27/3/18

Μια φιλική παραίνεση προς τους κυβερνώντες: Διαβάστε καλού κακού τα άρθρα που αφορούν την Εσχάτη Προδοσία!

Περί εσχάτης προδοσίας
Σάββας Καλεντερίδης
Όταν τα προηγούμενα χρόνια, είτε από τις θέσεις που κατείχα στην κρατική ιεραρχία είτε αργότερα μέσα από την αρθρογραφία, προσπαθούσα με στοιχεία να αποδείξω τη μείζονα απειλή εθνικής ασφάλειας που συνιστά η Τουρκία και υπογράμμιζα την ανάγκη για την αντιμετώπισή της, μου είχαν προσάψει το χαρακτηρισμό του «τουρκοφάγου», για να μην αναφερθώ σε άλλους χειρότερους χαρακτηρισμούς.
Όλα αυτά τα χρόνια που ένα ολόκληρο σύστημα απαξίωνε ανάλογες θέσεις, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα εφησυχασμού, είχαμε καταστροφικές εξελίξεις σε δυο τομείς:
Ο ένας ήταν ο τομέας της άμυνας.  Οι πρωθυπουργοί τοποθετούσαν στο υπουργείο Άμυνας ό,τι χειρότερο διέθετε ο πολιτικός μπαχτσές, που ούτως ή άλλως ήταν γεμάτος με… παράσιτα και ζιζάνια, φυσικά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων μέσω της διάλυσης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, της καθυστέρησης υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων και νέων παραγγελιών, τη μείωση της θητείας και πόσα άλλα. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που εμείς οι «τουρκοφάγοι» προειδοποιούσαμε, πληρώνοντας προσωπικό κόστος, για τα επιθετικά και επεκτατικά σχέδια εις βάρος της πατρίδας μας, η Τουρκία φαινόταν αποφασισμένη να υλοποιήσει, παίρνοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα, όπως παραγγελίες νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, αναπτύσσοντας ισχυρή εθνική αμυντική βιομηχανία και συνάπτοντας συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, όπως για παράδειγμα με την Αλβανία.
  1. Ο άλλος ήταν ο τομέας της κοινωνίας. Ο εφησυχασμός, ο ωχαδελφισμός, η τρυφηλή ζωή, η εμπέδωση του «βύσματος» και της κοπάνας ως κοινωνικής αξίας (ο νυν πρωθυπουργός το δήλωσε με καμάρι ότι χρησιμοποιώντας ΠΑΣΟΚικό «βύσμα», υπηρέτησε στο Επιτελείο), σε συνδυασμό με την σχεδιασμένη επίθεση μέσω της Παιδείας και των ΜΜΕ εναντίον παραδοσιακών αξιών, όπως ο πατριωτισμός, η θρησκεία και η πίστη στα εθνικά ιδεώδη, οδήγησαν στον αξιακό εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω λεπτομέρειες, όμως στην τελευταία κατάταξη νεοσυλλέκτων στις ένδοξες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ο αριθμός των νέων που ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο, για να απαλλαγεί από την υποχρέωση της θητείας, ήταν πολλαπλάσιος από τις προηγούμενες ΕΣΣΟ.
Κι αυτό γιατί η κοινωνία αντιλήφθηκε το λάθος, τώρα που η απειλή από την Τουρκία έγινε πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής! Αντιλήφθηκε ότι ο κίνδυνος είναι προ των πυλών, οπότε καλύτερα να χαρακτηριστεί το παιδί μας με ψυχασθένεια, να πάρει τρελόχαρτο, παρά να υπηρετήσει σε ένα στρατό που απαξίωνε τόσα χρόνια.
Φυσικά υπάρχουν και τα άλλα Ελληνόπουλα, που κατά δεκάδες αρνούνται να πάρουν μετάθεση και ζητούν να μείνουν στον Έβρο, μέχρι το τέλος της θητείας τους. Είναι τα Ελληνόπουλα που επιμένουν, η μαγιά που ελπίζουμε να σώσει τον Ελληνισμό.
Ας έλθουμε τώρα στην απειλή.
Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας στην καταστροφική πολιτική Αλέξη Τσίπρα-Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, που κονιορτοποίησε το στρατηγικό πλεονέκτημα που είχαν Ελλάδα και Κύπρος ως μέλη της ΕΕ και κατέστησε την Ελλάδα και την Ευρώπη ομήρους του Ερντογάν. Επίσης αναφερθήκαμε στην πολιτική του εκκρεμούς που ακολουθεί ο Ερντογάν, κινούμενος μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και εκβιάζοντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Οι εκβιασμοί είναι απίστευτοι και επειδή η Τουρκία έχει μεγάλη στρατηγική αξία για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και επειδή οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι μείζον σκοπός της Μόσχας είναι η κατάρρευση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, μέσω μιας αμερικανικής σύγκρουσης, υποχωρούν και την πληρώνουν σήμερα οι Κούρδοι του Αφρίν, αύριο πιθανόν οι Κούρδοι της Ιεράπολης/Μανπίτζ και του Κομπάνι και μεθαύριο η ΑΟΖ της Κύπρου και τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία ήδη τα μισοκαταστρέψαμε με τις ιδεοληψίες Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου για το...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

32 σχόλια:

  1. Dear Savva,

    Greece was feared and respected for one thing; its hoplites. A forces of patriotic Citizens willing and capable of bearing arms at a short notice.

    This type of citizenship has been masterfully destroyed by the politicians over the years. The same politicians we naively Call idiots. They are hand-picked as the best traitors our society could produce as they are willing to play their part to Greece's destruction.

    Our choices are limited:

    1.Influence these politicians to take actions that would favor Greece
    Something extremely difficult when we take into considerationn the deep pockets that maintain them in power

    2. Mini revolution to bring the traitors to justice. But as we know is extremely dangerous as revolutions can go out of control fast.

    3. Bring to power new forces that the system cannot label as nationalisists. Look for Greek American (and not only) politicians with outstanding récords so is difficult to attack them.
    We don't have the leadership we need right now in house. Kapodistrias that we use as an example of ideal leader came with an impressive number of multi-level connections from many nations. The Swiss miracle was achieved because of that.

    We must reach out beyond the Pillarse of Hercules

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θα υποχωρούν συνεχώς οι Αμερικανοί,τότε ποιο το όφελος της συμμαχίας μας( ΝΑΤΟ );
    Και κατά δεύτερον εμείς που είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά το φωνάζαμε και το
    συζητούσαμε όπως και εσυ δηλαδή ,οτι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλα και αντι να κάνουν κατι σωστό τα κατέστρεψαν ολα !!! Δεν θέλει πολύ ... ο λαός τους έχει καταδικάσει !!! αρκεί να βάλουν την σφραγίδα οι δικαστικοί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νίκο καλημέρα. όπως εμείς θέλουμε οι φίλοι μας να είναι αντάξιοί μας έτσι και οι σύμμαχοι θέλουν συμμάχους δυνατούς κι αντάξιους μιας συμμαχίας. εμείς πρέπει να είμαστε ισχυροί στο μέτρο που μας αναλογεί αν θέλουμε να μας σέβονται. όλοι ξέρουμε ότι ο γονιός που θέλει την ησυχία του τείνει στο να επιβραβεύει το επιθετικό παιδί του και να αδικεί το υποχωρητικό.συγγνώμη για το απλοικό της ανάλυσης αλλά κάπως έτσι είναι και στις συμμαχίες. και θυμήσου ότι ο σύμμαχος δεν είναι σύμμαχος για το δικό μας όφελός αλλά για το δικό του.

      Διαγραφή
  3. Σωστα...κανενα οφελος....εκτος απο ατομικο καποιων λιγων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κόσμος θέλει ένα πράγμα : ΚΑΘΑΡΣΗ τέρμα πια τα λόγια . Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να έρθουν ενώπιον του λαού και όχι της δικής τους δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως και να 'χει το πράγμα πάντως, ειδικά για τα όσα αναφέρει το άρθρο περί τρελόχαρτων κλπ που θέλουν πολλοί υποψήφιοι προς στράτευση, θα πρέπει οι ευθύνες να αναζητηθούν κυρίως στους φυσικούς αυτουργούς μιας τέτοιας κατάστασης και αυτοί είναι όσοι κυβέρνησαν σαράντα χρόνια την χώρα...αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία τρία και ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους,δεν προλαβαίνουν για να γίνουν δημιουργοί της κατάστασης αυτής όπως και να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.
      Αυτοί εδώ δεν έχουν για σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού έναν αρνητή στράτευσης...

      Διαγραφή
    2. Αυτοι μπορει να κυβερνουν μονο 3 χρονια, ομως πολλα χρονια ως αντιπολιτευση ηταν αιθεροβαμονες, φεροντας αντιρηση σε καθετι το προοδευτικο (εαν υπηρχε...).

      Διαγραφή
  6. Η φιλική παραίνεση στους πολιτικούς να διαβάσουν τον ποινικό κώδικα για την προδοσία, αφορά μόνο την Τασία και τον Τσίπρα ή περιλαμβάνει και άλλους ;

    Γιατί αν η Ελλάδα μετά το 1945 (για να μην πάω πιό πίσω) εξώκειλε στην αποστολή της να αντιμετωπίσει την Τουρκία, μόνο μετά το 2015, τότε το πράγμα διορθώνεται εύκολα.

    Μήπως όμως δεν είναι έτσι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ιδιο οφελος που ειχαμε οταν οι Νατοικοι εκεινης της εποχης (τοτε τους ονομαζαν Σταυροφορους) επεδραμον επι της Κων/πολεως το 1204.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πληρωνουμε ηλιθιοτητες των κυβερνωντων,
    Ο καλλιτερος μαχιμος στρατος του κοσμου κατηντησε σε αυτην την κατασταση.
    Ανασυγκροτηση αμεσα, και αποκατασταση του στρατου.
    Ειναι μεγαλο το ζητημα .Χαθηκε η εμπιστοσυνη ,
    Υποδομη για πολεμο λοιπον με οτιδηποτε μεσον.
    Καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kυριοι,μην γελιεστε.
    Ο μονος τροπος για να ξεφυγουμε απο τον βρογχο που μας ετοιμαζουν οι δυτικοι,ειναι ο συναισθητικος απογαλακτισμος απο την δυση και κυριως Ε.Ε.-ΗΠΑ-Ισραηλ.
    Περαν αυτου,απαιτειται η ενδυναμωση των συνεργασιων με τις χωρες που εχουν κατι να χωρισουν με τους κοινους εχθρους μας που στην προκειμενη περιπτωση ειναι η τουρκια και τα σκοπια και εμμεσως μονο με τους βλακωδεις μεγαλοϊδεατικους σχεδιασμους τους,τοσο οι αμερικανοι,οσο και οι πολλαπλα πληγωμενοι απο τον ερδο Ισραηλινοι.
    Και αυτοι οισυμμαχοι μας,οπως πολυ σωστα μας εδειξε ο ΑΓΕΕΘΑ κοςΑποστολακης,ειναι οι Σερβοι και κυριως οι Ρουμανοι με τους Βουλγαρους.

    Ο αγωγος East Med ειναι ανεφικτος.Ακριβος και χρονοβορος.
    Εξαλλου αυτον δεν τον θελει,ουτε η Αιγυπτος,ουτε η Ρωσια.

    Δοξα τω Θεω,εχουμε οικοπεδα στο Ιονιο και στην Κρητη.
    Μπορουμε να επικεντρωθουμε σε αυτα.

    Δεν αγομαστε και φερομαστε απο τους Ισραηλινους.
    Ας βρουν την ακρη με την τουρκια μονοι τους,οπως κανανε τοσα χρονια.

    Τα πραγματα βεβαια,μετα και την απελαση των ρωσων διπλωματων ειναι πολυ δυσκολα.
    Ας αφησουμε τους τρελλους αμερικανους να βγαλλουν μονοι τους το φιδι απο την τρυπα.-Που δεν μπορουν-.
    Εξαλλου γιατι να παιξουμε το παιχνιδι καποιων που θελουν να μας θυσιασουν για το όποιο προβλημα τους;

    Πρωτιστως,λοιπον,πρεπει να σηκωθουμε να φυγουμε οπωσδηποτε,οχι μονο απο την Ο.Ν.Ε. αλλα και απο την Ε.Ε.
    Οσον αφορα τις βασεις του ΝΑΤΟ,εχω ξαναπει την γνωμη μου:Αεισιχτηρ με δαυτους.

    Αν οι τουρκοι επιθυμουν να παρουν οτι θελουν απο εμας να ξερουν οτι δεν θα το παρουν ευκολα.

    Αυτο βεβσια προϋποθετει οτι τα προηγουμενα χρονια,ειχαμε προβλεψει να απεξαρτικοποιηθουμε,κρυφα εστω,απο τους δυτικους,οσον αφορα τον εξοπλισμο των ενοπλων δυναμεων.

    Δεν πρεπει να ξαναμπουμε σε καμμια περιπτωση σε ενα νεο πολεμο που δεν μας αφορα,χωρις να εχουμε ουσιαστικο ελεγχο των τεκταινομενων.
    Δεν το καναμε;
    Αφηστε το.
    Η λυση ειναι προδιεγραμμενη:Χαμενοι ουτως ή αλλως.
    Ας κοιταξουμε τουλαχιστον να εχουμε οσο γινεται μικροτερες απωλειες.
    Κι'αυτα που λετε ειναι απλες προπαγανδιστικες & ανουσιες πομφολυγες,κοινως φουσκες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στειλτε κανα λοχο στα Επτανησα.Πληζ.

      Διαγραφή
    2. Ολα ωραια αλλα απο που θα παρουμε οπλα για να πολεμησουμε που δεν φτιαχνουμε ουτε πιστολια?

      Διαγραφή
    3. Ο.Ν.Ε.; Ποια ΟΝΕ; Αυτή έμεινε μόνο ...ΝΕ. Οικονομική ένωση δεν είναι σίγουρα. Έγραψε πριν λίγο για ποιο λόγο πρέπει να φύγουμε από συτή την ΕΕ (να δούμε πότε θα κοινοποιηθεί το σχόλιο μου), τώρα θα γράψβ ότι η λύση για αυτή την ΕΕ είναι η εξής (εάν τελικά μείνουμε), πολύ εύκολη:
      Ότι εισάγει μια χώρα της ευρωζώνης από εταιρία άλλης χώρας της ευρωζώνης, η εταιρία αυτή να πληρώνει το ποσοστό του φόρου της, όχι στην εφορία της χώρας στην οποία βρίσκεται, αλλά στην εφορία της χώρας που πωλούνται τα προϊόντα αυτά.
      Επίσης, θέλουμε ενιαία Ευρώπη, με ενιαία οικονομικά και με ενιαίες τράπεζες και όχι μόνο ενιαίο νόμισμα. Τις οποίες τράπεζες ολόκληρη η ΕΕ θα χρηματοδοτεί (ανακεφαλαιοποιήσεις και χρηματικές εγγυήσεις) και όχι να χρηματοδοτεί μόνη της η κάθε χώρα αυτές που βρίσκονται στο έδαφός της.
      Και τέλος, ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να εισέρχεται στην ευρωζώνη με δασμούς (πχ. τα «γερμανικά» φάρμακα της Bayer κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές).
      Όλα είναι πολύ εύκολο να γίνουν και προπάντων δίκαια, αλλά ποιος θα τα επιβάλλει…

      Διαγραφή
    4. Εχουν σηκωθει ολοι απο εδω κι'εχουν παει Κινα πανο και πιτ.
      Μπορουν να φτιαχνουν παπαδες εκει.Οτι μπορεις να φανταστεις και να μην το ξερει κανεις.Τουλαχιστον ολοι εμεις...

      Διαγραφή
  10. 1) "όμως στην τελευταία κατάταξη νεοσυλλέκτων στις ένδοξες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ο αριθμός των νέων που ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο, για να απαλλαγεί από την υποχρέωση της θητείας, ήταν πολλαπλάσιος από τις προηγούμενες ΕΣΣΟ"

    2) "Αντιλήφθηκε ότι ο κίνδυνος είναι προ των πυλών, οπότε καλύτερα να χαρακτηριστεί το παιδί μας με ψυχασθένεια, να πάρει τρελόχαρτο, παρά να υπηρετήσει σε ένα στρατό που απαξίωνε τόσα χρόνια"


    Η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες οδήγησε σε χαμηλές επανδρώσεις ανάλογα και με το όπλο/σώμα.

    Ο στρατός (παρά τα "βύσματα"...για τα οποία δεν ευθύνονται μόνο πολιτικοί, στη θητεία μου είδα στρατιωτικούς να βάζουν βύσμα για συγγενικά τους πρόσωπα) προσπαθεί να έχει κάπως ικανοποιητικά ποσοστά επάνδρωσης πχ στα τάγματα μηχανοκίνητου πεζικού, στα τεθωρακισμένα, στο πυροβολικό ενώ σε άλλες μονάδες με διαφορετικό ρόλο τα ποσοστά επάνδρωσης είναι ακόμα πιο χαμηλά. Όταν έχεις μικρότερη θητεία, έχεις μικρότερες επανδρώσεις. Απλή λογική.

    Αυτό έχει επιπτώσεις στις υπηρεσίες, στις εξόδους, στις άδειες, στο επίπεδο εκπαίδευσης, στην υγεία(σωματική και ψυχολογική) του κάθε στρατιώτη. Μόνο οι καλές σχέσεις μέσα στον θάλαμο είναι αυτό που βοηθάει όλα τα παιδιά να "την παλέψουν". Η καλή παρέα.

    Όταν δεν έχεις την προβλεπόμενη επάνδρωση, δεν εκπαιδεύεται σωστά το προσωπικό και δεν ξεκουράζεται ικανοποιητικά, εμφανίζει προβλήματα(πχ ορθοπεδικά ή πιο εύκολα λοιμώξεις λόγω περισσότερης κούρασης ή και ψυχολογικά) ή επιδεινώνονται όσα προβλήματα τυχόν έχει.

    Αποτέλεσμα: Ακόμα μικρότερη(στρατιωτικά νοσοκομεία-αναρρωτικές άδειες, αναβολές κτλ) επάνδρωση μονάδας δηλαδή ακόμα περισσότερα προβλήματα στο προσωπικό.

    Ο άλλος δεν έρχεται στρατό για να τον τσακίσεις σωματικά, να βγάζει δουλειά για 4 άτομα ή να τον κάνεις ειδικό στο σφουγγάρισμα αλλά έρχεται για να εκπαιδευτεί καπως σοβαρά για την άμυνα της πατρίδα του, να κάνει και καμιά πλάκα με τα παιδιά που θα γνωρίσει και "να περάσει κι αυτό" να προχωρήσει παρακάτω τη ζωή του.

    Αν σε αυτή την κατάσταση προστεθεί και το οικονομικό πρόβλημα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυξάνονται οι αναβολές και οι απαλλαγές.

    Το "βύσμα", η μικρή σε διάρκεια θητεία και η έλλειψη μέτρων φοροαπαλλαγής(ο κόσμος υποφέρει) των οικογενειών που στέλνουν το παιδί να υπηρετήσει την πατρίδα είναι οι 3 βασικές αιτίες για αυτή την κατάσταση. Μαζί με την απαξίωση (από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους που έχουν τεράστια ευθύνη, επηρεάζουν τον κόσμο) των Ενόπλων δυνάμεων. Τώρα θυμήθηκαν όλοι τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τώρα που ο Ερντογάν βρυχάται.

    Η κυβέρνηση(κάθε κυβέρνηση) πρέπει να αντιμετωπίζει αθόρυβα και αποτελεσματικά τα θέματα άμυνας.

    Όταν ήμουν Έβρο δεν θα ξεχάσω την άσκηση τάγματος...είχαμε σχεδόν όλα( >80% ) τα οχήματα(Τζιπ, φορτηγά, βυτιοφόρα, μαγειρείο,ΤΟΜΠ, Χάμερ) του τάγματος σε φάλαγγα όπως θα πηγαίναμε σε χώρους διασποράς σε περίοδο πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν, εκείνη τη μέρα δεν υπήρξε φαντάρος που να μην θέλει να πάει άσκηση. Μόνο που θα αφήναμε το κούρεμα χόρτων και την σφουγαρίστρα και γενικώς το "καταθλιπτικό" των συνεχών "αγγαρειών" του ΕΣ, αρκετοί από μας κάναμε και πλάκες μεταξύ μας την ώρα που φορτώναμε:

    "Πάμε πόλεμο? :)" (https://www.youtube.com/watch?v=G7bf4_15OMI)

    Ήμασταν τάγμα υποστηρίξεως(δηλαδή θεωρητικά πιο χαλαρά σε κάποια θέματα) αλλά οι περισσότεροι που συμμετείχαμε, την χαρήκαμε την άσκηση, πιο πολύ από τα μόνιμα στελέχη.

    Φτάνει η σφουγγαρίστρα και το καλαθάκι. Έλεος !!!

    1) Δώστε οικογενειακή φοροαπαλλαγή ενός έτους σε όσους στέλνουν το παιδί τους να υπηρετήσει.
    2)Δώστε σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια των στρατιωτών (Τρένα, ΚΤΕΛ, αστικές συγκοινωνίες, αεροπορικές εταιρείες). Τρόποι υπάρχουν.
    3)Αυξήστε την θητεία (12-15 μήνες) για καλύτερες επανδρώσεις στις μονάδες να μην εξαντλούνται αυτοί που υπηρετούν την πατρίδα και να υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα κάνει όλους τους Ι1-Ι2 μαχητές.

    Ο κόσμος, όλες οι οικογένειες χωρίς καμία εξαίρεση πρέπει να πιστεύουν στον θεσμό της θητείας.

    Αυτή κατάσταση δίνει επιχειρήματα σε ακροαριστερούς (ορισμένοι στρατολογημένοι από ξένες υπηρεσίες, οι υπόλοιποι ιδεολόγοι) να έχουν επιχειρήματα κατά των Ενόπλων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση:

      Αυτή κατάσταση δίνει επιχειρήματα σε ακροαριστερούς (ορισμένοι στρατολογημένοι από ξένες υπηρεσίες, οι υπόλοιποι ιδεολόγοι) κατά των Ενόπλων δυνάμεων.

      Διαγραφή
    2. Γιωργε γεωπονε ακου:1)οι προτασεις καλες δε λεω,αλλα επειδη οι περισσοτερες απο αυτες ειναι τοσο αυτονοητες και λογικες πρακτικες εφαρμογες ειχαν υπαρξει και στο παρελθον,και ειχαν εφαρμοστει απο το και τοτε αθλιο ψευδοελληνικο κρατος.Οι ακροαριστεροι οπως λες ειναι βεβαια στρατολογημενοι,ομως απο τους εδω ελληνες δεξιους και πασοκους για λογαριασμο των ξενων,ωστε να τελειωσουν τη δουλεια που αυτοι δεν θα μπορουσαν ως κατ'εξακολουθησην και κατα συρροην εγκληματιες να υλοποιησουν.Χρειαζοταν καποιος με λευκο ποινικο μητρωο ωστε να μην κινησει υποψιες για το μεγαλο εγκλημα που επρεπε να φερουν εις περας.
      Ετσι φιλε μου,αν ξεχασεις και τα ριξεις στους αριστερους,θα στειλεις τον κοσμακι παλι στην δεξια και στο πασοκ,στη μητσοτακαινα ή σε κανα λαλιωτη να κυνηγαει να δαγκωσει στο φαυλο κυκλο την ουρα του.

      Διαγραφή
    3. Αργύρη (με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σου, μην με παρεξηγήσεις, ο ενικός είναι του ιστολογίου),

      Όταν λέω στρατολογημένοι από μυστικές υπηρεσίες ακροαριστεροί δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση, δεν αναφέρομαι σε κόμματα. Ξεχωριστή κουβέντα αυτή.

      Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες σελίδες του διαδικτύου και οργανώσεις που έχουν επαφές με την ΜΙΤ και με την αλβανική υπηρεσία πληροφοριών. Δεν είναι μόνο ιδεολόγοι μέσα σε αυτές τις οργανώσεις. Ακόμα κι απλός πολίτης(όπως εγώ) να είσαι, αν το ψάξεις μεθοδικά στοιχεία βρίσκεις.
      Γίνεται ένας πόλεμος προπαγάνδας.

      Χτυπάνε με τα λόγια τους τον λαό (και ειδικά όλους εμάς, τους νέους, τους μικρούς κάτω των 35 ετών, αυτούς που μπορούμε να γράψουμε νέες σελίδες Ελληνικής νίκης και δόξας, αν μας επιτεθούν, όπως ακριβώς κάνανε οι παππούδες μας στον φασίστα Μουσολίνι και στους Γερμανούς ΝΑΖΙ) τώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα,τώρα που ανοίγουμε την τηλεόραση στα δελτία ειδήσεων και βλέπουμε την κατάσταση κάθε μέρα στην πατρίδα μας, τώρα που αν μιλήσεις με φίλο σου και είστε νέοι κάτω των 30 και τον ρωτήσεις:

      "Πως πάει?" θα σου απαντήσει "Σκατά, 4ωρο, βλέπω τα πτυχία στον τοίχο"... και του απαντάς "Κι εγώ τα ίδια, συνεχίζουμε ρε!Τα οχυρά δεν παραδίδονταιιι, καταλαμβάνονταιιι,ααααααα!!"(κάνεις τον Πρέκα με χιούμορ και του φτιάχνεις λίγο το κέφι)

      Δεν θα τους περάσει!

      Ο άλλος το παίζει στο διαδίκτυο "διεθνιστής" στην Ελλάδα και όταν ταξιδεύει στην Αλβανία μιλάει για Τσαμουριά κτλ. Όλοι οι στρατολογημένοι αλβανοτουρκόσποροι μαζεμένοι μαζί με τα απλά κορόιδα που νομίζουν πως ο πλανήτης είναι το "μικρό σπίτι στο λιβάδι".

      Και ο στρατός και η κυβέρνηση(δεν αναφέρομαι μόνο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) με κάποιες πολιτικές τους δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς τους αλήτες. Συγκεκριμένους αλήτες που "οργώνουν" ιστολόγια και facebook με σκοπό να πολεμήσουν την ιδέα του Έθνους, της θρησκείας, του στρατού. Χρειάζεται πολιτική αποφασιστικότητα:

      1) Δώστε φοροαπαλλαγή ενός έτους στις οικογένειες που στέλνουν το παιδί τους να υπηρετήσει την πατρίδα.
      2) Δώστε εκπτώσεις στις μετακινήσεις (με κάθε μέσο) τουλάχιστον 50% στους στρατιώτες.
      3) Αυξήστε την θητεία για να βγαίνουν άνετα οι υπηρεσίες και σοβαρή εκπαίδευση. Δεν μπορεί ένας στρατιώτης στον Έβρο να βγάζει δουλειά για 3-4 και τα “βύσματα” να καλοπερνάνε σε μονάδες δεύτερης γραμμής με καλή επάνδρωση.
      4) Φέρτε τον στρατό ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία. Ένα σώμα, μια ψυχή.

      Κερδίστε την ψυχή και του “τελευταίου/ας” Έλληνα και Ελληνίδας.

      Μόνο τα πατριωτικά λόγια δεν φτάνουν. Χρειάζεται αξιοκρατία και οικονομικά μέτρα. Ωμά, ψυχρά.

      Όταν ως χώρα έχω δίπλα τον φασίστα ισλαμικό γουρούνι όχι απλώς πρέπει να οπλιστώ αλλά πρέπει να είμαι με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει το επεκτατικό ισλαμικό γουρούνι. Καμία άλλη γλώσσα!Αποφασιστικότητα!

      Διαγραφή
  12. Δεν πα να μοιρολογήσετε πουθενά αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις των σχολιαστών του ιστολογίου δεν είσαι υποχρεωμένος να τις διαβάζεις. Ο καθένας αντιλαμβάνεται όπως θέλει. Απλό και ξεκάθαρο.

      2) Αν έχεις νεύρα μπορείς να τα εκτονώσεις αλλού.

      3) Τέλος, μην ξεχνάς ότι σε κάθε περίπτωση, αυτό που εσύ θεωρείς λάθος άλλοι μπορεί να το θεωρούν σωστό αλλά και το αντίθετο.
      Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τους άλλους ή οι άλλοι που θα κρίνουν εσένα?

      Διαγραφή
  13. Ως συνήθως, θα τρέχουμε τελευταία στιγμή να αυξήσουμε θητεία, να εκπαιδευτούμε, να συμπληρώσουμε οπλισμό κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλντερίδη,

    τα γράφετε ωραία, εγώ θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις επί του θέματος:
    Όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία. Εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Το Σύνταγμα μας λέει ότι η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ο θάνατος. Αφού πλέον έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι "μόνο" ισόβια φυλάκιση.
    Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
    Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το ελληνικότατο όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
    Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρισης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.
    Αυτό πρέπει να το μάθουν οι κυβερνώντες μας, για να μην μπορούν να πουν ότι δε γνώριζαν.
    Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για τον πρόεδρο της Δειμοκρατίας (το "ει" εσκεμμένα). Για να έχει ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε από τους βολευτές μας, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο. Εάν ο Πάκης αποδεχτεί λοιπόν την προδοσία θα έχει διατελέσει και αυτός εσχάτη προδοσία. Ειδάλλως θα πάμε σε δημοψήφισμα.
    Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Όχι ότι περιμένω κάτι από αυτόν που είναι ...ευχαριστημένος αφού εκατομμύρια μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες έχουν επιλέξει την Ελλάδα, αλλά ...ενημερώνω.

    Η εσχάτη προδοσία ισχύει για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 70% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε με τα 23+5 δις ο Καραμανλής), για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας και ως “κρατικές εγγυήσεις” τους. Ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος που δήθεν πήγε στις τράπεζες δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
    Και αναφέρομαι σε δήθεν χρέος, αφού μέχρι και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
    Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.
    Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε. Όλοι μας όμως ξέρουμε ότι με τα μνημόνια, μας έδωσαν οι ...εταίροι μας περισσότερα από 200 δις...
    Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;

    Όλα τα ξεπουλήματα λοιπόν, που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
    Μόνο που θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άλλοι.
    Και δεν έχει σημασία εάν όλο μας το χρέος πήγε για ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών ή όχι, επειδή ακόμα και το χρήμα που το χρωστάμε αλλά δεν το δανειστήκαμε για τις τράπεζες μας το διαγράφουν και αυτό τα διεθνή δικαστήρια. 'Οπως διέγραψαν στον Μεταξά τα ...προπολεμικά χρέη, ο λαός έχει προτεραιότητα και όχι το χρήμα.

    Με εκτίμηση
    Πέτρος Μώκος
    Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε του Μετσοβιου.
      Πολυ σωστα μεν γραφετε εσεις και ο ΣΚΑΛ οσον αφορα το διαδικαστικο κομματι,τις επιμερους λεπτομερειες,αυτα που αφορουν το δικαιο απο φιλολογικης αποψης.
      Ηουσια του πραγματος ομως ειναι,οτι η κατηγορια και η καταδικη σε εσχατη προδοσια μπορει να απονεμηθει μονον οταν απογαλακτιστουμε απο την Δυση.
      Εως τοτε ειμαστε ολοι συνενοχοι.

      Διαγραφή
  15. Προσωπικώς ειμαι κατα της αύξησης της θητείας ! Η χρονική της διάρκεια φθήνει σε όλες τις χώρες ακομα και στην Τουρκία η οποία εχει εξάμηνο θητεία για κατόχους πανεπιστημιακών διπλωματών βέβαια με αρκετά μεγαλύτερο πληθυσμό ! Επίσης σε ολα τα κράτη της Ευρώπης που εχουν υποχρεωτική θητεία φθίνει και η εκπαίδευση των Αμεριανων για να πανε σε εμπόλεμη ζώνη ειναι μόλις δυο μήνες ! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τεχνικώς πρέπει να ανέλθει το επίπεδο της εκπαιδεύσεως σε πρώτη φάση ! Η θητεία Κατ εμε ως διάρκεια ειμαι δεύτερευουσας σημασίας για αμυντικούς σκοπούς και αν πρέπει να αυξηθεί η επάνδρωση τότε πρέπει να δουμε τη υποχρεωτική θητεία των γυναικών και μετα να αυξήσουμε των ανδρών.Τωρα τα φαινόμενα της αποφυγής που υπάρχουν στην Ελλαδα υπάρχουν σε ολα τα κράτη πιο εχουν υποχρεωτική θητεία και στην Τουρκία και στη Ρωσία ( 40% των εκει ΕΣΣΟ παρουσιάζεται σύμφωνα με την Πραβτνα ) αλλά αυτο δε λεει κατι για τη μαχητικότητα των Ρωσικών η των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.Κατι αλλο κανει λάθος η Ελλας και Κατ εμε αυτο που κανει λάθος ειναι η σύνδεση πολιτικής και στρατιωτικής διαχείρισης κρίσεων ! Αυτο που λέμε κόκκινες γραμμές , πληροφορίες και προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι να ειναι μικρη η θητεια ?? Επειδη το ...κανουν αλλοι ?? Τι θα παθει το....παιδι ?? Τετανο..??Τι ακριβως εναι το ....πιο σημαντικο που εχει να κανει?? Δεν ειναι να φροντισει την ασφαλεια την δικη του...της οικογενενειας του....της περιουσιας του....και της ιδιας της ελευθεριας του ?? Τι πιο σημαντικο ??.....Τα ....φραγκα ?? Οι ..δηθεν σπουδες . Που κανεις δεν τις εμποδιζει ?? Τι ?? Οι γκομενα που δεν θαχει για λιγο ?? Τι ?? Η καφετερια ?? Η μηπως.....η καριερα σε ενα κρατος κατεστραμενο πληρως οικονονικα απο καριεριστες απατεωνες ?? Τι σκριβως καριερα..?? Θα χασει η ανυπαρκτη επιστημη το ...πουλεν που δεν θα φτιαχνει πυραυλους ?? Θα χασει η ...νομικη ...τον Σολωνα ?? Τα μαθηματικα...τον ...Πυθαγορα ?? Αγαπητε κυριε...τα παραμυθια του Αντερσεν διαβαζεις ?? Η μας θεωρεις χαζους ?? Αν μου πει καποιος τι σημαινει η λεξη καριερα...που ειναι πιο...σημαντικη απ την ζωη...την ασφαλεια της ομαδας....θα παρει βραβειο Νομπελ του Γαλαξια. .. κουφιες λεξεις...ουδεποτε αναλυμενες ...τις λεμε...ετσι...να ακουγονται σαν παπαγαλοι....Καθε λεξη ελληνικη εχει νοημα....δεν ειναι ηχος...οπως οι ξενες....και ποτε κανεις νεοελληνας...δεν στεκεται ενα λεπτο στην εννοια πριν την ξεστομισει...την αμολαει..κι οποιον παρει ο χαρος...Ασφαλως πρεπει να αυξηθει η θητεια..κι ασφαλως θελει ...σκατοξυλο οποιος μαμοθρευτος κουραμπιες βρησκει κολπα να ξεφυγει κοροιδευοντας το συνολο....και τον εαυτο του.Αν δεν του αρεσει η ομαδα..το συνολο...παει στα Ιμαλαια μονος να κοιταει τα χιονια....διοτι εγω πχ. δεν ειμαι διατεθιμενος να φυλαγω σαν ηλιθιος την ..μανα του.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά θελω η θητεία να ειναι οσο το δυνατο ποιοτικότερη και μικρότερη απο κει και πέρα δε γνωρίζω ποσο πρέπει να ειναι.Ο,τι πουν οι στρατιωτικοί ! Αυτοί πρέπει να την καθορίζουν κι οχι οι πολιτικοί ! Δε γνωρίζω ουτε να κανω επιτελικά σχέδια ουτε τι θέλουν να κάνουν η τι πληροφορίες εχουν ! Αφήνω το θεμα στους επιστήμονες.Δε θελω να βγάλω ενα δόντι αλλά αν μου πει ο οδοντίατρος οτι κινδυνεύω θα υπάκουσώ.Απλως πιστεύω οτι τα τελευταία γεγονότα δεν ειναι ουτε θεμα ηθικού ουτε θητείας ! Ειναι θεμα καθαρά διαχείρισης.Δηλαδη με θητεία 2 ετών δε θα είχαμε σκοπιανό η δε θα έπιαναν τους αξιωματικούς μας ? Η ο Ερντογαν και ο φασίστας Μπαχτσελι δε θα έλεγαν αυτά που συνήθως λένε ? Γράφω τι θελω , τι πρέπει μπορεί να ειναι διαφορετικό και δεν το ξερω,

      Διαγραφή
    3. @ Όλα για όλα

      Με θητεία 9 μηνών, δεν έχεις σωστή επάνδρωση στις μονάδες. Αυτό σημαίνει υπερβολική κούραση στους στρατιώτες, μη ικανοποιητικό επίπεδο εκπαίδευσης(εδώ παλεύεις να βγάλεις τις υπηρεσίες σε κάποιες μονάδες, εκπαίδευση θα κάνεις?), αύξηση αναβολών για λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας.
      Βάλε σε αυτή την κατάσταση και τα "βύσματα" που το χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο.

      Έναν απλό στρατιώτη Ι1-Ι2 για να του κάνεις ικανοποιητική εκπαίδευση μαχητή (και όχι καθαρίστριας), πρέπει να αφιερώσεις τουλάχιστον 4 μήνες και 15 μέρες. Αυτό σημαίνει στη χειρότερη θητεία 12 μηνών. 12-15 μήνες. Πάντως ούτε και πάνω από 15 μήνες. Μην φτάνουμε εντελώς στα άκρα. ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

      Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας κάθε χώρας έχει να κάνει και με το επίπεδο εχθρικής απειλής.

      Διαγραφή
  16. Καλημερα σας κ. Σαββα. Συμφωνώ απόλυτα. Είσαστε άψογος στις διατυπώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαββα, τσαμπα τα εγραψες. Το πολιτικο συστημα δε καταλαβαινει. Τι ειχαν πει καποιοι απο αυτους? Θα το ρισκαρουμε. Ε λοιπον, αυτο κανουν. Αυτα που εγραψες δε χωρουν στο μυαλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.