20/8/19

Στη "φάκα" των δυνάμεων του Άσαντ δυνάμεις του τουρκικού στρατού στο νότιο Ιντλίμπ

Διαβάστε τι γράφαμε τις 14 Αυγούστου, πριν μια βδομάδα. Σήμερα οι Τούρκοι είναι περικυκλωμένοι και περιμένουμε να αποχωρήσουν με την ουρά στα σκέλια
Η Τουρκία έσκαψε το λάκκο του Άσαντ και για άλλη μια φορά έπεσε η ίδια μέσα.
Με βάση τη Συμφωνία της Αστάνα, που συνομολογήθηκε μεταξύ Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας τις 04.05.2017 και αφορά τη θέσπιση «ζωνών αποκλιμάκωσης» στην περιφέρεια του Ιντλίμπ, που ελέγχεται από διάφορες ομάδες τζχιχαντιστών τρομοκρατών, με πιο ισχυρή την Αλ Νούσρα, εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Τουρκία απέκτησε δικαίωμα να δημιουργήσει 12 Στρατόπεδα-Παρατηρητήρια περιφερειακά της Περιφέρειας Ιντλίμπ.
Ο στόχος της ήταν να παραμείνει στην περιοχή σε μόνιμη βάση, ακόμα και μετά την έγκριση του νέου συντάγματος της Συρίας, διεκδικώντας αυτονομία στην Περιφέρεια Ιντλίμπ, την ασφάλεια της οποίας θα ανέθεταν οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.
Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καταπώς τα σχεδίασε η Τουρκία.
Οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν και τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν επιχείρηση ανακατάληψης της πόλεως Khan Sheikhoun με δύο άξονες επιθέσεως.
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανακατάληψη της πόλης, μετά την οποία οι Τούρκοι θα έχουν εγκλωβιστεί στο Στρατόπεδο-Παρατηρητήριο, όπως φαίνεται στο χάρτη.
Σημειώνεται ότι στη συνέχεια απομένει η ανακατάληψη της πόλης Maarrat al-Nu'man, η οποία παρεμβάλλεται στο δρόμο για το Ιντλίμπ. 

9 σχόλια:

  1. Στην ουσία, αφού ξεπέρασαν τις οχυρώσεις ετών στα έως πρότινος όρια της ανταρτοκρατούμενης περιοχής, οι δυνάμεις του Άσαντ θα έχουν πολύ πιο εύκολο έργο στο εξής. Σύντομα θα εγκλωβιστούν και άλλες τουρκικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ομως θα κλείνουν τα μέτωπα της Τουρκίας με τον ενα η αλλο τροπο στο ανατολικό μερος τηε,τοσο εντονότερη επιθετικότητα θα βγάζει προς την μεριά μας.Η ώρα του καστελοριζου δεν ειναι μακριά και δεν γνωρίζω ποςο έτοιμοι είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία θα επιχειρήσει ξανά στην Κύπρο. Και μετά θα ακολουθήσουν συνομιλίες για χάρη της "ειρήνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν θα γίνει έτσι όπως λέει ο Βασίλης,αλλά έστω και 1/1000 να υπάρχει αυτή η πιθανότητα,θα'πρεπε να ληφθεί υπόψιν,ως κάτι σχεδόν σίγουρο.
    Πάντως η τουρκία αφήνει την απειλή να αιωρείται ξεκάθαρα,γιά να πετύχει πρόσβαση στα ΚΕΡΔΗ(Το μόνο 1000/100 σίγουρο).
    Και ξέρετε,τρώγοντας έρχεται η όρεξη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει...
    Τόσο στην Κύπρο και Νότια της Κρήτης,όσο και στην Α.Συρία-Ιράκ.
    Αρα,από μέρους μας, θα'πρεπε να της κόψουμε την όρεξη.
    Δεν το κάνουμε,είτε γιατί είμαστε χαζοί και μας την έφεραν άλλη μιά φορά,είτε γιατί σχεδιάζουν οι αμερικανοί και εμείς απλά εκτελούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τι σχεδιάζουν οι αμερικανοι μπορει κανεις να το καταλάβει απο τις δηλώσεις και μονον του Αμερικάνου πρέσβη. Να είστε σίγουροι οτι εμεις θα αποτελούμε το δέλεαρ σε μια ενδεχόμενη επιςτροφη του σουλτάνου στο μαντρί...και η συνεκμετάλλευση των πόρων μεχρι και τη Γαύδο θα ειναι γεγονός .Ευτυχως που η παρουσία του σουλτάνου με τον εκρηκτικό χαρακτηρα του προς το παρόν απομακρύνει αυτη τη πιθανότητα ,οχι ομως πληρως μια και οι κωλοτούμπες του ειναι πολλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τοθρκία φίλε ορφέα δεν μπορεί να γυρίσει στο 'μαντρί' διότι τότε θα πρεπει να αποδεχτεί την σταδιακή ίδρυση κουρδικών κρατικών οντοτήτων με ορατό στο μέλλον ένα κουρδικό κράτος κάτι που νομοτελειακά θα οδηγήσει την γείτονα χώρα σε διάλυση στα εξ ων συνετέθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με τον Θανο..Αλλα θα παιξει ολα τα χαρτια τα διαθεσιμα..κι οτι βγει..Ειμαστε στον δρομο της.Οι Αμερικανοι ειναι χαζοι..αφου αν παρει μεριδιο απ εμας ...θα γινει πιο ανεξαρτητη απ αυτους...πιο παρανοικη.

      Διαγραφή
    2. @ Δημητρης Κ.
      Ε λα ομως που οι τουρκοι οποιοδηποτε μεριδιο και αν παρουν θελουν κι αλλο.
      Διαχρονικα το εχουν αποδειξει οτι τρωγοντας τους ανοιγει η ορεξη.
      Πες μου λοιπον γιατι να ξεκινησουν οι αμερικανοι να τους δινουν ;,αφου νομοτελιακα θα αρχισουν να γυρευουν κι αλλο.

      Διαγραφή
  7. Γιατι οι αμερικανοι δεν το.πιστευουν οτι ξερει πως καταρρεουν και ψαχνουν τροπους να κοψουν την καθοδο τους.Πιστευουν οτι δινοντας σ αυτον τον μαντρωνουν.Τωρα πια οι υπερδυναμεις ειναι 3....και η απελπισια των αμερικανων να τα βγαλουν περα με αλλους δυο ...μεγαλη.Ελπιζουν να τον φερουν πισω με οποιο τροπο.Κι αυτος το εκμεταλευεται.Ειμαστε το υποψηφιο θυμα στο παιχνιδι .Αν θελεις....καλυτερα για μας.Μονο ετσι θα εξεγερθουμε επιτελους.Ο Ερτογαν θα σπασει την Ελληνικη Νιρβανα και την αφασια.Καλυτερα θυμα με συνειδηση ..απο θυμα χωρις καμμια συνειδηση και για παντα.Εμεις υπερφαλαγγιζουμε την Τουρκια αν χαθει η μπαλλα εδω.Γυρω της εφτιαξε πολλους εχθρους.Αν την υπερφαλαγγισουμε..χανει καθε αξια.Δεν το υπολογιζουν ετσι στην Ουασιγκτον.Θεωρουν οτι θαμαστε σε μια συνεχεια οπως παλια.Αλλα θα καταληξουν ναχουν ενα ..νησι...σε μια θαλασσα εχθρων γυρω.Αυτο δεν ειναι...μια συνεχεια οπως παλια..Ειναι προγεφυρωμα.Αλλο πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.