23/6/09

Αδυνατούν να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη οι Αμερικανοί


Το 1/4 των νοικοκυριών στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, καθώς το 1/4 των νοικοκυριών αναφέρουν πως είχαν δυσκολίες στο συγκεκριμένο θέμα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η γενιά που γεννήθηκε ανάμεσα στο 1946 και το 1964 (όπως αποκαλούνται στις ΗΠΑ, «baby boomers» ).
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Κέντρου Βελτίωσης Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης,, το 17,4% των νοικοκυριών ανέφεραν πως είτε καθυστέρησαν είτε ανέβαλαν τις πληρωμές τους μέσα στο 2008.

Αυτή τη στιγμή, το Κογκρέσο αναζητεί τρόπους να «καλύψει» περισσότερους από 46 εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ οι οποίοι δεν έχουν ιατρική ασφάλιση, ενώ παράλληλα αναδιαρθρώνει το σύστημα υγείας και μειώνει τα κόστη του - άλλωστε, πρόκειται για μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Όλως παραδόξως, οι κατά κεφαλήν εισφορές των Αμερικανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι υψηλότερες από αυτές που υπάρχουν σε κάθε άλλη χώρα, ωστόσο, οι βαθμοί παιδικής θνησιμότητας, περιπτώσεων διαβήτη και καρδιακών παθήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλοι, με αποτέλεσμα ο μέσος Αμερικανός να δηλώνει δυσαρεστημένος με το σύστημα υγείας.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου Thomson Reuters εξέτασε τη σύνδεση ανάμεσα στην ανεργία και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Τον Απρίλιο, οι αριθμοί έδειξαν μια σημαντική αύξηση στο ποσοστό των νοικοκυριών στα οποία έστω ένα μέλος είχε χάσει τη δουλειά του μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες (13,5%)» ανέφεραν οι ερευνητές. Το Μάρτιο, το 11% του συνόλου των ερωτηθέντων ανέφερε πως είχαν μείνει άνεργοι.

Περαιτέρω εξέταση των δεδομένων έδειξε ότι το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία σχεδίαζαν να αναβάλουν τις πληρωμές για την ιατρική τους ασφάλιση άγγιξε το 40%, με 15% να σχεδιάζει να σταματήσει τις τακτικές επισκέψεις στο γιατρό.

Άνθρωποι που γεννήθηκαν πριν το 1946 εμφανίζονται λιγότερο πιθανό να καθυστερήσουν τις εισφορές τους, καθώς έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα Medicare, για τα άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ επίσης «ανθεκτικοί» εμφανίζονται και αυτοί οι οποίοι γεννήθηκαν μετά το 1984, καθώς, όντας σχετικά νέοι, δε αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ιατρικά προβλήματα.

Μεγάλο ρόλο επίσης εμφανίζεται να παίζει και το εισόδημα: νοικοκυριά με εισοδήματα μικρότερα των 50.000 δολαρίων το χρόνο έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν δυσκολίες από ότι αυτά με συνδυασμένα εισοδήματα 100.000 δολαρίων και άνω.

«Είναι σημαντικό για όλους όσους απαρτίζουν το σύστημα υγείας- παροχείς, εργοδότες και πολιτικούς- να κατανοήσουν πώς επηρεάζονται διαφορετικά τμήματα του πληθυσμού από τις αποφάσεις που λαμβάνονται όσον αφορά την οικονομία και το σύστημα υγείας» είπε σχετικά ο Γκάρι Πίκενς, ένας από τους συντελεστές της έρευνας
.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

1 σχόλιο:

  1. Επειδή ασχολούμαι με τα οικονομικά και όχι μόνο θα πω το απλο.Το πως καθορίζεται η οικονομική πολιτική ενός κράτους και αν πετύχει ή όχι εξαρτάται από τους όρους και τα όρια που έχει βάλει ο καθένας.Το κράτος είναι σαν ένα σπίτι δεν είναι δυνατόν σε καμία οικονομία να υπερβαίνει η δόση του δανείο για στέγη το 30% του εισοδήματος που έχεις καθότι υπάρχουν κα τα μηνιαία πάγια έξοδα τα οποία είναι ανελαστικά ....Οταν λοιπόν σε διάφορα άρθρα είτε στον έντυπο τύπο είτε στον ηλεκτρονικό από τότε που εμφανίστηκε η κρίση στην Αμερικη φάνηκαν ότι ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών έδιναν πάνω από το 50% του εισόδήματός τους σε τραπεζική δόση ήταν λογικό ότι οι άλλες δαπάνες η οποίες δεν εμπεριείχαν τον κίνδυνο ΄''σου περνω το σπίτι μένεις στο δρόμο'' να μείνουν πίσω.
    Πολλές φορές έχω μιλήσει περί των οικονομικών ..Η κρίση αυτή ήταν και είναι τεχνητή και υπάρχει λύση και είναι απλή ...Το γιατί δεν πραγματοποιήται οι λόγοι πολλοί...Οσο για το ότι οι πολίτες της Αμερικής δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα και εκεί υπάρχει λύση απλά δεν συμφέρει τις φαρμακοβιομηχανίες ....Αν κοιτάξετε τους ισολογισμούς και την υπερκδεροφορία που έχουν δηλώσει στο κλείσιμο του οικονομικού έτους 2008 και όσες είναι εισηγμένες στο Dow Jones που είνα οι περισσότερες θα δείτε μια ροπή των φαρμακοβιομηχανιών στην ''απορόφφηση'' η μια της άλλης ουτως ώστε να μείνουν το πολύ 4-5 στο τέλος ...
    Η παγκόσμια οικονομία χωρίζετε σε τέσσερα μέρη
    1. Εταιρείες τροφίμων και διακίνησεις τους
    2.Εταιρείες ενέργειας
    3. ΚΑταναλωτικές εταιρείες
    4. Υγεία

    Ο νοών νοείτο
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.