4/3/09

Κατάθεση του Ατίλλα Ολγκάτς στον εισαγγελέα: Όλα ήταν ένα σενάριο


Ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλλα Ολγκάτς που έκανε τις περίφημες δηλώσεις για την εν ψυχρώ εκτέλεση 10 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, κατά τη διάρκεια της εισβολής του 1974, κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα που διεξάγει προανάκριση για το θέμα.
Ο Ολγκάτς, καταθέτοντας στον εισαγγελέα του Μπακίρκιοϊ (Bakırköy), Ali Çakır, που διεξάγει την προανάκριση, ισχυρίστηκε ότι το 1974 συμμετείχε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στην επιχείρηση "ειρήνης" στην Κύπρο, και ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν...σκότωσε κανέναν άνθρωπο. Δικαιολογώντας μάλιστα τις δηλώσεις του, είπε ότι πρόκειται για σενάριο πάνω στο οποίο δούλευε εκείνη την περίοδο. Είπε συγκεκριμένα ότι δεν πρόλαβε να αναφέρει ότι πρόκειται για σενάριο, επειδή το πρόγραμμα της τηλεόρασης διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε μετά τις διαφημίσεις. Ο Ολγκάτς ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λέγοντας ότι λυπήθηκε επειδή έγινε όλη αυτή η παραόηση στις δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση.
Προφανώς, το τουρκικό κράτος, με την συγκεκριμένη προανακριτική διαδικασία και λήψη της κατάθεσης από τον Ολγκάτς, προσπαθεί να κλείσει το θέμα και να περιφρουρήσει νομικά τον Ατίλλα Ολγάτς.
ΠΗΓΗ: ΖΑΜΑΝ

3 σχόλια:

  1. Κάνουμε μια ετεροχρονισμένη κηδεία» είπε ο Γιώργος Λιασής που την ερχόμενη Κυριακή κηδεύει τη μητέρα του, τρεις αδερφές, ένα ανηψάκι, το θείο του, τη γιαγιά και τον παππού, τους γονείς της μητέρας του.

    Μιλώντας για πρώτη φορά για την τραγική εκείνη ημέρα, η Γιαννούλα Λιασή, που δέχθηκε 17 σφαίρες, λέει ότι η ζωή της σταμάτησε εκεί, στις 17 Αυγούστου 1974.

    Την ημέρα εκείνη στο σπίτι του Ανδρέα Σουππουρή στο Παλαίκυθρο, η οικογένεια Λιασή έχασε οκτώ μέλη. Εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο, μαζί με άλλα εννιά άτομα.

    Τουρκοκύπριοι νεαροί δολοφόνοι εκτέλεσαν το ζεύγος Ιωάννη και Χριστίνα Μιχαήλ, 77 και 68 ετών, το γιο τους Μιχάλη Μιχαήλ, 42 ετών, την κόρη τους Μαργαρίτα Λιασή, 48 ετών, τις τρεις κόρες της Μαργαρίτας: Ελένη, 25, Χριστίνα, 23 και Ιλιάδα, 18 ετών, καθώς και το μικρό Λουκά Κκάιλο, 2 ετών, εγγονό της Μαργαρίτας.

    Από την οικογένεια Λιασή επέζησαν ο Γιώργος, 15 χρόνων τότε και η Γιαννούλα, 27 ετών που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, καθώς και ο Παναγιώτης που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά. Ο πατέρας, Λουκάς Λιασή επέζησε επίσης, εργαζόταν στη Λιβύη αλλά πέθανε πριν από πέντε χρόνια πριν προλάβει να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ήξερε.

    Ο επίλογος της οικογένειας που ξεκληρίστηκε θα γραφτεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαρτίου στις 12.30 στην εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς και η ταφή στο νέο Κοιμητήριο Αγλαντζιάς.

    ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΩ ΦΟΝΙΑ ΑΤΙΛΛΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο 19 ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ ΕΙΑΝΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να... του ζητήσουμε συγνώμη για τις λάθος εντυπώσεις που μας δημιουργήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μικρέ" Λουκά κάνε μια προσευχή εκεί πάνω που είσαι στην αγκαλιά του Χριστού για τη Κύπρο κι εμάς να γνωρίσουμε "εν πνεύματι άγιο" τον Κύριο των Δυνάμεων.

    Αιωνία σας η μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.