25/11/09

Επιστολή προς τους αρχηγούς κρατών μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απέστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλιώς δεν μπορεί να μείνει αλώβητη από τη Σύνοδο των 27 το Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διαβούλευση με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί, ενόψει της Συνόδου της ΕΕ, σε επίπεδο κυρίως Υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και εάν χρειαστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε χθες τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την κίνησή του αυτή. Κατά τη σύνοδο του Σώματος, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων και την επικείμενη αξιολόγηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Όπως διεφάνη από τη συζήτηση, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι επιμένουν στη θέση τους για απόσυρση της πρότασης για εκ περιτροπής προεδρία. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.
Κατά τη συνεδρία αποφασίστηκε ότι θα συνέλθει η υπο-επιτροπή που έχει συσταθεί για να καταθέσουν τακόμματα τις θέσεις τους επί του περιουσιασκού.

Αποφασίστηκε όπως το Εθνικό Συμβούλιο συνέλθει εκ νέου στις 4 Δεκεμβρίου για να συζητήσει τα ευρωτουρκικά.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Ακόμα και ο Χριστόφιας που είναι ένας νάνος πατριωτισμού μπροστά στον αειμνηστο λεβέντη Παπαδόπουλο, φαντάζει σαν γίγαντας εθνικού σθένους μπροστά στους Ελλαδίτες δοσίλογους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η κατάληξη των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ και της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.
    Στις συνομιλίες ο κ. Χριστόφιας έκανε παραχωρήσεις στον Ταλάτ που μπορεί να τις βρούμε μπροστά μας. Φυσικά, υπάρχει και ένα ζήτημα σκοπιμότητας, για να ρίξουμε από πάνω μας την ευθύνη για το αδιέξοδο, μετά το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
    Εάν όμως ο Χριτόφιας πετύχει αυτά που σκοπεύει στο θέμα της ερωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, εξισορροπέι την κατάσταση και του αξίζουν εύσημα.
    Εμείς ως ιστολόγιο ασκήσαμε κριτική σε κάποιες ενέργειες του προέδρου της Κύπρου, φροντίζοντας να μην πλήξουμε το κύρος του και να μην τον αποδυναμώσουμε.
    Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας πρότεινα να μη βιάζεστε..τέτοιες παπαριές ακούμε συνεχώς και έπειτα μας τον φοράνε κανονικα εκεί που δεν το περιμένουμε.Να είστε έτοιμοι για ξεβράκωμα λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παραχωρησεις περι εκ περιτροπης προεδριας,σταθμισμενης ψηφου,και καταργησης του στρατου μαλλον δεν ειναι μερος μιας βιωσιμης λυσης.
    Αυτα ειναι τα γνωστα.Τα αλλα ακομα δεν τα ξερουμε.
    Με τις ανοησιες του μας εχει φερει σε πολυ δυσκολη θεση.
    Ας επανορθωσει τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.