9/10/09

Ημερήσια διαταγή Ε. Βενιζέλου στις Ένοπλες Δυνάμεις


Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, σε ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο νέος υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

Η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία της ειρήνης και τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Η διαρκής εκπαίδευση, ο σύγχρονος εξοπλισμός και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχηματίζουν το βασικό τρίπτυχο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι "Τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας, πρέπει ν' αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας".

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Π. Μπεγλίτη, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Καταλήγοντας, ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει: βρισκόμαστε όλοι εδώ, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, έχοντας συνείδηση της σχέσης μας με την ιστορία.-Πηγή: Express.gr

Παρέλαση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Κλίμα εθνικής εορτής θύμιζε χθες η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αμυνας κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής. Εγινε παρέλαση ενώ ακούστηκε από την στρατιωτική μπάντα το γνωστό πατριωτικό τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή». Ο απερχόμενος υπουργός κ. Ευ.Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς κκ. Κ. Τασούλα και Ι. Πλακιωτάκη, υποδέχθηκαν τον νέο υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη.

«Θα συμπαρασταθούμε στο έργο σας, πιστεύουμε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις, και το υπουργείο Αμυνας, πρέπει να είναι έξω από στείρες αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έχει πλήρη γνώση των ευθυνών που αναλαμβάνει. «Θεμελιακό μας καθήκον είναι η εδαφική ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια της Ελλάδος,όπως προβλέπει το Σύνταγμα.Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αποτελεσματικότητα, διεκδικώντας τη μεγαλύτερη εθνική συναίνεση». O κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη «περαιτέρω ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων»
ΒΗΜΑ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

9 σχόλια:

  1. Αρκεί να μην μειώσει την στρατιωτική θητεία, να την αυξήσει πρέπει για την προστασία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄΄ Εθνικη ακεραιοτητα ..΄΄
    ΄΄ Αξιοπρεπεια.. ΄΄
    Ειθε ! Εχει συναινεση της συντριπτικης πλειοψηφιας των Ελληνων (πιθανωτατα) . Ομως ,οι ''απο πανω και απο διπλα του '' συμφωνουν η΄ εχουν πιο ρεαλιστικες αποψεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΩΝ Η ΑΓΓΑΡΕΙΟΜΑΧΩΝ, Η ΓΛΥΦΟΚΟΛΑΔΩΝ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΓΑΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΕΒΡΑΙΕΣ ΕΙΤΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ.
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Α ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΗΓΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΦΟΥ ΑΝΑΡΙΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΩΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΠΕΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος είναι ένας σοβαρός πολιτικός και σίγουρα πανέξυπνος άνθρωπος. Απομένει να αποδείξει και πόσο πατριώτης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μόνο αύξηση της θητείας...και μαστίγωμα στους νεοσύλλεκτος να κ... μερικοί στρατόκ...
    Το θέμα δεν είναι η αύξηση της θητείας αλλά η ποιοτική αναβάθμισή της!έτσι όπως είναι σήμερα είναι άχρηστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπηρέτησε ο κ.υπουργός ;;;; Γνωρίζει κάποιος περί αυτού ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τοποθετηση του κ. Βενιζελου ειναι καλο σημαδι για την Εθνικη Αμυνα...θελουμε να πιστευουμε.
    Μας ανησυχει ομως η τοποθετηση του κ. Μπεγλιτη ως υφυπουργου, ενθυμουμενοι τα...κατορθωματα του κ. Σημιτη για τα εθνικα θεματα του οποιου υπηρξε 'στενος' συμβουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anonime 11.03.to thema den einai an tha apodosei o benizelos enw den upiretise,alla to oti den tha apodosei epeidi einai eunouxismenos opws topothetithike. ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπηρέτησε ή όχι ;;;Γνωρίζει κα΄ποιος να μας ενημερώσει;;;Πχ ο ωραίος Ακης δεν είχε υπηρετήσει και είχε νόμιμη απαλλαγή (όσο νόμιμη μπορεί να είναι).... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.