17/6/09

Τυχεροί οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος των προσφύγων και γενικότερα του κυπριακού Ελληνισμού προέβη ο γνωστός θιασώτης του σχεδίου Ανάν, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος, πέραν των άλλων, συνέχισε να προπαγανδίζει υπέρ του σχεδίου και να στέλλει μηνύματα επαναφοράς του. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε παρατήρηση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, ότι όντας βουλευτής και εκλεγέν μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να μεταβεί στην οικία της στην κατεχόμενη Μόρφου, εκτός εάν δείξει στους Τούρκους κατακτητές διαβατήριο, ο Φερχόιγκεν απάντησε ειρωνικά: «Είσαι τυχερή που μπορείς να επισκεφθείς την οικία σου, ενώ εγώ στη Γερμανία, δεν μπορούσα καθόλου και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, όπου μερικοί δεν μπορούν καθόλου να επισκεφθούν τις κατοικίες τους».Ο Φερχόιγκεν δείπνησε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του Ταλάτ και σε δηλώσεις του, μετά το δείπνο, αποκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη «πρόεδρο»
Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χλεύασε το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε παρατήρηση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, ότι όντας βουλευτής και εκλεγέν μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να μεταβεί στην οικία της στην κατεχόμενη Μόρφου, εκτός εάν δείξει στους Τούρκους κατακτητές διαβατήριο, ο Φερχόιγκεν απάντησε ειρωνικά: «Είσαι τυχερή που μπορείς να επισκεφθείς την οικία σου, ενώ εγώ στη Γερμανία, δεν μπορούσα καθόλου και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, όπου μερικοί δεν μπορούν καθόλου να επισκεφθούν τις κατοικίες τους».
Προς το τέλος της 90λεπτης συνάντησής του με τους βουλευτές, ο Φερχόιγκεν θέλησε να κάνει μια διευκρίνιση (με καθυστέρηση πέντε χρόνων), σχετικά με ό,τι είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2004 για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Ισχυρίστηκε ότι υποστήριξε τότε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι σεβαστό. Δεν άσκησε κριτική, είπε, στην Κύπρο και στο λαό της, για την απόρριψη του σχεδίου, «αλλά σε έναν άνδρα» (σημ. τον Τάσσο Παπαδόπουλο, προφανώς). Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «εξαπατάθηκα», αλλά «παραπλανήθηκα».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, για το αχρείαστο της παρουσίας μεγάλου αριθμού κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ο Φερχόιγκεν, γελώντας ειρωνικά, απάντησε: «Δεν έχω εγώ αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, ως εκ τούτου δεν μπορώ να σχολιάσω». Δεν προχώρησε να ζητήσει αποχώρησή τους, αλλά αντίθετα, είπε ότι είναι και η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων, «μεταξύ των λεπτομερειών της τελικής λύσης του Κυπριακού». Και υποδυόμενος τον απορημένο, στράφηκε στο δημοσιογράφο και τον ρώτησε: «Για ποιο λόγο ερωτάτε εμένα;»(!)
Ο Φερχόιγκεν έσπευσε και πάλιν να αποενοχοποιήσει την Τουρκία και να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι η λύση προσφέρθηκε το 2004 με το σχέδιο Ανάν «στο οποίο», ισχυρίστηκε, «υπήρχε πρόνοια για παρουσία στο νησί, μετά την αποδοχή της λύσης, 600 Τούρκων στρατιωτών και 600 Ελλήνων», παρουσία την οποία χαρακτήρισε «συμβολική και χωρίς σημασία». Για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα ότι το σχέδιο Ανάν είναι εδώ και η Τουρκία συνεχίζει να το αποδέχεται. Είπε συγκεκριμένα: «Οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν και στην τελευταία συνάντησή μου με Τούρκους εκπροσώπους, επιβεβαίωσαν ότι η θέση τους δεν άλλαξε και ότι υποστηρίζουν την πρόταση Ανάν».

Ένα... κοκαλάκι και για τους Έλληνες
Ο Ευρωπαίος Αντιπρόεδρος κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να φθάσουν σε πολιτική συμφωνία. «Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν», είπε, ενώ για να χρυσώσει το χάπι από τις προηγούμενες προκλητικές δηλώσεις του, πέταξε και ένα «κοκαλάκι» στην ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και των κρατών-μελών.
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής συνεδρίας της Επιτροπής, εισήλθε στην αίθουσα ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, και έδωσε στον κ. Φερχόιγκεν φάκελο, στον οποίο υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλιάρια, μαζί με ψηφιακό δίσκο, που αναφέρονται όλα στην καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

«Πρόεδρος» ο Ταλάτ
Ο Φερχόιγκεν δείπνησε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του Ταλάτ και σε δηλώσεις του, μετά το δείπνο, αποκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη «πρόεδρο». Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε. και ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν είναι μεσολαβητής ή διαιτητής, αλλά εφόσον της ζητηθεί, μπορεί να προσφέρει συμβουλές, βοήθεια ή στήριξη.
Ο Ταλάτ χαρακτήρισε τον Φερχόιγκεν γνώστη του Κυπριακού και φίλο της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. «Είσαι τυχερή που μπορείς να επισκεφθείς την οικία σου, ενώ εγώ στη Γερμανία, δεν μπορούσα καθόλου και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, όπου μερικοί δεν μπορούν καθόλου να επισκεφθούν τις κατοικίες τους»

    Ένα παράδειγμα κύριε Φερχόιγκεν;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς αναφέρεται στις περιοχές της Πρωσίας, Πομερανίας και Σιλεσίας και το Καλίνιγκραντ που προσαρτήθηκαν στην Πολωνία και την Ρωσία μετά τον Β¨ Παγκόσμιο πόλεμο. Λέτε….;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα τα παθαίνει αυτά γιατί:

    1.Δεν αντιλαμβάνεται ότι η ΕΕ είναι μια κοινή οικονομική κοινότητα και δεν έχει κανένα λόγο να ενδιαφερθεί για τα εθνικά-συνοριακά προβλήματα των χωρών. Η ΕΕ ενδιαφέρεται για την εξασφάλιση ενός κοινού χώρου που θα ευνοεί θα εξασφαλίζει και κατωχυρώνει τα κέρδη των πολυεθνικών.

    2.Η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται ότι η Δύση δεν μας "παίζει" πλέον, και ότι η Δύση έχει στρατηγικό ώφελος την αναβάθμιση της Τουρκίας κατά της Ρωσίας.

    2.Η Ελλάδα δεν έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Αποκήρυξε τα πάντα για να ενσωματωθεί στην Δύση, μήπως και κερδίσει την εύνοια της Δύσης. Η Ελλάδα βρίσκεται κολλημένη στην εποχή του 1920.

    Ο μακροπρόθεσμος στόχος πρέπει να είναι η ένωση των Ορθόδοξων χωρών, η δημιουργία Βαλκανικού κράτους από τις Ορθόδοξες Βαλκανικές χώρες, η ένωση των Ορθόδοξων χωρών με την Ρωσία, και η στήριξη στην Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με λυπη μου θα πω οτι με τετοια μυαλα και προυποθεσεις δεν ειναι δυνατο να συνεχιστει ο διαλογος ,

    ειναι σκληρο αλλα θελω να το συνηδειτοποιησει η κυρια Αντιγόνη Παπαδοπούλου,

    καμια λυση απο αυτες που εχουν στο μυαλο τους ολοι αυτοι που συζητουν δεν θα την ξαναφερει στην οικια της στη Μορφου,

    καλυτερα να κρατησει τις αναμνησεις της και να δακρυζει γιοαυτες παρα να βασανιζεται για το μελλον και για το δευετρο σπιτι της,

    με τετοιες συνθηκες καλυτερη η διχοτομηση ,

    μακρια και να απεχουμε

    κινδυνευουμε να χασουμε και τα υπολοιπα,
    το ξερω οτι ακουγεται σκληρο,

    αλλα καλυτερα να χασουμε τα πεντε δαχτυλα παρα το μυαλο μας απο τηνανασφαλεια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν έχει ένα κράτος Υπουργούς σαν τον σημερινό ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ θα δέχεταισυνεχείςεξευτελισμούς αποερμαφρόδητουςς τύπους σαν τον Φεργκόιχεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ, όντως, ο
    Γκίντερ Φερχόιγκεν, αφού:
    Ευρισκόμενος στα εδάφη –και
    ευρωπαϊκά, εδώ και πέντε χρό-
    νια– της Κυπριακής Δημοκρα-
    τίας, συμπεριφέρεται ωσάν να
    βρίσκεται στο βρετανοτουρκικό
    προτεκτοράτο των δύο «συνι-
    στώντων κρατών» του Σχεδίου
    Χάνεϊ.
    Αμετανόητος για όσα υπέρ
    Βρετανών και Τούρκων έπραξε
    το 2004, επαναλαμβάνει τα
    ψευδολογήματά του:
    • Η Τουρκία αποδέχτηκε να …
    τερματίσει την κατοχή και τον
    εποικισμό, αλλά εμείς … είπαμε
    «Όχι» –λες και ομαδικά σχιζο-
    φρενήσαμε!
    • Είχε λάβει … διαβεβαιώσεις
    ότι το Σχέδιο Χάνεϊ θα περνού-
    σε –αρνούμενος, ακόμη, να ονο-
    ματίσει τα Σημιτάκια!
    • Μοίρασε τον χρόνο του …
    ισοτίμως με τους «δύο ηγέτες»,
    καθώς και την … ευαρέσκειά
    του προς το «επιτελούμενο έρ-
    γο», επαναλαμβάνοντας ότι η
    Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να
    βοηθήσει στον … «τετραγωνι-
    σμό του κύκλου»!
    Αλλά:
    Γιατί να μην προκαλεί –ψευ-
    δολογώντας και διαστρέφοντας–
    ο κύριος Φερχόιγκεν; Ποικίλοι
    οι δικοί του λόγοι να είναι αρε-
    στός στη Βρετανία και στην
    Τουρκία. Στα χρόνια της συντα-
    ξιοδότησής του που θ’ ακολου-
    θήσουν, ποια σημασία μπορεί να
    έχει –για την ιδιοτελή του δια-
    βίωση– ο επαίσχυντος ρόλος του
    σε βάρος της εθνικής και φυσι-
    κής επιβίωσής μας;
    Εδώ, ίδιες ψευδολογίες και
    διαστροφές με του Φερχόιγκεν
    υποστηρίζουν –εργολαβικά– και
    ημεδαποί, αδιαφορώντας για τις
    γενιές που θα έρθουν, φτάνει
    βολικά να διασφαλίζουν την …
    άνετη προσωρινή –και προσωπι-
    κή τους– καλοπέραση και…
    Προπαντός, να γίνονται αρε-
    στοί και ευχάριστοι στους –γνω-
    στούς– Πρέσβεις και στους
    –γνωστούς– Επιτρόπους!
    Ότι:
    Είδαμε πολλά «σε τόπο που
    πολύ φθόνησαν οι ξένοι, και
    λίγο αγάπησαν οι δικοί…
    Tου Γ. Σέρτη
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ
    ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    Προς
    Επανοπρο-
    καλουμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ.Φερχόιγκεν, προς πληροφόρηση σου:
    Οι Έλληνες βγάζουμε "Τάσους Παπαδοπουλαίους" όταν δεν το περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο οποιοσδήποτε φυσιογνωμιστής που θα έβλεπε την φυσιογνωμία του Φέρχοϊγκεν, θα είχε σοβαρές ενστάσεις για τι λειτούργημα που επιτελεί στην Ε.Ε.

    Αλλά είναι και θρασύτατος, διότι ενώ μας μακελέψανε οι συμπατριώτες του κατά τον Β΄Π.Πόλεμο και μας οφείλουν του κόσμου τα χρήματα από τις βίαιες επιτάξεις, τις κλοπές, τις λεηλασίες και τις καταστροφές και τις δολοφονίες, ενώ η χώρα του μας οφείλει τεράστιες αποζημιώσεις, έρχεται και μας ζητά και τα ρέστα!

    Τι να πεί κανείς ...!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν η μόνη πολιτική σου εδράζεται στα χαζοχαρούμενα χάχανα δεν πρόκειται να έχεις διαφορετική αντιμετώπιση. Και μη χειρότερα να λέμε. Πού είναι τα χρόνια που τα βάζαμε με Ιταλικές και Βρετανικές αυτοκρατορίες... Ακόμα υπάρχουν οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν τότε, δεν είναι μακρυνές οι εποχές που δρούσε η ΕΟΚΑ... δεν θα μείνω εδώ στο αν καλώς ή κακώς υπήρχε, αλλά να τονίσω ότι μέχρι και πριν λίγα χρόνια ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΡΕ @@@@@@@@ΤΟ... Δεν είμασταν τουρλωμένοι στα τέσσερα και άνευ λιπαντικού όπως τώρα... Τι συμβαίνει ρε παιδιά;;;;; ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.