2/10/08

Κατηγορίες Πούτιν για μυστική συμφωνία Ουκρανίας - Γεωργίας

Καταγγέλλει παράδοση όπλων από την Ουκρανία στη Γεωργία τον Αύγουστο.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι παρέδωσε όπλα στη Γεωργία κατά τη σύγκρουση του Αυγούστου και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή πολύ λυπηρή κατά την έναρξη συνάντησης που έχει με την Ουκρανή ομόλογό του Γιούλια Τιμοσένκο.
«Είναι πολύ λυπηρό που η Ουκρανία έκρινε δυνατό να παραδώσει όπλα στη ζώνη της σύγκρουσης», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη ρωσο-γεωργιανή σύγκρουση τον Αύγουστο.
«Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα κράτη φέρονται φυσιολογικά με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.
Η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια δημοσιεύει σήμερα έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο έδωσε εντολή να πουληθούν όπλα στη Γεωργία για την επίθεσή της στις αρχές Αυγούστου κατά της αποσχισθείσας περιοχής της Νότιας Οσετίας, την οποία υποστηρίζει η Ρωσία.
«Η κατάσταση γύρω από την κρίση στη Γεωργία εξελίσσεται με δύσκολο τρόπο. Εμείς επιθυμούμε με όλη μας την καρδιά μια ειρηνική λύση», δήλωσε η Γιούλια Τιμοσένκο.
«Θέλουμε να επικρατήσει εκ νέου η ειρήνη και η ηρεμία. Πιστεύω ότι αυτό εύχεστε και εσείς», πρόσθεσε αναφερόμενη στον Πούτιν.
Η ουκρανική προεδρία είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο την Τιμοσένκο ότι σύνηψε μυστικές συμφωνίες με το Κρεμλίνο για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το 2009 ή στις αρχές του 2010, και ότι απείχε σκόπιμα από μία καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Γεωργία, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Γιούσενκο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. είπαμε .. Η Γιούλια έκανε στροφή..

    χαλίφης στη θεση του Χαλίφη .. να γινει και με οποιον νανε..

    παντως το Αμερικανικο ονειρο για την Κ.Ασία και την Μ.Θάλασσα .. μαλλον ναυαγεί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και απλώς κέρδισε μια μάχη στην αυλή της από την Ρωσία. Η Αμερική μπορεί ακόμα να έχει στο payroll της πολλές φωνές ανά τον κόσμο ίσως ακόμα και μέσα στην ίδια την Ρωσία να δίνει μάχες μέσω proxy σε ξένο έδαφος για οικονομικά και όχι απολύτως δικά της ζωτικά συμφέροντα και δεν πιστεύω ότι μια μεγάλη δύναμη παραιτείται ποτέ έτσι εύκολα ακόμα και από τα πιο ασήμαντα συμφέροντά της. Απλώς μπορεί για λίγο καιρό να ειρηνεύσει η περιοχή και να πάρει μια ανάσα η Ρωσία αν η Αμερική στρέψει αλλού την προσοχή της ή αν η ηγεσία της καταλάβει ότι αυτή η πίεση που ασκεί από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο μόνο κακά μπορεί να φέρει για την επιρροή της στην περιοχή. Βλέπε γνωστή εκπομπή πριν λίγες μέρες όπου ο αξιότιμος κύριος Μπράϊζα ανέβαλε τον ρόλο του διαφημιστή του κου Σαακασβίλι ενώπιον του ατίθασου ελληνικού κοινού που υποστήριζε σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της περιόδου κατά 80% την Ρωσική επέμβαση στην Οσετία. Αλλά δυστυχώς για τους Αμερικανούς πολλές από αυτές τις φωνές που ελέγχουν έχουν απαξιωθεί ακριβώς από την απροκάλυπτη προπαγάνδα που ασκούν. Αν μπορέσει η Αμερικάνική ηγεσία να το εμπεδώσει αυτό το μήνυμα τότε θα βρίσκεται σε σωστό δρόμο και θα αλλάξει πολιτική και σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα είναι ακριβώς μια ήττα αλλά μάλλον ένα κέρδος για την Αμερική σαν μια παγκόσμια δύναμη γιατί θα αποδείξει ότι μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα πέρα από προσωπικές ψυχώσεις και αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ουκρανή ομόλογος του, Γιούλια Τιμοσένκο, φαίνεται ότι έφτασαν σε μία συμφωνία, όσον αφορά στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

    «Ο κ. Πούτιν και η κυρία Τιμοσένκο ολοκλήρωσαν ένα πρωτόκολλο συμφωνίας σχετικά με το αέριο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια τελική συμφωνία μεταξύ της Gazprom και της Naftogaz», ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

    Διπλωματικα παιχνιδια η κατι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.