13/6/09

Σε εξέλιξη η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς '09»

Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης Καταιγίς ‘09 παρακολούθησαν από τη Φρεγάτα «Σαλαμίς» Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ.

Στην άσκηση, η οποία διεξήχθει στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, συμμετέχει το σύνολο των εν ενεργεία μονάδων και υπηρεσιών του Αρχηγείου Στόλου, μονάδες και τμήματα των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου με τον επανάπλου των πλοίων στο ναύσταθμο.
Σκοπός της άσκησης είναι, η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, η δοκιμή και αξιολόγηση των επιχειρησιακών σχεδίων και τακτικών, η ενίσχυση της διακλαδικής συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΓΕΕΘΑ- ΚΑΤΑΙΓΙΣ '09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Ιουν 2009
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ‘09»
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ, παρακολούθησαν σήμερα (12-6-09) από τη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης ?ΚΑΤΑΙΓΙΣ ‘09?.
Στην άσκηση ?ΚΑΤΑΙΓΙΣ ‘09?, η οποία διεξήχθει στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, συμμετέχει το σύνολο των εν ενεργεία μονάδων και υπηρεσιών του Αρχηγείου Στόλου, μονάδες και τμήματα των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος. Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου με τον επανάπλου των πλοίων στο ναύσταθμο.
Σκοπός της άσκησης είναι, η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, η δοκιμή και αξιολόγηση των επιχειρησιακών σχεδίων και τακτικών, η ενίσχυση της διακλαδικής συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
ΓΕΕΘΑ

8 σχόλια:

  1. Πότε ήτανε η τελευταία φορά που το ναυτικό μας΄πραγματοποίησε άσκηση στο ανατολικό Αγαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ; ΑΣΚΗΣΗ ; Μα τι λέμε τώρα. Ο χώρος του ανατολικού αιγαίου έχει παραχωρηθεί ευγενικά στους "καλούς μας γείτονες" με τις ευλογίες των "καλών μας πολιτικών".
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ πολιτικούς ΜΑΣ !!! ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ !!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ "ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αρχηγοί γιατί παρακολουθούσαν την άσκηση; Πρόσεχαν μη γίνει καμμιά στραβή και πλεύσει κανα καράβι μας ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού;;;!!! Και τους καλούν μετά στην Άγκυρα για...εξηγήσεις;;;!!! Χώρια που θα πρέπει να απολογηθούν και στο... Dora...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι ασκήσεις περιλαμβάνουν το Ανατολικό Αιγαίο, τουλάχιστον μέρος του ανάλογα με τις συμμετέχουσες μονάδες! Μην λέτε ότι θέλετε και μην δημιουργείτε ανόητες εντυπώσεις σε άτομα που διαβάζουν το blog και δεν γνωρίζουν στρατιωτικά-αμυντικά θέματα! Κύριε Καλεντερίδη παρακαλώ για καλλίτερο έλεγχο των σχολίων, εσείς γνωρίζετε τα πράγματα!
    Με εκτίμηση προς όλους σας,
    Γιώργος Ρ. Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσα για άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο όπως τώρα που διαβάζω για αυτήν στο κεντρικό και νότιο. Πότε έγινε στο Ανατολικό τέτοιας κλίμακας; Αν θέλατε κ. Γεώργιε Ρ. να μας ενημερώσετε!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου καλέ
    έχω πάρα πολύ καιρό να ακούσω για άσκηση σοβαρής κλίμακας που να γίνεται ΜΟΝΟ στο ανατολικό αιγαίο. Αλλωστε έχουμε παραδόσει το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ στους "αγαπητούς μας γείτονες" για ασκήσεις, οι οποίες γίνονται συνεχώς και ασταμάτητα. Για αυτό λοιπόν δεν σταματάμε τις ,,,,,,, αμπελοφιλοσοφίες ; Το να γίνει μία ασκηση στις χίλιες και να περιλαμβάνει .... κάτι από ανατολικό αιγαίο , δεν μας λέει τίποτα. 'Η μήπως κάνω λάθος ; Δεν θα έπρεπε να γίνονται συνεχώς και ΜΟΝΟ στο ανατολικό αιγαίο ασκήσεις για να στέλνουμε.....και τα άναλογα μυνήματα ; Τόσο λάθος κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι και προσπαθούμε να στείλουμε....λάθος μυνήματα και να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ; Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά ΟΧΙ. Δεν νομίζω ότι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι λάθος, αλλά μάλλον σου διαφεύγουν και πολλά πράγματα.
    Είναι ή δεν είναι δική μας θάλασσα ;
    Θέλουν ή δεν θέλουν οι Τούρκοι να χωρίσουν το αγαίο στον 25ο μεσημβρηνό ;
    Κάνουν ή δεν κάνουν συνεχόμενες και μεγάλης κλίμακας ασκήσεις σε δεσμευμένες περιοχές που τους έχουμε παραχωρήσει εμείς ;
    Με το FIR αθηνών και με τους αεροδιαδρόμους της Λήμνου τι γίνεται ;
    Με τις φρεγάτες που περνάτε ανενόχλητα το αιγαίο και σουλατσάρουν έξω από τη Ραφήνα τι γίνεται ;
    Τις καθημερινές βόλτες των αεροπλάνων τους πάνω από το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι ;
    Και χίλια άλλα να σου αναφέρω ακόμα.
    ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ 'Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 'Η ΟΧΙ ;
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ....ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΛ, ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΥΦΙΛΙ !!!
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υποδεικνύουν τώρα στον Σάββα έλεγχο των σχολίων...!!! Αφού ξέρει ο Σάββας και ξέρετε κι εσείς αυτά που ξέρει ο Σάββας γιατί δεν μας τα λέτε κ. Γεώργιε Ρ. Αθήνα;
    Χαίρομαι ειλικρινά πάντως που ανησυχούν κάποιοι κύκλοι ότι τα σχόλια των συμμετεχόντων στο blog θα δημιουργήσουν "ανόητες εντυπώσεις σε άτομα που δεν γνωρίζουν στρατιωτικά-αμυντικά θέματα". Τα γραφόμενα στα blogs ωχριούν μπροστά σε αυτά που λέει ο Ελληνικός Λαός σε κατ' ιδίαν συζητήσεις σε διάφορους χώρους αλλά και σε δημόσιες εκδηλώσεις από αναμφισβήτητα γνωρίζοντες αμυντικά-στρατιωτικά θέματα και είναι τραγικά για τα αμυντικά-εξωτερικά μας ζητήματα!!... Χαίρομαι που παρακολουθούν το blog οι ανησυχούντες που ανησυχούμε... σημάδι ότι αυτά που λέει ο κόσμος έξω και που κλασματικό απόσταγμά του βρίσκεται και εδώ, είναι (δυστυχώς) σωστά!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ειρωνεύτηκα κανένα σας κύριοι, απλά ίσως ξέρω κάποια πράγματα για τις ασκήσεις του ΠΝ στο Αιγαίο περισσότερα από εσάς για ευνόητους λόγους...! Ενδεικτικά η άσκηση Παρμενίων 08(Μεγάλης κλίμακος Διακλαδική άσκηση) που έγινε τέλη Σεπτεμβρίου 2008 εξελίχθηκε στο Ανατολικό Αιγαίο εκτός και εάν Ικαρία-Σάμος και ευρύτερη περιοχή δεν θεωρείται Ανατολικό Αιγαίο! Και δεν υποδεικνύω τίποτα και σε κανέναν! Γράφω σπάνια και μόνο για αυτά που γνωρίζω καλά. όσον αφορά τα σχόλια-σκέψεις περι 25ου παράλληλου-προσκυνημένων πολιτικών κτλ δεν διαφωνώ αλλά δεν μίλησα για αυτά τα ζητήματα, για τις ασκήσεις μίλησα...Γιώργος, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.