5/6/09

Με τους ήχους του «Ζορμπά» η υποδοχή του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΝ στην Άγκυρα και με Παραβιάσεις

Επίσημες συνομιλίες για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών, Ναυτικών των δυο χωρών μέσα από το διάλογο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων αρμοδιότητάς της είχαν σήμερα στην Άγκυρα οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ναυτικών Ελλάδας και Τουρκίας.Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης ανταποδίδει από χθες την επίσκεψη του ομολόγου του ναυάρχου με την Ατάτς πέρυσι το φθινόπωρο στην Αθήνα.Την ώρα που ο Έλληνας αρχηγός του Ναυτικού βρισκόταν σε επίσημο γεύμα με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F16 παραβίαζαν τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Ο κ. Γ. Καραμαλίκης έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές στο Αρχηγείο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας. Μετά την επιθεώρηση του αγήματος και τα σχετικά στρατιωτικά εμβατήρια, η τουρκική μπάντα έπαιξε και τη μουσική του... Ζορμπά.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο Τούρκος ναύαρχος, αφού προϋπάντησε τον Έλληνα ομόλογό του λέγοντας «Καλώς ήλθατε», αναφέρθηκε και στην επίσκεψη, που ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει το περασμένο έτος στην Ελλάδα. Ο Μετίν Ατάτς, αφού υπενθύμισε ότι κατά την εκεί πενθήμερη παραμονή του είχε άκρως σημαντικές συνομιλίες, είπε: «Είχαμε αποφασίσει ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για την παρεμπόδιση των ανεπιθύμητων προβλημάτων, αλλά και της τριβής στις θάλασσες, σε θέματα ευθύνης μας. Είχαμε αποφασίσει ότι, ακόμη και αν δεν μπορέσουμε να λύσουμε τα πολλά και χρόνια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, τουλάχιστον θα αφήσουμε ανοικτό το δρόμο του διαλόγου, να συνομιλούμε όταν υπάρχουν προβλήματα. Έκτοτε, σε κάθε πρόβλημα και εντός του πλαισίου των καθηκόντων μας, ακόμη και για το έλασσον, αφήσαμε ανοικτό το δρόμο του διαλόγου. Είμαι βέβαιος ότι ο διάλογος και οι πρωτοβουλίες, τις οποίες έχουμε αρχίσει, θα έχουν θετική συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων».

«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο»

Από την πλευρά του, ο αντιναύαρχος Καραμαλίκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου για το ενδιαφέρον που έδειξαν, ευχαρίστησε επίσης και τον Τούρκο ομόλογό του για τα καλά του λόγια. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα βρίσκομαι εδώ. Η ευτυχία μου πηγάζει από το εξής γεγονός: Η επίσκεψή μου, που άρχισε χθες, θα λήξει στις 5 Ιουνίου. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Επίσκεψη, η οποία είναι και άκρως σημαντική. Επίσης πολύ σημαντικές είναι για μένα και οι συνομιλίες, τις οποίες θα έχω με το φίλο και συνάδελφό μου Ατάτς. Θα βρούμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και για τα θέματα μεταξύ των δύο Διοικήσεων. Θέματα, τα οποία καλύπτουν τον τομέα των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μας. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση ακόμη περισσότερο των σχέσεων μεταξύ των δύο Διοικήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων και η προώθησή τους έτι περαιτέρω. Αυτό σκοπεύουμε να το πράξουμε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Παράλληλα, η συνέχιση των μεταξύ μας σχέσεων στο επίπεδο αυτό μπορεί να συμβάλει γενικότερα και στο σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Θέλω να το επαναλάβω ξανά: Η χώρα μου τάσσεται υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων και είναι αποφασισμένη αυτό να το συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου. Εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου στον αξιότιμο ναύαρχό σας, και στο πρόσωπό του σε όλη τη Ναυτική Διοίκηση. Τύχαμε μιας πολύ καλής φιλοξενίας. Γνωρίζουμε ότι αυτή θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Ο ναύαρχος Ατάτς είναι μια άκρως σημαντική προσωπικότητα. Όχι μόνο στη χώρα του, αλλά και διεθνώς. Η φιλία του με τιμά ιδιαιτέρως. Οι προσπάθειές μας θα τείνουν στο να συνεχίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία που αρχίσαμε πριν ένα έτος. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος, είναι βέβαιο ότι η συνεργασία αυτή θα έχει θετικά αποτελέσματα για τις Ναυτικές Δυνάμεις και των δύο χωρών».

Μετά τις δηλώσεις, οι δύο Αρχηγοί μετέβησαν στο Γραφείο του ναυάρχου Ατάτς για κατ' ιδίαν συνομιλίες.

Ναυτικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι ο κ. Ατάτς εμφανίζεται μετριοπαθής και ευθύς συνομιλητής και ότι η στάση του σε ορισμένες στιγμές εντάσεων σε σχέση με δραστηριότητες του ναυτικού ήταν αρκετά εποικοδομητική. Αλλά και κατά τις σημερινές συνομιλίες _ όπου από την πλευρά του ο κ. Καραμαλίκη ετέθη θέμα για το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο _ υπήρξε πνεύμα κατανοήσεως, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το πρωί ο κ. Καραμαλίκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Αύριο Τετάρτη ο κ. Καραμαλίκης μεταβαίνει από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη όπου θα επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την ώρα που ο Έλληνας αρχηγός του Ναυτικού βρισκόταν σε επίσημο γεύμα με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F16 παραβίαζαν τον εναέριο ελληνικό χώρο.
Πέταξαν μόλις 500 μέτρα πάνω από το Αγαθονήσι κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με έμπειρους πιλότους η πτήση δεν ήταν τυχαία εφόσον τα δύο τουρκικά αεροσκάφη αποσπάστηκαν από σχηματισμό και παραβίασαν τον εναέριο χώρο.
Το θέμα τέθηκε αμέσως από τον αρχηγό του Ελληνικού Ναυτικού στον Τούρκο αρχηγό αλλά απάντηση δεν υπήρξε.
MEGA,ΝΕΑ

12 σχόλια:

  1. "Θα βρούμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και για τα θέματα μεταξύ των δύο Διοικήσεων"

    δηλαδη πως θα γινεται το ψαρεμα της τσιπουρας?

    αφου

    "θέμα τέθηκε αμέσως από τον αρχηγό του Ελληνικού Ναυτικού στον Τούρκο αρχηγό αλλά απάντηση δεν υπήρξε."

    μιας και

    "Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα βρίσκομαι εδώ"
    "...τις οποίες θα έχω με το φίλο και συνάδελφό μου Ατάτς. "


    αφου οι εντολες που εχει παρει ειναι

    "Η χώρα μου τάσσεται υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων και είναι αποφασισμένη αυτό να το συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο,"

    και βεβαια πρεπει να δειξουμε τη υποταγη μας

    αναγνωριζοντας

    "Το πρωί ο κ. Καραμαλίκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ"


    επίσης φτιαχνουμε ενα καλο προφιλ του συνομιλητη μας

    "Ναυτικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι ο κ. Ατάτς εμφανίζεται μετριοπαθής και ευθύς συνομιλητής και ότι η στάση του σε ορισμένες στιγμές εντάσεων σε σχέση με δραστηριότητες του ναυτικού ήταν αρκετά εποικοδομητική"


    *δε ξερω σε εμας κατεθεσε στεφανι στον "αγνωστο στρατιωτη " οταν ηρθε ?

    προφανως βεβαια δεν θα κατεθετε σε κανα μνημειο για την σφαγη των ποντιων?

    δε συγκρινονται αυτα

    * αλλα γιατι μας παραξενευουν ολα αυτα?

    υπηρχε περιπτωση ο διορισμενος απο τον πολιτικο του προισταμενο να ακολουθησει διαφορετικη γραμμη ?

    *ενας ουδετερος στο εξωτερικο με ολα αυτα που γινονται τι θα μας απαντουσε αν μιλουσαμε για παραβιασεις ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως οι παππούδες του Καραμαλίκη να μη σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ρε παιδιά.. μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως και ο τρεχων αρχηγός ειναι της σχολής αντωνιαδη? Τον θυμαστε τον ναυαρχο-μαιντανο? Μας ελεγε οτι αν εξαιρεσουμε τις ευθυνες της ελλαδος στα 6-10 μιλια (οντως υπαρχουν ευθυνες) που προκαλουν τους φιλους μας, δεν εχουμε να φοβηθούμε τιποτα?

    Εχοντας παρει την θεση αξιωματικου που αρνηθηκε να υποκυψει στην κομματική νομεκλατουρα παραλαμβανοντας λιστες με ονοματα, εξαντλησε ολη την μαχητικότητα του , απεναντι ... στους πραγματικους εχθρους της ελλαδος την εκλησία.

    Οχι πως πιστευουν και πολλοι ελληνες, αλλα τουλαχιστον αναγνωριζουν καποια θεση στην εκλησια λογω παραδοσης. Στα πλαισια αυτα ξεκινησαν και φιλιες μεταξυ των ΠΝ.

    Δυστηχως για το ΠΝ τα βυσματα φανταροι που ακομα σιτιζει, βγαζουν προς τα εξω μια μεγαλη βρωμα. Οτι εκει σιτιζεται και ενα μεγαλο μερος των επαγγελματιών δημοσιων υπαληλων. Οι εξαιρεσεις δειχνουν τον κανονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα πιασμένα είναι. Ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις. Αποστολή, η ομαλή και όσο το δυνατόν χωρίς αναταράξεις επανοθωμανοποίησή μας και συνεχώς ευρηματικότητα για την παρουσίαση των ντροπών ως μεγάλων εθνικών επιτυχιών...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..Επίσημες συνομιλίες για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών, Ναυτικών των δυο χωρών μέσα από το διάλογο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων αρμοδιότητάς της

    Αρχηγέ του ΓΕΝ Καρμαλίκη αντιναυαρχε, καθώς εχαιρετουσες των τουρκο ναυαρχο επρεπε να του πείς πως η Ελλάδα δεν ξεχνά τον Ηλιάκη, τον Γιαλοψο , τον Βλαχάκο, τον Καραθαναση. Εχαιρετησες αυτόν που επεξεργάζεται τις γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο, αυτόν που πατεί αρχέγονα Ελληνικά Εδάφη, αυτόν που θέλει να επεκταθεί στην Ελληνική Θράκη, τον σφαγέα ανα τους αιώνες στην περιοχή μας.Μην ξεχνά αρχηγέ τον Βάρβαρο Λεηλάτη Κατακτητή.Γιατί φοράς το εθνόσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δλδ τι να έλεγε ο ναυαρχος;;;Σας εχω χεσμ.νους;;;Φυσικά και με "τσαντίσουν" παρόμοιες συμπεριφορές αλλά αν ήταν έτσι ας μην προσκαλούσε τον τούρκο και ας μην πήγαινε ο ίδιος.Και αν ρωτήσουμε τον Ναυαρχό μας μπορεί οι παππούδες του να είναι σφαγιασθέντες από τους τσέτες=κουρδους φίλους μας. Νομίζω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α.Λ. για τους κουρδους τα έχουμε πεί αναλυτικά μην επαναλμβάνεσαι. Θα σου είπω μια ιστορία άγνωστη , αναμεσα σε δεκάδες χιλιάδες άγνωστες, όταν δύο Ελληνες του Ελληνικού Στρατού βρέθηκαν απέναντι
    στον ΟΖΑΛ πρωθυπουργό της Τουρκίας τον εχαιρέτησαν σύμφωνα με τους κανονισμούς ως όφειλαν και στην συνέχεια είδαν καταφατσα οι Τουρκοι το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.Δεν άλλαξε τίποτα θα πείς , κιας ήταν ο εκνευρισμός τους έκδηλος, μα το μήνυμα είναι ΕΝΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.Θα μπορούσε να τους καρφώσει ευγενικά αλλά άλλα τα τέκνα του λαγού αλλα της κουκουβάγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε κάποια άλλη του ζωή κοτσάμπασης θα ήταν ο...Καλαμπαλίκης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν έχει κανένα νόημα και αν θα έπρεπε να ασχοληθώ και να σχολιάσω την ενέργεια του αρχηγού ναυτικού κ. καραμαλίκη, αυτήν δηλαδή της κατάθεσης στεφάνου στο μαυσωλείο του σφαγέα ενός σημαντικού πληθυσμού ελλήνων. Η συνείδησή μου όμως μου το επιβάλλει και το χρέος απέναντι στους προγόνους μου. Όμως ο κ. αρχηγός δεν πρωτοτύπησε. Βάδισε στα βήματα των πολιτικών αρχηγών της πατρίδας μας αλλά και άλλων ανώτατων αξιωματικών του ελληνικού στρατού.
    Πιστεύουν όλοι αυτοί, που σπεύδουν αδιαμαρτύρητα να καταθέσουν στεφάνι στο μαυσωλείο ενός σφαγέα ότι έτσι οικοδομούνται οι σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δυο κρατών;
    Δεν νομίζω να είναι ανιστόρητοι και να μην γνωρίζουν τι έγινε στον πόντο και τη μικρά ασία τα έτη 1914- 1923.
    Μεταξύ ημών και των τούρκων υπάρχουν κάποιοι λόγοι που θα πρέπει αμφότεροι να τους σεβόμαστε. Όπως εμείς, όταν επισκέπτονται την ελλάδα τούρκοι αξιωματούχοι, δεν τους οδηγούμε ως πρόβατα να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, έτσι και οι δικοί μας επισκέπτες της άγκυρας δεν θα πρέπει να δέχονται να οδηγούνται ως πρόβατα και να καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο αυτού του σφαγέα. Ας φτιάξουν και οι τούρκοι μνημείο άγνωστου στρατιώτη και να καταθέτουν στεφάνι εκεί οι επισκέπτες της τουρκίας. Και αν κάποιος θέλει ας πηγαίνει και στο μαυσωλείο του κεμάλ.
    Εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στους τούρκους το τι πρέπει να κάνουν, μπορούμε όμως να αρνηθούμε. Όπως αρνήθηκε και ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ όταν επισκέφθηκε την άγκυρα ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, και δεν κατέθεσε στεφάνι.
    Εδώ όμως τίθενται και ερωτήματα προς στους ηγέτες του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Δεν χρειάζεται να τους αναφέρω ονομαστικά. π.ο.ε., δι.συ.π.ε. κ.λ.π.
    Γιατί αγαπητοί συμπατριώτες επιτρέπετε σε όλους αυτούς τους κυρίους να σπιλώνουν τη μνήμη των προγόνων μας;
    Έτσι πιστεύετε θα προωθηθεί η διεθνοποίηση της γενοκτονίας;
    Εκτός και αν θεωρείτε ότι είναι τελειωμένη υπόθεση, και απλώς την αναφέρετε κάπου κάπου για εκτόνωση και εσωτερική κατανάλωση.
    Μόνο οι θέσεις σας σας ενδιαφέρουν;
    Αφού δεν είστε ικανοί να σταματήσετε αυτή την ξεφτίλα, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να παραιτηθείτε.

    υ.γ. εσκεμμένα δεν χρησιμοποιήθηκαν κεφαλαία γράμματα εκεί που έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:44Δεν επαναλαμβάνομαι.Είμαι όψιμο μέλος της παρέας.Επειδή όμως ο πατέρας μου πολέμησε στην Μ.Ασία(5/42 Σ.Π) έχω ακούσει πολλά για τους φίλους μας τους κούρδους=τσέτες. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή είναι η «Ισχυρή» Ελλάδα των παρακμασμένων πολιτικών, η Ελλάδα της Φάπας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν φιλήσεις τούρκικο χέρι (για να μη πω κάτι άλλο) πολιτικός δεν γίνεσαι. Και λένε ότι ο καλαμπαλίκης προαλείφεται για τέτοιος μετά την αποστρατεία και μάλιστα με το κυβερνόν κόμμα και μάλιστα υπό την αιγιδα της γνωστής Βεζυροπούλας.. ε, τι άλλο θέλουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.