7/4/18

Η πολιτική γλώσσα του Ερντογάν και του Ισλάμ


Η υπόθεση με την ομηρία, πλέον, των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς του Ερντογάν αναδεικνύει μια παράμετρο την οποία συνεχίζουμε να αγνοούμε αναφορικά με τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ή, επί το ορθότερον και με αφορμή το παρόν κείμενο, τις σχέσεις ανάμεσα σε δυο κράτη, το ένα χριστιανικό και το άλλο μουσουλμανικό ή το ένα μουσουλμανικό και το άλλο μη. Η παράμετρος αυτή αφορά στο ζήτημα της «πολιτικής επικοινωνίας» του μουσουλμανικού κράτους με ένα μη μουσουλμάνικο δηλαδή άπιστο κράτος.
Στην περίπτωση ειδικά του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, του Ταγίπ Ερντογάν, όλο και περισσότερο, είναι μέσα από το πρίσμα του Ισλάμ που πρέπει  να ερμηνεύουμε και να αξιολογούμε τις πράξεις και τις αποφάσεις του ως  ισλαμιστή ηγέτη. Ή να το θέσω διαφορετικά. Η μέχρι τώρα δική μας τάση να αγνοούμε τις κορανικές  επιταγές στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους του θεοφοβούμενου  Ερντογάν, αποδεικνύεται λανθασμένη και με αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό.

Για τη συνέχεια HuffingtonPost

6 σχόλια:

  1. Για να τελειώνουμε με αυτά τα παιγνιδάκια. Έπρεπε ήδη οι δύο στρατιωτικοί μας οι οποίοι τελούσαν σε στρατιωτική υπηρεσία, από μόνοι τους αφού είδαν που πάει το πράγμα μετά την σύλληψη τους να δηλώσουν αιχμάλωτοι και να αρνηθούν κάθε συνεργασία με τις αρχές του εχθρικού κράτους, την ανάθεση δικηγόρων υπεράσπισης και οποιαδήποτε επισκεπτήρια από μπαμπάδες και μαμάδες. Να δηλώνουν μονίμως μόνο βαθμό και όνομα και τίποτε πέραν αυτών. Και αφού δεν το κατάλαβαν να το κάνουν από μόνοι τους έπρεπε η πρόξενος μας να τους μεταφέρει ακριβώς αυτή την εντολή των ανωτέρων τους. Η πρώτη μάχη κύριοι είναι η μάχη του φρονήματος, τη τιμής και του στρατιωτικού ηθικού. Αν γινόταν / γίνει αυτό έστω και τώρα θα τους είχαν επιστρέψει πακέτο οι τουρκαλάδες, τρομοκρατημένοι. Εσείς οι τόσο λαλίστατοι έμπειροι αναλυτές με την προϋπηρεσία σε επιχειρήσεις μέσα στο εχθρικό έδαφος που πήρατε σε άλλες εποχές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες, γιατί δεν το φωνάζετε και απλά συμμετέχετε στο επικοινωνιακό γαϊτανάκι του εχθρού; Ποιον εξυπηρετεί τελικά αυτή η ατολμία ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο;
    Οι τούρκοι ψαράδες ξεμύτισαν και πάλι. Δε χάθηκε ο κόσμος να βουτήξουμε δυο τρεις κερατάδες και να τους κάνουμε κόσκινο και να τους σέρνουμε ξεσκισμένους και γονυπετείς σε φυλακές και δικαστήρια.
    Πως ακριβώς και έως πότε θα ανέχεται η στρατιωτική ηγεσία έναν ψευταρά κομμουνιστή ένα αγράμματο αριστερό τσουτσέκι, που σφετερίστηκε την ψήφο του Έλληνα να παριστάνει τον αρχιστράτηγο του Ελληνικού Στρατού και να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Έθνος σε πόλεμο, δελεάζοντας τον εχθρό με την υποχωρητικότητα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Eντυπωση προκαλει ο μεανδρος στο ιματιο του ιμαμη...
      λετε ναχουν συνειδηση οτι ειναι ελληνικο συμβολο ή απλα το εχουν οικιοποιηθει;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.