18/9/17

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποχωρεί και κάνει τα κέφια των πρακτόρων της Άγκυρας - Τουρκοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης με βούλα της βουλής

Mε κρυφή τροπολογία που θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή ανοίγουν το δρόμο για αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης»
Xρήστος Μπόκας

Παραβιάζεται η πάγια εθνική θέση που καθιερώθηκε από το 1986 για την ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη - Για τον... στόχο της τροπολογίας είναι άγνωστο αν έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης
Την πάγια εθνική γραμμή που υπηρετήθηκε αυστηρά από όλους τους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών επιχειρεί να παραβιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. φέρνοντας στη Βουλή υπουργική τροπολογία για την αναγνώριση, μεταξύ άλλων, συλλόγων με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρουν ζητήματα δήθεν ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη γενικόλογη περιγραφή «Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», έχει προστεθεί σε νομοσχέδιο για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς η προωθούμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ και ανοίγει τον δρόμο για την επανεξέταση της αναγνώρισης από τις ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για την οποία ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυσή της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, χαρακτηρίζεται για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως «τουρκική».

Ρύθμιση «εθνικά επιπόλαιη»

Ειδικότερα, νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση «εθνικά επιπόλαιη» επισημαίνοντας ότι υποχρεώνει το ανώτατο δικαστήριο να μπαίνει στη διαδικασία ακόμα και ανατροπής παλαιότερων αποφάσεων, θεωρώντας «αμελλητί» τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ως νέο στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί, ακόμα κι αν αμφισβητούνται πάγιες εθνικές θέσεις ή διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάννης.
Τονίζουν δε ότι «το ΕΔΑΔ δικαίωσε τους συλλόγους γιατί στάθηκε σε γενικές αρχές όπως στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι. Από την άλλη πλευρά, ο Αρειος Πάγος θεωρεί ότι οι διεθνείς συνθήκες που διαμορφώνουν τις σχέσεις κρατών είναι πιο δεσμευτικές από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Ως αντίλογος παρουσιάζεται το επιχείρημα που αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδεικνύει καθολική αποδοχή των αποφάσεων του Ευρωδικαστηρίου και όχι να επικαλείται τις αποφάσεις του μόνο όταν το περιεχόμενό τους τη συμφέρει. 

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία ξεκίνησε το 1986, όταν το Εφετείο Ξάνθης αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Τουρκική Ενωση Ξάνθης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να δικαιωθεί. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Αρειος Πάγος εξέδωσε δύο απορριπτικές αποφάσεις υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η διάλυση του σωματείου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «είναι θεμιτή η εν λόγω διάλυση για την προάσπιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και για τη διασφάλιση της ειρηνικής συμβίωσης του χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού της Δυτικής Θράκης». 

Σε άλλο σημείο δε ανέφερε ότι ο σκοπός του σωματείου, όπως αυτός διαγράφεται στο καταστατικό του, παραβιάζει τις διατάξεις διεθνών συμβάσεων, συναφθεισών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βάσει των οποίων στη Δυτική Θράκη δεν υπάρχει εθνική τουρκική μειονότητα, αλλά θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα.Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την αναγνώριση από το 2012

Πάντως, η επίμαχη τροπολογία μπορεί να παραβιάζει την πάγια στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν παρεκκλίνει όμως από τις διαχρονικές  αρχές του ΣΥΡΙΖΑ που σταθερά στηρίζει την Τουρκική Ενωση Ξάνθης.
Είναι χαρακτηριστική δε η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του κόμματος στις 12 Μαρτίου αναφορικά με την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου να αναγνωρίσει τον σύλλογο. «Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για την αναγνώρισή της ως νόμιμου σωματείου παρά τη δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ανέφερε η επίμαχη ανακοίνωση και συνέχιζε: «Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε  με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές! Ομως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το άρθρο 46 της σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνουν το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση».Τι αναφέρει η τροπολογία

Η τροπολογία που έχει γίνει άρθρο 40 στο νομοσχέδιο και είναι γραμμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να απαιτούνται εξειδικευμένες νομικές γνώσεις για να γίνει αντιληπτή η δράση της, αναφέρει:
«Αρθρο 40
Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας προστίθενται εδάφια ως εξής: Η αίτηση ανάκλησης ή µεταρρύθµισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, και µετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου µε την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώµατος που αφορά στο δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται µέσα σε προθεσµία ενενήντα (90) ηµερών, η οποία αρχίζει από την ηµεροµηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου, σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου». Προκειμένου δε να έχει αναδρομική ισχύ, προστέθηκε «μεταβατική διάταξη» ως άρθρο 41 που αναφέρει: «Η διάταξη του άρθρου 40 του παρόντος καταλαµβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωµάτων του Ανθρώπου που έχει καταστεί οριστική σύµφωνα µε το άρθρο 44 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Δικαιωµάτων του Ανθρώπου πριν από τη δηµοσίευση του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή η προθεσµία άσκησης της αίτησης ανάκλησης ή µεταρρύθµισης είναι ένα (1) έτος από τη δηµο­σίευση του παρόντος».
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

 1. Καλόν είναι να αντιληφθούν όσοι υποστηρίζουν αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, ότι συγχρόνως βάζουν πλάτη και στις ανθελληνικές πολιτικές του.

  Κάπως το είχε πει ο Λένιν για τους "χρήσιμους ηλίθιους"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα αυτοί που υποστηρίζουν το μόρφωμα, έχουν άραγε αντίρρηση για την ανθελληνική πολιτική του; Τούς ενδιαφέρει καθόλου;

   Διαγραφή
  2. Γνωρίζω ανθρώπους με έντονες εθνικές ανησυχίες, οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τρις.
   Ειλικρινά, είναι δύσκολο να εξηγηθεί αυτή η επιλογή.

   Διαγραφή
  3. Οι ΑΝΕΛ τι κάνουν; Αυτοί που τούς ψήφισαν δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
  4. Ιδού τι κάνουν:
   http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/08/blog-post_89.html

   Διαγραφή
  5. @ Παναγιώτης Μπαλακτάρης18 Σεπτεμβρίου 2017 - 6:59 μ.μ

   Ίσως δεν είναι τόσο έντονες, ώστε να υπερβαίνουν την ανησυχία των για τα οικονομικά προβλήματα, πού αφελώς ήλπιζαν ( κάποιοι ηλίθιοι ελπίζουν ακόμη) ότι θα επέλυε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν δεν ήξεραν το εστί ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα, ήσαν απληροφόρητοι. Άλλως δεν εξηγείται.

   Διαγραφή
  6. Αν ο λενιν ηταν απ τους χρησιμους ..εξυπνους ...και δεν ηταν ενας απ τους πολλους χρησιμους ηλιθιους..Ποιος το λεει οτι ηταν ..εξυπνος ??..Ο ιδιος ??..Κι εγω λεω οτι ναναι..Εε και ?? Σας φαινεται νσταν εξυπνος ...οσο πχ ο ...Αρισταρχος ο Σαμιος ?? Ο Θαλης κ Μιλησιος ?? Ουτε το δεξι...@##@@...αυτου δεν φαινεται να ηταν..Λαθος ...??

   Διαγραφή
  7. Απο πολλες αποψεις αυτα τα ..τοτεμ του αριστερου και πολλα σπ τα τοτεμ του δεξιου πσνθεου..δεν ηταν αναλογικα τιποτε αλλο απο απλες τριχες κατσαρες των μεγαλων προγονων μας..Απορω πως ...αποθεωθηκαν στην χωρα μας αυτα τα κατωτερα..προιοντα...Ποιος ταχε αναγκη εδω αραγε ??..Μονο οσοι δεν ανοιξαν βιβλιο ποτε.. Τι αναγκη ειχαμε εμεις απ αυτα τα ..ανοητα ονοματα που μονο και στον ηχο τους..βαζεις τα γελια ??..Καποτε αυτο το παραμυθι θελει ενα τελος..Παραγινε η ανοησια εδω..Λενιν..τροτσκι....μπουχαριν...μαρκουζε...σταλιν..κροποτκιν...κλπ....Μιλαμε....ιδιοφυιες... τετραγωνισαν τον κυκλο ..ριγησε το συμπαν απ το κλεος των ..βοσκων της στεπας..και της Μ.Ανατολης την ερημο...εγιναν πρωτυπα οι τενεκεδες..και αστραψε ο τσιγκος.. στην χωρα που δεν της εφτανε το χρυσαφι βουνα πουχε..Αν ειναι δυνατον...κι ομως εγινε αυτο...Απιστευτο..

   Διαγραφή
 2. Δουλεία αυτού του λαμόγιου του Χριστόπουλου είναι που είχε πει κάποτε ότι η μειονότητα είναι ένα πράγμα Τουρκικό ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σκεπτομαι τι ακριβως ποινη θα ριξουμε σαν πολιτες ..σε ολους αυτους οταν τους ανατρεψουμε και τους συλλαβουμε...Αυτοι νομιζουν οτι ολα ειναι χαβαλες και ειμαστε μονο λογια ..οπως παλια..Δεν μας υπολογιζουν καν ..οτι μπορουμε..Νομιζω θα πεσουν απ τα συννεφα συντομα..Τι ποινη προτεινετε εσεις ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σύνθημα της επίκυψης το έδωσε η σύνοδος των προέδρων της βουλής δια του ξεφτίλα κρεμαστινού προχτές στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας που την βάφτισαν καταστροφή... Στηθείτε όσο θέλετε ρε λούγκρες, δεν μας αντιπροσωπεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας μην περιμενουμε τιποτα θετικο απο αυτην την κυβερνηση στα εθνικα θεματα.Η μονη επαφη που εχουν με την εθνικη πολιτικη ειναι ο αφελληνισμος των γηγενων Ελληνων,η εξαφανιση της πομακικης πολιτισμικης ιδιαιτεροτητας, το αλληθωρισμα στην "μακεδονικη εθνοτητα" και η παραδοση της χωρας με πολυεθνικο και πολυσεξουαλικο πληθυσμο στον Τζωρτζ Σωρος και την Open society η στους γερμανους η σε οποιον τελος παντων δινει τα πιο πολλα!

  Το 19% των Ελληνων ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (υπολογιζομενο ποσοστο με βαση την αποχη).Αυτοι οι απεριγραπτοι τυποι που ζουν αναμεσα μας ειναι το αθροισμα των αρχικων ΣΥΡΙΖΑιων και των πρωην πασοκων.

  Ειναι αυτοι που τελικα θα καταστρεψουν την Ελλαδα αρκει να μην χασουν την "σιγουραντζα" τους:μια θεση στο δημοσιο η να προπαγανδιζουν απο την ΕΤ με μεγαλα μηνιατικα η να παιρνουν ενα επιδομα νυχτερινης απασχολησης η τιποτα "εκτος εδρας" η κανενα χαρτζιλικακι για να κανουν τα στραβα ματισ και ισως και τη δουλεια τους πιο γρηγορα...και ασφαλως να εχουν την εγγυηση των φλαμπουραριδων οτι δεν θα τους πεταξει η "κακια"δεξια στο δρομο...

  Τι και αν η η ανεργια ειναι κοντα στα 2 εκατομυρια η δεν εχουμε αρκετα κονδυλια για τις ενοπλες δυναμεις η ο Συριζα δρα αντιθετα με τα εθνικα συμφεροντα μας σε ζητηματα λαθρομεταναστευσης και εξωτερικης πολιτικης...καποιοι ξεκινουν καθε μερα την προσευχη τους με το ...Δι' ευχων του αγιου μισθου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.