4/10/19

Οι Ερντογανιστές της Κύπρου, όσον πιο εμετικός εμφανίζεται ο Σουλτάνος τους, τόσον εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την πολιτική του


ΤΗΝ ώρα που σύμπασα η «γειτονιά» της Ανατολικής Μεσογείου ομογνωμεί για το ποιος είναι ο ταραξίας και ο έκνομος της περιοχής, μόνον η πλατφόρμα των θαυμαστών του Σουλτάνου στην Κύπρο, παραμένει ακλόνητη και αμετακίνητη. Οι Ερντογανιστές της Νήσου, όσον πιο εμετικός εμφανίζεται ο Σουλτάνος τους, τόσον πιο εκδηλωτικά και απροκάλυπτα εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την… υψηλή πολιτική του.Ευτυχώς, ο ανταποκριτής του «Φ» στη Νέα Υόρκη, Π. Παναγιώτου, μας υπενθύμισε, την Κυριακή:
• Για «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» διατυμπανίζει συνεχώς η Άγκυρα κάνοντας τη φράση αυτή παντιέρα της εξωτερικής της πολιτικής. Στην ομιλία του όμως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τ. Ερντογάν επιτέθηκε στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Συρία, την Αρμενία, την Ινδία, τη Μιανμάρ και… φυσικά στην Ελλάδα και στους Ελληνοκυπρίους.
• Όταν, την περασμένη Τρίτη, ο Ερντογάν διαπίστωσε ότι θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι (στο γεύμα Γκουτέρες για τους επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στην 74η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, έφυγε από την αίθουσα.
• Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αναφορά του Ερντογάν στα πυρηνικά όπλα, υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει ή να καταργηθούν εντελώς ή να επιτραπεί σε όλους να τα κατέχουν». Όπως σχολίασε βετεράνος διπλωμάτης στην έδρα του ΟΗΕ: «Πρόκειται για σωστή άποψη, αλλά πίσω από αυτή τη διατύπωση κρύβεται στην ουσία η πραγματική επιδίωξη του Τούρκου Προέδρου. Δηλαδή, άρχισε να διαμορφώνει το περιβάλλον με την παρουσίαση επιχειρημάτων που θα αιτιολογήσει την απόφαση της χώρας του ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα».
Γι’ άλλη μια φορά, ψηλά τον πήρε τον αμανέ ο Ερντογάν, αλλά δεν είναι η πρώτη επίδειξη πραγμάτωσης στόχου του που φαινόταν απραγματοποίητος.
Να ρωτήσουμε, λοιπόν:
— Έχουν γνώσιν οι φύλακες, ή υπνώττουν βαρέως;
  Γ. Σέρτης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.