκοτρώνη...
  Άλλο εάν θέλουν να κάνουν κάτι για το εσωτερικό θεαθήναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος Περιπλανώμενος,

   Συγχαρητήρια. Με διαφορά, η πιο σωστή παρατήρηση. Είναι αφελείς όσοι νομίζουν πως μια ΕλληνοΤουρκική σύρραξη θα κριθεί στη μάχη της ξιφολόγχης και της αποβίβασης σε βραχονησίδες και πεδία βοσκής αιγοπροβάτων. Ναι, θα πέσουν κι εκατέρωθεν πιστολιές γιατί «έτσι πρέπει» αλλά τα ηλεκτρονικά πλήγματα (πολύ πριν την έναρξη των εχθροπραξιών) στις υποδομές του αντιπάλου είναι βασικός πυλώνας μιας εκ των προτέρων στρατηγικής νίκης. Διότι ως γνωστόν, αν ο αντίπαλος γενικός πληθυσμός δεν έχει παροχή ρεύματος, καθαρό φιλτραρισμένο νερό, δίκτυο συγκοινωνιών και πεθαίνει από έλλειψη πόσιμου νερού και τροφής (ως αποτέλεσμα συντονισμένης καταστροφής υποδομών με ηλεκτρονικά μέσα), ποιός νοιάζεται, ποιός έχει κουράγιο και ποιός μπορεί (και σε πόσο χρόνο) να αντιδράσει σε μια συμβατικού τύπου επιχείρηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά;

   Διαγραφή
 14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΣΑΒΒΑ, είμαι ένας ακρίτας από τη Χίο και σε απολαυσα πριν λιγους μηνες που ηρθες για το προσφυγικο. Σε παρακολοθω ανελλειπώς και εχεις πεσει σχεδον σε όλα μέσα. Αλλα όπως είπαν κι αλλοι κι εσυ το εχεις βιωσει στο πετσί σου, ενώ έχουμε αξιωματικούς που χωρις σκέψη θα χύσουν το αίμα τους κανα για την πατρίδα, τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν χρόνια τώρα θα τους πουλήσουν πάλι ο΄πως εγινε με Οτσαλάν και Ίμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.