8/10/18

Ερντογάν: Τελεσίγραφο υποταγής Ελλάδος & Κύπρου

Λάζαρος Μαύρος* 
Ξ Α Ν Α  ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ και σαφέστερες κι εντονότερες κι απερίφραστες και τελεσιγραφικές και αγριότερες οι απειλές της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου. Εκ στόματος του Τούρκου Προέδρου - μονοκράτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
- Είτε θα υποταχθείτε στους τουρκικούς όρους για τις ΑΟΖ και τα υποθαλάσσια κοιτάσματα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε θα σας αφανίσουμε.
Α Π Ε Ι Λ Ε Σ  διατυπωμένες από τον κατ’ εξοχήν συγκρουσιακό, τού διαρκούς κατά πάντων (εντός και εκτός) μεθοδικού πολέμου, Τούρκο πολιτικό.
- Ο οποίος, χάρις στο συγκεκριμένο «προτέρημά» του, να επιδιώκει δηλαδή ακατάπαυστα και μεθοδικά τις συγκρούσεις, πέτυχε στα 16 χρόνια της μονοκρατορίας του να καταστεί, εντός, ο απόλυτος άρχων της Τουρκία, εκτός δε, ο μέγας παικταράς διεθνώς:
- Ικανός να συγκρούεται, αλληλοδιαδόχως, ακόμα και με τις υπερδυνάμεις. Επιχειρώντας να επιβάλλει τους δικούς του όρους στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ κ.ο.κ.

- Προκειμένου να διασφαλίζει και να προωθεί, στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα, με την αποφασιστική στρατιωτική ισχύ και τη διπλωματία, τη μεθοδική, επίμονη, μακροπρόθεσμη, υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεων τού διακηρυγμένου ισλαμικού, νεο-οθωμανισμού του.

Ε Λ Λ Α Σ και Κύπρος βρίσκονται στο… έλεος του Ερντογάν. Το διακήρυξε ο ίδιος αυτοπροσώπως:

- Είτε θα υποταχθούν στη θέληση και τους όρους της Τουρκίας είτε θα αφανιστούν.

- Είτε θα συμμορφωθούν στην ισχύ των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία, η τουρκική στρατιωτική ισχύς και αποφασιστικότητα έχουν αναδείξει ως υπέρτερα παντός διεθνούς δικαίου, είτε διακινδυνεύουν την ύπαρξή τους.

- Και οι ίδιες, Ελλάς και Κύπρος, θα φταίνε για όσα θα υποστεί ο λαός τους από τους Τούρκους.

Και αυτό είναι, κατά τρόπο σαφή, κατά τρόπο απερίφραστο και άνευ παρερμηνειών, το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς τον εν Αθήναις Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον εν Λευκωσία Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Απαιτεί, απειλώντας, γην τε και ύδωρ…

Ε Τ Σ Ι  αποδεικνύεται πόσο ανώφελη κατέστη η πολιτική του Κατευνασμού της Τουρκίας, την οποία εφαρμόζουν ανέκαθεν οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου:

- Έτσι αποδεικνύεται πώς η πολιτική του στρουθοκαμήλου, των ψευδαισθήσεων και των ευσεβοποθισμών, περί αμοιβαίως μετά της Τουρκίας αποδεκτών λύσεων στο Κυπριακό, στο Αιγαιακό, στις ελλαδο-τουρκικές σχέσεις και περί… εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας, προσέφερε  στην Άγκυρα τον τρόπο και τον χρόνο αποχαλίνωσης και περαιτέρω θηριοποίησης των επεκτατικών νεο-οθωμανικών της ορέξεων.

Μ Ο Λ Ι Σ  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ήταν η 80ή επέτειος, 30 Σεπτεμβρίου 1938, που ο θλιβερός πρωθυπουργός της Βρετανίας Τσάμπερλεν επέστρεψε από τη ναζιστική Γερμανία στο Λονδίνο κι επιδείκνυε ως… θριαμβευτής της ειρήνης το Σύμφωνο του Μονάχου που είχε υπογράψει την προτεραία με τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι της φασιστικής Ιταλίας και τον Νταλαντιέ της Γαλλίας, «για να μην υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος ανάμεσα στους λαούς μας».

- Έδωσαν, οι Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ, σφάγιο στη ναζιστική Γερμανία την Τσεχοσλοβακία για να κατευνάσουν το Βερολίνο.

- Ο Κατευνασμός του Χίτλερ οδήγησε στην αποθηρίωσή του: Ένα χρόνο αργότερα εκτόξευσε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ δεν άκουσαν τη φωνή του αρχαίου Αθηναίου Περικλή (στο Α-140 του Θουκυδίδη), που τους κραύγαζε «οις ει ξυγχωρήσετε, και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες»…

Π Ω Σ  ΑΡΑΓΕ θ’ αντιμετωπίσουν και θ’ αποκρούσουν, Ελλάς και Κύπρος, τα τελεσίγραφα του θηριωμένου Ερντογάν; Με ποια πολιτική θα αποφύγουν την υποταγή στην Τουρκία;

- Μια άλλη επέτειος, δική μας, δίδει, τηρουμένων των αναλογιών, την αναζητούμενη «συνταγή»:

- Προχθές, 5η Οκτωβρίου, ήταν η 106η επέτειος της έναρξης των Νικηφόρων Βαλκανικών Απελευθερωτικών Πολέμων κατά της Οθωμανικής Τουρκίας, με επικεφαλής της μικρής Ελλαδίτσας της Μελούνας τον «σύγχρονο Περικλή» πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που πέτυχε την απελευθέρωση από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, των νήσων του ανατολικού Αιγαίου και την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα.

- Π Ω Σ, ΑΡΑΓΕ, η ατιμωτικά ηττημένη το 1897, στον «ατυχή» ελλαδο-τουρκικό πόλεμο και χρεοκοπημένη και στενάζουσα υπό φαυλοκρατία μικρή Ελλάς, μετά την ανάληψη τής πρωθυπουργίας το 1910 από τον Κρητικό επαναστάτη Ελευθέριο Βενιζέλο, κατόρθωσε να συνεγείρει το έθνος, να το προπαρασκευάσει και να το οδηγήσει στη θριαμβευτική απελευθερωτική πορεία των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913;

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Α, πρώτ’ απ’ όλα, τα προσφερόμενα για μελέτη, διδάγματα:

- Πώς η από το 1910 Ανορθωτική Κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου σχεδίασε και υλοποίησε, σε δύο μόλις χρόνια, τη γιγαντιαία εσωτερική και εξωτερική πολιτική τού μέχρι τότε γονατισμένου ελλα-δικού μας κράτους, ώστε να το καταστήσει άξιο, πρόθυμο και, προπάντων, ΙΚΑΝΟ, για τον άθλο τού 1912-1913;

Π Ω Σ  ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ, με την εξουδετέρωση της φαυλοκρατίας των παλαιοκομματικών, ο ταχύτατα αποτελεσματικός εκσυγχρονισμός του κράτους; Και των δημοκρατικών θεσμών; Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της χρεοκοπημένης Ελλάδος; Η αλματώδης επαύξηση της στρατιωτικής ισχύος; Η πειστική κι ενθουσιώδης εξύψωση του φρονήματος των όπου γης Πανελλήνων; Η επιδέξια και ταχύτατη διπλωματία αξιοποίησης του διεθνούς περιβάλλοντος; Και των προσφερόμενων το 1912 χρησιμότατων βαλκανικών συμμαχιών; Ακόμη και με τη μέχρι πρότινος και αμέσως μετά εχθρικότατη Βουλγαρία, εναντίον της οποίας ο 2ος νικηφόρος μας Βαλκανικός Πόλεμος;

*Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο
Πηγή: Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Μαύρε ΕΥΓΕ!!! Αντί, σε αυτή την ιταμή απειλή του Ερντογάνη μέχρι τον αφανισμό μας αν δεν υπακούσουμε στις ορέξεις του, να συνεγείρουν το σύμπαν με διαβήματα, θα πάνε οι μεσοτσακιστές να συνομιλήσουν. Και μόνο η κίνηση να πάνε, σημαίνει πλήρη και ελεεινή υποταγή. Αλλά, μην μας διαφεύγει το γεγονός, ο μέγας διπλωμάτης Κοτζιάς μεταξύ Μέτερνιχ και Κίσιντζερ, αυτός ο μέγας ασφυοκάμτης, λέγει συνέχεια να μην είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας. Γιατί; Γιατί η ιστορία μας διδάσκει ό, τι επέτυχε ο Ελληνισμός το πέτυχε με το ΟΧΙ και όχι με το ΝΑΙ. Γιατί φωνάζει ο θεοειδής Θουκυδίδης από τα βάθη των αιώνων, πως ο Ελληνισμός στάθηκε πάντα "και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες"!!! Η οποιαδήποτε κίνηση φόβου από Κοτζιά και Αναστασιάδη οδηγεί σε αφανισμό του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.