18/10/18

To «Νικηφόρος Φωκάς» παρακολουθεί το Μπαρμπαρός

Στα ανοιχτά της Κύπρου βρίσκεται από την Τετάρτη το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros και δη στα όρια των «οικοπέδων» 4 και 5 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει παράνομε έρευνες στις περιοχές που δέσμευσε με παράνομη Navtex η Αγκυρα.
Με την Τουρκία να επιχειρεί κλιμάκωση της έντασης θέλοντας να υπονομεύσει τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για έρευνες υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της, με ιδιαίτερη έμφαση στο «οικόπεδο» 7 καθώς επίσης και να δημιουργήσει τετελεσμένα προς όφελος της με στόχο την ενεργό παραμονή της στο ενεργειακό γεωστρατηγικό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση δεν μοιάζει ιδιαίτερα αισιόδοξη.
Αντίθετα ενόψει της έναρξης των ερευνών από την ExxonMobil στο οικόπεδο 10 και ενδεχόμενες ασκήσεις που θα ενισχύσουν την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή το όλο εγχείρημα δείχνει να κρέμεται από μία κλωστή.

To Νικηφόρος Φωκάς παρακολουθεί το Barbaros
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση μόλις 3-4 ναυτικών μιλίων από το τουρκικό ερευνητικό, που κινείται στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,  βρίσκεται η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία έχει ήδη αποκτήσει οπτική επαφή με το Barbaros.  Το ελληνικό πολεμικό δεν έχει βγει απ0ό την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ωστόσο παρακολουθεί κάθε κίνηση του τουρκικού Barbaros, σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη αποτρεπτική ισχύ. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και άλλες μονάδες επιφανείας του ελληνικού στόλου, προκειμένου να είναι σε θέση να σπεύσουν στην περιοχή αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ καθώς και συνολικά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη από τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία αξιοποιεί τις Navtex και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για την προώθηση της πολιτικής της.
Πηγή: philenews/tanea.gr

8 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί μια Navtex που εξεδόθη μονομερώς από την Άγκυρα να είναι νόμιμη για έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα! Η Ελλάδα πολύ σωστά κάνει και η θέση της φρεγάτας μας είναι εκεί, όχι στον υπερστόλο του ΝΑΤΟ στην Συρία! Τα πλοία μας έχουν ρόλο την υπεράσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων! Ήδη το Ισραήλ έπληξε 20 στόχους στην Γάζα ύστερα από αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους!Παράλληλα η υπόθεση Jamal Khashoggi σύμφωνα με δηλώσεις σε ξένα Μ.Μ.Ε. η CIA του συνέστησε να πάει στην Τουρκία ", γεγονός που δείχνει πως η υπόθεση αυτή δείχνει μεγάλες αντιπαραθέσεις στα "υπόγεια¨της Αμερικής και άλλων δυνάμεων!Αυτό αφήνει ένα διεθνές πεδίο μετέωρο για τον λόγο αυτό πρέπει οι δικές μας κινήσεις να είναι πάντα στηριγμένες (όπως επιβάλλεται άλλωστε) στις δυνάμεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. We shouldn't fall for a force build-Up in Cyprus, but in Evros and Northern Aegean.
      Remember the "Cyprus is too far"? Just imagine if Karamanlis had added "...but Constantinople really close..."

      Διαγραφή
    2. Είδα πως η φρεγάτα μας σύμφωνα με τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. δεν επιτρέπει μόνον στα όρια των Ελληνικών συμφερόντων δεν επιτρέπει έρευνα! Με τα Κυπριακά γιατί όχι? Τι είδους παιχνίδι είναι αυτό? Δηλαδή θα κόψουν τον ελληνισμό και την θαλάσσια ένωση με την Κύπρο στα δυο οι Τούρκοι! Φρεγάτα για την Συρία έχουμε που οι μετανάστες της έρχονται στην Ελλάδα και ωστόσο δεν μας χωρίζει τίποτα και για την Κύπρο δεν έχουμε? Δεν είναι καλός οιωνός αυτός! Ο κλέφτης ξεκινάει από το αυγό, πάει στην κότα και μετά στο βόδι! Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει? Συμβούλιο Ασφαλείας όχι? Η Ελλάδα είναι ισχυρή και οι συμμαχίες είναι για να δρούν όταν χρειάζεται! Το ίδιο και το Νατο ανάμεσα στα μέλη του! Αυτό το βρείτε τα η μια δήλωση δεν αρκεί! Ούτε είναι δυνατόν να εκτεθεί σε σημείο μη αναστρέψιμο! Δηλαδή περιμένουν να κάνει κινήσεις η Τουρκία λες και δεν ξέρουν πως λειτουργεί? Δεν ξέρω σε τι είδους συμφωνίες στηρίζεται η Κύπρος? Προφανώς και η Ελλάδα! ( Ελλάδα είμσστε όλοι)! Εκτός κι αν άμεσα δοθούν κι αυτά τα βυθοτεμάχια σε εταιρείες όπως η Total κ.α. δεδομένου πως η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει γεώτρηση ( για την ώρα)Ελπίζω να πράττουμε το σωστότερο...

      Διαγραφή
  2. I love the US stand; "our position hasn't change". Wow, now we can all sleep well at night. Wait, wasn't it a Cyprus without Greeks their plan? And cynically tell us to our face, it continues to be!!!!
    Give Alexandroupoli and Patriarcheio to to the Russians and let the Americans work for our alliance for a change.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κυρα Αδάμ, είναι γνωστη και από ελαχιστους έγκυρους δημοσιογράφους. Γνωστοποιεί την παρακάτω είδηση που αποτελεί κολαφο για την μεταπολιτευτικη ιδεοληπτικη δημοκρατία, που είναι ανίκανη και τεκμήριωμενα επικίνδυνη για το Ελληνικό Εθνος. «Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες ο κ Ερντογάν απαιτεί από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου» (δηλαδή την ε/κ κοινότητα) να δεσμευθεί τώρα εγγράφως για την μοιρασιά μισά (καζάν –καζάν) των πόρων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και η συμφωνία αυτή να κατατεθεί στον ΟΗΕ. Διαφορετικά  αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία «θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να καταλάβει και άλλα κυπριακά εδάφη» ώστε ουδείς να μπορεί να αμφισβητήσει την ίση μοιρασιά των πόρων στη νήσο.» Από το Pronews.
    Μετα τις εθνικες τραγωδίες του 1955 της Κωνσταντινουπόλεως, της Κυπριακής του 1974, των Ιμιων και των ηρωικώς πεσόντων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, ΠΟΤΕ δεν κατάφερε η δημοκρατία, Ελλαδική και Κυπριακή, να ορθώσει το ανάστημα και να εξοπλίσει σαν αστακό τους Έλληνες αποτρεπτικά στις επιδιώξεις των Τούρκων εχθρών. ....Απεναντίας η ανίκανη προδοτική δεξιά υπέθαλψε την διεθνικιστή προπαγάνδα του ΚΚΕ, του ΑΚΕΛ και των παραγωγών σχημάτων, με το ψέμα « οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας» και « ο Τουρκικός λαος είναι ειρηνικός» κ.α. Η δεξιά και η ψευδό αριστερά επλασαν πολιτες ευνούχους, και όχι Έλληνες με ιστορικό προορισμό. Διαβάζοντας την είδηση της Κυρας, όταν οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψάχνουν τρόπο να πυκνώσουν άοπλοι και ανεκπαίδευτοι της γραμμές του Ελληνικού Στρατού για θυσιαστούν, άλλοι προβεβλημένοι και προνομιούχοι ελληνόφωνες ευνούχοι θα ψάχνουν τα διαβατήρια τους για να το σκάσουν....Αλλη μια ψευδής δημοκρατικη ατάκα « είμαστε όλοι πατριωτες» . Και αυτο ψέμα και υποκρισια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν μπραβο...ουτε ενα λαθος.Αψογος. Ειδικα αυτο το ...ειμαστε ολοι πατριωτες το...αμιμητο βλακωδες κολπο.Αν ειμαστε ....αν.....τοτε οποιος κιαρατας παρει διαβατηριο και παει αεροδρονμιο...τρενο η πλοιο για εξω ...θα εκτελειται επι τοπου αμεσα χωρις κιχ απο κανεναν!!Συμφωνουν ολοι οι ...πατριωτες ??? Ας το φερουν σε νομο αυριο πρωι !!!

      Διαγραφή
  4. Ο Πολεμος δεν αποφευγεται.Ουτε υπαρχει περιπτωσις να αναμενωμεν δια αλφα η βητα λογον.
    Ο πολεμος ειναι μεσα στην ανθρωπινην φυσιν. Το θενα ειναι κατα ποσον ειμεθα προετοιμασμενοι δια πολεμον.Και εννοω δια πολεμον αυριον ωρα 0545.Ετσι απλα,Σαββατο, Ημερα αργια.Κανετε μιαν δοκιμην με τα καλλιτερα σεναριο.Ειμεθα?Η απαντησις θα δοθει μονον με πολεμο.Τωρα στο προκειμενο εαν υπαρχει καποιος που πιστευει οτι οι διαφορες λυνονται με διπλωματια , ειναι ηλιθιος.Η Τουρκια λυνει διαφορες με διπλωματια εχουσα οπισθεν πολεμικη μηχανη και αλλες μεθοδους. αποδεικνυουσα κατα το παρελθον οτι δυναται και χρησιμοποιει ταυτα.Σε αντιθεση με την ελλαδα οπου να της δωσουνε ολο το ΝΑΤΟ δεν προκειται να κανει τιποτε.Ηθικον πεσμενο.Επρεπε η Κυπρος να ειναι αστακος και να κατοχυρωθει τουλαχιστον ζωνη απαγορευσης πτησεων στην Β Κυπρο. Περασαν σαραντα χρονια και τιποτε.Απορω πραγματικα.Αυτοι οι κυπριοι δεν τους νοιαζει.Οσο για εδω οι τουρκοι ξερουν οτι δτο τελος οι ελληνες θα κανουν πισω. Εκτοσ κι αν βρεθει κανενας μαγκας που θα γραψει ιστορια και θα στειλει το βαρμπαροσ στον βυθο και θα ξεκινησει πολεμο.
    ΕΙΔΩΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πραγματι ο πολεμος στην ανθρωπινη φυση...αλλα και στην φυση γενικα.Μπραβο που τοχεις χωνεψει.Ετσι ειναι.Το θεμα στην χωρα ειναι οτι δεν τοχει χωνεψει η
      μαζα..Παρ ολο που ειναι νομος στην φυση !!! Σαν τον ηλιο που ανατελει.Κι ομως εδω λενε οι πολλοι ...δεν ανατελει !! Αν ειναι δυνατον !!! Αλλο τι δεν ..θελω εγω...κι αλλο τι συμβαινει γυρω..θελω δεν θελω....!!! Ειμαστε μια κοινωνια η ...μπουφων...η τρελων....η ...ονειροπαρμενη..???? Ζουμε σε ονειρο ? Τοτε και στην Αλασκα δεν κανει κρυο διοτι δεν μας αρεσει ?? Πιθανον....αλλα ισχυει αυτο ?? Μια μυγα τωρα πεταει γυρω μου.Δεν μ αρεσει καθολου.Υπαρχει η οχι ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.