26/6/09

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ( Αρθρα του Σενέρ Λεβέντ)

Διεξαγάγαμε μελέτες στην Κύπρο φέτος το Μάιο, όπως μας αναθέσατε, και σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες μας. Μπορεί να πλήξετε όταν διαβάσετε όλα όσα σημειώσαμε εδώ. Γι' αυτό να σας μεταφέρουμε από την αρχή το συμπέρασμα το οποίο βγάλαμε. Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για εμάς στην Κύπρο. Η κατάσταση είναι αρκετά ήρεμη. Η δημόσια τάξη είναι τέλεια. Ο λαός του νησιού είναι ήσυχος και μειλίχιος. Δεν συναντήσαμε τίποτα το οποίο θα χαλάσει τα σχέδιά μας και θα διαταράξει την ησυχία μας. Να μην ανησυχείτε.

Μυστική έκθεση για την Κύπρο (1): «Λειώσαμε το κεφάλι του φιδιού»
(Πρόκειται για πρόσφατη μυστική έκθεση για την Κύπρο)

ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Κύριε Πρόεδρε,
Διεξαγάγαμε μελέτες στην Κύπρο φέτος το Μάιο, όπως μας αναθέσατε, και σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες μας. Μπορεί να πλήξετε όταν διαβάσετε όλα όσα σημειώσαμε εδώ. Γι' αυτό να σας μεταφέρουμε από την αρχή το συμπέρασμα το οποίο βγάλαμε. Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για εμάς στην Κύπρο. Η κατάσταση είναι αρκετά ήρεμη. Η δημόσια τάξη είναι τέλεια. Ο λαός του νησιού είναι ήσυχος και μειλίχιος. Δεν συναντήσαμε τίποτα το οποίο θα χαλάσει τα σχέδιά μας και θα διαταράξει την ησυχία μας. Να μην ανησυχείτε.
Διεξαγάγαμε μελέτες και έρευνες και στις δύο πλευρές του νησιού. Μιλήσαμε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων. Για να πω την αλήθεια, σαστίσαμε και εμείς με το πόσο πετυχημένοι είμαστε στο θέμα των ΜΚΟ. Ο Σόρος είχε δίκιο τελικά. Θάψαμε στην ιστορία τις κόκκινες επαναστάσεις. Λειώσαμε το κεφάλι του φιδιού. Θα σαστίσετε και εσείς όταν δείτε πώς κάθισαν φρόνιμοι τώρα σαν αρνιά στα εργαστήρια οι αδίστακτοι αριστεροί που κάποτε μας προκαλούσαν πονοκέφαλο. Σημείωσαν μεγάλη επιτυχία οι ειδικοί στους οποίους αναθέσαμε να τους εκπαιδεύσουν. Ξέρετε, οι οργανώσεις στο νησί αποκαλούνταν κάποτε απλά "οργανώσεις", όπως σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου. Νόμισαν ότι είναι κάτι το εξαιρετικό όταν τους προσθέσαμε μπροστά στο όνομά τους και τη λέξη "πολιτών" μετά από την ευφυή ιδέα του σεβαστού Σόρος. Έπιασε πολύ η δουλειά αυτή. Κατά παράξενο τρόπο, νομίζουν πως άλλαξε ο κόσμος. Κοροϊδεύουν πλέον το μαρξισμό. Λατρεύουν την παγκοσμιοποίηση. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, όταν θυμούνται τα παλιά, κτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο λέγοντας "αχ, ξερό μου κεφάλι". Αν κάποιοι επιχειρήσουν να μιλήσουν για την πάλη των τάξεων πέφτουν πάνω τους και τους προειδοποιούν λέγοντάς τους "άλλαξε πλέον και εσύ μυαλά". Ειδικά οι Τουρκοκύπριοι έχουν έναν πρωθυπουργό, που άσ'τε, μην ρωτάτε. Ξέρετε τι λέει; Συμφιλίωσε, λέει, το λύκο με το αρνί. Τα υπόλοιπα καταλάβετέ τα μόνος σας.

Κύριε Πρόεδρε,
Αφού αρχίσαμε την αναφορά στο θέμα από την ομάδα των διανοουμένων, ας προσθέσουμε στην έκθεση αυτή ακόμη μερικά σημαντικά σημεία που κατέχουμε σε σχέση με αυτό. Εμείς θεωρούσαμε ότι οι Κύπριοι διανοούμενοι ήταν σκληρά καρύδια. Τελικά, κάναμε λάθος. Άμα κολλήσουν στο γλυκό, όλοι καλάρουν αμέσως. Γι' αυτό, τα ταμεία ωφέλησαν πολύ. Όσοι διανοούμενοι υπάρχουν στο νησί, μπήκαν στη σειρά για να επωφεληθούν από αυτά τα ταμεία. Ετοιμάζουν πυρετωδώς σχέδια. Με τα χρήματα από τα ταμεία κάποιοι εκδίδουν περιοδικά, κάποιοι άλλοι διοργανώνουν εκθέσεις και κάποιοι κάνουν δικοινοτικές εκδηλώσεις. Οι ομάδες που στέλλουμε στο εξωτερικό είναι πολύ ευχαριστημένες από την κατάστασή τους. Ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο με όλα τα έξοδα πληρωμένα αρκούν για να κάνουν τους πάντες φρόνιμους και υπάκουους. Έτσι κανείς δεν αναμειγνύεται στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν. Αν βγουν μερικοί τσαπατσούληδες που διαμαρτύρονται για την κατοχή του Ιράκ, κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιους που να κάνουν λόγο για τον αμερικανικό και τον αγγλικό ιμπεριαλισμό στο νησί. Ακόμη και όσους επιχειρήσουν να αναφερθούν στις Αγγλικές Βάσεις τους αποκαλούν "παλιά μυαλά". Ή χρησιμοποιούν εκείνη τη δημοφιλή λέξη "περιθωριακοί" με την οποία εμβολιάσαμε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 400 ελληνοκυπριακές οργανώσεις πολιτών. Και γύρω στις 150 τουρκοκυπριακές. Είδατε πώς κατακτήσαμε το κάστρο από μέσα;
Κύριε Πρόεδρε,
Κάποτε ο Χίτλερ έλεγε το εξής για τους Ρώσους: "Δώσε τους βότκα και χαιρετισμό και πάρε την ψυχή τους"! Η τροφή της ψυχής των Κυπρίων είναι οι φουκούδες. Αν άλλωστε διαβάσατε προσεχτικά την έκθεσή μας μέχρι εδώ, θα το έχετε καταλάβει και εσείς. Δεν επιστρέψαμε ακόμη στην πατρίδα. Βρισκόμαστε στην Κύπρο. Με την άδειά σας να τελειώσουμε εδώ προς το παρόν. Αναπαυόμαστε και εμείς... (Η συνέχεια αύριο)



Μυστική έκθεση για την Κύπρο (2): «Κάναμε τρεις διευθετήσεις και πετύχαμε και στις τρεις»

ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Κύριε Πρόεδρε,
Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο υπάρχει ένα τόσο θετικό πολιτικό κλίμα που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μαζεύουμε τους καρπούς της σταθερής πολιτικής που ακολουθούμε εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι η ιδέα της διχοτόμησης έχει πλέον υιοθετηθεί από όλα τα τμήματα της κοινωνίας. Και μέσα στους Ελληνοκύπριους και μέσα στους Τουρκοκύπριους. Επιπλέον, τώρα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της είναι οι ίδιοι που κάποτε τάσσονταν πιο πολύ εναντίον της. Όμως, παρά ταύτα δεν πρέπει να βιαστούμε για οποιαδήποτε λύση. Να αφήσουμε να ωριμάσει ακόμα λίγο η ιδέα της διχοτόμησης. Να ταλαιπωρηθούν ακόμα λίγο από τη μη λύση. Να έρθουν σε κατάσταση που να δεχτούν περισσότερα πράγματα. Προς το παρόν έχει οριστικοποιηθεί η διζωνικότητα. Κανείς δεν έχει πλέον ένσταση γι' αυτό. Το πολύ σε δέκα χρόνια θα δεχτούν και τα δύο ανεξάρτητα ξεχωριστά κράτη. Καθησυχάσαμε τους πάντες όταν απομακρύναμε τον Ντενκτάς στο βορρά και βάλαμε στη θέση του τον Ταλάτ. Η ανακούφιση έγινε μεγαλύτερη όταν ανήλθε στην εξουσία ο Χριστόφιας στο νότο. Τώρα όλοι είναι πολύ αισιόδοξοι και ελπίζουν. Είναι και οι δύο ηγέτες πρώην αριστεροί, αλλά δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Η εκμετάλλευση, τα ξένα κεφάλαια, η εθνικοποίηση κλπ. δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για κανέναν. Δηλαδή, δεν μοιάζουν με εκείνον τον θεότρελο Κάστρο, τον μουρλό Τσάβεζ και το γουρούνι τον Μοράλες. Μια σημαντική πλειοψηφία πιστεύει ότι αυτοί θα φέρουν τη λύση στο νησί. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο σήμερα είναι "τελευταία ευκαιρία", "παράθυρο ευκαιρίας" κλπ. Υπάρχουν ακόμη και μερικοί βλάκες που λένε από τώρα ότι θα τους δοθεί το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό το κλίμα μπορεί να θεωρηθεί θετικό για εμάς. Διότι κανείς δεν λέει πλέον ότι η υπόθεση αυτή εξαρτάται ουσιαστικά από εμάς. Μας ξέχασαν. Ακόμα και οι ακαδημαϊκοί που θεωρούνται οι πιο σώφρονες και στις δύο πλευρές συμπεριφέρονται σαν να μην έχουμε κανένα απολύτως ρόλο εμείς σε αυτή τη λύση. Ή προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι και εμείς καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες για λύση.
Κύριε Πρόεδρε, Αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι παλιά θεωρούσαν εμάς υπεύθυνους για αυτά που συνέβαιναν. Για τη μη λύση και τη διχοτόμηση. Μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού όσοι σκέφτονται τώρα με αυτό τον τρόπο. Ευτυχώς. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι οργανώσεις πολιτών (ΜΚΟ) ωφέλησαν πολύ. Όλοι πείστηκαν ότι εμείς ασκούμε πιέσεις στους ηγέτες για λύση. Δηλαδή, στα μάτια του λαού του νησιού δεν είμαστε πια ένας δεινόσαυρος που εφαρμόζει το διαίρει και βασίλευε. Είμαστε πουλιά της ειρήνης. Περιστέρια της ειρήνης. Γι' αυτό έχουμε τη γνώμη ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και σαράντα χρόνια. Ο πιο σοφός τρόπος συμπεριφοράς είναι να φαίνεται πως θέλουμε λύση και να τους εμποδίζουμε να φτάσουν σε λύση μεταξύ τους. Μας βοηθούν πολύ σε αυτό το θέμα οι ομάδες των οποίων επικεφαλής είναι οι ακαδημαϊκοί. Σε όλα τα θέματα στα οποία υπάρχει διαφωνία κατηγορούν τους ηγέτες τους, όχι εμάς. Θεωρούν ότι εμείς δεν είμαστε πια "ο παλιός εαυτός μας", ότι ο κόσμος έχει πλέον αλλάξει και γίναμε και εμείς μια δύναμη φιλειρηνική με καλή θέληση. Πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να καλούμε συχνά σε διεθνή συνέδρια τις ομάδες που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο και να τις τιμούμε.
Κύριε Πρόεδρε,
Διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ επιτυχημένες και οι τρεις διευθετήσεις που κάναμε τα τελευταία 45 χρόνια στην Κύπρο. Το 1963 γκρεμίσαμε τη δημοκρατία, χωρίσαμε τη μια κοινότητα από την άλλη και κάναμε τη μερική διχοτόμηση. Το 1974 υλοποιήσαμε τη γεωγραφική διχοτόμηση, η οποία είναι και η πιο σημαντική. Μπορούμε να πούμε άνετα ότι εφαρμόζεται με επιτυχία αυτή τη στιγμή και η τελευταία διευθέτηση που κάναμε το 2004. Ανοίξαμε το δρόμο για την Τουρκία, το μεγάλο μας σύμμαχο στη Μέση Ανατολή. Αν καταφέρουμε να την σπρώξουμε και στην ΕΕ, μπράβο μας. Μείνετε ήσυχος. Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε και τους νησιώτες.
(Η συνέχεια αύριο)

Κωδικός άρθρου: 798202
ΠΟΛΙΤΗΣ - 06/06/2008, Σελίδα: 13


Μυστική έκθεση για την Κύπρο (3): «Η Κύπρος είναι μεζές, ταιριάζει και με το ουίσκι»

Κύριε Πρόεδρε,
Σε αυτό το τελευταίο μέρος της έκθεσής μας θεωρήσαμε σωστό να συγκεντρώσουμε τα βασικά θέματα κάτω από μερικές επικεφαλίδες για να μπορέσετε να αντιληφθείτε την κατάσταση στο νησί. Τα υποβάλλουμε πιο κάτω σε γνώση σας:
Ο Τουρκικός Στρατός: Κατέχει υπό τον έλεγχό του το σαράντα περίπου τοις εκατό του νησιού εδώ και 34 χρόνια. Έμμεσα υπάγεται σε αυτόν και η διοίκηση-μαριονέτα που συστάθηκε στο βορρά. Η παρούσα κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "κατάπαυση του πυρός". Ο στρατός έχει την εξουσία να επιληφθεί της κατάστασης ανά πάσα στιγμή. Αλλά μέχρι τώρα δεν προέκυψε μια τέτοια ανάγκη. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν δοκίμασε καθόλου να ανεξαρτητοποιηθεί από την Τουρκία. Δηλαδή, εδώ δεν προέκυψε κανείς Αλεξάντερ Ντούπτσεκ, όπως στην Πράγα του 1968. Αν προέκυπτε θα κινούνταν άραγε και εδώ τα τουρκικά τανκ όπως τα σοβιετικά τανκ; Αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι αυτό εξαρτάται από τη δική μας έγκριση. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στο βορρά δεν θέλει να φύγει ο στρατός από το νησί. Ο Ντενκτάς τους έπεισε ότι θα τους καταβροχθίσουν σαν χάπι οι Ελληνοκύπριοι, αν φύγει ο στρατός. Τώρα το ίδιο κάνει και ο Ταλάτ. Η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί είναι πολύ σημαντική από την άποψη και των δικών μας συμφερόντων. Έχουμε την άποψη ότι είναι προς όφελός μας βεβαίως η παραμονή του τουρκικού στρατού στο νησί ενόσω διαρκούν προβλήματά μας όπως το Ισραήλ, η Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Ιράν, η Συρία και ο Λίβανος.
Οι Έποικοι: Εφαρμόστηκε με επιτυχία η μεταφορά πληθυσμού στο νησί που ήταν σημαντικό σκέλος του σχεδίου μας για την Κύπρο. Ο πληθυσμός που μεταφέρεται από την Ανατολία στο νησί από το 1974 κατέστη πολλαπλάσιος των Τουρκοκυπρίων. Επιτεύχθηκε μια εμφανής ισορροπία με τον ελληνοκυπριακό πληθυσμό. Άλλαξε ο δημογραφικός χαρακτήρας. Αυτή την στιγμή οι δύο βασικές κοινότητες του νησιού είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τούρκοι από την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι πέρασαν στην τρίτη θέση. Όμως, η διοίκηση δεν διαχωρίζει τους Τουρκοκύπριους από τους ερχόμενους από την Τουρκία, λέγοντας πως "Τούρκος φεύγει Τούρκος έρχεται". Η πολιτική βούληση στο βορρά πέρασε στα χέρια των εκ Τουρκίας εδώ και πολύ καιρό. Με τον καιρό συνήθισαν σε αυτό και οι Ελληνοκύπριοι. Το έχουν χωνέψει. Αποδέχτηκαν από τώρα την παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων στο νησί. Ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που προτάσσουν τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα και υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το νησί ο πληθυσμός από την Τουρκία.
Το Περιουσιακό: Ήταν πολύ πετυχημένη η κίνηση που κάναμε όταν ανοίξαμε τις πόρτες μόλις 29 χρόνια μετά το διαμελισμό του νησιού το 1974. Όλοι, επωφελούμενοι αυτής της ευκαιρίας, έτρεξαν αμέσως να δουν τις περιουσίες τους. Αλλά, πλέον έγινε ό,τι ήταν να γίνει. Είχε πετάξει το πουλί, δηλαδή. Δεν είχε απομείνει τίποτα πλέον από τις περιουσίες πολλών από αυτούς. Μετά το 2003 υπήρξε μεγάλη μείωση στον αριθμό εκείνων που θέλουν να επιστρέψουν πίσω στους παλιούς τους τόπους. Αυτή η απελπισία έκανε πολλούς να δεχτούν αποζημίωση. Η ανταλλαγή ή η αποζημίωση έβαλε την τελευταία της σφραγίδα στη διχοτόμηση. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πετύχαμε πιο πολύ.
Το Βαρώσι: Το Βαρώσι που πέρασε στα χέρια του τουρκικού στρατού το 1974 είναι μια από τις πιο ελκυστικές γωνιές του νησιού. Είναι κλειστό από την εισβολή και εντεύθεν. Τα φίδια και οι νυφίτσες κυκλοφορούν ελευθέρα στην πόλη. Η τουρκική πλευρά το κρατάει στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό ατού εδώ και 34 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση από τους Τουρκοκύπριους προοδευτικούς για παράδοση της πόλης στους παλιούς της κατοίκους ή για άνοιγμά της για εγκατάσταση υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ. Οι δε φωνές που επιμένουν γι' αυτό στην ελληνοκυπριακή πλευρά ακούγονται πολύ αδύναμες. Ούτως ή άλλως, στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υπάρχει σοβαρό κίνημα κατά της τουρκικής κατοχής στο νησί, όπως παλιά. Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνουν "Κατακλυσμό" με τους Τουρκοκύπριους και γιορτάζουν κάτω από την σκιά των βομβαρδισμένων ξενοδοχείων του Βαρωσιού.
Τα Εβραϊκά Κεφάλαια: Αυτή είναι μια από τις πιο θετικές εξελίξεις για εμάς. Οι πλούσιοι Εβραίοι φίλοι μας παίρνουν στα χέρια τους το βορρά όλο και πιο πολύ. Πιστεύουμε ότι αν τους υποστηρίξουμε περισσότερο στις προσπάθειές τους αυτές, θα βγούμε και εμείς πιο κερδισμένοι.
Ναρκωτικά, Βρόμικο Χρήμα κλπ: Το νησί είναι μια μοναδική γέφυρα στο ρόλο του διαμετακομιστικού κέντρου. Είμαστε εξαιρετικά κερδισμένοι από το γεγονός ότι δεν μπορεί να επέμβει η Ιντερπόλ και το διεθνές δίκαιο στο βορρά με τη δικαιολογία ότι δεν αναγνωρίζεται. Ξέρετε, πάντα χρειαζόμασταν τέτοια παράνομα κομμάτια γης. Μπορούμε να στέλλουμε στο βόρειο τμήμα του νησιού τους ανθρώπους μας οι οποίοι αποκαλύπτονται σε κάποιες χώρες. Άλλωστε, υπάρχουν και μερικοί που προστατεύονται με επιτυχία και τώρα εκεί.
Κύριε Πρόεδρε,
Μπορείτε να επιλέξετε την Κύπρο για διακοπές. Διαθέτει θάλασσα, αμμουδιά, ήλιο και μπόλικους μεζέδες.

Κωδικός άρθρου: 798814
ΠΟΛΙΤΗΣ - 09/06/2008, Σελίδα: 6



1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.