26/10/09

Περίεργη δήλωση του ιδρυτή της Finansbank

"Οι Δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να διαθέσουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Φυσικά θα πρέπει να βρουν αποδέκτη, καθώς ακόμα οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες προσπαθούν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους".

Αυτό είπε ο Husnu Ozgyegin, ο Τούρκος τραπεζίτης δηλαδή που πούλησε την Finansbank στην Εθνική το 2006 και αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που η επισήμανση έχει ένα άλλου είδους ειδικό βάρος.

Προφανώς ο ιδρυτής την Finansbank μιλάει ευρύτερα και έχει σημασία να θυμίσουμε πως κατά τα λεγόμενά του το deal με την Εθνική έχει σημειώσει επιτυχία σε όλα τα επίπεδα ,δεδομένου ότι είναι αυτή την στιγμήν η τράπεζα με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην χώρα και με διαφορά από την δεύτερη.

Ειδικότερα και όπως δημοσιεύει η Τουρκική εφημερίδα Gazetevatan οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια του συνεδρίου 3 Seas Capital Partners, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος της FIBA Holding, Husnu Ozyegin αναφέρθηκε επίσης στη επόμενη φάση στο τουρκικό τομέα των τραπεζών και πρόσθεσε πως το περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε πολλές συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Σημειώνεται ότι η Finansbank ακόμη και στην περίοδο έξαρσης της κρίσης δεν χρειάσθηκε ιδιαίτερη ενίσχυση από την μητρική Εθνική.

axiaplus.gr,reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.