18/9/09

Ο τουρκικός στρατός θέλει να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων σε ιρακινό έδαφος.

Σύμφωνα με αυτήν την άδεια ο τουρκικός στρατό μπορεί να κάνει επιθέσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων της Τουρκίας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).Με τη βοήθεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών η τουρκική αεροπορία χτυπά τακτικά την οπισθοφυλακή του PKK στο Ιράκ

Τουρκία: Ο τουρκικός στρατός θέλει να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων σε ιρακινό έδαφος.

Ο τουρκικός στρατός ζητά να ανανεωθεί η άδεια που του είχε δοθεί από το κοινοβούλιο για να κάνει επιθέσεις εναντίον Κούρδων ανταρτών σε ιρακινό έδαφος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο υπεύθυνο του στρατού.

Η προηγούμενη άδεια που είχε πάρει ο στρατός λήγει στις 17 Οκτωβρίου.

Το επιτελείο του στρατού έστειλε αυτήν την εβδομάδα στην κυβέρνηση πρόταση να ανανεωθεί αυτή η άδεια, δήλωσε ο στρατηγός Φερίτ Γκιουλέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το τουρκικό κοινοβούλιο έχει στο παρελθόν ανανεώσει μία φορά την άδεια, η οποία ψηφίστηκε αρχικά το 2007.

Νέα ψηφοφορία θα γίνει εφόσον το ζητήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτήν την άδεια ο τουρκικός στρατό μπορεί να κάνει επιθέσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων της Τουρκίας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Με τη βοήθεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών η τουρκική αεροπορία χτυπά τακτικά την οπισθοφυλακή του PKK στο Ιράκ.

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο τουρκικός στρατός επιχειρούσε για μία εβδομάδα σε ιρακινό έδαφος.

Σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση ίσως αυτήν τη φορά δεν ζητήσει την ανανέωση της άδειας από το κοινοβούλιο, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των 12 εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν στην Τουρκία, προσπαθώντας έτσι να βάλει τέλος σε 25 χρόνια εχθροπραξιών και ανταρσίας από αυτήν τη μειονότητα.

Εδώ και ένα χρόνο μάλιστα έχει προσεγγίσει την Τουρκία η αυτόνομη κυβέρνηση των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από την 'Αγκυρα ότι υποστηρίζει το PKΚ.

Όμως ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο τουρκικός στρατός αρνούνται να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK, όπως ζητούν οι Κούρδοι ακτιβιστές.

ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. Αφήστε τα παιδιά να πάνε και θα φάνε καλά.
    Μοιάζει με τον πιτσιρικά που παραλίγο τον δείρει ο φίλος του και ο πατέρας του για να τον προστατεύσει τον κλείνει σπίτι,ενώ αυτός φωνάζει "άσε με να βγω να τον σκίσω!"
    Πάτε ρε γουρουνομύτηδες αν σας βαστάει να σας καντηλιάσουν στο Καντίλ.Εκεί μάλον δεν έχει Αραπάκηδες ,Μπονάνους ,Ιωαννιδαίους.Εκεί έχει σοπάκι ξεγυρισμένο.
    Στρατηγοί δεν βγάζετε νόμο για πρόωρη συνταξιοδότηση;Αν δεν ξέρετε ,εμείς έχομε κάτι αστέρια με πείρα μπόλικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.