25/10/18

Σάββας Καλεντερίδης σε συνέντευξη του 2011: Η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει στρατηγική για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

7 σχόλια:

  1. 1)Πέραν του προβλήματος στην "Διεθνή Ναυσιπλοΐα" που θα προέκυπτε από την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, η Τουρκία δεν θα αναγνώριζε και θα αγνοούσε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ., ακόμα και εάν γινόταν η επέκταση παλαιότερα, την δεκαετία του 70. Θα αντιδρούσε με συνεχείς παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων μας, με ότι αυτό συνεπαγόταν για την εθνική μας κυριαρχία.
    Ήδη υπάρχει πρόβλημα με τα 10 ν.μ. του εθνικού εναερίου χώρου μας που δεν συμπίπτουν με τα 6 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων.

    (Η κυριαρχία της Ελλάδας στον αέρα ασκείται εντός 10 ν.μ. από τις ακτές της δυνάμει του Διατάγματος της 6ης Σεπτεμβρίου 1931, σε συνδυασμό με τους νόμους 5017/1931, 230/1936 και 1815/1988). Η Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος, επέλεξε να ασκεί κυριαρχία στον αέρα μέχρι το όριο των 10 ν.μ. των χωρικών της υδάτων που όρισε το 1931, όσον αφορά τα ζητήματα αεροπορίας και αστυνομεύσεως αυτής, ενώ στη θάλασσα επέλεξε να ασκεί κυριαρχία μέχρι τα 6 ν.μ. (Ν. 230/1936 και Ν.Δ. 187/1973).

    2)Ικανούς ηγέτες και πολιτικούς δεν έχουμε, είναι προφανές.
    Έμπειροι και ικανοί διπλωμάτες, που αγαπούν την πατρίδα τους, που μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στα σοβαρότατα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζουμε, δεν υπάρχουν?
    Η Ελλάδα διατρέχει τεράστιους κινδύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα θα την ...αναπτυξει ??? Τοσα χρονια τι κανει ?
    Πολλα αεροπλανα πετανε σημερα και την νυχτα ...στην Λαρισα...Πολλα.Ενταξει ..τα ισραηλινα ειναι...εκπαιδευονται στον Ολυμπο...κλπ.Θαχουν λογους δικους τους.Πετανε και δικα μας ομως.Για ποιο λογο ?? Εκπαιδευονται επισης.Για ποιο λογο ?? Μηπως και....καποτε...οταν....αν.....θα......μπας και.......τοτε.....οταν.....Αυτα ναι....ειναι λογος !! Ολοι για ενα λογο ζουμε..συνηθως χωρις λογο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΚΥΡΙΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.!

    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (2) - Αμαρτία / Τιμωρία / Μετάνοια / Σωτηρία
    ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ;
    ΒΙΝΤΕΟ:
    https://www.youtube.com/watch?v=fuzNiiLCXJ0

    Όταν ο άνθρωπος γίνεται αχάριστος για ό,τι ο Θεός του χαρίζει
    και συνάμα ανήθικος, τότε αυτή η ΠΡΟΔΟΣΙΑ απέναντι στο Θεό
    έχει κάποτε και το τίμημά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά συμφέρει τον Θεό να νικήσουν οι Τούρκοι που είναι μουσουλμάνοι; Θεωρώ ότι ο Θεός δεν θα επιτρέψει μια δεύτερη καταστροφή του Ελληνισμού (πρώτη η καταστροφή του Βυζαντίου) γιατί μετά ρισκάρει το μονοπώλιο του Πάπα στη Χριστιανική Εκκλησία. Επίσης με το πρόσφατο "σχίσμα" μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου-Μόσχας, εκτιμώ ότι ο Θεός θα δώσει περισσότερη σημασία στο να σταθεροποιηθεί η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, οπότε δεν θεωρώ ότι θα ευνοήσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

      Διαγραφή
    2. Les us lock ourselves in monasteries praying to save our souls and fuck the country. Wait, we did it before, 1453 it was?

      Διαγραφή
  4. LATEST NEWS, Tsipras declared the 12 mile economic zone in ALL the .... lakes of the country! The boy kept his word and once again, true to his own beliefs of Nothingness, did...NOTHING!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Let us all be serious about this national issue. Greece is threatened with war by Turkey. To oppose and defeat the Turkish aggression, Greece must be armed and ready for war with Turkey. Please, do not let Greece unarmed as they did to Cyprus in 1974.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.