25/3/18

Τα παλιόπαιδα της Ιστορίας



Η ​​Ευρώπη να μιλήσει με ευθύτητα στην Τουρκία! Πολύ σωστά. Αφού ο ίδιος δεν μπορεί να το κάνει για τους γνωστούς λόγους, το ζήτησε, μάλλον θα έλεγα ότι ο Αλέξης Τσίπρας το απαίτησε από τους εταίρους, με τις δηλώσεις που έκανε, προσερχόμενος την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μάλιστα, το έθεσε με άψογη γλωσσική ακρίβεια: να της μιλήσουν· γιατί μόνον αυτό μπορούν να κάνουν και τίποτε περισσότερο. Να της βάλουν μια φωνή, δηλαδή, μήπως και φοβηθεί να κάνει το βήμα στο Αιγαίο. (Μιλώ με υπονοούμενα και μεταφορές, για να μη σας ταράζω, ενόψει μάλιστα και εθνικής επετείου...)
Οταν λέω να της βάλουν φωνή, δεν εννοώ τίποτε ασυνήθιστο. Θα ήταν μάλιστα κουτό από ευρωπαϊκής πλευράς εάν η Ευρώπη, με αφορμή τον φόβο ενός θερμού διαλείμματος στον ψυχρό πόλεμο των ελληνοτουρκικών, αναλάμβανε αποτρεπτικό ρόλο έναντι της Τουρκίας. Διότι, πολύ απλά, δεν έχει τη δυνατότητα. Αν το έκανε, ίσως έτσι να έδινε κιόλας στην Τουρκία την ευκαιρία και να απλώσει χέρι (ακόμη χειρότερα, την πατούσα της) στο Αιγαίο ή παρακάτω και, συγχρόνως, να εκθέσει ανεπανόρθωτα την αδυναμία της Ευρώπης. Εχω υπερβολική φαντασία; Αυτό σίγουρα· αλλά και ο Ερντογάν έχει... Πώς να το πω για έναν ηγέτη διεθνούς κύρους, τον οποίο, αυτό τον καιρό, δεν πρέπει να δυσαρεστούμε; Ας πούμε, έχει «τα θέματά του» – με τον εαυτό του, εννοώ.

Για τη συνέχεια kathimerini



4 σχόλια:

  1. Οι ευγενειες και τροπος μας μαραναν!καλη η ψυχραιμηοπτικη,περιγραφη,αλλα δεν εχει οντοτητα οταν εκφραζεται χωρις νευρο.Το νευρο ειναι η ουσια,καμια φραγατα,καμια κοβερτα,καμια απειλη που να εχει υποβαθρο,ειναι πολυ χαλαρη η ευρωπη η οποια θιγεται αμεσα αλλα και η Ρωσια,που επικαλειται το διεθνες δικαιο,οπως και οι ΗΠΑ,που το παιζουν αντιπαλες με την τουρκια.Αποδεικνυεται οτι ο Ερντογκανιδης τους εχει ολους στο χερι!και τους παιζει κομπολογι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη δημοσιεύετε τις ηλιθιότητες της παλιοφυλλάδας. Αν θέλαμε, πηγαίναμε στη δικής της σελίδα να τα διαβάσουμε.
    Στο προκείμενο. Η μασώνοι της παλιοφυλλάδας να μας πούνε ποιος "ηγέτης" της μεταπολίτευσης θα έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο Τσίπρας. Να μας πει αν ο Κούλης θα έκανε κάτι διαφορετικό. Κάτι διαφορετικό που να εξυπηρετεί ελληνικά συμφέροντα φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας παραδεχτούμε τι γίνεται σωστά και τι λάθος από την παρούσα κυβέρνηση τώρα. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Δέν έχει σημασία ποιός λέει κάτι αλλά το τι λέει.

      Διαγραφή
  3. Κρατατε μια πισινη για τη Ρωσσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.