17/10/09

ΕΠΟΠ: Δεν επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες για το Στρατό Ξηράς

Δεν επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες επιλογής των ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς ωστόσο ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Σύμφωνα με όσα δήλωσα χθες για το ζήτημα των ΕΠΟΠ, είναι προφανές ότι στο Στρατό Ξηράς, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής, αυτές δεν θα επαναληφθούν, αλλά ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης. Αυτό επιφέρει αλλαγή στη σειρά κατάταξης της τάξης του 4,7% στο σύνολο των επιλεγομένων».

«Άρα», σημείωσε, «το 95% των επιτυχόντων και όλοι όσοι δεν επιλέγονται, θα έχουν τη βεβαιότητα ότι επεκράτησαν διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια».

Στο Ναυτικό και την Αεροπορία, η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο συλλογής δικαιολογητικών και αυτή θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς τη συνέντευξη, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή για αναστολή των διαγωνισμών των ΕΠΟΠ έως ότου καταργηθεί η συνέντευξη από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως είπε, με ρύθμιση που θα εισαχθεί στην Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, θα καταργείται η παράμετρος της συνέντευξης «που αφήνει περιθώρια διακριτικής ευχέρειας, καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας Θα απομείνουν συνεπώς μόνον κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κριτήρια αυτά θα συνεχιστούν οι σχετικές διαδικασίες».

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου αναστέλλονται οι διαδικασίες διεξαγωγής των διαγωνισμών για την πρόσληψη 3.800 επαγγελματιών οπλιτών για το στρατό ξηράς, που βρισκόταν κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσής τους, καθώς και του ναυτικού και της αεροπορίας που βρισκόταν στην αρχή τους. Ο λόγος της αναστολής των διαγωνισμών είναι η ύπαρξη των προφορικών συνεντεύξεων, η οποία όπως λέει ο υπουργός αφήνει τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας. Με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό, καταργείται η συνέντευξη και θα απομείνουν, όπως είπε ο υπουργός, μόνο κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας.
Πηγή:NEWSERT.GR,ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

5 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΟΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ,ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ –ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ. .ΓΛΥΦΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΞΕΡΑΜΕΝΟ ΠΕΤΣΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ……
    ΚΑΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ……ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ……..

    ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΒΡΑΔΥΓΛΩΣΣΟΙ?
    ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΡΑ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΤΑΤΟΥΑΖ?
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΙ?
    ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ?
    ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ, ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…….
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ….
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?. ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 10:54, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΒΡΑΔΥΓΛΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ.
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΗΛΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΦΙΛΕ.....ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΟΛΑ...
    ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΚΠΑ.

    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΥΥΥ..ΥΥΥΥ..ΥΥΥΥ.......ΥΥΥΥ..ΥΥΥΥ...ΥΥΥ..ΥΥΡ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

    ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ?

    Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ....

    ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΒΛΕΠΩ.
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΡΑΣΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.