13/1/10

Γερμανία: Συρρίκνωση-ρεκόρ 5% του ΑΕΠ για το 2009

Την χειρότερη πορεία της από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έως και σήμερα κατέγραψε η γερμανική οικονομία το 2009, καθώς συρρικνώθηκε κατά το ποσοστό ρεκόρ του 5%, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία της χώρας κύριες αιτίες για την αρνητική πορεία του ΑΕΠ, υπήρξαν η ισχυρή υποχώρηση των εξαγωγών αλλά και των επενδύσεων. Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν, σε ετήσια βάση κατά 14,7%.

Παρά, πάντως, την δυσμενή πορεία της οικονομίας, το δημοσιονομικό έλλειμμα παρέμεινε σε καλά επίπεδα, στο 3,2% του ΑΕΠ, γεγονός το οποίο κορυφαίοι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως θετικό.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, ανέμεναν ότι η συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ θα άγγιζε το 4,8%.
euro2day.gr

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ!!

    ΑΜΑ ΜΑΣ ΦΤΩΧΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ (BMW, MERCEDES ΚΛΠ) ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!!

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που είσαι ακόμα...

    Η Δύση δεν έχει κανένα μέλλον, γιατί δεν διαθέτει φυσικούς πόρους ούτε παράγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA PROBLIMATA THA ARXISOYN OTAN O KITRINOS DRAKOS ARXISH KI POULA AYTOKYNITA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Η Γερμανία έχει σοβαρές δυσκολίες. Όλη η ΕΕ έχει δυσκολίες. Αυτο ε΄ναι μια από τις αιτίες που μας καλούν να βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Φοβούνται ότι θα ακολουθήσουν άλλοι-Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία-και θα πάμε όλοι φούντο. ΗΠΑ-Αγγλοι βλέπουν την ευκαιρία να χτυπήσουν την ΕΕ -έως και να τη διαλύσουν-για να ελεγχθούν πολύ πιο εύκολα Γερμανία και Γαλλία. Η Ελλάδα δίνει την αφορμή, είναι ο αδύνατος κρίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.