27/5/17

Αν αυτό είναι αληθινό, τότε το λόγο έχει η "πολιτική ψυχιατρική"! Κρίμα για την πατρίδα μας, κρίμα...

Για όλους τους παραπλανημένους και τους ανεύθυνους Έλληνες πολίτες, που παρασύρθηκαν και υιοθέτησαν τη ρητορική του μίσους, που εφηύραν τα κέντρα της αριστερής προπαγάνδας, για να καταλάβουν την εξουσία. Ξυπνήστε Έλληνες πολίτες, η ρητορική αυτή μας οδηγεί στο διχασμό και ακόμα πιο βαθιά στα μνημόνια...

100 σχόλια:

  1. Εγω δε βλέπω καμια ρητορική μίσους αλλά το μίσος του ξενόδουλους αστικού κοσμου της Ελλαδος προς την πατρίδα μας και το λαό μας ,το οποίο χύνεται ακομα και σήμερα απο όλους τους συστημικούς κατοχικούς θεσμούς.Μπραβο στην κυρια κωνσταντοπουλου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε ρωτήσω κάτι ειλικρινά; Δεν ντρεπεσαι γι αυτα που γράφεις;

      Διαγραφή
    2. Δεν θα σε χαρακτηρίσω.
      Απλά σε καλώ να αναρωτηθείς το εξής:
      Αν κάποιος που θεωρεί ότι αυτά που λες είναι λάθος και βλάπτουν την πατρίδα και την κοινωνία, σκοτώσει εσένα, το παιδί σου, τον αδελφό σου, τότε τι θα έχεις να πεις;
      Ποιας είσαι εσύ, ποια είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου που οδηγείτε τους πολίτες στην αυτοδικία και στην άσκηση βίας;
      Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια αυτής της χώρας, για την κατάντια των Ελληνων πολιτών.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ποιο ειναι το κακό κυριε Ιωννη σε αυτά που έγραψα ;

      Διαγραφή
    5. Εμένα ρωτάς; Ξαναδιαβασε και πες μου δεν ντρεπεσαι;

      Διαγραφή
    6. Ευριπίδης Μπίλλης
      Το θέμα είναι λεπτό και προφανώς σε μία ευνομούμενη και ελεύθερη χώρα είναι καταδικαστέα κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμα και στην υπό κατοχή και υποδούλωση χώρα μας.

      Όμως τρομοκρατική ήταν στην υπόδουλη χώρα μας η παράσταση τριών τρομοκρατών πρωθυπουργών:

      ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ (Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΟΤΟΣ). ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.
      https://www.youtube.com/watch?v=9mbfcb5hHfM

      Όπως τρομοκρατία και όχι μόνον (γενοκτονία, αυτοκτονίες, κλοπή εθνικού πλούτου κτλ) είναι τα επί 8 χρόνια συμβαίνοντα κατοχικά στην Ελλάδα.

      Καταδικαστέα λοιπόν η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται. Και όχι μονόπλευρα και με παρωπίδες στην τρομοκρατία της γερμανικής κατοχής και των υπηρετών της (όρα ανωτέρω βίντεο).

      Και όποιος δεν καταδικάζει την κατοχική τρομοκρατία εις βάρος του Ελληνισμού και επιπλέον την υμνεί, δεν έχει δικαίωμα να καταδικάζει άλλη τρομοκρατία.

      Διαγραφή
    7. Και να ήταν η μοναδική περίπτωση η Κωνσταντοπούλου! Επιδημία μίσους έχει πέσει και αποκαλύπτονται οι «Χριστιανοί» που νομίζουν πως διαφέρουν από τους ισλαμιστές αποκεφαλιστές... Ας πούμε στο ακόλουθο link, με δημοσίευσή του ο γνωστός δημοσιογράφος (αστυνομικού δελτίου παρακαλώ) Γιώργος Φιλιππάκης, με ανάρτησή του στο FB, γράφει μεταξύ άλλων «…δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα…».

      https://www.facebook.com/geo.filippakis/posts/959283607541892

      Χμμμμ… βάζει ιδέες! Το λες και «πρόκληση / προτροπή / διέγερση / υποκίνηση σε πράξεις βίας» αν θέλετε τη γνώμη μου. Και θα ήμουν πολύ περίεργος να δω, εάν ο εν λόγω ψευτόμαγκας δημοσιογραφίσκος θα αναλάμβανε την ηθική αυτουργία μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας κατά του Στουρνάρα στο μέλλον.

      Διαγραφή
    8. Η κυρια Κωνσταντιπουλου που υποκίνησε σε βία μπορείτε να μας γράψετε με βάση του γνωστού νόμου στον οποίο αναφέρεστε.Ας πουμε οτι ο κύριος Φιλιππάκης οριακά υποκίνησε αν και αυτο δεν το δέχομαι.Δηλαδη νομικά γελάμε...Διότι αλλο έγραψε η Κωνσταντοπουλου κι αλλο,καταλάβατε. Μηπως βλέπετε πολυ Μπογδάνο και Πρωτοσαλτε ;

      Διαγραφή
    9. @ Ευριπίδης Μπίλλης,

      Αυτά τα περί «γενοκτονίας» και «αυτοκτονιών» δεν τα αφήνετε κατά μέρος; Δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια να πιπιλάτε την ίδια καραμελίτσα; Ήμαρτον πια! Δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι αναμασάτε παραμυθάκια και θεωρίες συνομωσίας που κάποιοι επινόησαν κι εσείς τα αποδεχτήκατε χωρίς ΚΑΝ να ερευνήσετε την πιστότητα της είδησης; Δηλώνετε και «καθηγητής ΕΜΠ» τρομάρα σας…! Έτσι που το πάτε, το επόμενο βήμα θα είναι να κλωτσάτε τα ATM του 666 και να φοράτε αυτοσχέδιο καπέλο από αλουμινόχαρτο για να μην διαβάζει τη σκέψη σας η ΝΤΠ. Ήμαρτον πια!

      Διαγραφή
    10. Προς Pointman
      Μάλλον είσαι ο Αδωνης. Πως ειχατε πει το συνθημα τότε; Γερούν γερά.

      Διαγραφή
    11. @ ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα,

      Φίλε, πολύ βαριά βρισιά το «Άδωνης». Λοιπόν, ή ανακαλείς ή θα έρθω από εκεί μαζί με την παρέα μου (10 χιλιάδες σπουργίτια και δύο παπαγάλοι) και θα σου σπάσουμε όλα τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα.

      …πάντως αυτό το «Άδωνης», είναι πράγματι πολύ χοντρή βρισιά ρε φίλε.

      Διαγραφή
    12. Γερμανέ , κόψε την προπαγάνδα εσυ κι οι όμοιοι σου ! Και κοιτά τα στοιχεία των αυτοκτονιώ.Αντε dummkopf

      Διαγραφή
    13. @ Τουρκόσπορε «Όλα για όλα»,

      Τι παρεξηγήθηκες που σε είπα «Τουρκόσπορο»; Τι θα κάνεις; Θα με απειλήσεις να μου ρίξουν «μπόμπα» τώρα που είναι και της μοδός; Εν πάσει περιπτώσει, επειδή ζήτησες στοιχεία αυτοκτονιών στην Ελλάδα πάρε να μαθαίνεις και να μην ακούς τους αστικούς μύθους και τις θεωρίες συνομωσίας για αεροψεκασμούς και υποτιθέμενες γενοκτονίες με «10 χιλιάδες, 20 χιλιάδες, ή 50 χιλιάδες αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία και διαμορφώνουν τα στατιστικά ΕΛΣΤΑΤ:

      Έτος 2000 - 382 αυτοκτονίες,
      Έτος 2001 - 334 αυτοκτονίες,
      Έτος 2002 - 323 αυτοκτονίες,
      Έτος 2003 - 375 αυτοκτονίες,
      Έτος 2004 - 353 αυτοκτονίες,
      Έτος 2005 - 400 αυτοκτονίες,
      Έτος 2006 - 402 αυτοκτονίες,
      Έτος 2007 - 328 αυτοκτονίες,
      Έτος 2008 - 373 αυτοκτονίες,
      Έτος 2009 - 391 αυτοκτονίες,
      Έτος 2010 - 377 αυτοκτονίες,
      Έτος 2011 - 477 αυτοκτονίες,
      Έτος 2012 - 508 αυτοκτονίες,
      Έτος 2013 - 533 αυτοκτονίες,
      Έτος 2014 - 565 αυτοκτονίες,
      Έτος 2015 - 613 αυτοκτονίες,
      Έτος 2016 - 349 αυτοκτονίες.

      Θες κι άλλα «αφυπνισμένε» ξερόλα; Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η Ελλάδα βρίσκεται στη τελευταία θέση (στην ΕΕ) όσον αφορά τον αριθμό αυτοκτονιών, με μέσο όρο 5,4 αυτοκτονίες ανά 100 χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, ο μέσος παγκόσμιος όρος, είναι 10,7 αυτοκτονίες ανά 100 χιλιάδες άτομα, ενώ στην Ευρώπη αυτός ο αριθμός είναι 14,7 ανά 100 χιλιάδες άτομα.

      http://www.who.int/gho/mental_health/suicide_rates/en

      http://gamapserver.who.int/gho/interactive_charts/mental_health/suicide_rates/atlas.html

      ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ…

      Διαγραφή
    14. …ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

      Για το 2014, σύμφωνα με τη EUROSTAT, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τη Κύπρο, με 5 αυτοκτονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (στην ΕΕ των 28 χωρών), με τον μέσο όρο να βρίσκεται στους 11 ανά 100 χιλιάδες. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2014, είχαμε 565 αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το 2015, καταγράφηκαν 613 αυτοκτονίες και το πρώτο 9-μηνο του 2016, 349. Ωστόσο, τα νούμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από την ΕΛΣΤΑΤ. Συνολικά, για τη περίοδο 2009 έως 2014 που υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία, ο αριθμός των αυτόχειρων, έφτασε στους 2833 ανθρώπους. Αν και απόλυτους αριθμούς, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί (πχ 3,28 ανά 100 χιλιάδες για το 2007 και 5 ανά 100 χιλιάδες για το 2014), η χώρας μας, εξακολουθεί να παραμένει στη χαμηλότερη θέση στον πίνακα κατάταξης των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε απόλυτους αριθμούς, μεταξύ 2009 και 2014, παρατηρείται ποσοστιαία αύξηση 44,5% (47,9% εάν υπολογιστεί ως έτος έναρξης των υπολογισμών, το 2000). Μέχρι και το 2010 (πρώτος χρόνος της οικονομικής κρίσης), παρατηρείται αυξομείωση στους αριθμούς. Μετά το 2010, η πορεία είναι σταθερά αυξητική. Ο επίσημος αριθμός των 2833 αυτοχείρων (2009-2014), απέχει έτη φωτός από τα νούμερα (10 χιλιάδες – 50 χιλιάδες) που έχουν κυκλοφορήσει από διάφορα δημοσιεύματα, ακόμη και από επίσημα χείλη. Ακόμη και αν δεχτούμε την εκτίμηση του ΠΟΥ για 580 αυτοκτονίες το 2015-16 (δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία), θα φτάναμε στους 3900 αυτόχειρες περίπου, που και πάλι απέχει πολύ από τα νούμερα που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς (υπολογισμός με βάση 10.820.000 κατοίκους για το 2015).

      Στην αυτοκτονία παίζουν ρόλο ένα σύνολο από παράγοντες όπως ψυχολογικοί, κοινωνικοί, βιολογικοί, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί. Προφανώς, μια οικονομική κρίση που φέρνει ανεργία και φτωχοποίηση, συμβάλει στην αύξηση των αυτοκτονιών, όπως φαίνεται και από τα παραπάνω γραφήματα. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη τελευταία θέση στην ΕΕ ένωση στο ποσοστό αυτοχείρων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, μαζί με τη Κύπρο. Στη προτελευταία θέση είναι η Ιταλία και στην 6η από το τέλος, η Ισπανία, χώρες που επίσης δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση. Εν κατακλείδι, αυτό που προβληματίζει είναι η αυξητική τάση των αυτοκτονιών. Η Ελλάδα όμως, εξακολουθεί να έχει το χαμηλότερο δείκτη στην ΕΕ και έναν από τους χαμηλότερους μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

      ...οπότε με λίγα λόγια όποιος χάφτει παραμύθια και φύκια για «γενοκτονίες» είναι άξιος της μοίρας του και της χαμηλής του νοημοσύνης!

      Διαγραφή
    15. Αν ξέρεις απο στατιστική με ενα απλό διάγραμμα που θα έκανες στο excel θα έβλεπες οτι γράφεις μπούρδες.Προφανως εχεις ημιμάθεια απο στατιστική ! Θα έβλεπες οτι η κατανομή μέχρι το 2010 ειναι μια ευθεία παράλληλη στους άξονες και μετα το 2010 ειναι αυξανόμενης κλίσης ευθεία,Τιμσημαινει αυτο ρωτά τον Παπαδήμο οταν γινει καλα.

      Διαγραφή
    16. @ pointman
      χαίρομαι πραγματικά που βλέπω ότι υπάρχουν λογικοί άνθρωποι σε αυτήν την χώρα, γιατί πραγματικά έχω απογοητευθεί

      Διαγραφή
    17. @ Παντελής Λαζαρίδης,

      Απλώς παρέθεσα τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες πηγές που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο οι «αυτοκτονίες στα χρόνια του μνημονίου» δεν ανέρχονται σε ιλιγγιώδη αριθμούς όπως υποστηρίζουν μερικοί αποπροσανατολιστές της κοινής γνώμης, αλλά κάθε άλλο προσεγγίζουν τους 10χιλιάδες, 20 χιλιάδες ή ακόμη και κατά μερικούς 50 χιλιάδες αυτόχειρες.

      Ναι αν και (ειδικά στα τελευταία 3-4 χρόνια) υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 50%, διαμορφώνοντας τον μέσο όρο αυτοκτονιών από περίπου 360 ανά έτος σε περίπου 600 ανά έτος, οι αριθμοί δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τα εφιαλτικά σενάρια που διοχετεύονται από συγκεκριμένους κύκλους. Σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξω τη μία παράταξη ή την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηρίξω μία ξενόφερτη «γραμμή». Θα υποστηρίξω μόνο ότι αφορά το συμφέρον της δικής μας Πατρίδας και μόνο. Δυστυχώς όμως θλίβομαι, διότι διαπιστώνω πως μεγάλο μέρος της Κοινωνίας μας (ίσως είναι θέμα Παιδείας και Αγωγής) παρασύρεται από επιτήδειους που πουλάνε ανυπόστατες θεωρίες.

      Το να πέσει θύμα μία θεωρίας συνωμοσίας κάποιος είναι πολύ εύκολο - ακόμη κι ένας έξυπνος άνθρωπος μπορεί να πλανηθεί και να πιστεύει ότι του πασάρουν. Για παράδειγμα, υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι μεταξύ μας, που πιστεύουν στους «αεροψεκασμούς», στην «μανία που έχουν οι κακοί ξένοι επειδή είμαστε ο καλύτερος λαός του πλανήτη», στην «θαυματουργή ιδιότητα οστεϊκών λειψάνων και την ικανότητά τους να γιατρεύουν καρκινοπαθείς ή να ανασταίνουν νεκρούς», και στην ανοησία του «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες…». Όταν (με επίσημα στατιστικά στοιχεία) το 25% περίπου των νέων γονιών αρνείται να εμβολιάσει τα παιδιά του για να μην τα «φαρμακώσει» η ΝΤΠ δεν είναι επειδή οι νέοι γονείς έγιναν ξαφνικά ηλίθιοι και ρισκάρουν την υγεία τους παιδιού τους. Όταν ο μέσος Έλληνας θεωρεί ως «πηγή κακού» τους «κακούς ξένους» αντί τις επιλογές που έκανε ο ίδιος επί σειρά ετών, δεν το κάνει επειδή είναι τεμπέλης και θέλει να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη - έτσι του είπαν, έτσι έμαθε, αυτό πιστεύει.

      Τα προαναφερθέντα ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον αριθμό και την συχνότητα των αυτοκτονιών στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της ανοησίας που έχει η «μάζα» να πιστεύει ότι ακούσει στην TV. Έχω ακούσει τον κο Καζάκη του ΕΠΑΜ (και όχι μόνο!), να υποστηρίζει πως από οι Έλληνες που αυτοκτόνησαν λόγω των Μνημονίων, ανέρχονται σε αριθμούς «πάνω από 50 χιλιάδες»!!! Το πιο λυπηρό είναι πως κάποιοι αποδέχονται την πληροφορία αφιλτράριστη και τα πιστεύουν χωρίς καν δεύτερη σκέψη. Και δεν είναι μόνο το θέμα των «αυτοκτονιών», αλλά και πολλά άλλα. Ο καθένας, θα πιστέψει αυτό που ΘΕΛΕΙ να πιστέψει. Μπορεί στους περισσότερους από εμάς να ακούγεται αδιανόητο πως μερικοί ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανόητοι πίστεψαν τον Σώρρα, αλλά ας μην κοιτάμε μακριά, διότι ο Ελληνικός λαός χάφτει παραμύθι με το κιλό…

      Διαγραφή
    18. Ευριπίδης Μπίλλης
      Όπως τρομοκρατία και όχι μόνον (γενοκτονία, αυτοκτονίες, κλοπή εθνικού πλούτου κτλ) είναι τα επί 8 χρόνια συμβαίνοντα κατοχικά στην Ελλάδα.
      Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας λες ότι οι αυτοκτονίες είναι μηδενικές.

      Έχεις όμως πληροφορηθεί νεαρέ πόσοι νέοι έχουν μεταναστεύσει;;' ΄
      Έχεις μάθει ότι εδώ και πολλά χρόνια κατά τον Μίχαλο του ΕΒΕΑ, κλείνουν 100 επιχειρήσεις; Ξέχασα θα πεις ότι ανοίγουν άλλες για να ξανακλείσουν
      Έχεις πληροφορηθεί πόσοι άνεργοι πραγματικοί όχι στατιστικοί υπάρχουν χωρίς ελπίδα ανάπτυξης;;
      Έχεις πληροφορηθεί πόσοι Έλληνες χάνουν ντα σπίτια τους κάθε μέρα.
      Έχεις πληροφορηθεί ότι ο εθνικός πλούτος θα ξεπουλιέται για 99 χρόνια;
      Ξέχασα θα πεις «χρωστάμε».
      Έχεις πληροφορηθεί ότι η Ελλάδα είναι υπόδουλη υπό κατοχή;;
      Και άπειρα άλλα.
      Ρώτα την ΕΛΤΑΤ σου του Γεωργίου από την οποία πιάστηκες όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά, αν δεν τα γνωρίζεις.
      Για να μην σου πω ποιους θυμίζεις της πρώτης γερμανικής κατοχής και του πρώτου γερμανικού lebensraum.



      Διαγραφή
    19. @ Ευριπίδης Μπίλλης,

      Είστε πράγματι ανόητος ή προσπαθείτε σκληρά να χαρακτηρισθείτε ως τέτοιος; Εσείς ο ίδιος χαρακτηρίσατε τις αυτοκτονίες στα χρόνια των Μνημονίων ως «γενοκτονία». Προφανώς, όχι μόνο πέσατε θύμα ανυπόστατων φημών και θεωριών συνομωσίας που διασπείρουν είτε επιτήδειοι που έχουν άλλους σκοπούς, είτε φαρσέρ για να σπάσουν πλάκα με τις αντιδράσεις σας. Αντ’ αυτού, σας παρέθεσα τα ακριβή στοιχεία όπως αυτά έχουν δημοσιευτεί από την ΕΛΑΣ. Θα πρέπει κανείς να είναι τέρμα βλάκας ή δογματικός, για να συνεχίσει να πιστεύει σε θεωρίες περί «δεκάδων χιλιάδων» αυτοκτονιών. Μία απλή ματιά στα στατιστικά της τελευταίας 15ετίας (συμπεριλαμβανομένων και των ετών από την οικονομική κρίση και έπειτα) διαπιστώνεται ένας μέσος όρος περί τις 360 αυτοκτονίες ετησίως. Αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια πράγματι παρατηρείται μία αύξηση από τις 360 αυτοκτονίες κατά μέσο όρο ετησίως, στις 560-600 αυτοκτονίες ετησίως, η «γενοκτονία» που φαντάζεστε υπάρχει μόνο στο μυαλό σας. Αν πράγματι υπήρξατε «καθηγητής στο ΕΜΠ» (κάτι για το οποίο αμφιβάλω) όπως πολλές φορές έχετε δηλώσει αφού αυτοπροσδιορίζεστε ως «καθηγητής ΕΜΠ», πραγματικά λυπάμαι τις γενιές των φοιτητών που διδάχθηκαν την ΑΝΟΗΣΙΑ από εσάς. Το να χάψει αμάσητο ένα παραμυθάκι (στην πραγματικότητα μία κακόγουστη φάρσα) ένας αδαής, θα μπορούσα να το συγχωρήσω. Να το χάψετε εσείς ο «καθηγητής ΕΜΠ» και μάλιστα να την αναπαράγετε ως αληθινή χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να την ελέγξετε, είναι ύβρις στο θεσμό του «καθηγητή ΕΜΠ» - για αυτόν το λόγο και λυπάμαι τους φοιτητές σας.

      Αν φαντάζεστε «κύριε καθηγητά» αιματοβαμμένες γενοκτονίες, θα σας συμβούλευα να ψάξετε αλλού - για παράδειγμα στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων / δυστυχημάτων που πράγματι θερίζουν τις νεαρές κυρίως ηλικίες και αυτό έχει αποτέλεσμα ΚΑΙ στο δημογραφικό μας. Μην παριστάνετε τον Δον Κιχώτη και μην αναζητείτε «ανεμόμυλους» εκεί που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      Τώρα αν θέλετε να επεκταθούμε και στους υπόλοιπους ισχυρισμούς σας, περί μετανάστευσης, φτώχιας, κοινωνικής εξαθλίωσης, απώλειας κατοικιών κλπ, πολύ ευχαρίστως, αρκεί να αποτινάξετε την ΠΑΣΟΚική νοοτροπία με την οποία μεγαλώσατε, τον ραγιαδισμό και τον εγωκεντρισμό του «Ελληνίσκου» και να αναζητήσετε ΚΑΙ στον εαυτό σας (στο μέτρο που σας αναλογεί) τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Κανείς «κακός ξένος» δεν σας φταίει «καθηγητά ΕΜΠ», το ξερό σας / μας το κεφάλι φταίει που όταν έβρεχε χρήμα το εξαργυρώναμε εν ριπή οφθαλμού.

      Διαγραφή
    20. ...κι επειδή «κύριε καθηγητά ΕΜΠ» Ευριπίδη Μπίλλη, σας φταίνε όλοι και όλα και επιχειρείτε να ρίξετε το φταίξιμο σε οποιονδήποτε πλην του εαυτού σας / μας, να σας υπενθυμίσω πως ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ - ΟΧΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟ! Τέλος, εξαιρετικά αφιερωμένο για εσάς και τους ομοίους σας «αφυπνισμένους» πατριώτες κύριε… «καθηγητά ΕΜΠ».

      Ό Ρωμηός

      Στόν καφενέ άπό έξω σάν μπέης ξαπλωμένος,
      τού ήλίου τίς ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,
      καί στών έφημερίδων τά νέα βυθισμένος,
      κανέναν δεν κοιτάζω, κανέναν δεν ψηφώ.

      Σέ μία καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,
      τό άλλο σέ μίαν άλλη, κι'ολίγο παρεκεί
      Άφήνω τό καπέλο, καί άρχινώ μέ τόνο
      τούς ύπουργούς νά βρίζω καί τήν πολιτική.

      Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί ούρανός ! τί φύσις !
      άχνίζει έμπροστά μου ό καϊμακλής καφές,
      κι'εγώ κατεμπνευσμένος γιά όλα φέρνω κρίσεις,
      καί μόνος μου τίς βρίσκω μεγάλες καί σοφές.

      Βρίζω Εγγλέζους, Ρώσους, καί όποιους άλλους θέλω,
      καί στρίβω τό μουστάκι μέ άγέρωχο πολύ,
      καί μέσα στό θυμό μου κατά διαόλου στέλλω
      τόν ίδιον έαυτό μου, καί γίνομαι σκυλί.

      Φέρνω τόν νούν στόν Διάκο καί είς τόν Καραΐσκο,
      κατενθουσιασμένος τά γένια μου μαδώ,
      τόν Ελληνα είς όλα άνώτερο τόν βρίσκω,
      κι'έπάνω στήν καρέκλα χαρούμενος πηδώ.

      Τήν φίλη μας Ευρώπη μέ πέντε φασκελώνω,
      έπάνω στό τραπέζι τόν γρόθο μου κτυπώ...
      έχύθη ό καφές μου, τά ρούχα μου λερώνω,
      κι'όσες βλαστήμιες ξέρω άρχίζω νά τίς πώ.

      Στόν καφετζή ξεσπάω... φωτιά κι'έκείνος παίρνει.
      Άμέσως άνω κάτω τού κάνω τόν μπουφέ,
      τόν βρίζω καί μέ βρίζει, τόν δέρνω καί μέ δέρνει,
      καί τέλος... δεν πληρώνω δεκάρα τον καφέ.

      Γεώργιος Σουρής
      1853-1919

      Διαγραφή
    21. Ευριπίδης Μπίλλης,
      Δεν είσαι μόνον "έξυπνος" νεαρέ αλλά και θρασύς υβιστής Χαρακτηριστικώ των ομοίων σου. Σού είπα ότι δέχομαι την πληροφόρηση της κατοχικής "γερμανικής" ΕΛΤΑΤ σου.
      Που όμως ως λένε, εδώ οι έλληνες δεν αυτοκτονούν από θλίψη όπως στη νεοναζιστική Γερμανία σου αλλά για κατοχικούς άλλους λόγους
      Ευαρεστήσου νεαρέ κατοχικέ να δεις αυτά που ήδη σου έχω γράψει και πες μας πάλιν ότι "έπιασες λαγό" με τις αυτοκτονίες. Επαναλαμβάνω:
      Έχεις όμως πληροφορηθεί νεαρέ πόσοι νέοι έχουν μεταναστεύσει;;' ΄
      Έχεις μάθει ότι εδώ και πολλά χρόνια κατά τον Μίχαλο του ΕΒΕΑ, κλείνουν κάθε μέρα 100 επιχειρήσεις;
      Ξέχασα θα πεις ότι ανοίγουν άλλες για να ξανακλείσουν
      Έχεις πληροφορηθεί πόσοι άνεργοι πραγματικοί όχι στατιστικοί υπάρχουν;;
      Χωρίς ελπίδα ανάπτυξης;;
      Έχεις πληροφορηθεί πόσοι Έλληνες χάνουν ντα σπίτια τους κάθε μέρα.
      Έχεις πληροφορηθεί ότι ο εθνικός πλούτος θα ξεπουλιέται για 99 χρόνια;
      Ξέχασα θα πεις «χρωστάμε».
      Έχεις πληροφορηθεί ότι η Ελλάδα είναι υπόδουλη υπό κατοχή;;
      Και άπειρα άλλα.
      Ρώτα την ΕΛΤΑΤ σου του Γεωργίου από την οποία πιάστηκες όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά, αν δεν τα γνωρίζεις.
      Για να μην σου πω ποιους θυμίζεις της πρώτης γερμανικής κατοχής και του πρώτου γερμανικού lebensraum.

      Διαγραφή
    22. @ Ευριπίδης Μπίλλης,

      Επειδή διαβάζω όσα γράφετε αρκετό καιρό, ομολογώ πως αρχικά με είχατε μπερδέψει και νόμισα πως παριστάνετε τον χαζό. Τελικά, είχα κάνει λάθος. Δεν παριστάνετε τον χαζό - είστε πράγματι χαζός! Εν πάσει περιπτώσει, θα πρότεινα να μην το συνεχίσετε, διότι έχετε ήδη εκτεθεί και ο κόσμος γελάει μαζί σας. Οι γέροντες συνήθως εμπνέουν σεβασμό, αλλά προφανώς αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή σας. Μην εκτίθεστε περισσότερο.

      Ανάλογες ανοησίες λέγατε τις προάλλες και στον Σάββα και προσπαθούσατε να ρίξετε δηλητήριο και να διαστρεβλώσετε γεγονότα και σας έκοψε τον βήχα στο πι και φι και αμέσως κάτσατε σούζα σαν τρομαγμένη κοτούλα όταν σας έτριξε τα δόντια (με το δίκιο του). Πάρτε λοιπόν τα ανόητα επιχειρήματα, τις θεωρίες συνωμοσίας και την ραγιαδίστική ΠΑΣΟΚική σας νοοτροπία κι άϊντε να την πουλήσετε εκεί που σας παίρνει και χάφτουν τα παραμυθάκια σας. Και να είστε ευχαριστημένος που σας τα λέω τόσο «στοργικά», επειδή σέβομαι την ηλικία σας - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σας πάω… «πετώντας» αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί.

      Κατάλαβες κύριε ψευτο-«καθηγητά ΕΜΠ» ή να στο κάνω σε ψιλά για να το νιώσεις;

      Διαγραφή
  2. Πλέον δεν υπάρχουν παραπλανημένοι αλλά μόνο ανόητοι και ανεύθυνοι...
    Το μόνο θετικό του εκτρώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πως αποκαλύπτεται επιτέλους η ψυχασθένεια όλων αυτών που πλασάρονται ως ξερόλες διασκεδάζοντας τα πάθη των Ελλήνων με μαγικά κόλπα και υποσχέσεις σωτηρίας.
    Από νοσηρή κοινωνία μόνο νοσηρές προσωπικότητες μπορούν να βγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι η ασθενής αυτή ήταν πρόεδρος της Βουλής μας κάνει να νοιώθουμε περήφανοι.
    Θυμάμαι και κάποιο κύριο με ανθοδέσμες...
    Εδώ να πούμε οτι στο facebook υπάρχει πλήθος σχολιαστών που συμφωνούν μαζί της και είναι επίσης ελευθεροι.
    Ο ιατρικός σύλλογος έχει να πεί τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κι εγω μαζι της
      Τωρα τι θα κανεις θα με κλεισεις φυλακη; Ακου εκει, τον ενοχλει που κυκλοφορουμε ελευθεροι.
      Αρρωστη η Κωνσταντοπουλου, ο ΓΑΠ ο Σαμαρας ο Μπενι ο Τσιπρας ειναι υγιεις;

      Διαγραφή
  4. Συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὴν κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου,ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὸ ποιὸς πλήττεται. Ἐὰν πλήττονται οἱ δικοί μας εἶναι ἀνάθεμα, οἱ ἀντίπαλοι ὅμως εὐτύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δεν ειναι αληθινό.Τους Κουκουλοφόρους τους αφηνειςελευθερους το δίκτυο του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Δικηγόρων στη ΣΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)Ποια "δημοκρατία" θίγεται από την επίθεση σε ένα ΔΟΤΟ, ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ "πρωθυπουργό" μαριονέττα που επιβλήθηκε πραξικοπηματικά στην Ελλάδα από την ΕΕ-Γερμανία;

    2)Βία είναι και οι πολιτικές που εφάρμοσε ο Παπαδήμ(ι)ος σε βάρος της χώρας και του λαού μας και προκάλεσαν 15.000 αυτοκτονίες, τον εξαναγκασμό 600.000 ελληνόπουλων σε μετανάστευση, τη βύθιση του 13.6% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, την εκποίηση του εθνικού πλούτου, τη δήμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας (μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλέον).

    Προσωπικά καταδικάζω τη βία που δέχθηκε ο Παπαδήμ(ι)ος όσο "καταδικάζει" ο ίδιος τη βία που άσκησαν οι μνημονιακές πολιτικές του σε εμένα και τους υπόλοιπους συνέλληνες.

    Καταδικάζω την επίθεση όσο θα καταδίκαζε ένας ΕΔΕΣίτης ή ΕΛΑΣίτης μια επίθεση ενάντια σε κάποιον από τους 4 κατοχικούς γερμανοδοσίλογους "πρωθυπουργούς" των ναζί.

    Χαίρομαι που ζει επειδή είμαι εναντίον της ατομικής τρομοκρατίας και θέλω να τον δω να δικάζεται για εσχάτη προδοσία & γερμανοδοσιλογισμό, να καταδικάζεται και να ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ όπως ακριβώς οι Σοβιετικοί τιμώρησαν τον δικό τους γερμανοδοσίλογο προδότη Αντρέι Βλασώφ.

    ΥΓ1.Και μη σπεύσει κανείς να πει για "προπαγάνδα μίσους των Συριζανέλ"...
    Κι αυτοί μαζί με τους πασοκονεοδημοκράτες στο ίδιο ικρίωμα πρέπει να οδηγηθούν...
    Είναι θέμα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ πλέον...
    ΥΓ2.Οι "λογικοί" που βγάζουν τρελούς όσους δεν κλαίνε για τον Παπαδήμ(ι)ο, να πάνε στη Γερμανική Πρεσβεια να λάβουν πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης και διαβατήριο... επειδή θα τα χρειαστούν... ίσως και πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επίθεση αυτή ηταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τραπεζομαφιας των αγορών,Σιγά μην μπορεί ενα αριστερό γκρουπουσκουλο να παρακάμψει την ασφάλεια και να χτυπήσει εναν ξένο παράγοντα που διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας... Μια διαφορετική ανάλυση του γεγονότος με στοιχεία εδω : https://epamhellas.gr/?p=71573

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο είπε και η Άντζυ η Σαμίου. Είναι μέλος σας;

      Διαγραφή
    2. Η κυρια Άντζυ Σαμίου ειναι στον Καμμένο απο οσο ξερω.Την ειχα φίλη στο Facebook.Η λογική τι λεει αγαπητέ ; Ολα τα κράτη βρήκαν τους φακέλους ! Μονο η Ελλάς δεν τους βρήκε ! Εν τω μεταξύ πέρασαν ολα τα μέτρα κατάργησης καθε εργατικής νομοθεσίας οι μαγκες και μας κουνάνε κι το δάκτυλο.Και κερατάδες βγήκαμε και δαρμένοι δηλαδή που λεει ο λαός...Η τρομοκρατία ειναι το μακρύ χερι του κράτους.

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη
    Μπορώ να πω οτι χαίρομαι για αυτό το τέλμα. Επιτέλους βγήκαν τα προσωπεία και όλοι πλέον μπορούμε να δουμε κατάματα το μικρό κρυμμένο φασίστα μεσα μας. Επιτέλους γίνεται εμφανές οτι οι αριστεροί συμπολίτες μας δε διαφέρουν σε φασισμό απο τους ακροδεξιούς συμπολίτες μας. Ίσως τα μνημόνια τελικά να μας έβγαλαν απο το λήθαργο της αριστερής Παραμυθιάς. Λυπάμαι για αυτούς που δεν καταδικάζουν τη βία, γιατί αυτο σημαίνει οτι θα την υποστούν. Όποιος ζει με τη μάχαιρα πέθαινει απο τη μάχαιρα. Όπως είπε και ο Κύριος
    ΜΦΧ
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι είχαν οι Τούρκοι χάλια από πλευράς επιπέδου και κουλτούρας .Θεωρώ όπως είπε και ο Σαρτζετάκης ''είμαστε έθνος ανάδελφο''!!Στην αρχή της κρίσης θεωρούσα άστοχα ότι σαν λαός θα ερχόμασταν πιο κοντά από τις δυσκολίες που θα μας έβρισκαν.Έκανα λάθος ό ένας να βγάλε το μάτι του άλλου.Γιατί τρως εσύ μπριζόλα λωποδύτη και εγώ τρώω φακές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο ψυχαναλυτική άποψη όλοι αυτοί που ηδονίζονται και αυτοκιδικαιώνονται δικάζοντας όσους δεν συμφωνούν μαζί τους σε γερμανοτσολιάδες και προδότες,
    κρύβουν βαθιά μέσα τους έναν πολύ μεγαλύτερο προδότη και γερμανοτσολιά.
    Τρανό παράδειγμα τέτοιας ψυχικής ανισορροπίας οι εξουσιολάγνοι υπερπατριώτες σύντροφοι... που έσκιζαν κάποτε τα μνημόνια.
    Ευτυχώς ο Σύριζα αποκάλυψε το προσωπείο ολων αυτών των απατεώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ δεν θα καταδικάσω τη βία απ᾽ όπου κι αν προέρχεται: Τη βία της τούρκικης επιθετικότητας την καταδικάζετε, Συριζαίοι συμπατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100% .Καντε την ίδια ερώτηση στους δεξιούς συμπατριώτες σας και στην γνωστή οικογένεια του Κουλη να δουμε τι θα απαντήσει.Ειδικως την κυρια Ντορα ρωτήστε την για το Βουκουρεστι το 2007.

      Διαγραφή
    2. Δεν με ενδιαφέρει, αγαπητέ, η γνωστή οικογένεια. Η Ελλάδα με ενδιαφέρει και με βάση την πρόταση της πρώην προέδρου συμφωνούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε βία, θα πολεμήσουμε δηλ, όταν οι Τούρκοι μας επιτεθούν.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. Πολιτικοί ευαισθητούληδες και δημοκράτες κατ επιλογη.
    Για τις μπόμπες στα γραφεια της ΧΑ κανετε ποτε δημοσιεύεσεις;
    Στις γονάδες σας...αυτοί είναι φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Machaon Troy,

      Ναι, έχεις δίκιο, κανείς δεν έγραψε για τις επιθέσεις κατά των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

      Όμως, όταν με το καλό σβήσουν τα ναζιστικά tattoo από τα μπράτσα τους και τα ξυρισμένα κεφάλια τους,
      Όταν με το καλό εξηγήσουν με ειλικρίνεια για ποιο λόγο διοργάνωναν εκδηλώσεις που φορώντας Γερμανικές ναζιστικές στολές τραγουδούσαν Γερμανικά ναζιστικά τραγούδια,
      Όταν με το καλό αντιληφθούν πως διώκονται για ποινικά αδικήματα και όχι για τις ιδέες τους,
      Όταν με το καλό εξηγήσουν με ειλικρίνεια για ποιο λόγο υμνούσαν (και συνεχίζουν στα κρυφά να υμνούν) τον Χίτλερ,
      Όταν με το καλό συμπεριφερθούν ως άνθρωποι που σέβονται αυτόν που είναι δίπλα τους αντί ως αγέλες Όρκ,
      Όταν με το καλό αντιληφθούν πως οι Ιστορικές προσωπικότητες που λατρεύουν ως ινδάλματα ήταν άμεσα υπεύθυνοι για ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ και της κατοχής της Πατρίδας μας,

      …τότε ναι, πολύ ευχαρίστως να το αναφέρουμε.

      Διαγραφή
    2. Η απάντηση σου με καλύπτει τελείως!
      Είσαι το χείριστο είδος απολυταρχικού ανθρώπου κι αυτοβαυκαλίζεσαι δημοκράτης.
      ΠΙστεύεις πως οι νόμοι έχουν εφαρμογή μόνο όταν σε βολεύουν
      Για να στο κάνω ακόμα πιο εύκολο ακόμα και στολές των SS να φοραγανε στη βουλη και να λατρεύανε το Χίτλερ,αυτό δεν είναι παράνομο.
      Η ωραία δικαιολογία όμως που φτιάχτηκε με μοντάζ, κολλάζ και μπολικη φαντασία περι οπλοστασιων, ταγματων ναζιστων κτλ απο τον Δένδια και τον τσεκουράτο φίλο του Μάκη Βορίδη(μην τα ξεχναμε αυτα) σας βολεύει απίστευτα.

      Συνεχίστε να στηριζετε πλανεμενοι πατριωτες τη ΝΔ και τον αντιπροεδρο της που πριν 10 χρονια ουρλιαζε εναντιον του τζαμιου και τωρα εγινε υπερμαχος της πολυπολισμικοτητας.

      Pointman ο οχετός των χαρακτηρισμων σου ανακυκλωνεται απο τα ΜΜΕ 5 χρόνια τώρα. Αφου σου αρεσει να γενικεύεις να σου πω πως ολοι οι ψηφοφοροι της ΝΔ ειστε γιωταδες που δεν πηγατε στρατο, που προδωσατε την Κύπρο γιατι ηταν μακρια, που σκοτωνετε αριστερους(βλεπε Τεμπονερα...)
      Συνεχισε την προπαγανδα σου αλλα να ξερεις πως εχει ο καιρος γυρισματα

      https://www.youtube.com/watch?v=wqZ7WWgJ54k

      Διαγραφή
    3. @ Machaon Troy,,

      Ελπίζω πως το «…εχει ο καιρος γυρισματα…» που έγραψες, δεν έχει την μορφή απειλής… Ε; Έχει;

      Το να ντύνεται ένας μοχθηρός λύκος (νεοναζισμός) την προβιά ενός αρνιού (πατριωτισμός) και να προσπαθεί να πείσει τον περίγυρο πως δεν είναι λύκος, είναι τουλάχιστο αστείο.

      Διαγραφή
    4. οοοοοχι, δεν είναι απειλή.

      Είναι θεία δίκη!!!χαχαχα

      Ήταν πολιτικά ορθή η διατύπωσή μου;

      Διαγραφή
    5. @ Machaon Troy,

      Ε, τότε να πας μια βόλτα από Κάνδανο, από Καλάβρυτα κλπ όπου μπορείς ακόμη και σήμερα να βρεις μερικούς επιζώντες από το πέρασμα του «πολιτισμού» που εισήγαγαν τα ινδάλματα της ΧΑ, να σου μιλήσουν για την δική τους εκδοχή περί «Θείας Δίκης».

      Εάν (υποθετικά) παρουσιαζόταν μία πολιτική παράταξη στην Ελλάδα ή την Κύπρο, η οποία παράταξη θα ΛΑΤΡΕΥΕ τον Μουσταφά Κεμάλ, θα ντύνονταν ως γενίτσαροι, θα έφτιαχναν τατουάζ με την ημισέληνο (το οποίο ήταν αρχαιοΕλληνικό σύμβολο όπως και η προσφιλής στα μέλη της ΧΑ σβάστιγκα) και θα τραγουδούσαν Τουρκικά / Οθωμανικά εμβατήρια (ειδικά αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974), θεωρείς ότι θα μπορούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό για τα «Ελληνοπατριωτικά» της ιδεώδη; Διότι η ΧΑ, αυτή τη στιγμή… αυτό ακριβώς κάνει.

      Διαγραφή
  13. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dhmokratiko-tojo-den-echei-katadikasei-pote-oute-mia-epithesh-kata-ths-c


    Ορίστε η δημοκρατία σας. Στα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δὲν εἶμαι ὑπέρ τῆς βίας ὅμως θὰ καταδικάζαμε κάποιον ποὺ θὰ ἤθελε καὶ θὰ κατόρθωνε νὰ ἐκδικηθῆ τὸ ὁλοκαύτωμα τῶμ Ποντίων ἀδελφῶν μας;
    Νὰ ἐκδικηθῆ τὴν καταραμένη Τουρκιᾶ ποὺ αἰῶνες μᾶς εἶχε σκλάβους,ποιούς; ἐμᾶς ἕναν περήφανο λαὸ,ποὺ παρ᾿ ὅλα τὰ ἐλλαττώματά μας μόνο θετικὰ συμβάλλαμε στὴν ἀνθρωπότητα;

    Ἡ Ἱστορία γράφεται μὲ τὴν βία,καὶ μὴ μὲ κατηγορήσετε ὅτι συμφωνῶ μὲ τὴν Κωνσταντοπούλου(μακριά ἀπὸ μένα ἡ σύμπλευσι μὲ τὴν κυρία),διότι τὸ συμβᾶν μὲ τὸν Παπαδῆμο ἦταν,ὄχι τρομοκρατία ἀλλα ἀπόπειρα πολιτικοῦ ἐγκλήματος καὶ μὲ τέτοια ἐγκλὴματα δέν συμφωνῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταϋγέτη.

    Δὲν εἶμαι ὑπέρ τῆς βίας ὅμως θὰ καταδικάζαμε κάποιον ποὺ θὰ ἤθελε καὶ θὰ κατόρθωνε νὰ ἐκδικηθῆ τὸ ὁλοκαύτωμα τῶμ Ποντίων ἀδελφῶν μας;
    Νὰ ἐκδικηθῆ τὴν καταραμένη Τουρκιᾶ ποὺ αἰῶνες μᾶς εἶχε σκλάβους,ποιούς; ἐμᾶς ἕναν περήφανο λαὸ,ποὺ παρ᾿ ὅλα τὰ ἐλλαττώματά μας μόνο θετικὰ συμβάλλαμε στὴν ἀνθρωπότητα;

    Ἡ Ἱστορία γράφεται μὲ τὴν βία,καὶ μὴ μὲ κατηγορήσετε ὅτι συμφωνῶ μὲ τὴν Κωνσταντοπούλου(μακριά ἀπὸ μένα ἡ σύμπλευσι μὲ τὴν κυρία),διότι τὸ συμβᾶν μὲ τὸν Παπαδῆμο ἦταν,ὄχι τρομοκρατία ἀλλα ἀπόπειρα πολιτικοῦ ἐγκλήματος καὶ μὲ τέτοια ἐγκλὴματα δέν συμφωνῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακούγονται πολλές απόψεις και από πολλούς. Θα θέσω ένα ερώτημα και ο καθένας ας το σκεφτεί καλά πριν απαντήσει:

    Ας υποθέσουμε (σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας) πως ο καθένας από εμάς, έχει στην κατοχή του ένα «ειδικό μηχάνημα», με το οποίο μπορεί να σταματά τον χρόνο την στιγμή που αυτός θέλει και να επεμβαίνει στα γεγονότα ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, διαμορφώνοντας τον ρου της Ιστορίας. Έχοντας λοιπόν αυτή τη δυνατότητα και γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι πρόκειται να συμβεί, θα σταματούσατε τον χρόνο ένα δευτερόλεπτο πριν την έκρηξη του μηχανισμού για να μπείτε στο αυτοκίνητο να βγάλετε το θύμα της τρομοκρατική επίθεσης ή θα αδιαφορούσατε και απλώς θα τον αφήνατε στην μοίρα του;

    Κατά την άποψή μου, η φράση «καταδικάζω την επίθεση» σημαίνει πως δεν συμφωνείτε με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και θα σταματούσατε τον χρόνο για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να βγάλετε τον στόχο της επίθεσης έξω, πριν πληγεί. Από την άλλη μεριά, η φράση «δεν με νοιάζει» σημαίνει ότι θα αδιαφορούσατε για την τύχη του και όχι μόνο δεν θα κάνατε χρήση του «ειδικού μηχανήματος», αλλά θα φροντίζατε να το παρακολουθήσετε και από καλή οπτική γωνία χειροκροτώντας. Εγώ από την μεριά μου, δεν θέλω να χαρακτηρίσω ούτε να κρίνω ποιος από εσάς θα έκανε τι. Θα ήμουν όμως εξαιρετικά περίεργος να δω πως θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί που κατά καιρούς στο παρόν ιστολόγιο, παριστάνουν τον «ευσεβή & ενάρετο Χριστιανό» ή τον «πολιτισμένο Έλληνα που υπερέχει έναντι των βαρβάρων ξένων». Εγώ, σε καμία περίπτωση δεν θα καταδικάσω ή θα δώσω χάρη σε κάποιον - δεν έχω την ικανότητα να το κάνω και δεν μου έχει δοθεί η εξουσία για κάτι τέτοιο. Ας σκεφτούν καλά τι θα έκαναν, όλοι όσοι έχουν δηλώσει «ευσεβείς & ενάρετοι Χριστιανοί» και «πολιτισμένοι Έλληνες που υπερέχουν έναντι των βαρβάρων ξένων». Λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lots of bla bla bla pointman. What you don't tell us is what would you do.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ πηγαίνετε στο μπάνιο ανοίξτε τη βρύση και Βαλτε το κεφαλι σας απο κατω.Και μετα κάντε ενα λιβάνισμα.

      Διαγραφή
    3. Τι λέει ρε παιδιά το βαρβαρόφωνο Αγγλοσαξονικό τσιράκι από πάνω;

      Διαγραφή
    4. Να στο γράψω και γερμανικά ; δεν εχετε στην πρεσβεία μεταφραστές ;

      Διαγραφή
    5. @ Τουρκόσπορε «Όλα για όλα», δεν μιλάω σε εσένα. Στο άλλο το golden boy μιλάω που γράφει Αμερικάνικα

      Διαγραφή
    6. If it was a response in German, Turkish or Arabic I am sure you wouldn't have an issue.
      You really need help.

      Διαγραφή
    7. Πες με ο,τι θες αλλά οχι τουρκοσπορο.Αλλωστε οι Τούρκοι ειναι σύμμαχοι σας.Και παντα ήσαν.Ουδεποτε εγω συμπάθησα τους Γερμανούς και τους εν Ελλαδι ανθρώπους τους.

      Διαγραφή
    8. @ Τουρκόσπορε «Όλα για όλα», να το γράψω και στη μητρική σου γλώσσα; δεν εχετε στο προξενείο μεταφραστές;

      Διαγραφή
  17. Μεγάλη υπόθεση το να καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται. Σαφώς και δεν καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται. Βία ασκήθηκε και στην Ελληνική επανάσταση, βία ασκούν και οι Κούρδοι, βία ασκούν όλοι οι επαναστατημένοι λαοί, θα την καταδικάσουμε? Σαφώς και όχι. Άρα είναι εσφαλμένος ο συλλογισμός καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται. Η ατομική τρομοκρατία όμως είναι άλλο πράγμα. Είναι ύπουλο, άνανδρο και ανέντιμο χτύπημα. Κατά την γνώμη μου τα τρομοκρατικά χτυπήματα πρέπει να καταδικάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη και δεν εμπίπτει η τρομοκρατία στην γελοιότητα του καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται. Παρεπιπτόντως, κάποιοι αστοί και φιλελέδες, δεν έχουν καταδικάσει ποτέ την οικονομική βία των ισχυρών στους ανίσχυρους, δεν έχουν καταδικάσει την οικονομική βία των αγορών που μέσα από την πολιτική του χρέους έχουν στον έλεγχό τους τα κράτη, δεν έχουν καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, υποκριτές και φαρισαίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θυμάμαι μία "Αντιαμερικάνικη" τρομοκρατική οργάνωση που συστηματικά καθάρισε όλους όσους δεν υποκλινόνταν στα συμφέροντα που προωθούσε ο παγκόσμιος χωροφύλακας στην χώρα μας. Την λέγανε 17 Νοέμβρη.

    Πιάσανε κάτι πιτσιρίκια που κάνανε την λάντζα, αλλά τα αφεντικά απολαμβάνουν τα αγαθά της συνταξιοδότησης (χωρίς τον Καντρούγκαλο φυσικά). Επαγγελματική προβοκάτσια δεκαετιών.

    Στην πολιτική τρομοκρατία ψάξε να δείς ποιός ωφελείται, και μην μένεις μόνο στα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καταδικαζω τη βια απ οπου κι αν προερχεται.
    Η ερωτηση του μ@λ@κ@.
    Με το ιδιο σκεπτικο θα καταδικαζατε και τη βια κατα του Εφιαλτη που τον σκοτωσαν οι Ελληνες για την προδοσια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάπου οι γνώσεις σου έχουν κενά... Οι «Έλληνες» δεν σκότωσαν κανέναν «Εφιάλτη» - ειδικά για «προδοσία». Για αρχή, διευκρίνισε για ποιόν «Εφιάλτη» μιλάς:

      Εννοείς τον Εφιάλτη, τον γιο του Σοφωνίδη, που ήταν διαπρεπής πολιτικός στην αρχαία Αθήνα και μέντορας του Περικλή; Αυτόν τον Εφιάλτης που κατάφερε σημαντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα αλλά δολοφονήθηκε από όργανα των αριστοκρατικών Αθηναίων και του Κίμωνα που υπήρξε πολιτικός του αντίπαλος; Αν οι Αθηναίοι αριστοκράτες και οι υποστηρικτές του Κίμωνα έβγαλαν από τη μέση τον διαπρεπή πολιτικό και μέντορα του Περικλή, Εφιάλτη, τον γιο του Σοφωνίδη, δεν ήταν για «προδοσία», αλλά μάλλον για το ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομάτι από την πίτα της εξουσίας.

      Μήπως εννοείς τον μυθολογικό γίγαντα Εφιάλτη, τον γιο του Ποσειδώνα που μαζί με τον αδερφό του Ώτο κράτησαν επί 13 μήνες αιχμάλωτο τον Άρη τον θεό του πολέμου, μέσα σε ένα χάλκινο δοχείο; Αυτόν τον Εφιάλτη που αναφέρει και ο Όμηρος; Δεν ξέρω τελικά πως πέθανε ο μυθολογικός γίγαντας Εφιάλτης, αλλά αν τον σκότωσε κάποιος, πρέπει να είχε άσχημα ξεμπερδέματα με τον Ποσειδώνα…

      Βρε μήπως εννοείς τον Εφιάλτη, τον γιο του Ευρυδήμου του Μαλιέως; Αυτόν που δέχθηκε το bullying του Gerard Butler; Προφανώς αυτόν θα εννοείς, αυτόν που είχε επικηρυχθεί από την Δελφική Αμφικτυονία (έναντι χρηματικής αμοιβής και όχι επί ποινή θανάτου) και σκοτώθηκε ΤΥΧΑΙΑ από τον Αθηνάδη, για άσχετα με το θέμα των Θερμοπυλών ζητήματα (στην πραγματικότητα ο Αθηνάδης δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο Εφιάλτης); Αν πράγματι εννοείς αυτόν, για «γκομενικά» τον έφαγε λάχανο ο Αθηνάδης και όχι επειδή ήθελε να ξεπλύνει την αδικία…

      Τελικά ποιόν από όλους εννοείς;

      Διαγραφή
    2. Προς Pointman
      Εμενα αμα με πουν Εφιαλτη θα προσβληθω γιατι ειναι συνονυμο του προδοτη.
      Απ οτι καταλαβα αμα σε πουν εσενα Εφιαλτη δεν θα προσβληθεις αφου εχεις να διαλεξεις.
      Στην Ελλαδα και στον κοσμο ολοκληρο βρες μου εναν ανθρωπο που οταν λεει Εφιαλτης εννοει κατι καλο.
      ΥΓ Οταν η γνωση χρησιμοποιειται για επιδειξη και για σνομπαρισμα σε αγραμματους σαν εμενα, αυτο ειναι καταντια

      Διαγραφή
    3. @ ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα,

      Φίλε μου, κι εμένα αν με αποκαλέσουν «οπαδό μαντραχαλαίων που κυνηγάνε ένα δερμάτινο τόπι» θα παρεξηγηθώ, αλλά δεν το κάνω θέμα για να μην σε στεναχωρήσω. Όσο αφορά τον «Εφιάλτη», υποθέτω πως εννοείς αυτόν που έγινε γνωστός από την μάχη των Θερμοπυλών - χωρίς όμως να είναι ο μοναδικός που είχε αυτό το όνομα. Όπως κι αν έχει, ο συγκεκριμένος Εφιάλτης ΔΕΝ σκοτώθηκε από τους «Έλληνες» (το γράφω όπως το ανέφερες) λόγω προδοσίας! Για ψευτοτσαμπουκάδες (ίσως και για γκομενικά) σκοτώθηκε από τον Αθηνάδη - κάτι ανάλογο με τις αψιμαχίες στις οποίες για βλακώδη τρόπο εμπλέκονται οι «οπαδοί μαντραχαλαίων που κυνηγάνε ένα δερμάτινο τόπι»…

      Διαγραφή
    4. Τον είχαν επικηρύξει οι Έλληνες. Εσύ το είπες παραπάνω αλλά δεν θελεις να το καταλάβεις.
      Όσο για το λογο παρεξήγησης καλύτερα Παπασταθόπουλος παρά Άδωνης.
      Εγω απο μικρός είχα στο δωμάτιό μου φωτογραφίες της ΑΕΚ. Τώρα αν εσυ είχες του Σόιμπλε, τι να κανουμε κανείς δεν είναι τελειος.

      Διαγραφή
    5. @ ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα,

      Τον Εφιάλτη (τον γιο του Ευρυδήμου του Μαλιέως που υπέδειξε το μονοπάτι στις Θερμοπύλες) τον είχε ΔΙΚΑΣΕΙ η Δελφική Αμφικτυονία και τον είχε επικηρύξει (με χρηματική αμοιβή) για να ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ζωντανός. Λόγω ΤΥΧΑΙΩΝ γεγονότων, δολοφονήθηκε από κάποιον που δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο Εφιάλτης.

      Τώρα, όσο αφορά τις αφίσες που είχες στο δωμάτιό σου όταν ήσουν μικρός, δεν θέλω να κρίνω τα γούστα και τις προτιμήσεις άλλων. ΟΚ, μπορεί εσένα να σ΄ έφτιαχναν 11 νταβρατισμένοι μαντράχαλοι που φορούσαν σωβρακάκια, αλλά εγώ στην εφηβεία μου ονειρευόμουν να ξαπλώσω κάτω την Πάμελα Άντερσον.

      Διαγραφή
    6. Και Τσακαλώτος ήθελε να ξαπλώσει την Σκάρλετ κάτω άλλα νομίζω ότι δεν τα κατάφερε!!!Μάλλον ούτε και εσύ.Πάντως θεωρώ οι οι πιθανότητες επιτυχίας σου πρέπει να έχουν ανέβει τώρα γιατί η συγκεκριμένη έχει γίνει σαν ξεραμένο σύκο.Καλή τύχη σου εύχομαι !!

      Διαγραφή
    7. @ Μπλέ Σκύλε (Mavi Köpek),

      Ναι, έχεις δίκιο, δεν μου έκατσε τελικά η Πάμελα Άντερσον τότε αφού προτίμησε τον Tommy Lee, μεγαλώνοντας όμως βρήκα μία Ελληνιδάρα σωσία της που με ερωτεύτηκε, με παντρέυτηκε και μου έκανε και δύο παιδιά. Λυπάμαι που ίσως στεναχωρήσω μερικούς, αλλά όπως και τότε στην εφηβεία μου, ακόμη και σήμερα με φτιάχνει η θέα ένος όμορφου καλοσχηματισμένου γυναικείου κορμιού και όχι να βλέπω 11 μαντραχαλάδες να κυνηγάνε ένα τόπι φορώντας σώβρακα.

      Διαγραφή
    8. Έλα βρε σε πειράζω.Για τον Τσακαλώτο πάσα ήθελα να σου δώσω.Να χαίρεσαι την γυναίκα και τα παιδάκια σου!!

      Διαγραφή
    9. Προς pointman
      Δηλ απ οτι καταλαβα εμενα το χομπυ μου ειναι το ποδοσφαιρο κι εσενα οι τσοντες.

      Διαγραφή
    10. @ ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα,

      Φίλε μου, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν σου μίλησα για χόμπυ, ούτε ανέφερα την λέξη «τσόντες» την οποία υποθέτω πως ενέπλεξες στη συζήτηση διότι ως έννοια σου είναι πολύ οικεία. Ακόμη όμως κι αν (υποθετικά) η συζήτησή μας άλλαζε θεματολογία και αποφασίζαμε να μιλήσουμε για «τσόντες» θεωρώ άκρως φυσιολογικό για ένα υγιές αρσενικό να προτιμά την θέα μίας καλλονής από 11 ιδρωμένους μαντραχαλαίους με σωβρακάκια. Επαναλαμβάνω, δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω τις επιλογές σου - αν σε φτιάχνουν οι μαντράχαλοι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

      Διαγραφή
  20. Μα ειναι δυνατον? Η ψυχασθενεια δεν εχει πατριδα... Εν πασι περιπτωσει, η υποκινηση βιας δεν αποτελει ποινικο αδικημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν καρέστρεψαν την χώρα.Ο Ελληνικός λαός με τις συνεχείς λάθος επιλογές του την κετέστρεψε.Πολλοί θα πούν ότι παραπλανήθηκαν από τα ψέματα των πολιτικών,όμως η αλήθεια είναι ότι ο λαός όποιον τόλμησε να πεί αλήθειες τον έστειλε σπίτι του.
    Τώρα που δεν υπάρχουν νέα παραμύθια να ακούσουμε,το μόνο που μας μένει είναι να παραμυθιαζόμαστε με την εκδίκηση που παίρνουν κάποιοι από τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρε καλά λέω δεν υπάρχει σωτηρία...αρχίζω και θυμάμαι τον Βουρλιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτό που έγραψε είναι πως δεν θα καταδικάσει την βια σήμερα. Εξ όσων δε αντιλαμβάνομαι από το περιβάλλον (δεξιό και αριστερό και ενδιάμεσο) πάνω κάτω όλοι έχουν παρόμοια θέση. Και στο κάτω- κάτω μπορεί να μην επικροτεί κάποιος την βία αλλά να μην ενδιαφέρεται και να την καταδικάσει με τόσο έντονο τρόπο;

    Άλλωστε τόσα και τόσα άσχημα γεγονότα συμβαίνουν στο ευρύτερο περιβάλλον μας τα οποία αν και δεν τα θέλουμε ωστόσο δεν μας "καίνε" κιόλας. Σεισμοί, πυρκαϊές, ασκούμενη βία ή δολοφονίες κτλ δεινά. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών είτε τις ξεχνάμε αμέσως είτε άλλοτε αποκαλούνται και δικαιολογημένες από νομική άποψη πράξεις (πχ πραξικόπημα και απόπειρα δολοφονίας στη γειτονική τουρκία, που αλλωστε και εκεί πρωθυπουργός ήταν και μάλιστα εν ενεργεία). Βεβαίως και δεν είναι ίδια περίπτωση αλλά ωστοσο δείχνει ότι συχνά μετράμε με δύο μέτρα και δυο σταθμά.

    Δεν συμφωνώ με την κ. Κωνσταντοπούλου με την έννοια ότι η βία είναι καταδικαστέα αλλά δεν συμφωνώ και με την εναντίον της οξύτατη αντίδραση αρκετών σχολιαστών. (52 σχόλια, αν μη τι άλλο δείχνει να έσπασαν ρεκόρ φανατισμού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέρα από το προφανές οτι αυτές οι ενέργειες οδηγούν στον διχασμό και ειναι προφανώς άδικες, άλλωστε ο Παπαδήμος συγκριτικά με όποιον κυβέρνησε μάλλον προκάλεσε το μικρότερο κακό χωρια που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός αμισθί το πιο αστείο ειναι και από ποιους γίνονται αυτές οι ενέργειες. Γίνονται από άτομα που δεδηλωμένα μισούν το ελληνικό κράτος αλλα και κάθε τι ελληνικό και ανήκουν από τον ιδιο χώρο που κάνει τα πάντα για να σκοτώσει τον Ελληνισμό με ολα τα μεσα. Όποτε οι δικαιολογίες που προσπαθούν να βρουν μερικοί ειναι απλώς τραγελαφικές από όλες τις απόψεις. Μην ξεχνάμε οτι οι και καλα επαναστάτες υπέγραψαν ήδη δυο μνημονια αφελληνισμού πλήρως τις νέες γενιές και έχουν αναλάβει την παράδοση της Κύπρου ενω ένας ημιτρελλος πουλάει τζάμπα μαγκιές για τους χαχολους και τα χαπατα στις τηλεοράσεις. Πράγματι το ελληνικό κράτος οδηγείται σε πλήρη διάλυση και αν έκανα ένα κακό οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν οτι με την κακή συμπεριφορά τους έφεραν στην εξουσία αυτο το ανθελληνικό εκτρώμα που οδηγεί το ελληνικό κράτος στον θάνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι αυτοί που δίνω μια μικρή πιθανότητα πως εξηγείται οτι ειναι οι μόνοι που αντιστέκονται οταν ολοι οι υπερπατριώτες καρατζαφυρερ και λοιποί ψήφισαν μνημόνια ενώ η χρυση αυγη συμφωνεί απολύτως με τη δεξιά στα οικονομικά ! Μηπως οι πατριώτες της ασφαλείας ειναι οι προδότες και οι προδότες της ασφαλείας ειναι οι υπερπατριώτες ; Ειδικως σε ενα κράτος που οι νατοϊκοι τσολιάδες ειναι είδος εν αφθονία !

      Διαγραφή
    2. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι αναρχοαριστεροι του Κολωνακίου και των Εξαρχείων και έχει υπογράψει δυόμιση μνημόνια οπότε.....

      Διαγραφή
    3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αναρχοαριστερός όσο νεοφιλελεύθερη είναι η ΝΔ ! Και τα δύο κόμματα είναι γερμανικά απλώς.Καμία ιδεολογία και καμία ιδιαίτερη γνώμη για τίποτα δεν έχουν.ότι έρχεται απ'έξω εφαρμόζουν ! Σε αυτό συμφωνείτε ? Επίσης συμφωνείτε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή οικονομικοπολιτική σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και κανείς δεν μπορεί εντός μνημονίου να φέρει την ανάπτυξη ? Αν συμφωνείτε είστε πολιτικά αδερφός μου.Τα υπολοίπα δε με ενδιαφέρουν.Εμένα αυτές είναι οι δύο κύριες απόψεις μου και με βάσεις αυτές στοχάζομαι.
      ΥΓ: Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο κάθε καραγκιόζης μπορεί να βάζει μπόμπες.Ακόμα η κατοχή δεν είναι στρατιωτική ! Είναι λεπτό το θέμα.Και αυτό προσπαθεί η διαπλοκή να κάνει.Να ποινικοποιήσει την πολιτική άποψη ότι είμαστε υπό κατοχή όμως αυτή η άποψη τεκμέρεται από το διεθνές δίκαιο και ακόμα και καθηγητές Νομικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών έχουν γράψει βιβλία.Την ατομική τρομοκρατία ως μέσο βίας την δέχομαι μόνο σε στρατιωτική κατοχή και κατά ξένου κατακτητή π.χ. Σαραντάπορο,Ελλασόνα ,ΕΑΜ,ΕΔΕΣ,Τούρκων στην Κύπρο.

      Διαγραφή
  25. Νομιζω οτι καποιοι πρεπει να σταματησουν να ασκουν κριτική δεξιά και αριστερά και να κοιτάξουν τα δικά τους τα λεγόμενα. Το δικό μου το παιδι κ. Καλεντερίδη δεν προκάλεσε ηθελημένα κακό σε κανέναν και δει σε εναν ολόκληρο λαό. Αμα υποστηρίζεται τους δοσίλογους και τους προδότες (σαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ_ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ) τοτε να επαναξετάσουμε και τις δικές σας πατριωτικές (επι δραχμής οταν και είμασταν ισχυροί) υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr (ελέγχεται εάν ισχύει ή όχι):

    «…δίωξη ασκεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την απαράδεκτη ανάρτηση του κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις…»

    Στην ίδια δημοσίευση αναφέρεται επίσης:

    «…ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με άθλιες και απαράδεκτες αναρτήσεις, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Εν συνεχεία ο κ. Τόσκας παρέδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προχωρήσουν μετά από έρευνα οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα…»

    Επειδή εικάζω πως κάποιοι εκ των ανωτέρω (γνωστών και μη εξαιρετέων ) ψευτο-παλικαράδων που συντάχθηκαν με τις δηλώσεις της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ενδεχομένως και του Γιώργου Φιλιππάκη, δεν θα συγκρατήθηκαν και θα εκδήλωσαν ενθέρμως το «επαναστατικό & αντι-μνημονιακό τους πατριωτικό αίσθημα» και παραέξω (βλ. FB, twitter και λοιπούς διαόλους), ας έχουν το νου τους τις επόμενες ώρες / ημέρες / εβδομάδες, διότι αυτός που χτυπάει το κουδούνι, μπορεί να μην είναι ο διανομέας πίτσας αλλά τα «παιδιά» από το τοπικό ΤΑ ή την ΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Φιλιππάκη ήδη τον μάζεψαν.Αλλά για να καταλάβω κάτι το πρόβλημα του Στουρνάρα ή του Παπαδήμου ή όποιων άλλων εν προκειμένου βρίσκονται στο στόχαστρο ορισμένων ανεγκέφαλων είναι τι θα πουν οι ανεγκέφαλοι??Δηλαδή αν ο Φιλλιπάκης ή η Κωνσταντοπούλου ή κάθε πικραμένος του FB ,twiter,κλπ σελίδων κοινωνικής δικτύωσης γράψει κάτι που να παροτρύνει σε βία θα γίνει κιόλας?Θεωρείς ότι αυτό είναι το πρόβλημα?Γράφονται πολλά κυρίως για τον Στουρνάρα ,το τι είναι αλήθεια και τι όχι είναι στο μυαλό του κάθε ένα από εμάς να καταλάβει.Θεωρώ ότι εφόσον δεν διώκονται για κάποιο παράπτωμα ότι είναι αθώοι.Δεν μπορείς όμως με μηνύσεις να λύσης το θέμα που θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται επ' άπειρον. Θαύμασα παραπάνω τα σχόλια όλων παραπάνω να σφάζονται και να εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς για ανθρώπους τους οποίους στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν.Επίσης είχα την τύχη να θαυμάσω το μένος που υποστήριξαν κάποιοι εδώ μέσα τον Στουρνάρα ή τον Παπαδήμο ή την Κωσταντοπούλου κ.α λες και ήταν οι ίδιοι που έγραφαν.Ο διχασμός είναι βαθύς και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται βαθύτερος!!Εκτιμώ ότι μετά από ένα εμφύλιο δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα,και βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν σαν χώρα με το 1945.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως για αυτούς αλλά οι βόμβες δεν εχουν αντιρατσιστικό νόμο και ο φόβος τους ειναι έκδηλος.Ακομα και στην πισίνα τους που πίνουν τα κοκτέιλ τους φοβούνται μη σκάσουν τα μοχιτος τους !

      Διαγραφή
  27. Ἡ μοναδική μορφή βίας πού πρέπει νά γίνετε ἀνεκτή -ὡς ἀναγκαῖο κακό- σέ μία εὐνομούμενη πολιτεία εἶναι ἡ κρατική καί πρέπει νά ἀσκεῖται χειρουργικά.

    Ὅποιος νομίζει ὅτι ἡ ἐγκληματική αὕτη ἐνέργεια ἔχει ἐπαναστατικό χαρακτήρα ἔστω συμβολικά, ανήκει στούς χρήσιμους ἠλίθιους.

    Τό ἀριστερό παρακράτος ποῦ ἔχει στηθεῖ ἐδῶ καί δεκαετίες λειτουργεῖ γιά "ἐκτόνωση".

    Ὑπόψη, ποτέ δέν ψήφισα ὑπέρ των μνημονίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνούμε ως προς το πρωτο σκέλος ! Ειναι τεράστιο ιδεολογικό θεμα ! Δεν μπορω για ευνόητους λόγους να το αναπτύξω.Υπαρχει πλήθος βιβλιογραφίας επι του θέματος.Και ειναι και ζήτημα που δεν ειναι φιλοσοφικό αλλά το λύνει κι η ίδια η ζωη.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ @Dromeas, και διαφωνώ διότι η κρατική βία η εκπορευόμενη από ένα κράτος που είναι έκδηλα καταπιεστικό και ξεκάθαρα αντιδημοκρατικό -και άσχετα από τον θαυμασμό που το ίδιο εκδηλώνει για τον εαυτό του- είναι βία που ασκείται εν αδίκω και άρα είναι εγκληματική.

      Ένα παράδειγμα: Αν ως κράτος εξωθείς με υπερφορολόγηση και πολυποίκιλα χαράτσια τους υπηκόους του κράτους σου, τότε πολλούς απο αυτούς τους εξωθείς να καταφεύγουν στη βία. Αναλυτικότερα, αν υπερφορολογείς τόσο βαριά και άδικα έναν υπήκοο τι θα πρέπει να κάνει αυτός όταν μετά από όλες τις κατασχέσεις πηγαίνει το ίδιο το κράτος να του κατάσχει οτι του έχει απομείνει; (για παράδειγμα την ιδιόκτητη και πολλαπλά υπερφορολογημένη στέγη). Και σε αυτή την περίπτωση δικαιούται ο πολίτης να ασκήσει βία κατά του κράτους που έρχεται να του ασκήσει τόση βία αν αντισταθεί που ίσως στοιχίσει και την ίδια την ζωή του;

      Έτσι όπως τα σχολιάζετε είναι σαν να "φωνάζετε" ότι στη χώρα μας υπάρχει δημοκρατία έστω και αυτή η λειψή αντιπροσωπευτική. Όμως η πραγματικότητα νομίζω πως είναι ότι έχουμε μία αντιπροσωπευτική διεστραμμένη μέχρι το "μεδούλι" καταπιεστική ολιγαρχία και τίποτε παραπάνω.

      Διαγραφή
  28. Παντως ειναι ξεκάθαρο πως κανενας δεν θέλει τα μνημονια και αυτο που προσπαθεί και ο κύριος Καλεντεριδης και πολλοί άλλοι ακόμα ειναι να δώσουν στον κόσμο να καταλαβει πως ολο το ζήτημα εχει τεθεί σε λαθος βάση. Το ερώτημα δεν ειναι αν εισαι υπέρ η κατα του μνημονίου το ερώτημα ειναι πως αντιμετωπίζεται το μνημόνιο. Και το μνημόνιο αντιμετωπίζεται αν σταθούμε όλοι απέναντι του και το αντιμετωπίσουμε όχι λέγοντας προφανώς όχι και όντας αδιάλλακτοι, αλλα κάνοντας αυτα που πρεπει να κανουμε για να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικονομικο σύστημα για την πατριδα μας. Παρόλα αυτα ειναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμφωνεί με αυτή την αντιμετώπιση και νομίζει οτι ειναι καλύτερα αν σκοτωθούμε μεταξύ μας.....Αυτο βολεύει φυσικά όλους τους απάτριδες καρεκλοκένταυρους είτε έξ αριστερών είτε εκ δεξιών. Αν δε ειναι κάνει απαιτρις η απλώς ανθέλληνας τα μνημονια τον ευνοούν κιόλας, βλέπε συριζα αναρχικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίχες κατσαρές ! Δε θα δουλέψω εγω αμισθί οπως είχε πρότεινει ο πολύς κύριος Δούκας να βγει η νατοϊκή πατρις απο το μνημόνιο.Η θα μας διαγράψουν το χρέος η θα πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ! Μέχρι τότε θα παράγω οτι καταναλώνω και δε θα εχω καμια μα καμια κοινωνική οικονομική δραστηριότητα.Αυτη ειναι η μορφή αντίστασης μου.Αν το έκαναν 1 εκ Έλληνες είχαμε σωθεί.Ακομα επιτρέπεται αν το απαγορέψουν θα βγούμε στην παρανομία.Το έκαναν οι παππούδες μας με χούντα.Ολα τα αλλά περι εθνικής ομοψυχίας ειναι κολοκυθιά τούμπανα,Ακομα και πόλεμο να στήσουν δε τσιμπάει ο κοσμος...

      Διαγραφή
    2. Οπότε λοιπόν μην λες ότι νοιάζεσαι για την πατρίδα. Παρεμπιπτόντως αν υπάρχει κάποιος που θέλει να ζεις με συσσίτια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους επιβιώνουν αυτά τα καθεστώτα . Κατά τα άλλα τείνω να πιστεύω πλέον πως η χούντα ήταν το φιλί της ζωής της δημοκρατίας μας και η σωτηρία από τον Τσίπρα του1967. Ποιοι παππούδες σου βγήκαν στην παρανομία αλήθεια και τι είδους παρανομία αντίσταση έκαναν; Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αστείο από την αντίσταση στον Παπαδόπουλο αλλά δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τη συζήτηση εσύ ονειρεύεσαι κοινωνία ανθρώπων που ζουν με μισθούς πείνας και συσσίτια και εγώ ονειρεύομαι χώρα με ανθρώπους που δημιουργούν δουλεύουν κατακτούν ανθίζουν και καρποφορούν δικαίωμα σου να έχεις οποίο όραμα θες

      Διαγραφή
    3. Οσο περισσότερα λεφτα εχεις τόσο λιγότερο πατριώτης εισαι ! Πατριωτισμός και καπιταλισμός ειναι έννοιες αντίθετες.Δε μπορω να το αναπτύξω τωρα και σίγουρα δε θεωρώ τα κράτη σε υπερεθνικούς οργανισμούς είτε σοσιαλιστικούς είτε καπιταλιστικούς ανεξάρτητα.Ανεξαρτητα κράτη θεωρώ το Ιράν , τη Ρωσία , τη Βόρεια Κορέα.Αν δε θέλετε να γίνουμε Βόρεια Κορέα ας γίνουμε Ιράν ! Εισαι πλούσιος ; Δεν εισαι πατριώτης ! Ειναι απλό.Ουτε γινεται πατριωτισμός σε ελεύθερη οικονομία ουτε πατριωτισμός σε αταξική οπως λένε οι ναζί,Φαινεται λιγο άγριο αλλά μπορω να το αποδείξω.Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εχουν ίδιο κι απαράλλακτο προγραμμα ! Και σχεδόν τα ίδια πιστεύω απλα αλλάζουν οι ιστορικές αναφορές.Περαν τούτου ουδέν.Αστικα κόμματα ειναι του δυτικού υπερεθνικού κράτους των ελίτ κατα Φωτόπουλο.Εγω όντως δεν ονειρεύομαι μια ανοικτή οικονομία το παραδέχομαι αλλά μια οικονομία αυτάρκη.Ανεξαρτητο κράτος θεωρώ το κράτος που κατασκευάζει ΜΟΝΟ του τα όπλα του,Δεν εχει σχέση ουτε με οικονομία ουτε με πολιτική.μεχρι τότε θα αγομεθα και θα φερόμενα είτε οικονομία είτε στρατιωτικά μέσω απειλών απο τη γείτονα/γείτονες και θα ανοίγουμε στο υπερεθνικό σιωνιστικό κλαμπ παλι κατα Φωτόπουλο.Τωρα το αν αυτο συμφέρει οικονομίκα το λαό περισσότερο απο μια κλειστή οικονομία το βλέπουμε σήμερα.Μετα την έξοδο μας απο το ευρω ονειρεύομαι κια οικονομία σαν του ΑΣΚΕ ! δε θεωρώ πάντως τον πλούσιο συμπατριώτη μου διότι δεν εχουμε την ίδια τύχη στην ίδια χώρα.

      Διαγραφή
    4. Και κυρίως δε με θεωρεί αυτός αλλιώς δε θα ηταν πλούσιος !

      Διαγραφή
    5. @ Τουρκόσπορος «Όλα για όλα» έγραψε,

      «…οσο περισσότερα λεφτα εχεις τόσο λιγότερο πατριώτης εισαι ! Εισαι πλούσιος ; Δεν εισαι πατριώτης !.…»

      Θα ήταν ενδιαφέρον να υπήρχε η δυνατότητα να το πεις αυτό κατάμουτρα στη Μαντώ Μαυρογένους, την Λασκαρίνα Πινότση (Μπουμπουλίνα), στον Παύλο Μελά, τον Ευάγγελο Ζάππα, τον Γεώργιο Αβέρωφ, τους Φαναριώτες, και μερικούς ακόμη χιλιάδες γνωστούς και αγνώστους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που όντας πλούσιοι, έδωσαν όλο τους το βιος για την Πατρίδα – και κάποιοι ακόμη και τη ζωή τους.

      Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν θα τολμούσες να ξεστομίσεις την ίδια κουβέντα μπροστά στην (ίσως πιο ευγενική μορφή του αγώνα του 1821) Μαντώ Μαυρογένους, που για χάρη της αμύθυτης περιουσίας που διέθεσε εξολοκλήρου στον αγώνα (και πέθανε στην ψάθα) της έχεις την πολυτέλεια να είσαι ΑΝΑΙΔΗΣ. Ακόμη κι αν γινόταν να βρεθείς μπροστά της, δεν θα είχες ούτε το σθένος, ούτε το ανάστημα να ψελλίσεις κουβέντα καημένε αγνώμονα Ελληνίσκε της πλάκας.

      Ξέρεις μικρέ τουρκόσπορε «Όλα για όλα», αυτό το «…οσο περισσότερα λεφτα εχεις τόσο λιγότερο πατριώτης εισαι ! Εισαι πλούσιος ; Δεν εισαι πατριώτης !.…» που έγραψες, παραπέμπει αλλού… σε εποχές που κάποιοι μαυροντυμένοι δήθεν πατριωταράδες κόβαν λαιμούς με σκουριασμένα κονσερβοκούτια.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις.Αν και πολλοί αγωνιστές της Επανάστασης θέλουν μελετη.Δεν ειναι του παρόντος.Τα κονσερβοκούτια που κολλάνε;Οταν ένας επιχειρηματίας με ενα κλικ παει τα λεφτα του απο την Ελλλαδα στην Ταϊτή εχει την ίδια αγαπη για τον τόπο του με ενα βοσκό που δεν μπορεί να φυγει απο τη γη του ; Το δε θεωρώ τους πλούσιους συμπατριώτες μου ειναι κακή διατύπωση.Την ανακαλώ , δε θεωρώ οτι λόγω των υπερεθνικών τους κεφαλαίων την ίδια αγαπη στην πατρίδα οπως είχαν οι πλούσιοι του 1821Για να μη παρεξηγούμαστε δεν αναφέρομαι στον πλούσιο μικρομεσαίο της γειτονιάς αλλά στο μεγάλο κεφάλαιο και ειδικά στο μεγάλο κεφάλαιο που εχει διαπλοκή με το εξωτερικό.Μεσα σε μικρό χώρο γίνονται παρανοήσεις.Οπως το διάβασα τωρα θα το έσβηνα αυτο που έγραψα διότι παει άλλου.Το μεγάλο κεφάλαιο κατα Ανδρεα Παπανδρέου που διαπλέκεται με ξένες δυνάμεις ,ΕΟΚ και λοιπά.Αυτοι που χρησιμοποιούσαν τα κονσερβοκούτια ηταν τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Ιντελιτζενς Σέρβις που σκοπώ είχαν να χάσει η Ελλαδα τα κεκτημένα της μετα το Β ΠΠ .Βορεια Ηπεριο και λοιπά.Δεν ηταν ουτε κομμουνιστές ουτε τιποτα.Και ακομα και τωρα το ΚΚΕ ειναι στο άρμα των μεγάλων δυνάμεων του ευρω και του Σόιμπλε.Δεν μπορούμε μέσω σχολίου να αναλύσουμε διεξοδικά ταμεία θέματα για ευνόητους λόγους λιτότητας χώρου και αναφορών ...

      Διαγραφή
  29. H Ζωή ήθελε να προκαλέσει για να ασχοληθούν μαζί της, και το πέτυχε όπως βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Imagine if violence takes over. Here we have 100 messages-example of where it can takes us. We need a new recipe to take out governments that work against national interests. Violence is not the right move.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Pointman , μπράβο στο κουράγιό σου , ν απαντάς στους παλαβούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άψογη η Ζωή στην παρούσα ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.