13/6/09

Σε σύσκεψη καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα για θέματα ασφαλείας

Αθήνα: Επιστολή σε όλα τα κόμματα απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ.Μαρκογιαννάκης, καλώντας τα να ορίσουν εκπροσώπους για τη σύσκεψη που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά θέματα Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Αντώναρος είπε πως ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο κ. Μαρκογιαννάκης και πριν από ένα μήνα, χωρίς να πάρει απάντηση από τα κόμματα και εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά, η στάση τους να είναι πιο εποικοδομητική.

Τόνισε επίσης πως όσοι, αν αρνηθούν, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη του «όχι» και η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της.

«Μπορεί κάποιοι να περιορίζονται σε γενικόλογα ευχολόγια ή να παρουσιάζουν ως δήθεν δικές τους πρωτοβουλίες δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή. Η αλήθεια δεν κρύβεται» συνέχισε.

Απαντώντας σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτά τα θέματα, λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είπε ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει και ότι η κυβέρνηση δρα συνεχώς όλο αυτό το διάστημα με πρωτοβουλίες.

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είπε ότι περιμένει να κατατεθούν στον επικείμενο διάλογο και πως όλα θα μελετηθούν.

Οι οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί η ελευθερία διακίνησης των μεταναστών μέσα στην ΕΕ.

«Ο Μπαρόζο αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως αποθήκη. Θεωρεί τους μετανάστες σακιά και την Ελλάδα ως αποθήκη. Και για αυτό τους βλέπετε να συγκεντρώνονται σε λιμάνια όπως η Πάτρα και αλλού άνθρωποι που θέλουν να φύγουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ΛΑΟΣ απάντησε θετικά στο να συμμετάσχει στη σύσκεψη «παρότι δεν έχουμε πειστεί ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό 'πυροτέχνημα'», όπως τόνισε.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα που ικανοποιούν προσωρινά την κοινή γνώμη και προτείνουν, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, ώστε να μοιραστεί το βάρος της μετανάστευσης.

«Είναι γεγονός ότι για πολλούς μετανάστες στόχος δεν είναι να παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά να περάσουν σε άλλες. Η αργοπορία νομιμοποίησής τους όμως τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα» σημειώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

3 σχόλια:

  1. Πλησίον του σταθμού του μετρό ΦΙΞ, η νομαρχία Αθηνών με εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου κ. Παυλόπουλου, που είναι και ο συνεπέστερος εκφραστής της αποδόμησης των συνεκτικών στοιχείων του Έθνους και της κοινωνίας μας, ανήρτησε ένα τεράστιο διαφημιστικό πανό που γράφει: «ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

    Ο πρωθυπουργός κ. Κων/νος Καραμανλής, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε: «Δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες ΜΑΣ που έρχονται την Ελλάδα να φάνε ένα κομμάτι ψωμί».

    Ο κ.Παυλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 3, στις 11 Ιουνίου το βράδυ δήλωσε: «Προτιμώ να πάω σπίτι μου παρά να λάβω σκληρά μέτρα εναντίον των μεταναστών».

    Ο. Κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε: «¨Οχι στην ποσόστωση στον αριθμό των μεταναστών που θα έλθουν στην χώρα μας». Οι θέσεις των άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Mariléna Koppa) είναι γνωστές.

    Οι θέσεις του SIRIZA και του ΚΚΕ είναι και αυτές γνωστές. Βεβαίως έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι αντικατέστησαν την αρχή της εργατικής αλληλεγγύης με την αρχή του μέγιστου πλουτισμού, αφού ποτέ δεν τους απασχόλησε η ρήση του Μαρξ «Η εισαγωγή ξένων εργατών διαιωνίζει την αδικία και την εκμετάλλευση».


    ¨Οσο αφορά το ΛΑΟΣ, η ιδεολογική του τοποθέτηση και οι πολιτικές του θέσεις μετακινούνται ανάλογα με τις προσωπικές διαθέσεις και τον καιροσκοπισμό του αρχηγού του παρά το γεγονός ότι ανέδειξε το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

    Η παρασιτική και παρακμιακή μεγαλοαστική τάξη των γραικύλων πολιτικών απέκρυψε από τον λαό μεθοδικά και συστηματικά την εξής πραγματικότητα:

    Στον πλανήτη γη σήμερα κατοικούν 7 δισ. άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι μία χώρα 10 εκ Ελλήνων με περιορισμένους οικονομικούς πόρους που δεν μπορεί
    να εξασφαλίσει έστω την στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση στην μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της. Τα ερωτήματα λοιπόν που θα έπρεπε να είχαν θέσει από εικοσαετίας οι πολιτικοί στον λαό είναι: 1) Θέλουμε την μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνική με σημαντική μουσουλμανική συνιστώσα και αν ναι, γιατί; 2) Πόσους μετανάστες μπορεί να χωρέσει αυτή η χώρα και πως τελικά θα επιβιώσουν;

    Αφού αυτό δεν έγινε. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι τελικά επιδιώκεται από τους οικονομικούς και ιδεολογικούς χώρους της νέας τάξης πραγμάτων, με αιχμή του δόρατος τους πολιτικούς, η υλοποίηση της «τελικής λύσης» για τον Ελληνικό λαό, με την αλλαγή της κοινωνικής και Εθνικής του σύνθεσης, όπου η κοινωνία θα αποτελείται από δύο διαφορετικούς κοινωνικούς πόλους. Μία εξαθλιωμένη και διαρκώς διογκούμενη και απαξιωμένη τάξη αλλοδαπών μεταναστών και αυτοχθόνων Ελλήνων που θα εργάζονται αντί «πινακίου φακής» για την άλλη προνομιούχα τάξη του πλούτου και της εκμετάλλευσης. Έχει αντιληφθεί η Ελληνική νεοταξική και παρακμιακή μεγαλοαστική τάξη των πολιτικών τους μελλοντικούς κινδύνους από την συγκρότηση της «νέας κοινωνίας των πολιτών» όπου θα πυροδοτηθούν νομοτελειακά κοινωνικές εκρήξεις αφού όλοι θα στρέφονται εναντίον όλων;


    Άραγε θα ξυπνήσει εγκαίρως ο Ελληνικός λαός από τον ύπνο των ψευτοδιλημμάτων της μεταπολίτευσης για να διαπιστώσει πόσο σάπια και ψεύτικη είναι η προνομιακή τάξη των πολιτικών στην χώρα μας, αφού οι αποφάσεις τους για το μέλλον της καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την αρχή «του διαρκούς» πλουτισμού της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_3017.html

    στο ερωτημα
    ") Θέλουμε την μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνική με σημαντική μουσουλμανική συνιστώσα και αν ναι, γιατί; "

    και στο συλογισμο
    "Άραγε θα ξυπνήσει εγκαίρως ο Ελληνικός λαός από τον ύπνο των ψευτοδιλημμάτων της μεταπολίτευσης για να διαπιστώσει πόσο σάπια και ψεύτικη είναι η προνομιακή τάξη των πολιτικών στην χώρα μας, αφού οι αποφάσεις τους για το μέλλον της καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την αρχή «του διαρκούς» πλουτισμού της"

    θα πω οτι ειναι αργα ,

    οι μεταναστες ειναι ηδη αρκετοι,
    συνεχως ερχονται,
    να αλλαξει αυτος ο ρυθμος δεν προβλεπεται,

    πως να αντιδρασει ο Ελληνας ?
    τι αποφαση να παρει ?
    ποιος να την παρει ?
    ποιος θα παρει την ευθυνη?

    δεν φευγουν ολοι αυτοι με πολιτικες αποφασεις ,
    συγκρουση ομως η πλοιοψηφια των Ελληνων δεν θελει,
    θες απο ανθρωπισμο , θες απο αδιαφορια ...

    οποιαδηποτε κινηση θα εστρεφε την διεθνη κοινη γνωμη εναντιον μας

    και δυτικους και μουσουλμανους ισως και εξτρεμιστικες οργανωσεις
    οποτε οι περισσοτεροι λενε

    αστο οπως ειναι

    καλυτερα παραλια

    ποιος σκεφτεται το αυριο?
    όλοι κοιταν μονο τι καιρο θα κανει,

    ποιος να τους ξυπνησει ?
    πως μπορεις να πολεμησεις τα καναλια ?

    να ξυπνησει ο κοσμος και να παρει αποφαση ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραμανλή διώξε τώρα τον Πάκη!αλλά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.