3/6/09

Απαγορεύτηκε η κατασκευή μουσουλμανικού σχολείου στην Αυστραλία

Ενώ πολλοί κάτοικοι διατύπωναν αντιρρήσεις επικαλούμενοι τις επιπτώσεις του σχολείου στο περιβάλλον, την κυκλοφορία και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, άλλοι υποστήριζαν ευθέως ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Κάμντεν κι ότι το σχολείο θα ήταν ''ένα φυτώριο τρομοκρατών''.
Tο Δικαστήριο Υποθέσεων Γης και Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας απέρριψε την αίτηση κατασκευής μουσουλμανικού σχολείου με το αιτιολογικό ότι ήταν ασύμβατη με τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής.Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη και με περσινή σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κάμντεν. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ταχθεί κατά της κατασκευής του σχολείου μετά την κατάθεση της σχετικής πρότασης το 2007 από την Κορανική Εταιρεία Λακέμπας - ενός ισλαμικού συλλόγου της Νέας Νότιας Ουαλίας". Ενώ πολλοί κάτοικοι διατύπωναν αντιρρήσεις επικαλούμενοι τις επιπτώσεις του σχολείου στο περιβάλλον, την κυκλοφορία και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, άλλοι υποστήριζαν ευθέως ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Κάμντεν κι ότι το σχολείο θα ήταν ''ένα φυτώριο τρομοκρατών''. Κάτοικοι της περιοχής, τυλιγμένοι με αυστραλιανές σημαίες και με συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων, είχαν πραγματοποιήσει πορεία το Δεκέμβριο του 2007.Εκπρόσωπος της Κορανικής Εταιρείας Λακέμπας εξέφρασε έκπληξη για την απόφαση του δικαστηρίου. Δήλωσε ότι η Εταιρεία αποδέχεται την απόφαση, αλλά θεωρεί ότι υπήρξε άδικη η στάση του δημοτικού συμβουλίου του Κάμντεν και των κατοίκων του.Παρόλο που η διαμάχη για το σχολείο στο Κάμντεν έληξε, η συζήτηση για τα ισλαμικά σχολεία στην Αυστραλία αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς αυξάνεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Αυστραλίας και η ζήτηση για νέα ισλαμικά σχολεία. Μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η προσφορά θέσεων θα πρέπει να διπλασιαστεί, για να καλυφθεί η ζήτηση και σχεδιάζεται η κατασκευή σχολείων και σε άλλες περιοχές.Οι κάτοικοι του Κάμντεν έχουν παράδοση στην παρεμπόδιση και άλλων έργων - καθώς είναι επιφυλακτικοί έναντι της ανάπτυξης και της αλλαγής. Ωστόσο, πίσω από τις νόμιμες ανησυχίες των κατοίκων ελλοχεύει η ισλαμοφοβία. Η Κορανική Εταιρεία Λακέμπας είναι ένας - σχετικά άγνωστος - σύλλογος της Νέας Νότιας Ουαλίας με δεσμούς με μια μουσουλμανική ιεραποστολική ομάδα με έδρα την Ινδία, μια φιλειρηνική οργάνωση ανεκτική απέναντι σε άλλες θρησκείες, η οποία απέχει από ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα. Αν το σχολείο είχε εγκριθεί, τότε θα έπρεπε να ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών της Νέας Νοτίου Ουαλίας και να δίνει λογαριασμό στην κυβέρνηση για τη χρηματοδότησή του.
Ηγετικά στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αυστραλία εκφράζουν δυσαρέσκεια για την αδυναμία της κοινότητας να αντικρούσει ιδέες που συνδέουν το Ισλάμ με την τρομοκρατία και πολλοί μουσουλμάνοι ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μουσουλμάνων στο δημόσιο διάλογο, ώστε να κατανοήσουν οι πολίτες ότι τα ισλαμικά σχολεία είναι κανονικά σχολεία και να διαλυθούν οι φόβοι απέναντι στους μουσουλμάνους.
iKypros

8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς εμείς και σχολεία θα κάνουμε και τζαμιά θα κάνουμε και ότι άλλο θέλουν …..μόνο μη μας πουν ότι είμαστε ρατσιστές ….. σε λίγα χρόνια με την ελευθερία που έχουν οι βάρβαροι στη χώρα μας θα καταντήσουμε εκτροφείο εγκληματικότητας !!!!
    Άραγε σε πιο όνειρο έχει κωλύσει ο Έλληνας και δεν μπορεί να ξυπνήσει !!!!?

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να πληροφορηθώ αν γνωρίζει κανένας πόσα χριστιανικά θρησκευτικά ιδρύματα υπάρχουν π.χ. στην Σαουδική Αραβία ή σε άλλη χώρα με συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμανική. Επίσης θα ήθελα να πληροφορηθώ αν υπάρχει κάποιου είδους «Διάσκεψη Χριστιανικών Χωρών» που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένες οι αποφάσεις της. Επίσης θα ήθελα να πληροφορηθώ αν υπάρχει εκτός από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κάποια συνταγματικά κατοχυρωμένη «Χριστιανική Δημοκρατία» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Ακόμα θα ήθελα να πληροφορηθώ με ποια μέτρα κυβερνήσεις χωρών που έχουν πλειοψηφία ισλαμικού πληθυσμού προωθούν την φιλία και την συνεργασία μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων ώστε να γίνει αντιληπτή η θέση του «άλλου» που στην δική τους περίπτωση οι «άλλοι» είναι οι Χριστιανοί. Δηλαδή πως θα γίνει η αποσύνδεση της Χριστιανικής Πίστης από τις Σταυροφορίες αν δεν εκπαιδευτεί με μεταμοντέρνα ιστορία και ο μουσουλμάνος; Ας με διαφωτίσει κάποιος.
    Το ξαναλέω αυτές οι περίεργες συμμαχίες έχουν κάποιους σκοπούς πρώτον την χρησιμοποίηση του αλλόθρησκου κοπαδιού ως «πολιορκητικού κριού» σε κράτη που δεν αρέσουν και δεύτερον σαν παράγοντες εξαγωγής του προβλήματος από την περιοχή που εντοπίζεται και την δημιουργία μέσα στην διεθνή κοινότητα «φυσικών» συμμαχιών έναντι του «κοινού εχθρού» που αν δεν υπάρχει και εφ’ όσον έχουμε ικανούς χρηματικούς πόρους χρηματοδοτούμε την κατασκευή του. Ψάξτε το λίγο τα λάθη είναι πολλά και συνεχόμενα για να είναι τυχαία.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε σχέση με την χθεσινή εκπομπή του κύριου Χαρδαβέλλα για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, μπορώ να πω ότι στην Αυστραλία υπάρχουν άνθρωποι που δεν λειτουργούν σαν ευνούχοι και παρόλα αυτά μπορούν και μάχονται κατά καιρούς δυναμικά για τα δικαιώματα του ανθρώπου (υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που θεωρούν τον Ανθρωπισμό και τον Μουσουλμανισμό ταυτόσημες έννοιες παρόλου που ο Μουσουλμανισμός καταπιέζει ξεκάθαρα τις ελευθερίες του ανθρώπου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EPIKRATISI TOU ISLAM ME POLEMO EXOUME STIN AFRIKI OPOU ENOPLOI MOUSOULMANOI KIRIOS ARAVES EKISLAMIZOUN TOUS ITHAGENIS .PERIPTOSI, SOUDAN ERITHREAS,KATHOS KI STIN INDONISIA OPOU XRISTIANIKOI PLOITHISMOI SKOTONONDE KI OI EKKLISIES KAIGONDE APO TOUS MOUSOULMANOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ισλαμοφοβία δέν είναι αδικαιολόγητη.Τό Ισλάμ δέν είναι μόνο θρησκεία,είναι φασισμός,καί όσο πιό γρήγορα τό καταλάβουμε καί τούς διώξουμε (όπως τόν Χίτλερ)τόσο τό καλλίτερο γιά όλους εμάς.
    Ξυπνήστεεεεεεεε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO ISLAM EIAI PANO APO OLA ISLAM IMBERALIS DEN EINAI MONO THRISKIA EINAI KI POLITIKO SISTIMA POU OTAN EPIKRATISI KATARGI THN DHMOKRATIA KI EPIVALI ENA TROPO ZOIS STA PIO FILELEFTERA KATHESTOTA TOU ISLAM H GYNEKA EINAI YPOTHEESTERO ON STA FONTAMENTALISTIKA PREPI NA KRIVETE KATO APO BOURGA KI NA ASXOLITE MONO ME TA PAIDIA DEN EPITREPETE KAMIA MORFOSI. KATASTREFOUN TA PANDA AGALMATA 2000 ETON KI ERGA TEXNIS H MONI ASXOLIA TOU MOUSOULMANOU EINAI TO DIAVASMA TOU KORANIOU OPOS TO ERMINEVH O KATHE IMAMIS PROSEFKI , KI NA KANI POLEMO KATA TON APISTON KI AMA PETHANI THA PAI STON ALLAX ME OURI KI POTAMIA MELI .DEN EINAI OLOI ETSI ALA O XRONOS EXI DIKSI OTI OI PIO METRIOPATHIS EKSANAGAZONDE NA AKOLOUTHISOUN TOUS FANATIKOUS.EINAI ENAS APO TOUS MEGALITEROUS KYNDINOS GIA TA PARAKMAZOUSA XRISTIANIKA KRATOI.APO OLI TIN EVROPI AKOUME KRAVGES APOGNOSIS GIA ENGATESTIMENOUS MOUSOULMANOUS.OLLANDIA,DANIA.SOUIDIA,BELGIO,GALLIA ME TO MEGALO PROVLIMA.VASI TOU DIMOGRAFIKOU TO 2050 THA EINAI 50 TA 100 MOUSOULMANOI STIN GALLIA.OI SOUIDOI EINAI SE PIO DYSKOLI THESI GIATI EKEI OI MOUSOULMANOI PSIFIZOUN KI VRISKOUN POLITIKOUS NA KANOUN TA SXEDIA TOUS GE GENIKA EXOUN PARI TO PANO XAIRI.PREPI ME SINTONISMENE KYNIIS NA APOMAKRINOUME AFTON TON KYNDINO PRIN NOMIMOPIITHI
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Αυστραλία. Εκεί θα πάω να ζήσω αν μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Δεν μπορώ να ζήσω με Τούρκο κάτω από τα ίδια σύμβολα με τα 12 αστέρια βυσσινί διαβατήριο κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει ..
    Την στιγμή που μια θρησκεία έχει μέσα στις διδαχές της εξισλαμίστε αλλιώς σκοτώστε τους απίστους...δεν μιλάμε για ειρηνικές προδιαγραφές συμβίωσης την στιγμή που οι ηγέτες αυτής της εκκλησίας θα ζητήσουν από τους πιστούς να πραγματοποιήσουν τις διδαχές ..Αρα
    Ας μείνουν στα κράτη τους εφόσον δνε μπορούν να αξιολογήσουν ακόμα και τις διδαχές αλλιώς ο πρώτος που θα προσπαθήσει να κάνει την αλλάγή θα αντιμετωπίση και απο κάποιους τουλάχιστον το ίδιο το όπλο του.
    Αν εγώ είμαι ρατσίστρια γιατί δεν τα πάω καλά με τους μουσουλμάνους τότε και εκείνοι οι όποιοι εκείνοι που πράττουν δολοφονίες μαζικές σε κάποιες χώρες εξ ονόματι του κορανίου είναι δολοφόνοι..
    Και επειδή ξέρω ότι θα μιλήσουν κάποιοι περί ΣΤαυροφοριών και ιεράς εξέτασης θα απαντήσω προ της ερωτήσεως...ΝΑι έτσι ήταν και τα πρώτα χριστιανικά χρόνια αλλά τώρα δεν είναι σταμάτησαν από κάποιους κάποιοι βρε΄θηκαν με εγκέφαλο δεν συνεχίστηκαν εν αντιθέση με την έταιρη θρησκεία που συνεχίζεται...
    Εάν αυτά που αναφέρω και σχολιάζω είναι ακραία λυπάμαι αλλά τα πιστεύω και είναι σίγουρο πως σε αναγκαία περίπτωση θα τα πράξω κιόλας....Δεν μπορώ να δεχτώ η ελευθερίες του άλλου το όποιου άλλου να αμφισβητούν την σωματική ακεραιότητα μου , των παιδιών μου και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μου..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.