4/12/09

Γκουρογιάννης: «Είπα ψέματα»!

Το συγκεκριμένο βιβλίο με το πρόσχημα του μυθιστορήματος, αναφέρει πλήθος ιστορικών ανακριβειών για τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου το 1974, υβρίζει και συκοφαντεί χυδαία τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ αλλά και τους Ελληνοκυπρίους αγωνιστές, ενώ ήδη τυγχάνει προπαγανδιστικής εκμετάλλευσης από τουρκικούς κύκλους οι οποίοι το προωθούν διεθνώς, ως ελληνική «ομολογία ενοχής».

Aυτό υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ο συγγραφέας του ανεκδιήγητου «μυθιστορήματος» «Κόκκινο στην πράσινη γραμμή» Βασίλης Γκουρογιάννης σε δήλωση του στην εφημερίδα «ΝΕΑ». Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ό,τι ενδεχομένως ενοχλεί, από βετεράνους τα άκουσα. Από τους βετεράνους άκουσα σημεία και τέρατα που αν τα υιοθετούσα, θα έγραφα σελίδες ηρωισμού αλλά και ντροπής. Βεβαίως, με την πληροφόρηση που έχω πλέον δεν θα έγραφα- και το παίρνω πίσω ευθαρσώς, για τη συνείδησή μου- για χρήση ναρκωτικών ουσιών στην ΕΛΔΥΚ εκτεταμένα, αλλά για φαινόμενα λήψης ηρεμιστικών φαρμάκων μετά το σοκ». Δηλαδή παραδέχεται πως έγραψε ψέματα! Και όμως με κυνικό ύφος δεν ζήτα ούτε μια συγγνώμη.

Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο βιβλίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού όπως πρώτοι αποκαλύψαμε, είναι υποψήφιο για κρατικό βραβείο από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το όποιο υπάγεται στο υπουργείο πολιτισμού.

Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από συλλόγους των Βετεράνων πολεμιστών, και μάλιστα ήδη το θέμα έχει έρθει στην βουλή έπειτα από γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό πολιτισμού οι βουλευτές Πλεύρης και Γεωργιάδης και στην όποια αναφέρουν:
«Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), δημοσιεύθηκε ο κατάλογος για τα υποψήφια προς βράβευση βιβλία από τον επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Σας αυτόν φορέα. Στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων με έκπληξη διαπιστώσαμε πως υπάρχει το βιβλίο «Κόκκινο στην πράσινη γραμμή» (εκδόσεις Μεταίχμιο) του συγγραφέα Γκουρογιάννη.

Το συγκεκριμένο βιβλίο με το πρόσχημα του μυθιστορήματος, αναφέρει πλήθος ιστορικών ανακριβειών για τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου το 1974, υβρίζει και συκοφαντεί χυδαία τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ αλλά και τους Ελληνοκυπρίους αγωνιστές, ενώ ήδη τυγχάνει προπαγανδιστικής εκμετάλλευσης από τουρκικούς κύκλους οι οποίοι το προωθούν διεθνώς, ως ελληνική «ομολογία ενοχής».

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Γνωρίζει το Υπουργείο και το ΕΚΕΒΙ το ανιστόρητο, ανθελληνικό και υβριστικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου;

Με ποια κριτήρια επελέγη ως υποψήφιο για βράβευση το συγκεκριμένο βιβλίο;
Σκοπεύετε να διαφυλάξετε την ιστορική αλήθεια αλλά και την αξιοπρέπεια των πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ, αποσύροντας την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου βιβλίου;

Σκοπεύετε να προβείτε σε έκδοση ιστορικού πονήματος για την μάχη της Κύπρου το 1974, το οποίο θα στηρίζεται αποκλειστικά στις μαρτυρίες όσων πολέμησαν τότε στην Κύπρο;

Με ποιο ποσό χρηματοδοτείται ο ΕΚΕΒΙ από τον Έλληνα φορολογούμενο για να προτείνει για βράβευση τέτοιων βιβλίων;»
Elkosmos

13 σχόλια:

  1. ΕΙΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ;;
    ΣΩΠΑΑΑ......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσο αιμα,τοσος πονος για το τιποτα.
    Η Ελλας πλεον...τα εχει φαει τα παιδια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ4 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:40 π.μ.

    Θα ήθελα να πληροφορήσω τους αναγνώστες του παρόντος Ιστολογίου για το μηνιαίο μισθό του "συναδέλφου" μου...κυρίου Τρισσέ.
    Αρχικώς σας συμβουλεύω να καθήσετε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, μετά να κλείσετε τα μάτια σας και...να αναλογιστείτε πόσα λεφτά βγάζετε το μήνα...
    Λοιπόν ο μισθός του κυρίου Τρισσέ...το μήνα...είναι 185000€ συν τέσσερις χρυσές πιστωτικές κάρτες..........................................................................
    Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστι χρυσή πιστωτική κάρτα,ειναι αυτή που μπορείς να αγοράσεις...αν γουστάσεις και ένα δεξαμενόπλοιο.
    Ρε Χασάν...σκάναρε το "μυθιστόρημα" του Γ(κ)ου(ρουνο)γιάννη και κάντο cloping paste με τίτλο..."ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ manos141
    Αγαπητέ φίλε, η Ελλάδα προσπαθεί χρόνια να φάει τα παιδιά της. Το ότι δεν τα καταφέρνει είναι γιατί ο Τριαδικός Θεός της Ελλάδας μας δεν επιτρέπει!!
    Τ αίμα των ηρώων,των Αγίων και των μαρτύρων έχει ποτίσει τον τόπο μας και είναι ζεστό ακόμη...
    Ζητάει δικαίωση...και αυτή ήδη έχει ξεκινήσει..

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!
    ΑΓΩΝΙΣΘΗΤΕ!!!
    ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΑΜΜΕΣΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ..
    ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΕΣ!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
    ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ!
    ΚΑΛΗ ΑΓΑΠΗ!
    ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ!!!.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ4 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:36 μ.μ.

    4 Δεκέμβριος 2009 2:13 μμ
    Είναι δικαίωμά σου να επικαλείσαι το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να τον εμπλέκεις στις ανθρώπινες διενέξεις.
    Στο λέω διότι με αυτή τη λογική, χάνεις το δίκιο σου.
    Ώστε η Ελλάδα χρόνια προσπαθεί να φάει τα παιδιά της και ο Τριαδικός Θεός της...δεν το επιτρέπει;
    Και που ήταν αυτός ο Τριαδικός Θεός όταν "εγώ" ως επαγγελματίας Αριστερός έσφαζα τον πένητα Έλληνα χωρικό κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου αφήνοντας ανέπαφη την πλουτοκρατία ή όταν πάλι "εγώ" ως κατ΄επάγγελμα "Ταγματασφαλίτης" έκανα τα ίδια σε Έλληνες αγωνιστές;
    Για όλα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απόλυτα και ο Θεός να σου δίνει δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχομε δικούς μας εχθρούς δεν θέλουμε ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ο ΚΑΤ'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...

    Ο Τριαδικός Θεός μας,σέβεται την ελεύθερη βούλησή μας.
    Όταν αυτή στρέφεται πρός το κακό υπαίτιος είναι ο ίδιος ό άνθρωπος.
    Γι'αυτό μιλάω για αίμα Αγίων, ηρώων και μαρτύρων!!!
    Όταν λέω για την Ελλάδα που θέλει να φάει τα παιδιά της εννοώ, όλες αυτές τις κυβερνήσεις που πέρασαν, και δεν σεβάστηκαν τα ιερά και όσια της Ελληνικής φυλής, μα και εμάς σαν λαό που τυφλωθήκαμε από τις επιδοτήσεις και τον εύκολο δανεισμό..

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΣΟ ΟΙ ΕΥΚΟΛΙΕΣ...

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ..ΕΠΙΣΗΣ..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητέ φιλε κατ επαγγελμα αριστερε άν ο τριαδικός θεός επενέβαινε κατασταλτικά σε όλες τις περιπτωσεις τοτε όλοι σχεδόν θα τιμωρούμασταν για τα ανόσια έργα μας και θα ήμασταν κουτσοί, κουλοί, στραβοί, παραλυτοι, νεκροί κλπ.
    ο τριαδικός θεός δίδαξε, και εκούσια αποδεχθηκε να πεθανει. αναστήθηκε αφού πρώτα ανέστησε τον λάζαρο και άλλους,ΔΗΜΟΣΙΩΣ, για να αποδείξει ότι εξουσιάζει τη ζωή και τον θάνατο.
    όποιος επιθυμεί τον ακολουθει και δεν γίνεται λαμόγιο ή σφαχτης αλλά πράττει έργα αρετής για το καλό του και των άλλων.
    ειπε ρητα "οστις θέλει ". δεν ειναι δικτατορας ουτε φασίστας να υποχρεώνει. δίνει δικαίωμα ακόμα και να τον αρνείσαι, να τον χαστουκίζεις ή και να τον σταυρώνεις. "εσύ" (ο όποιος εσύ-για να μην παρεξηγούμαστε) μετά βέβαια πας με τον μπαμπακα σου το διάολο και "καλοπερνάς" εσαεί και ο αδικημένος δικαιώνεται κοντά του ή κι εδώ και δίπλα του αναλόγως της περίστασης.
    αυτά ζούμε εμείς οι ορθόδοξοι και ταυτόχρονα έλληνες πατριώτες
    βγάλε έξω (για να μην παρεξηγούμαστε πάλι) τα εκκλησιαστικά λαμόγια-ιερωμένους και λα ι κούς που κορο ι δεύουν με τον Χριστό. αυτοί ουδεμία ουσιαστική σχέση έχουν με την ορθοδοξία.
    αν θές ένα πολυ σύγχρονο παραδειγμα ορθοδόξου κληρικού κοίτα για τον προσφατα αποθανόντα πατριαρχη σερβίας Παύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο κος Β. Γκουρογιάννης δίνει πανυγηρικά άλλοθι στους Τούρκους εγκληματίες αιχμαλώτων πολέμου αλλά και αμάχων, παιδιών γυναικών και γερόντων, σπιλώνοντας τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ με τα όσα γράφει στο κατευθυνόμενο μυθιστόρημα του. το βιβλίο του το έδωσαν έτοιμο. και οι τούρκοι το λάτρεψαν. ενα μεγάλο ερώτημα που γενιέται είναι: τόσα χρόνια οι τούρκοι γιατί δεν κατήγγειλαν εγκλήματα πολέμου από έλληνες; δεν ήξεραν τον τρόπο και περίμεναν τον γκουρογιάννη; γιατί η Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα προώθησε τόσο το βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητοί φίλοι, τι νομίζετε λοτι ο Γκουρογιάννης είναι ο μοναδικός εν Ελλάδι ΨΕΥΤΗΣ-ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ της Ιστορίας μας? Μπορώ να σας απαριθμήσω πολλά βιβλία όπου με το πρόσχημα της "Ιστορικής Αλήθειας" (όπως οι συγγραφείς τους το αντιλαμβάνονται-θολοκουλτουριάρικα) αναφέρονται σε δήθεν γενοκτονίες που διεπραξαν Ελληνες στρατιώτες στην Μικρά Ασία κατά την άτακτη υποχώρησή τους μετά την γενική επίθεση του Κεμάλ, τον "Μαύρο Αύγουστο του 1922"! Αυτό που δε αντιλαμβάνονται οι διογκώνοντες κάποια δυσάρεστα γεγονότα που όντως συνέβησαν, είναι ότι διαφορετικό πράγμα είναι η ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΑ από την ΔΙΟΙΚΗΣΗ Διαταγή εξόντωσης και βιαιοπραγίας από το σύνολο του Στρατού (όπως συνέβη στην Μικρά Ασία από την πλευρά των Τούρκων) και διαφορετικό είναι σε ένα Στρατό 150.000 ανδρών που υποχωρούν πανικόβλητοι γιά να σώσουν την ζωή τους, νιώθοντας προδομένοι, να υπάρχουν και κάποια ΚΑΚΟΠΟΙΑ στοιχεία που να διαπράτουν βαρβαρότητες!
    Αυτόν τον διαχωρισμό οι θολοκουλτουριάρηδες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τον αναφέρουν !!!!
    Ένας από αυτούς ο "θλιβερός" Γκουρογιάννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gourogianis=vraveio quisling 2009 (prodotis)
    Christos Voulgaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ γκουρο τα οικονόμησε; Ας πάει να κρεμαστεί τώρα το κάθαρμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.