15/3/09

Αναλαμβάνει ρόλο η Σκότλαντ Γιαρντ

Κλιμάκιό της αύριο στην Αθήνα με σκοπό την αναδιοργάνωση της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας

Σε επικίνδυνη καθημερινότητα εξελίσσεται το μπαράζ βίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τράπεζες αλλά και εμπορικά καταστήματα και Ι.Χ. αυτοκίνητα πολιτών δέχονται τις επιθέσεις νεαρών κουκουλοφόρων. Οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις με μολότoφ δημιουργούν πλέον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας. Οι πολίτες ανησυχούν αφού...εκτός από τα σημάδια της βίας, όπως στη φωτογραφία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Ψυχικό, είναι εμφανή και τα σημάδια της αναποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.
Η Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει και πάλι την αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για την εξέλιξη αυτή υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Ενδεικτικό του κατεπείγοντος, διάσταση την οποία προσέδωσε η κυβέρνηση, είναι ότι κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται στην Αθήνα αύριο, ενώ τις προσεχείς μέρες αναμένεται και ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας σερ Iαν Μπλερ. Στην Αθήνα επιστρέφει και ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ κ. Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17Ν.
Οι Βρετανοί ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας αναμένεται πως θα βοηθήσουν και πάλι την Αντιτρομοκρατική να βγει από το τέλμα της αναποτελεσματικότητας και της απραξίας ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα γενιά τρομοκρατών που δημιουργεί, ιδίως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, μείζονα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας. Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής τρομοκρατίας», που επίσης προβληματίζει τις Αρχές και τους πολίτες με τους περίπου καθημερινούς, ενίοτε και συντονισμένους, βανδαλισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κλίμα ατιμωρησίας έχει αποθρασύνει τους κουκουλοφόρους που πλέον δεν διστάζουν να χτυπήσουν και να καταστρέψουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.
Ενδεικτική της αποδιάρθρωσης της Αντιτρομοκρατικής είναι και η στασιμότητα της υπόθεσης των αδελφών Σεϊσίδη, των πλέον επικίνδυνων καταζητούμενων του αντιεξουσιαστικού χώρου εδώ και τρία χρόνια, την οποία ανώτερος δικαστικός χαρακτηρίζει «μελανή σελίδα της ΕΛ.ΑΣ».
KATHIMERINI

4 σχόλια:

  1. Το κλίμα ατιμωρησίας έχει αποθρασύνει τους κουκουλοφόρους που πλέον δεν διστάζουν να χτυπήσουν και να καταστρέψουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.
    Ενδεικτική της αποδιάρθρωσης της Αντιτρομοκρατικής είναι και η στασιμότητα της υπόθεσης των αδελφών Σεϊσίδη, των πλέον επικίνδυνων καταζητούμενων του αντιεξουσιαστικού χώρου εδώ και τρία χρόνια, την οποία ανώτερος δικαστικός χαρακτηρίζει «μελανή σελίδα της ΕΛ.ΑΣ».

    Και δλδ φταίει η Αντιτρομοκρατική και η ΕΛΑΣ που δεν πιάστηκαν να υποθέσω? Μπορεί να μη ξέρω τίποτα απο αυτά τα θέματα αλλά δεν νομίζω ότι όλοι όσοι είναι εκεί μέσα είναι ηλίθιοι και περιμένουν τους Αγγλους να τους ανοίξουν τα μάτια..Πιο πιστευτό μου φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνάνε ή μάλλον δεν μας κυβερνάνε απλά μας αρμέγουν ευρώ θέλουν απλά να αποσταθερωοποιήσουν την κατάσταση για να είναι πιο εύκολο το κλίμα για τις αλλαγές που προγραμματίζουν να κάνουν..Αλλά ακόμα και έτσι να είναι ακόμα και αν η Scotland Yard ανέλαβε πρέπει να το κάνουν πρώτο θέμα στις ειδήσεις έλεος αυτοί οι δημοσιογράφοι..Θα μου πεις εδώ την άλλη φορά με τα Ιμια έδειχνα τον απόπλου του στόλου σε πρώτη είδηση μόνο που δεν αναρτήσαν το πόσα αντιτορπιλικά φρεγάτες και υποβρύχια απέπλευσαν δεν είπαν...Τελικά έχω την εντύπωση πως αν θέλουμε να βγούμε από το τέλμα της κρίσης το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι να ''μαζευτούν'' λίγο οι τρομοκράτες της είδησης που την δημιοργούν τηνς επαυξάνουν και τις δίνουν πάντα τις διαστάσεις που θα πουλήσει περισσότερο
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανά πάλι μία από τα ίδια. Αφού πριν την εξουδετέρωση της 17Ν πάλι τα ίδια είχαν γίνει. Μετά τη δολοφονία Σώντερς είχαν έρθει Άγγλοι εδώ και εκπαίδευσαν τους Έλληνες. Και βέβαια έτσι κατάφεραν και εξουδετέρωσαν την 17Ν και ΕΛΑ. Αλλά βλέπεις το 2004 δεν την είχαμε ανάγκη την αντιτρομοκρατική και βάλθηκαν να τη διαλύσουν, με μεταθέσεις, αποσπάσεις, αποστρατεύσεις κτλ. Δεν τους φταίει κανένας, η ανικανότητά τους φταίει, η βλακεία τους, η εκδικητικότητα τους, η εμμονή με τους άλλους, η συνηθισμένη Ελληνική κοντόφθαλμη ελληνική πολιτική.
    Και τώρα, άντε ξανά πάλι από την αρχή. Να μας πουλήσουν τεχνολογία οι Μπάτλερ, να καβατζώσουμε και κανά φράγκο για την πάρτη μας, ε ντόρος να γίνεται.
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τhessale ποιος να έχει τσίπα αυτοί που ξεπουλάνε, αυτοί που απλά ώς μια μεγάλη οικογένεια αλλάζουν θέσεις ...σήμερα ο μπαμπάς αύριο η κόρη μεθαύριο ο ανηψιός ? Αυτοί που κάνουν φαντάροι στο σπίτι τους? Αυτοί που βλέπουν την σημαία σαν ένα πανί να το πάρει ο αέρας? ή αυτοί που δεν ξέρουν πότε συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ? και φωνάζουν τα ξαδέλφια των Αμερικάνων να μας λύσουν το πρόβλημα ..Τελικά ας μου πει ποιος είναι ο τρομοκράτης αυτός που σε σκοτώνει με μια βόμβα ή αυτός που σε σκοτώνει καθημερινά αποδεικνύοντάς σου ότι είσαι ένα σκουλίκι ως Ελλην που μπορεί να το πατήσει κάτω και να το φέρει στην ανέχει με το να επιτρέψει στις Τράπεζες να το ληστέψουν , να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών γιατί έχουμε πολλά λαμβάνειν απ έξω που σου δείχνει τον τρόπο να ληστέψεις γιατί αυτό σου κάνει αλλά εσύ απλά δεν επιτρέπετε να το κάνεις..Που νομοθετεί για σένα γιατί αυτός είναι υπεράνω του νόμου?
    Ας μου πει κάποιος και στο φινάλε να πω και κάτι ακραίο κάποτε δεν μας άρεσε ο ΠΑπαδόπουλος γιατί ήταν δικτάτορας..Τώρα όλοι αυτοί τι είναι ? δημοκράτες ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την διάρκεια του Κυπριακού Αγώνα της ΕΟΚΑ, ως σύμβουλος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού υπήρχε ένας Άγγλος Ναύαρχος.

    Επειδή, κανένας αξιωματικός του Royal Navy δεν μπορεί να εργάζεται μισθοφορικά σε άλλο κράτος χωρίς την επίσημη έγκριση του Αγγλικού κράτους, επίσης επειδή δεν υπάρχει σχεδόν κανείς Βρετανός που κατέχει κάποια νευραλγική θέση και ζει σε άλλη χώρα, χωρίς να παρέχει πληροφορίες στις Αγγλικές υπηρεσίες, είναι σίγουρο πως οι "φίλοι μας" Άγγλοι γνώριζαν από πρώτο χέρι όλα τα επιτελικά σχέδια της Ελλάδος.

    Μόνο μετά από σύντονη αρθρογραφία της ιστορικής αθηναϊκής εφημερίδος ΕΣΤΙΑΣ, έληξε το συμβόλαιο του Άγγλου Ναύαρχου.

    Το ίδιο σενάριο έχουμε πάλι σήμερα!

    Οι "φίλοι μας" και "σύμμαχοί μας" οργανώνουν τις διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος.

    Έτσι γνωρίζουν τα πάντα όσον αφορά την σύνθεση και το οργανόγραμμά τους και μπορούν να ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα.

    Έτσι λοιπόν θα υπάρχει ασφάλεια και νόμιμος τάξη στην χώρα μας;

    Έτσι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτος ροή πληροφοριών και αντιμετώπισης εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων στην χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.