22/6/09

Τα πυρηνικά του Πακιστάν θέλει η Αλ Κάιντα

Στέλεχος της Αλ Κάιντα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα, επιβεβαίωσε τους φόβους των ΗΠΑ καθώς και άλλων δυτικών κρατών, καθώς όπως είπε αν η Αλ Κάιντα αποκτούσε πρόσβαση στα πυρηνικά του Πακιστάν τότε θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον των ΗΠΑ.

Ο Μουστάφα Αμπού αλ-Γιαζίντ, ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν ανέφερε στη συνέντευξή του ότι "με τη θέληση του Θεού, τα πυρηνικά όπλα δεν θα πέσουν στα χέρια των Αμερικανών, αλλά οι μουτζαχεντίν θα μπορούσαν να τα πάρουν και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Αμερικανών".

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι ο πακιστανικός στρατός θα ηττηθεί (στο Σουάτ, ενώ ερωτηθείς για τα σχέδια της οργάνωσης, απάντησε ότι "η στρατηγική της οργάνωσης στην προσεχή περίοδο είναι ίδια όπως και στην προηγούμενη περίοδο: να χτυπά στο κεφάλι το φίδι, στο κεφάλι την τυραννία- τις ΗΠΑ" και πρόσθεσε ότι "αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεχιζόμενη δουλειά στα ανοιχτά μέτωπα, αλλά και με το άνοιγμα νέων μετώπων, με τρόπο που να επιτυγχάνονται τα συμφέροντα του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων".

Ακόμη άφησε δε να εννοηθεί ότι με την τοποθέτηση του Αμπού Μπασίρ αλ-Ουαχάισι, ως νέου ηγέτη για το δίκτυο της οργάνωσης στην αραβική χερσόνησο, θα αναζωπυρωθεί η δραστηριότητα της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αμπού αλ-Γιαζίντ, που είναι γνωστός και ως Αμπού Σαϊντ αλ-Μάσρι, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα θα συνεχίσει "με μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον του εχθρού", εννοώντας τις ΗΠΑ και κάλεσε "όλες τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα να κάνουν τέτοιες επιχειρήσεις".

Όσον αφορά για το που βρίσκονται ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, ο Γιαζίντ δήλωσε πως και οι δύο είναι ασφαλής κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται, ωστόσο όπως είπε έχουν διαρκή επικοινωνία μαζί τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.