7/10/09

Πίστη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο δηλώνει ο Γκιουλ πριν επισκεφθεί τη Γαλλία

Προτεραιότητά μας είναι η εφαρμογή στην πράξη των κεκτημένων και των αξιών της Ευρώπης, δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ λίγο πριν φθάσει στο «εχθρικό» έδαφος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ γνώριζε ανέκαθεν πως η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα και η ίδια δεν ορίστηκε ποτέ ως θρησκευτική ένωση.


«Προτεραιότητά μας είναι η πρακτική εφαρμογή των κοινοτικών κεκτημένων στην Τουρκία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος την παραμονή της επίσκεψής του στη Γαλλία, η οποία απορρίπτει μαζί τη Γερμανία την προοπτική της τουρκικής ένταξης προκρίνοντας ειδική σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και την Αγκυρα.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να αποδείξουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε» προσέθεσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, απαντώντας στις ευρωπαϊκές χώρες και στην τουρκική αντιπολίτευση που θεωρούν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν διαθέτει κρυφή ατζέντα για τον εξισλαμισμό της κοινωνίας και αποτελεί απειλή για την Ευρώπη.

«Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να έχει σχέσεις με την Τουρκία ήταν ήδη μία μουσουλμανική χώρα, αυτό δεν είναι νέο. Επιπλέον, η ΕΕ δεν ορίστηκε ποτέ ως μία θρησκευτική ένωση. Οι κοινοτικές αξίες είναι οι αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υπεροχής του δικαίου. Βάσει των παραπάνω έχουμε οικοδομήσει τις σχέσεις με την Ευρώπη» τόνισε.

«Και όχι μόνο η ίδια η Τουρκία υιοθετεί τα κριτήρια της ΕΕ, αλλά τον ίδιο καιρό παίζει ρόλο στην διάδοση αυτών των αξιών στην περιοχή και στις χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία» συνέχισε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.