27/6/09

Μείωση στρατιωτικής θητείας και ελληνικό "μπάχαλο"


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Εκλογική μάλλον παρά αμυντική στρατηγική μοιάζει να αντανακλά η κυβερνητική απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας, η τελευταία μόνο από μια σειρά αποφάσεων αμυντικής/εξωτερικής πολιτικής που μοιάζουν να ολοκληρώνουν, και στον τομέα αυτό, το γενικότερο, τοις πάσι ορατό ελληνικό «μπάχαλο», χωρίς μάλιστα τελικά να εξυπηρετούν και εκλογικά, υπογραμμίζουν πολιτικοί αναλυτές.
Ασφαλώς είναι δημοφιλές στους νέους να μην πηγαίνουν στρατό, όπως στους περισσότερους ‘Ελληνες, ιδίως μη εργαζόμενιους ραντιέρηδες και, πρώτα και κύρια, τους ανεκδιήγητους πολιτικούς μας, να μην εκπληρώνουν γενικά τις υποχρεώσεις τους, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις. Μόνο που είναι σαφές, ακόμα περισσότερο μετά τις ευρωεκλογές ότι ένας μεγάλος αριθμός και «μεσαίων» πλέον Ελλήνων, ακόμα και αν βολεύονται σε ορισμένες ιδιωτικές τους υποθέσεις από τη γενικευμένη ανομία, νοιώθουν όλο και περισσότερο τις συνέπειες της αποσύνθεσης του εθνικού σχεδίου, του κράτους και της κοινωνίας, θέλουν πίσω τη χώρα τους. Ο μισός ελληνικός λαός, τελών σε κατάσταση νευρικής κρίσης, αρνήθηκε να ψηφίσει οποιοδήποτε κόμμα ή τροφοδότησε τον δεξιό ριζοσπαστισμό του κ.Καρατζαφέρη, όχι εξαιτίας, αλλά παρά τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που αποδίδονται στο ΛΑΟΣ. Τα παιδιά που γλυτώνουν δύο μήνες θητεία και οι γονείς τους είναι αμφίβολο ότι θα ψηφίσουν ΝΔ εξ αυτής της αιτίας και ασφαλώς αρκετοί μεταξύ τους θα σκεφτούν ότι δεν πρόκειται παρά για ένα ακόμη «ρουσφέτι» της κακιάς ώρας προς τους εκλογείς. Η ελληνική πολιτική μοιάζει να κατάντησε ένα σύνολο παρόμοιων ρουσφετιών, προς κατηγορίες και άτομα, το συνολικό αποτέλεσμα των οποίων διαλύει τη χώρα.
Είναι αλήθεια ότι η θητεία, όπως γίνεται σήμερα, έχει περιορισμένη χρησιμότητα. Περιορίζοντάς την όμως δεν αυξάνεις τη χρησιμότητά της, αυξάνεις τον αριθμό άπειρων στρατιωτών που κινδυνεύουν, σε περίπτωση ανάγκης, να μην μποιρούν να υπερασπιστούν καν τον ευατό τους. Μακάρι κάποιος εμνευσμένος Υπουργός ‘Αμυνας να κατάφερνε να τη μεταρρυθμίσει σοβαρά όπως και την όλη βαρειά και απροσάρμοστη δομή του στρατού (ο γράφων π.χ. το μόνο που θυμάται από την όλη στρατιωτική του «εκπαίδευση» είναι έξη ή επτά «δοκιμαστικές ορκομωσίες» που έκανε). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν πονάει το κεφάλι πρέπει να το κόψουμε. Ήδη άλλωστε, προ της μειώσεως, το ελληνικό κράτος και οι υπηρεσίες του έχουν κάνει ότι μπορούν για να διευκολύνουν τους φυγόστρατους, κυρίως παιδιά των πιο εύπορων τάξεων, δίνοντάς τους και την πρακτική δυνατότητα να αποφύγουν τη θητεία, αλλά και το «ιδεολογικό κίνητρο» - ποιός θα πάει στον στρατό να υπερασπίσει το βασίλειο της Mizens;
Στην Ελβετία, που διακρίνεται για τη βαθιά δημοκρατική της παράδοση, οι πολίτες έχουν θητεία τριών μηνών και, στη συνέχεια, ασκούνται και επανεκπαιδεύονται εφόρου ζωής. Στην απίθανη περίπτωση εισβολής στη χώρα, ολόκληρος ο πληθυσμός μπορεί να κινητοποιηθεί σε ώρες και είναι έτοιμος να την υπερασπίσει.
Η Ελβετία δεν απειλείται από κανένα, παίρνει όιμως στα σοβαρά τον εαυτό της εν γένει και την άμυνά της ειδικά. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αντίθετα πραγματική απειλή, έργω και λόγω, με casus belli, τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο του κόσμου απέναντι από Σάμο και Μυτιλήνη, καθημερινές παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας και τον τουρκικό στρατό να έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο απειλώντας την υπόλοιπη, διώχνοντας από τα σπίτια τους 200.000 ‘Ελληνες. Πληρώνει τεράστια ποσά σε αμυντικές δαπάνες, δεν έχουν όμως οι ηγέτες της καμιά διάθεση να πάρουν σοβαρά την άμυνα της χώρας! Αντί ο Αρχηγός του ΓΕΝ, υλοποιώντας το ενιαίο αμυντικό δόγμα, να εμφανίσει αποτρεπτικά τις δυνάμεις του στα νερά της Πάφου και της Αμμοχώστου, όπως κάνει ο Τούρκος ομόλογός του, επιθετικά εκείνος, προτιμά επισκέψεις στην Τουρκία και αστειάκια με τον ομόλογό του για τις επιδόσεις της Γαλατασεράι. Η Ελλάδα έχει τα δύο πιο ακριβά και αξιόμαχα σκάφη της στον Περσικό Κόλπο να κυνηγάνε «τρομοκράτες» και έξω από το ‘Αντεν να κυνηγάνε πειρατές. ‘Οπως διαβάσαμε προχτές στους Τάιμς, οι πειρατές εμφανίστηκαν όταν τα δυτικά αλιευτικά πήγαν και κατέστρεψαν οτιδήποτε ζούσε στα νερά της Σομαλίας, οδηγώντας στην πείνα τους άτυχους ψαράδες μιας εξαθλιωμένης χώρας!
Η νέα «μεγάλη ιδέα» ενός έθνους που θέλει κάποιοι άλλοι να του λύνουν μονίμως τα προβλήματα και μιας «ελίτ» που προτιμά να κλέβει παρά να παράγει, είναι ο «επαγγελματικός στρατός». Τέτοιοι στρατοί δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία, όπως έχει δείξει όλη η αρχαία και νεώτερη ιστορία, συνιστούν μακροχρόνια σημαντική, πολλαπλή απειλή γι’ αυτή. Τους χρειάζονται μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για επεμβάσεις στα πέρατα του κόσμου και δεν είναι καν αποτελεσματικοί, κυρίως επιδίδονται σε εγκλήματα και σε πλιάτσικα. Δεν ανταποκρίνονται στο είδος της εθνικής απειλής που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σε Θράκη, Κύπρο και Αιγαίο, είναι άχρηστοι και πανάκριβοι. Βραχυπρόθεσμα, στο μόνο που μπορούν να ωφελήσουν είναι στην ρουσφετολογική πρόσληψη χιλιάδων νέων που δεν γίνονται καν πραγματικοί οπλίτες, αλλά μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι.
Η μείωση της θητείας δεν είναι το μόνο «λάθος σήμα», τόσο προς την ‘Αγκυρα, όσο και προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που πρέπει, όπως όλοι άλλωστε, να διατηρούν μια αίσθηση αποστολής για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί δεν μπορούν από τη μια να διακινδυνεύουν τη ζωή τους αναχαιτίζοντας τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και, ταυτόχρονα, να βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση να συγκατατίθεται στην ανάληψη από Τούρκο πτέραρχο της διοίκησης ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, με αποστολή τον έλεγχο για τη Συμμαχία του εναέριου χώρου των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένου του Αιγαίου. Το αρχιπέλαγος είναι (μαζί με την Κύπρο) το κύριο αντικείμενο της τουρκικής απειλής κατά της Ελλάδας, αλλά και το μεγαλύτερο στρατηγικό ατού της χώρας, ως φυσική διέξοδος των Στενών. Πως μπορεί να εκχωρηθεί;
Ούτε και η συζήτηση για μείωση αμυντικών δαπανών είναι πολύ σοβαρή, στο μέτρο που κινδυνεύει να καταλήξει σε απλή αναδιάρθρωση χρέους, με τελικό αποτέλεσμα την καταβολή μεγαλύτερων ποσών. Απορεί κανείς γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποφύγει να κάνουν προς την Τουρκία προτάσεις μορατόριουμ στην αγορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων ή γιατί δεν έχουν διασυνδέσει την ενταξιακή πορεία της γείτονος με την παρουσία του αποβατικού στόλου στη Μικρασία. Απορεί επίσης κανείς γιατί δεν προχωρά η πολυδιαφημισμένη αγορά ρωσικών θωρακισμένων και η εν γένει αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, γιατί έχουν αφεθεί ασυντήρητοι, όπως υποστηρίζουν καλά ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές, οι S-300 στην Κρήτη κ.ο.κ. ‘Οπως απορεί και με το απολογητικό ύφος της Κυρίας Μπακογιάννη ή του κ. Χριστόφια όταν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας (που έχει εκδιώξει δια της βίας τους ‘Ελληνες της Πόλης) θέτει θέμα Μουσουλμάνων Θράκης ή ο κ. Φερχόιγκεν καταγγέλλει τους Ελληνοκύπριους ως υπεύθυνους της τουρκικής εισβολής και κατοχής! Μα ποιός θα υπερασπίσει την Ελλάδα και την Κύπρο διεθνώς, ποιός θα διαμαρτυρηθεί για όσα πράττει ή απειλεί η Τουρκία, όταν αποφεύγουν να το κάνουν οι εντεταλμένοι πολιτικοί της χώρας;
Με τούτα και με κείνα, υπογραμμίζουν ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα εξασφαλίσουμε καμμιά φιλία και συνεργασία με την Τουρκία. Είναι αμφίβολο αν θα εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου και την ειρήνη. Αυτές οι (μη) πολιτικές κινδυνεύουν στο τέλος είτε να προκαλέσουν σοβαρή κρίση με την Τουρκία, είτε να οδηγήσουν στη λογική τους κατάληξη, θεσμικό ακρωτηριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιορισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.Και τότε, πράγματι, ένας έξαλλος αν και αδιέξοδος ελληνικός εθνικισμός-σωβινισμός, αν όχι ένα ακροδεξιό φασίζον σχέδιο, όπως αυτά που χαρακτήρισαν τη μεταπολεμική ελληνική ιστορια, θα μπορούσαν μακροχρόνια να καταστούν αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις.
Πηγή: konstantakopoulos.blogspot.com

20 σχόλια:

  1. Να παει να τα πει ο αρθρογραφος στη μανα του δολοφονηθεντος Ρωμιοπουλου, στις μανες των 5 που πεθαναν απο ηλεκτροπληξια, στη μανα αυτου που πεθανε επειδη τον δαγκωσε οχια στο λαιμο σε υποτιθεμενες ασκησεις, σε σκηνες πριν λιγες βδομαδες, στη μανα του αλλου που πεθανε απο ηλιαση σε καταναγκαστικη πορεια σαν αυτες που κανανε οι Τουρκοι το '20, στη μανα του παιδιου που πεθανε απο σηψαιμια λογω αμυγδαλιτιδας, στις μανες αυτων που "αυτοκντονησανε" κτλ κτλ

    Λιγοτερες μοναδες,μεγαλυτερη επανδρωση, αποζημιωση για τα εξοδα του στρατιωτη, πληρης υγειονομικη καλυψη οπως στους φοιτητες και τις φοιτητριες,υποχρεωτικη θητεια για τις γυναικες ( το ισραηλ το κανει μια χαρα).

    ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΘΗΤΕΙΑ.

    Το προβλημα ειναι οτι δε φοβηθηκα να παω στο στρατο ( ειχε το αγχος και τα βασανα του, αλλα κομπλεξικοι υπαρχουνε παντου,υπομονη θελει) αλλα φοβηθηκα μπαινοντας να μη με βγαλουνε οι 4 ξαπλωτο πριν τελειωσω.

    Ο νεος δε θελει να παει στρατο φοβουμενος οτι θα πεθανει απο βλακειες, ανευθυνοτητες και προχειροτητες.

    Δειτε που να μας παρει ολους μαζι, ποσο ανθρωπινη θητεια κανουνε τα παιδια στη Σουηδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Άφρονες πολιτικοί μας, Πάντοτε, όχι μόνο τώρα, Πρώτα μειώνουν τη θητεία, Αδειάζουν τις Μονάδες των Συνόρων και έπειτα ψάχνονται για να προκηρύξουν διαγωνισμό για πρόσληψη «ημιμόνιμων» για να μπαλώσουν τα πράγματα.

    Το αν οι μονάδες, με μειωμένη επάνδρωση, είναι σε θέση να εκτελέσουν την ΑΠΟΣΤΟΛΗ τους δεν τους απασχολεί!

    Αυτό που τους Απασχολεί είναι Μόνο η Επανεκλογή τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα πρότεινα:

    1) Να καταργηθεί η θητεία σε ναυτικό-αεροπορία.

    2) Να μην υπάρχει στρατιώτης στην Αθήνα (για να μην πω σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα).

    3) Να σταματήσει το σύστημα των 2 ατόμων σε κάθε σκοπιά. Ο στρατιώτης είναι για να φυλάει τον χώρο που του έχει ανατεθεί και όχι τον άλλο στρατιώτη - Αν θέλει να αυτοκτονήσει ο άλλος θα βρει τρόπο να το κάνει. Έτσι και αλλιώς από ότι είδα εγώ όταν προσπαθείς να κάνεις καλή σκοπιά πολλές φορές βρίσκεις εμπόδιο τον συνάδελφό σου σε αυτό (και μετά και τον μπελά σου).

    4) Τα παιδιά, που δεν έχουν χρήματα να κάνουν βασική εκπαίδευση και να απολύονται. Δεν είναι σωστό να αγχώνονται ή να βασίζονται στο λοχαγό ή τους συναδέλφους τους που θα βρουν χρήματα (ή να υπάρχει εναλλακτική θητεία για αυτούς αν έχουν κάποιο πτυχίο).

    5) Εισαγωγή UAV στην φύλαξη των συνόρων (και UCAV για το μέλλον).

    6) Στρατόπεδα που έγιναν μόνο και μόνο για να βγάζει χρήματα ο τοπικός σουβλατζής ή ιδιοκτήτης καφέ να κλείσουν.

    7) Σωστή μηχανογράφηση των στρατοπέδων. Ξέρετε τί κοστίζει το καθένα σε προσωπικό και εβδομαδιαία χρήματα;

    8) Αναδιοργάνωση και μετανομασία (για λόγους ηθικού) του πεζικού σε άλλο σώμα. Να φύγει το G3A3 από τον στρατό ξηράς. Οι Τούρκοι νομίζω έχουν ήδη παραγγείλει 500,000 HK416 για όλο το στρατό τους!!!

    9) Και κάπου μέσα σε όλη την "τρεχάλα" ας εξηγήσει κάποιος στους νέους στρατιώτες, γιατί βρίσκονται σε αυτήν τη θέση ώστε η θητεία να μην είναι υποχρεωτική αγγαρεία αλλά Εμπνευσμένη Υπηρεσία.

    10) Να βγαίνει "κίνηση" από το στρατόπεδο για κάθε έξοδο. Οι στρατιώτες δεν είναι τουρίστες για να πληρώνουν ταξί ούτε έχουν όλοι αυτοκίνητο.

    Αν γίνουν αυτά νομίζω πως οποιοδήποτε πρόβλημα θα είναι μικρότερο από αυτό που είχαμε μέχρι τώρα. Και δεν νομίζω πως υπάρχει η κατάλληλη ηθική στην ελληνική κοινωνία για να μπαίνουν και οι κοπέλες στον στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον πρώτο σχολιαστή...και να γυρίσει ο Μεϊμαράκης στο κόμμα!εκεί ήταν καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN MOY ARESEI H MH STRATEYSI TOY 50% TOU PLYTHISMOY ME SYNEPIA NA MIN DINATE NA YPERASPISOUN TON ATOMO TOUS .KALES OI SOYLIOTISES ALA EGO PROTIMO MPOYMPOULINES .ENALAKTIKI SAN NOSOKOMES .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 8:04 σωστό αυτό που λες για τις Μπουμπουλίνες αλλά αν βάλουνε κοπέλες στο στρατό αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι τα στρατόπεδα θα μεταμορφωθούν σε φοιτητικές εστίες. Μπορεί να κάνω και λάθος...

    Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι στις επαγγελματίες οπλίτριες που υπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιος παρουσιάζεται στον Ελληνικό Στρατό πρέπει να έχει ωριμάσει.
    Δυστυχώς η μαμά «κάνει», τα τελευταία χρόνια κυρίως, τα αδύνατα-δυνατά (!!!) ο κανακάρης της να μην «μεγαλώσει» ποτέ. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί μόνος του να διαχειριστεί μια κατάσταση (το 50% των αυτοκτονιών στον ΕΣ, αφορούν ερωτικές απογοητεύσεις), είναι ανίκανος, όχι μόνο να υπηρετήσει, αλλά και για οτιδήποτε άλλο κάνει στην ζωή του. Υπάρχει εκπαίδευση, αλλά όχι παιδεία. Το 60% του Ελληνικού λαού είναι «λειτουργικά αναλφάβητο».
    --- π.χ. ---
    Στους πολέμους των τελευταίων 100 ετών, θυσιάστηκαν για την ελευθερία και όχι μόνο, 70.000 Ελληνικές ψυχές. Τα τελευταία 35 χρόνια, στους δρόμους της χώρας, έχουμε 1.200.000 τραυματίες και 75.000 νεκρούς, 5.000 περισσότερους νεκρούς.
    Ποιος φταίει; Τα συμπεράσματα δικά σας.
    ----
    Όποιος δεν έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι είναι «τελειωμένος», τελεία και παύλα.

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ούτε εκδημοκράτιση χρειάζεται οστρατός ούτε να μάθουν οι αξιωματικοί σαβουάρ βιβρ και λοιπές ανοησίες.
    αυτό που απαιτείται είναι:

    -αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων νόμων. είναι υπεραρκετοι αρκεί να τηρούνται
    -τεράστια βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών διαβίωσης σταστρατόπεδα
    -όχι μόνον να μην υπάρξει μαλάκωμα, αλλά αντίθετα να γίνουν ακόμα πιο σκληρές και ρεαλιστικές οι ασκήσεις και η εκπαίδευση.
    -αυστηρότατο κυνήγημα αυτών που προσπαθούν να σκαπουλάρουν τη θητεία.
    -όσον αφορά την πιπίλα που πετάνε όλοι ''να υπηρετούν και οι γυναίκες'' το θεωρώ γιγαντιαία βλακεία που απλά την είπε κάποιος στην αρχή και μετά την πήρε ο κάθε εξυπνάκιας και την πετάει όπου να'ναι όπως να'ναι σαν πανάκεια.
    δεν έχουν καμία θέση στο στρατό οι γυναίκες τελεία και πάυλα.
    τεράστια προβλήματα θα προκαλέσουν παρά θα λύσουν(σε επίπεδο υποδομών, σε ψυχολογικό επίπεδο, στη συνοχή των μονάδων, σε άπειρα πράγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπούδαζα στο Εξωτερικό.

    Δεν είχα πάει καλά στις σπουδές μου και μου έκοψαν την Αναστολή Προσέλευσης.

    Έπρεπε να διαλέξω, να μείνω έξω ανυπότακτος ή να διακόψω και να καταταγώ.

    Θεώρησα ότι ως ανυπότακτος θα ήμουν κάτι σαν "λιποτάκτης".

    Έτσι, αφού κόπηκα σε μια τελευταία εξέταση την Τρίτη, πήρα τα πράγματά μου καιεπέστρεψα στην Ελλάδα.

    Την Παρασκευή το πρωϊ παρουσιάστηκα στην Κόρινθο, με κούρεψαν με την ψιλή και κατετάγην κανονικά.

    Στον Στρατό, γνώρισα μια άλλη Ελλάδα.

    Οι Συστρατιώτες μου ήσαν από κάθε μέρος της Ελλάδας και κάθε λογής χαρακτήρες.

    Οι Έφεδροι Υπαξιωματικοί και Αξιωματικοί, ήσαν και αυτοί "Παιδιά της Ελλάδας".

    Έγινα Έφεδρος Αξιωματικός και έκτοτε είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό.

    Πάντοτε θα θυμάμαι με μεγάλη συγκίνηση εκείνη την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μόνη λύση για να μειώσουμε στο ελάχιστο τις Αμυντικές μας δαπάνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας χωρίς επίπτωση στην Εθνική μας Κυριαρχία και Ασφάλεια είναι να επενδύσουμε στην Πυρηνική Πολεμική Τεχνολογία ή να αγοράσουμε έτοιμα Πυρηνικά Οπλικά συστήματα.
    Λαμβανομένου υπόψη όμως ότι είμαστε λαός ρουφιάνων η παραπάνω προσπάθειά μας θα γίνονταν άμεσα αντιληπτή από τους ισχυρούς συμμάχους μας και θα μας έκοβαν τα πόδια.
    Οι μόνοι που μπορούν να μας δώσουν Πυρηνικά χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι αλλά έχουν και τον "τσαμπουκά" να το κάνουν είναι οι Ισραηλινοί.
    Πρώτον γιατί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, δεύτερον κατά το παρελθόν τα έβαλαν με τους Αμερικανούς κάνοντας υποκλοπή της πυρηνικής τεχνολογίας και χτύπησαν το Αμερικανικό πλοίο LIBERTY το 1967 και τρίτον τη στιγμή αυτή δεν είναι και στα καλλίτερά τους με Αμερικανούς,Άγγλους και Τούρκους.
    Αν δεν αποκτήσουμε Πυρηνικά θα είμαστε καταδικασμένοι να βάζουμε ες αεί το χέρι βαθιά στην τσέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α! και σε ποιον δεν αρέσει να λέει ιστορίες από το στρατό.
    Πολύ σημαντικότερο και από τη διάρκεια της θητείας είναι η ποιότητα της και κατ' επέκταση η ποιότητα των αξιωματικών. Δύο χρόνια μετά το τέλος του 18μηνου μου, με κάλεσαν στο ίδιο στρατόπεδο απ' το οποίο απολύθηκα για μετεκπαίδευση.
    Ο φαντάρος που μας έδινε τις στολές μας έλεγε πόσο "μαύρο" ήταν το στρατόπεδο. Αυτά που διαπίστωσα εγώ ήταν ότι υπήρχαν νέοι θάλαμοι και τουαλέτες, που ήταν όμως βρώμικοι γιατί η πρωινή επιθεώρηση ήταν τελείως επιφανειακή.
    Στο στρατόπεδο όλοι σέρνανε τα βήματά τους γιατί δεν υπήρχε διαταγή που να λέει πως μέσα στο στρατόπεδο όλοι τρέχουν. Γυμναστική αραιά και που και το χειρότερο η βολή... Το G3 με το οποίο έριξα είχε σπασμένη ακίδα!
    Οι πολυβολητές έπρεπε να παρακαλέσουμε τον ταξίαρχο που ήρθε να επιβλέψει την βολή για να στηθεί και ένα mg3 να ρίξουμε με το όπλο της ειδικότητάς μας.
    Οι Σαμιώτες απείχαν ουσιαστικά από την εκπαίδευση μιας και είτε έφευγαν για επαγγελματικούς λόγους (με την ανοχή των αξιωματικών) είτε έμεναν γκρινιάζοντας πως χάνουν το μεροκάματο υποτιμώντας το ότι οι υπόλοιποι ήρθαμε από την άλλη άκρη της Ελλάδας.
    Λυπάμαι που μέσα σε 2 χρόνια είδα τέτοια κατάντια αξιωματικών, ελπίζω να έπεσα στην (κακή) περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ούτε εκδημοκράτιση χρειάζεται οστρατός ούτε να μάθουν οι αξιωματικοί σαβουάρ βιβρ και λοιπές ανοησίες.
    αυτό που απαιτείται είναι:

    -αυστηρή τήρηση των υπαρχόντων νόμων. είναι υπεραρκετοι αρκεί να τηρούνται
    -τεράστια βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών διαβίωσης σταστρατόπεδα
    -όχι μόνον να μην υπάρξει μαλάκωμα, αλλά αντίθετα να γίνουν ακόμα πιο σκληρές και ρεαλιστικές οι ασκήσεις και η εκπαίδευση.
    -αυστηρότατο κυνήγημα αυτών που προσπαθούν να σκαπουλάρουν τη θητεία.
    -όσον αφορά την πιπίλα που πετάνε όλοι ''να υπηρετούν και οι γυναίκες'' το θεωρώ γιγαντιαία βλακεία που απλά την είπε κάποιος στην αρχή και μετά την πήρε ο κάθε εξυπνάκιας και την πετάει όπου να'ναι όπως να'ναι σαν πανάκεια.
    δεν έχουν καμία θέση στο στρατό οι γυναίκες τελεία και πάυλα.
    τεράστια προβλήματα θα προκαλέσουν παρά θα λύσουν(σε επίπεδο υποδομών, σε ψυχολογικό επίπεδο, στη συνοχή των μονάδων, σε άπειρα πράγματα)"
    νομίζω πως και πως το να είσαι σαδιστικά στρατόκα...λος έχει και τα όριά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ιδέα γιά στράτευση των γυναικών δεν την ''την είπε
    κάποιος στην αρχή και μετά την πήρε ο κάθε
    εξυπνάκιας'' όπως λέει κάποιος ...εξυπνάκιας πιό
    πάνω, αλλά την παίρνουμε από την διεθνή
    χειροπιαστή πραγματικότητα με πρώτη και
    καλύτερη αυτή του Ισραήλ, το οποίο μπορούμε να
    κατηγορήσουμε γιά χίλια δύο πράγματα, όχι όμως
    ότι δεν ξέρει πώς ''γίνεται σωστά μιά ...δουλειά'' !!!
    Αλλά και στην Ελλάδα οι γυναίκες έχουν αποδείξει
    ότι μπορούν -όταν χρειαστεί- να πάρουν τα όπλα !

    Πιστεύω ότι ένα σύστημα παρόμοιο με το ελβετικό
    θα ήταν, βελτιωμένο γιά την Ελλάδα του σήμερα,
    ό,τι πρέπει !!!
    Εκτός από τον επαγγελματικό στρατό,
    να δημιουργηθεί και το Σώμα Αυτοάμυνας (ΣΩΑ)
    με Μονάδες Αυτοάμυνας (ΜΟΑ)
    κατανεμημένες σε όλη την χώρα, όπου σε ΧΩΡΙΣΤΑ
    στρατόπεδα, γιά να μη μετατρέπονται οι έφεδροι σε
    υπηρέτες των μονίμων, θα κατατάσσονται ΑΠΑΝΤΕΣ
    άνδρες και γυναίκες στα 19 τους!
    Εκεί θα λαμβάνουν τρίμηνη βασική εκπαίδευση
    και μετά, μέχρι τα 40 χρόνια τους, θα προσέρχονται
    γιά μηνιαία υποχρεωτική θητεία. Όποιος επιθυμεί,
    να μπορεί να παραμένει και μέχρι το πεντηκοστό έτος
    του εθελοντικά.
    Να εξαιρούνται από την μηνιαία κατ' έτος εκπαίδευση
    οι μητέρες.
    Όλοι, να τηρούν τον ατομικό τους οπλισμό στο σπίτι
    να λαμβάνουν δε μηνιαίο μισθό 600 ευρώ από
    το κράτος, οι δε εργοδότες να πληρώνουν ακέραιο
    τον μισθό του υπαλλήλου τους στην διάρκεια της
    μηνιαίας εκπαίδευσής του.
    Οι αξιωματικοί των ΜΟΑ μπορούν να προέρχονται
    από το σώμα των εφέδρων αξιωματικών κατά 90% και
    οι υπόλοιποι από τον επαγγελματικό στρατό.

    Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ελβετικού στρατού
    (SWISS ARMY), θα λύσει πολλές απορίες σας γιά το
    τι μπορεί να κάνει ένας στρατιώτης στην διάρκεια
    30 ημερών και ποιά τα επίπεδα εκπαίδευσης,
    ο οπλισμός του και η πειθαρχία του.

    Με πράξεις απλής αριθμητικής προκύπτει ότι ΕΤΣΙ,
    ο συνολικός χρόνος θητείας γιά κάθε πολίτη ανεβαίνει
    στους 23 μήνες τουλάχιστον. Δηλαδή, σχεδόν
    τριπλασιάζεται !!!

    Με αυτή τη μέθοδο -σοβαρότερης της σημερινής-
    ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ η χώρα μας που δεν ευτύχησε
    να έχει σύνορα με την Ιταλία, την Αυστρία, την Γαλλία,
    την Γερμανία και το ...Λιχτενστάιν, μπορεί να έχει
    περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει την απαραίτητη
    ΕΙΡΗΝΗ !!!
    Διότι έτσι η 'Αμυνα, αποκτά τον απαραίτητο
    παλλαϊκό και διατηρεί τον πατριωτικό της χαρακτήρα !!!

    Υ.Γ. Στις ΜΟΑ, γιά την θητεία των 30 ημερών,
    να μπορούν να κατατάσονται όλοι οι πολίτες
    ελληνικής καταγωγής (Κύπριοι, απόδημοι κλπ).
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Υ.Γ. Στις ΜΟΑ, γιά την θητεία των 30 ημερών,
    να μπορούν να κατατάσονται όλοι οι πολίτες
    ελληνικής καταγωγής (Κύπριοι, απόδημοι κλπ). "

    Σωστός!όπως γίνεται και στο Ισραήλ για τους απανταχού Εβραίους,χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ραμ Εμμάνιουελ.Στο κάτω κάτω είμαστε Ελληνική Δημοκρατία και όχι "της Ελλάδος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TI THA GINH SE PERIPTOSI GENIKIS EPISTRATEFSIS ME TOYS 2.000.000 LATHREOUS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 28 Ιούνιος 2009 6:20 μμ

    Σ'αυτό έχεις δίκιο!το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό!ας πάνε πίσω κι ας πληρώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να βλέπετε DISCOVERY και ANIMAL PLANET για να καταλάβετε ότι είστε λάθος.Δεν υπάρχει ζώο,σπονδυλοτό ή ασπόνδυλο που να μην υπερασπίζετε την οικογένειά του και το σπίτι του. Ομως εμείς έχουμε εκφυλισθεί εντελώς.Ναι, αδίκως πήγαν τα παιδιά με τα σύρματα κττ όμως κανείς δεν αναφέρει τα 2000 (ναι 2 χιλιάδες)παιδιά ως επι το πλείστον που χάνονται στην άσφαλτο.Επειδή δεν φοράνε ζώνη και κράνος.Και είναι οι μόνοι που πληρώνουν για την μαγκιά τους.Μάλλον και όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε.Λοιπόν μόνον όσοι έχουν υπηρετήσει-όχι νόμιμη απαλλαγή- θα μπορούν να διεκδικίσουν δημόσια θέση ή βουλευτική.Κάτι γνώριζαν οι Αθηναίοι...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 29 Ιούνιος 2009 6:30 πμ

    Το ειπες και μονο σου
    στην εποχη μας ομως δεν υπερασπιζομαστε το σπιτη μας αλλα εκατομυρια στρεμματα εκταση

    Αλλο να υπερασπιζεσαι το σπιτι σου και αλλο οτι σου ανηκουν εκατομυρια στρεμματα....

    Οι ανθρωποι δεν ειναι εμπορευματα, γλαστρες,,
    Ελευθερη μετακινηση σε ολους για οπουδηποτε στον κοσμο

    Δεν μας ανηκει η γη που περπαταμε και ζουμε,
    φιλοξενουμενη στον πλανητη ειμαστε

    Η μανα Γη ηπειρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει και μετα γιατι τοση κτητικοτητα;

    Ποιος ο λογος να τη μοιραζουμε σε φετες μεσα στο μυαλο μας σαν μικρα παιδια πανω απο ενα κείκ
    που μαλωνουν ποιος θα παρει το μεγαλυτερο κομματι ενω το κεικ φτανει για να χορτασουν ολοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Τουρκία δεν φοβάται καθόλου ακόμα και αν όλοι οι πολίτες της Ελλάδας -άντρες γυναίκες νέοι ηλικιωμένοι- είναι στρατιώτες, ακόμα και αν η Ελλάδα είχε 100.000.000 πληθυσμό.

    Η Τουρκία φοβάται τους S300 τα Σουχόι αεροπλάνα, κτλ.

    Ούτε η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει Κουρδικό Αυτονομιστικό Κίνημα, ούτε Αυτόνομες Δημοκρατίες Τσετσένων και Τατάρων που ζητούν αυτονομία, ούτε η Ελλάδα είναι 3εθνές κράτος ή έθνος υπό διαμόρφωση.

    Η αμυντική πολιτική της Ελλάδας βρίσκεται στην εποχή των Βαλκανικών πολέμων.

    Χρειάζεται ΑΡΔΗΝ αλλαγή πολιτικής με βασικά σημεία:

    -Μικρός-Σοβαρός-Αξιόμαχος-Εξειδικευμένος-Επαγγελματικός στρατός

    -Στήριξη της άμυνας σε ΣΥΓΧΡΟΝΑ όπλα (S400, αεροπλάνα Σουχόι, κτλ)

    -Σταμάτημα αγοράς εξοπλισμών από την Δύση. Είναι πανάκριβα, και άχρηστα, μιας και η Δύση στηρίζει την Τουρκία, και σε περίπτωση σύγκρουσης όλοι οι εξοπλισμοί από την Δύση θα αχρηστευθούν.

    -Αγορά εξοπλισμών μόνο από την Ρωσία

    -Μακροπρόθεσμο σχέδιο επένδυσης σε εγχώρια αμυντική βιομηχανία

    -Αμυντική και συνολική συνεργασία με την Ρωσία

    και κυρίως ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή προσανατολισμού γενικότερου:

    Μακροπρόθεσμος στόχος πρέπει να είναι η ένωση των Ορθοδόξων χωρών, η δημιουργία Βαλκανικού κράτους από τις Ορθόδοξες Βαλκανικές χώρες, και η ένωση των Ορθοδόξων χωρών με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η ιδέα να εξετάσουμε προσεκτικά το ελβετικό σύστημα (έδωσε μια ιδέα ο ανώνυμος 28 Ιούνιος 2009 9:47 πμ) είναι σωστή πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.