20/6/09

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τάχθηκε κατά της αντιπολίτευσης

«TA αποτελέσματα μιας εκλογικής διαδικασίας προέρχονται από την κάλπη και όχι από τους δρόμους. Αυτό που έχει ανάγκη το Ιράν είναι η ηρεμία», ξεκαθάρισε ο πνευματικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υπερασπιζόμενος με αυτόν τον τρόπο τον φερόμενο ως νόμιμο νικητή των εκλογών, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Ο Αλί Χαμενεΐ, σε ομιλία του προς πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ήταν απόλυτα σαφής ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και της θρησκευτικής εξουσίας στο Ιράν. «Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπάρξει αιματοκύλισμα, θα πρέπει να υπάρξει αυτόματα σύλληψη των αρχηγών της αντιπολίτευσης». Σημειώνεται ότι τα κρατικά δίκτυα του Ιράν έχουν ανακοινώσει ότι στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών έχουν βρει τον θάνατο επτά πολίτες. Αντίθετα η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 15 πολίτες. «Μολονότι ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός του Ιράν επιβεβαίωσε επτά θανάτους, η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει έως και 15 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 5 φοιτητές», αναφέρει η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ανακοίνωσή της.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες για νοθεία, ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξελέγη με 24 εκατ. ψήφους και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση πρέπει να εξετασθεί με νόμιμα μέσα.

Αν και τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο δεν αρμόζει στον ρόλο του, ο Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον επανεκλεγέντα πρόεδρο λέγοντας ότι «οι απόψεις του προέδρου βρίσκονται πιο κοντά στις δικές μου» από ό,τι οι απόψεις του Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, του πρώην προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο οποίος υποστήριξε τον μετριοπαθή Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί. Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν καταδίκασε επίσης τη στάση των δυτικών χωρών και δήλωσε ότι, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών, οι εχθροί του Ιράν αμφισβητούν τη νομιμότητα του ισλαμικού καθεστώτος.

«Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι στο Ιράν δεν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν καμία αξία. Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν από ανθρώπινα δικαιώματα όπως έχει αποδείξει η δράση τους σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Δεν μας χρειάζονται συμβουλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από αυτούς», υποστήριξε.

Από την πλευρά τους κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι διαθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα η συμμετοχή έφθασε στο… 140%, απτή απόδειξη νοθείας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Ο Ιρανικός λαός ανήκει στην Ινδοευρωπαϊκή φυλή και δεν έχει καμιά σχέση με τους Σημίτες Άραβες.
    Παρά ταύτα, του επιβλήθηκε βίαια ο Ισλαμισμός και η Αραβική γραφή της γλώσσας του Φαρσί.
    Οι απόγονοι των αρχαίων Περσών, όπως και οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, σήμερα είναι σκιές του αρχαίου κάλους και μεγαλείου τους.Παρά την ανωτερότητα του Ελληνικού πολιτισμού έναντι του Περσικού, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός του ότι και οι Πέρσες είχαν να επιδείξουν πολιτισμό άξιο λόγου.
    Ποιός θα το περίμενε ότι οι απόγονοι του Αλέξανδρου που τελούσαν μετά από κάθε μάχη γυμνικούς αθλητικούς αγώνες θα λάτρευαν σήμερα τον Ιεχωβά Θεό αν και θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτό δεν είναι το χειρότερο, διότι η Ορθοδοξία μιλά για αλύτρωτες Πατρίδες, το χειρότερο είναι ότι οι Νεοέλληνες έπιασαν τους καναπέδες.Παράλληλα ποιός θα περίμενε πως οι απόγονοι των Αθανάτων θα τραγουδούσαν πέντε φορές τη μέρα "ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡΟΥ!" (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ).
    Σε ότι αφορά στο άρθρο φρονώ ότι οι διαληλώσεις δεν είναι τυχαίες. Ήλθε η ώρα να πληρώσουν οι Ουλεμάδες του Ισλάμ στην Περσία.Το υπόβαθρο έχει προσεκτικά προετοιμαστεί από ΗΠΑ,ΓΑΛΛΙΑ και ΙΣΡΑΗΛ.
    Οι υπεύθυνοι του σφαγιασμού χιλιάδων αθώων Περσών από τους Αραβόπληκτους Μουσουλμάνους Ιερείς, ήλθε η ώρα να πληρώσουν.
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιρανοί ξεσηκωθείτε,ήρθε η ώρα!
    (θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο εκτός φυσικά από την προγονοπλητική θρησκευτική ιδεοληψία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.