9/10/09

Άσχημα μαντάτα σε οικοδομή, εξαγωγές, βιομηχανία


ΕΣΥΕ: Πτώση 12,8% στις εξαγωγές τον Αύγουστο
Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το μήνα Αύγουστο 2009 ανήλθε στο ποσό των 2.812,6 εκατ. ευρώ έναντι 4.466,6 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2008, παρουσιάζοντας μείωση 37,0%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Μείωση 16,9% στις οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2009, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας), στο σύνολο της Χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 34.101 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 7.857,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 29.873,4 χιλιάδες m3 όγκου, έναντι 40.512 οικοδομικών αδείων που εκδόθηκαν κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2008 και αντιστοιχούσαν σε 10.572,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 40.717,7 χιλιάδες m3 όγκου.

Πτώση 8,8% στη βιομηχανική παραγωγή

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2008, παρουσίασε μείωση κατά 8,8%, έναντι μειώσεως 2,5% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.

Πηγή euro2day.gr

3 σχόλια:

  1. Εχει "κάτσει" δηλαδή για τα καλά η οικονομία του τόπου, άλλη μία "καμένη γη" παραδίδεται στο τέλος της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης που ξεκίνησε με τόσες πολλές υποσχέσεις, ακριβώς όπως η τωρινή, ή οι προηγούμενες.
    Αντιθέτως, εικόνα απιθάνου χλιδής περιέγραψαν έκπληκτοι ο Χατζηνικολάου(ασανσέρ αυτοκινήτου εντός της βίλας) και οι περί αυτόν δημοσιογράφοι από το γραφείο του υπουργού παιδειας που παραδόθηκε στην κυρία Διαμαντοπούλου. Μιλησαν για σεϊχηδες, χίλιες και μιά νύχτες, που πέρασε εκεί η άλλη σπουδαία κυρια, η κυρία Γιαννάκου. Η "Μαριέττα μας" που λέει ο κωστάκης, ναι εκείνη με την ευαισθησία σε θέματα ιστορικής αλήθειας, δεν μπήκε στον κόπο παραδίδοντας στον Αρούλη να αδειάσει το "λουσάτο" γραφείο της, αλλά ούτε αυτός έδειξε τέτοια μικροψυχία...
    Αντιθέτως πάλι, οι καθαρίστριες στα σχολεία έχουν να πληρωθούν από πέρσυ και σε πολλές περιπτώσεις ανέλαβαν οι μανάδες να βοηθησουν στον καθαρισμό. Επίσης, η πρώτη ενέργεια της νέας υπουργού που ανέστειλε την έναρξη λειτουργίας σε πολλά σχολεία ήταν να απολύσει τους νεοπροσληφθέντες ωρομίσθιους δασκάλους των παίδιων μας για να πάρει άλλους της επιλογής της.
    Να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτές καλές κυρίες όπου πατούν κι όπου βρεθούν εγκωμιάζουν την "παγκοσμιοποίηση", ενώ η νεώτερη(και αρτιμελής)
    έχει προτείνει την εισαγωγή της αγγλικής ως επόμενης επίσημης γλώσσας του άμοιρου τόπου μας.
    Το δίλημα του μέλλοντος δηλαδή για τα ελληνόπουλα φαίνεται να είναι αγγλόφωνα ή αγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να επικαλείστε αναστολή λειτουρ-γίας χωρίς να αναφέρετε λόγους απο-τελεί "γκρίζα πληροφόρηση. Όσο για την απόλυση ωρομίσθιων δασκάλων αποτελεί ξεκάθαρα μαύρη. Ωρομίσθι-ους δασκάλους δεν προσλαμβάνει εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια το ελληνι-κό δημόσιο γιατί απλά όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει, έχουν προσλη-φθεί είτε ως μόνιμοι είτε με 9μη-νες συμβάσεις (αναπληρωτές. Ως ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται μόνο οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του ολοήμερου με συμβάσεις που επίσης έχουν ισχή ενός σχολικού έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να επικαλείστε αναστολή λειτουρ-γίας χωρίς να αναφέρετε λόγους απο-τελεί "γκρίζα πληροφόρηση. Όσο για την απόλυση ωρομίσθιων δασκάλων αποτελεί ξεκάθαρα μαύρη. Ωρομίσθι-ους δασκάλους δεν προσλαμβάνει εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια το ελληνι-κό δημόσιο γιατί απλά όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει, έχουν προσλη-φθεί είτε ως μόνιμοι είτε με 9μη-νες συμβάσεις (αναπληρωτές. Ως ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται μόνο οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του ολοήμερου με συμβάσεις που επίσης έχουν ισχή ενός σχολικού έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.