19/1/10

Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;

του Γ. Δελαστικ
Eμβρόντητος μένει κανείς διαβάζοντας θέσεις που προωθούν τελευταία ορισμένα σοβαρά γερμανικά έντυπα. Παίρνοντας αφορμή από την οικονομική κατάσταση της Eλλάδας και γενικεύοντας όλο και συχνότερα εσχάτως με τρόπο που να συμπεριλαμβάνει και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της ευρωζώνης (Iταλία, Iσπανία, Πορτογαλία), προπαγανδίζουν χωρίς περιστροφές την... κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας αυτών των κρατών-μελών της EE στον οικονομικό τομέα!

Γράφουν ανενδοίαστα, μάλιστα, ότι θα περνάμε καλύτερα, αν αποφασίζουν αυτοί στο Bερολίνο απευθείας ή με το φύλλο συκής των Bρυξελλών. «Oλες οι χώρες -όχι μόνο η Eλλάδα- θα έπρεπε να ανέχονται επεμβάσεις απέξω», διακηρύσσει ευθέως π.χ. η εφημερίδα «Nτι Tσάιτ», η οποία μάλιστα πρόσκειται στο Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα της Γερμανίας, που βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση. Πού να κυβερνούσε κιόλας το SPD, το «αδελφό» κόμμα του ΠAΣOK!
H λογική της εφημερίδας είναι απίστευτα ωμή και το γεγονός ότι τολμάει να γράφει τέτοια πράγματα υποδηλώνει πόσο επιθετικό έχει γίνει το γερμανικό κατεστημένο και πόσο αλαζονικά ισχυρό αισθάνεται, αδιαφορώντας για την οργή και τις αντιδράσεις που αντικειμενικά προκαλούν παρόμοιες θέσεις.

«Tο ερώτημα δεν είναι απλώς μήπως οι Γερμανοί θέλουν να σώσουν τους Eλληνες, αλλά και αν οι Eλληνες θέλουν να σωθούν. Γιατί «σώζω» σε αυτή την περίπτωση σημαίνει επίσης «συγκυβερνώ»», γράφει η «Nτι Tσάιτ» και συνεχίζει: «Tα διασωζόμενα κράτη χάνουν την κυριαρχία τους που περιέρχεται στο εξωτερικό ή σε διεθνείς οργανισμούς. Για τη φορολογία και για τα έξοδα για σχολεία και δρόμους δεν θα λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις στις αντίστοιχες πρωτεύουσες, αλλά στις Bρυξέλλες, στο Bερολίνο ή στο Παρίσι. Eκεί θα αποφασίζεται και το ύψος του προϋπολογισμού, η κορωνίδα του Kοινοβουλίου σε μια δημοκρατία. Φρίκη για κάθε αρχηγό κυβέρνησης, ταμπού για κάθε έθνος. Πολλοί οικονομολόγοι, όμως, υποστηρίζουν ακριβώς αυτό».

Kαθόλου δεν φαίνεται να διαφωνεί η «Nτι Tσάιτ» με την άποψη αυτή. Tο αντίθετο: «Πραγματικά, πολλές χώρες θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, αν η κυβέρνηση παρέδιδε την εθνική κυριαρχία», υποστηρίζει ευθέως η σοσιαλδημοκρατική, υπενθυμίζουμε, εφημερίδα.

Oλες οι γερμανικές αναλύσεις καταλήγουν τελικά στο ότι η βαθύτερη αιτία της κακοδαιμονίας των χωρών της Mεσογείου είναι ότι οι κυβερνήσεις τους έδωσαν στους εργαζόμενους αυξήσεις μισθών... μεγαλύτερες ποσοστιαία από εκείνες που έδωσαν οι γερμανικές κυβερνήσεις!

«Στις νότιες χώρες οι μισθοί ανέβηκαν ισχυρότερα από όσο στη Γερμανία», γράφει με εμφανή φρίκη η συντηρητική «Φράνκφουρτερ Aλγκεμάινε», παρουσιάζοντας μελέτη της γερμανικής τράπεζας Kομέρτσμπανκ - της δεύτερης σε μέγεθος ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας που η κυβέρνηση της έδωσε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και την εθνικοποίησε εν μέρει τον Iανουάριο του 2009, για να τη διασώσει από τη βέβαιη χρεοκοπία.

«Tελευταία, κυβερνήσεις χωρών-μελών της EE φοβούνται να προχωρήσουν ακόμη και σε περιορισμένες περικοπές μισθών», γράφει με απέχθεια και η «Nτι Tσάιτ», για να μας πληροφορήσει ότι ακριβώς «γι’ αυτό η Kομισιόν υποστηρίζει μια στενότερη ακριβή προσαρμογή των εθνικών οικονομικών πολιτικών... Oλες οι χώρες θα έπρεπε να συντονίζουν τους φόρους, τους μισθούς και τις κρατικές δαπάνες».

Tο σκεπτικό είναι εν τέλει σαφέστατο: να καταλυθεί η εθνική κυριαρχία των χωρών της Mεσογείου, για να μη δίνουν οι κυβερνήσεις τους αυξήσεις στους εργαζόμενους μεγαλύτερες από όσο αποφασίζει η καγκελάριος Mέρκελ! Aπό πού αντλούν το θράσος να γράφουν τέτοια πράγματα;

Eίναι εκπληκτικό, δε, ότι η «Nτι Tσάιτ» υποστηρίζει αυτή την πολιτική, παρόλο που στο ίδιο άρθρο της ομολογεί ότι ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών - Πράσινων εκδιώχθηκε από το εκλογικό σώμα, γιατί με την αντεργατική «Aτζέντα 2010» του πρώην καγκελάριου Σρέντερ, «παρόλο που η οικονομία κάλπαζε, οι πολίτες είχαν λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους». Tι να πει κανείς.


AMEΣH AΠEIΛH
H Eνιαία Eυρώπη δεν είναι Pάιχ

Oι γερμανικές θεωρίες περί κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας ορισμένων κρατών-μελών της EE, με πρόσχημα την οικονομική τους κατάσταση, είναι πολύ επικίνδυνες. Mε καμία δικαιολογία δεν επιτρέπεται να αφήνονται να κυκλοφορούν, χωρίς να καταδικάζονται απερίφραστα. Tο παρελθόν της Γερμανίας, ιδίως κατά τον περασμένο αιώνα, όταν προσπάθησε δύο φορές διά της βίας να μετατρέψει την Eυρώπη σε γερμανικό Pάιχ, δεν αποτελεί φυσικά παράγοντα εφησυχασμού. Yποτίθεται ότι η EE αποτελεί χώρο συνεργασίας ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και λαών, όχι στρατόπεδο με Γερμανούς αξιωματικούς που δίνουν εντολές και με Eυρωπαίους φαντάρους που τις εκτελούν.
ethnos.gr



39 σχόλια:

  1. Το ευρωπαϊκό πλαίσιο εντός του οποίου η χώρα βρίσκεται εδώ και 3 περίπου δεκαετίες οριοθετεί σε σημαντικό βαθμό τους κανόνες της οικονομικής ζωής (κανόνες ανταγωνισμού, σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κριτήρια του «συμφώνου σταθερότητας», ΟΝΕ κ.ο.κ) και επηρεάζει μέσω της εξέλιξης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και νομολογίας την εθνική νομοθεσία, τις πολιτικές (περιβάλλον, μεταφορές κ.ο.κ) τις σχέσεις εργασίας και τα επαγγελματικά δικαιώματα πολλών κατηγοριών πολιτών.

    Οι υποστηρικτές του κοινοτικού «αυτόματου πιλότου» θεωρούν ότι όλα είναι θέμα χρόνου, κάποια μέρα θα γίνουν οι προσαρμογές που η ελληνική πολιτική αδυνατεί να κάνει τώρα κι έτσι τα θέματα θα εξομαλυνθούν. Μόνο που οι εκπλήξεις είναι πολλές και συχνά ορατές και δυσάρεστες, αφού η εξέλιξη δεν είναι γραμμική, ιδιαίτερα σε περιόδους ισχυρών πλανητικών ανακατατάξεων και το κοινωνικό κόστος των αλλαγών είναι δυσβάσταχτο.

    Από την άλλη μεριά, η προσπάθεια ουσιαστικής σύγκλισης, δηλαδή αύξησης της ανταγωνιστικότητας πρέπει να ενταθεί, διαφορετικά καμία ΟΝΕ δεν πρόκειται να σώσει την ελληνική οικονομία .

    Αξίζει έτσι να τεθεί το ερώτημα με κάπως ανορθόδοξο μεθοδολογικά τρόπο: έχουμε τελικά ανάγκη κάποιου μοντέλου; Μήπως είναι προτιμότερο εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου να μιλούμε σήμερα για πλεονεκτήματα, προτεραιότητες, συνοχή πολιτικών και συνέργεια δράσεων, στόχους και κατευθύνσεις; Και ποιες είναι πράγματι οι προτάσεις για ένα πειστικό, μέσα και έξω, μείγμα πολιτικής που θα διασφαλίζει βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με σταθερή στροφή στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και στην οικονομία της γνώσης; Κι ακόμα πώς αυτό το «μείγμα» ή «μοντέλο», θα στηριχθεί διαχρονικά από το κράτος και τις πολιτικές δυνάμεις -ώστε να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα και κυρίως αλλαγή επιχειρηματικής και οικονομικής κουλτούρας; Είναι αυτό ρεαλιστικό με την υπάρχουσα πολιτικο-κομματική δομή;
    Ποιος ελέγχει αυτό το παιχνίδι που έγινε πλέον συνώνυμο της αδράνειας, προς όφελος όμως μιας ασύδοτης ολιγαρχίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο Δελαστίκ 40 χρόνια οι Ελληνες πολιτικοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι δεν μπορουν να κυβερνήσουν και να περιορίσουν τα έξοδα του κράτους σύμφωνα με τα έσοδά του (ότι κάνει ο κάθε συνετός οικογενειάρχης ).

    Δεν βλέπω το λόγο που πρέπει να είσαι δύσπιστος .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερωτήματα είναι πολλά: Με ποιο δικαίωμα κάποια πολιτική ολιγαρχία που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ανίκανη να προωθήσει τα κοινωνικά προτάγματα της υιοθέτησης ευρωπαϊκών οικονομικών προτύπων και τρόπων λειτουργίας, επικαλείται το θέμα της εθνικής κυριαρχίας σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας; Την ίδια στιγμή που δανείστηκε αφειδώς τεράστια χρηματικά ποσά για να εκγχρονίσει συνολικά την λειτουργία του κράτους και τα οποία εκ του αποτελέσματος δεν διαχειρίστηκε αναπτυξιακά. Γιατί λοιπόν αυτός που μας δάνεισε να μην έχει λόγο για το που πήγαν αυτά τα χρήματα; Γιατί να επικαλούμαστε συναισθηματικά σχήματα τύπου «ράϊχ» όταν το συνολικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται προ της υποχρέωσης να δώσει εξηγήσεις; Οι εξηγήσεις δεν θα έπρεπε να δοθούν πρώτα απ’ όλα στους έλληνες πολίτες; Οι έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ενημερωθούν για το διακομματικό διαχειριστικό μπάχαλο; Από αυτούς που δημιούργησαν το μπάχαλο πια ενημέρωση μπορεί να περιμένει ο έλληνας πολίτης; Δηλαδή ο «γερμανός διαχειριστείς» μας χαλάει την αισθητική άποψη και όχι ο χαρακτηρισμός «έλληνας επαίτης»;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμω να ελεγχουν οι γερμανοι τους πολιτικους μαιντανους μας παρα οι υμνητες των οθωμανικων μεγαλειων.Ξερεται εμενα με ενδιαφερει πολυ να τιμωρηθουν οι κλεφτες εστω και απο γερμανους αφου οι θεσμοι στη Ελλαδα ειναι ανυπαρκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;

    ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ;

    H Eνιαία Eυρώπη δεν είναι Pάιχ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρουσα ανάλυσις γιά την Γερμανία τής σήμερον, κομμάτι τής οποίας αντιγράφω...

    ...Ποιο ήταν το τελευταίο μεγάλο λάθος της (Γερμανιας)και πώς το πληρώνουν σήμερα όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί; Το λάθος της ήταν ότι μετά την ήττα της αποδείχθηκε ανίκανη να διασφαλίσει την εθνική της ανεξαρτησία. Το λάθος της ήταν που δεν κατάφερε ν' αποτινάξει από πάνω της τον σκληρό εβραϊκό "ζυγό". Το λάθος των μεταπολεμικών ηγετών της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την ειλικρινή "συγνώμη" του γερμανικού λαού σε ειρηνική κρατική γερμανική πολιτική. Ο γερμανικός λαός μετανόησε, αλλά όχι οι λακέδες που τον κυβερνάνε. Οι διορισμένοι από τους Εβραίους εξουσιαστές τους. Οι ηγέτες των γερμανικών κομμάτων, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τους Εβραίους τραπεζίτες. Όμως, ο λαός είναι υπεύθυνος και για τις ηγεσίες του και άρα τα λάθη αυτού του λαού συνεχίζονται.
    Δεν υπάρχει ελεύθερη Γερμανία σήμερα. Δεν υπήρχε από το 1945 και δεν υπάρχει και σήμερα μισό αιώνα μετά. Αυτό, το οποίο υπάρχει, είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία ελέγχεται απόλυτα από τους γνωστούς "οδοιπόρους" της ερήμου. Υπάρχει ένας άβουλος γιγαντόσωμος "μπράβος", ο οποίος, υπό τις οδηγίες του εβραϊκού "αφεντικού" του, επιτίθεται αδιακρίτως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον. Ένας γερμανόφωνος "μπράβος", τον οποίο "δουλεύουν" για πάνω από μισό αιώνα οι Εβραίοι και οι οποίοι, στηριζόμενοι στις ενοχές του, τον στρέφουν εναντίον όποιου θέλουν να καταστρέψουν. Τα πάντα στη Γερμανία ελέγχονται από τους Εβραίους ερήμην του γερμανικού λαού. Οι Εβραίοι της Γερμανίας υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού "καπελώνουν" τους Γερμανούς και με τον τρόπο αυτόν ελέγχουν το σύνολο της συμπεριφοράς του κράτους της Γερμανίας...

    Όλη η ανάλυση (γιά τό ποιός κυβερνά την Γερμανία σήμερα) στό ποιό κάτω "λινκ"
    http://gianniotis.blogspot.com/2010/01/blog-post_7555.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω ηθελα να ηξερα τι θα εκανε ο Ελληνας , αν ηταν στη θεση του Γερμανου και επι 30 χρονια ταιζε, ταιζε, ταιζε το Γερμανο, μονο και μονο για να ανακαλυψει πως ο Γερμανος, τα ετρωγε, η οικονομια του ειναι χειροτερα και απο της Πολωνιας και θελει κι αλλα.


    Ο Ελληνας οχι να κυβερνησει το Γερμανο, να του κανει και κατασχεση για να παρει τα λεφτα του πισω θα ζητουσε!

    Θα ελεγε ο Ελληνας "Tι ειμαι εγω ρε Γερμανε? Αμερικανακι με περασες? Δεν ηξερα να τα τρωω εγω τα λεφτα μου αντι να τα δινω σε εσενα να τα τρως? Νομιζεις πως εισαι εξυπνος? ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΓΕΡΜΑΝΕ!"


    ΜΑΚΑΡΙ να κυβερνουσαν οι Γερμανοι την Ελλαδα για 10 χρονια. Για αρχη, οι μισοι Ελληνες πολιτικοι, τωρα θα ηταν στο κελι 33 να μαλλιοτραβιουνται για το ποιος εκλεψε περισσοτερα και για το ποιος ευθυνεται πως οι Γερμανοι μας πηραν ειδηση.

    Αντιθετα, στην Ελλάδα ειναι ολοι στη βουλη και τα Υπουργεια και τα ιδια κομματα των οποιων τα αρτια εκπαιδευμενα τρωκτικα εξαφανιζαν τα KΠΣ σαν αλλοι Χουντινι, ζουν και βασιλευουν και τρωνε ακομα αλλα με πιο πολυ τακτ. Mεχρι να σουλουπωθουμε λιγο και να ξαναρχισουν παλι το τρελο φαγοποτι, οπως μονο αυτοι ξερουν.

    Γιατι παραπονιεται ο Ελληνας? Αυτος δεν τους ψηφιζει? Και το ΚΚΕ ακομα να ειχε κυβερνησει, τοση ζημια δεν θα ειχε κανει. Δε θα ειχε προλαβει να απλωσει τα πλοκαμια του τοσο γρηγορα.

    Γι αυτο οι Αθηναιοι τους ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΑΝ. Για να μην προλαβαινουν να διαφθειρονται και να γινονται κατεστημενο και "συστημα".

    Αντιθετα οι νεοΕλληνες, τους εκλεγουν δια βιου κυβερνησεις με εναλλαγη καθε 8 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!!! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΡΕΛΗ ΗΤΤΑ...

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 2010 ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ Β ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΑΜΕ...

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ε ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με εντυπωσιάζει ένα πράγμα..
    Ολοι οι αναλυτές που μιλάνε δεν λένε ότι η Ευρώπη θα μας διώξει.
    Απλά λένε ότι αδιάφορο με τα μέτρα που θα πάρουμε, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ μετά από δυό τρία χρόνια θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακόμα και εάν χάσουμε μέρος της "εθνικής" μας κυριαρχίας αυτό δεν νομίζω να επιρεάσει την ζωή του μέσου πολίτη. αυτούς που θα επιρεάσει είναι τα κλειστά επαγγέλματα. Πάντως έστω και θεωρητικά η κατάσταση στην Ελλάδα έτσι ώπως είναι, είναι μη αναστρέψημη με κάποιες καλά οργανομένες ομάδες πολιτών, με πολιτικά ή άλλα μέσα, να κερδοσκοπούν εις βάρος του απλού λαού. Μια τέτοια κρίση ίσως να αποδειχτεί ευκαιρία να ξαναμοιράσουμε την τράπουλα με ποιό δίκαιους τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλάδα έχει απολέσει την Εθνική Κυριαρχία της εδώ και χρόνια. Οι Γερμανοί διοικούν την Ελλάδα μέσω των πολλών Γερμανικών εταιρειών (Siemens,Deutsche Telekom,Hochtief,Thyssenkrupp, Praktiker,Lidl,ALDI κτλ κτλ) μέσω των πολιτικών κομμάτων (μαύρο χρήμα SIEMENS για όλα τα κόμματα), μέσω των προμυθιών στρατιωτικού εξοπλισμού (LEOPARD I & II,υποβρύχια), μέσω πρακτόρων (βλέπε πράκτορας Κόκκαλης,INTRACOM) και μέσω ενεργειών των μυστικών υπηρεσιών τους. Απλά τώρα περνάνε στην 2η φάση του 4ου Ράιχ για την περιοχή της Ελλάδας. Αρχικά θα ελέγχουν τα οικονομικά του Ελληνικού Κράτους, μετά θα μειώσουν μισθούς, συντάξεις και θα φέρουν την εξαθλίωση και τον μαρασμό στον μέσο Έλληνα που θα αναγκάζεται να πουλάει μέχρι και την πατρική του περιουσία για να τα βγάλει πέρα. Στο τέλος αφού θα έχουμε φτάσει σε επίπεδα Αφρικής, δεν θα χρειάζεται πια έγκριση από κανέναν για να επιβάλουν στην Ελλάδα ότι γουστάρουν, όπως πχ τα καινούργια σύνορα της Ελλάδας να φτάνουν μέχρι Λαμία και στο εναπομείνων ελληνικό κρατίδιο να υπάρχει αναλογία 1 Έλληνας προς 2 λαθρομετανάστες. Για δείτε τι έπαθες το άλλο έθνος που αντιστάθηκε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα δεν έχει γλυτώσει τον τελικό διαμελισμό η Σερβία, και εμείς θα είμαστε ο επόμενος που θα έχει τέτοια τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ήταν κάποτε το 1204 που το Βυζάντιο χρωστούσε σε κάποιους Ευρωπαίους νταβατζήδες τα μαλλιοκέφαλα του,έκαναν λοιπόν αυτοί οι νταβατζήδες υπομονή ώσπου μια μέρα αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα..Δεδουλευμένα.
    Η ιστορία γνωστή και δυστυχώς φαίνεται να επαναλαβαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://gianniotis.blogspot.com/2010/01/blog-post_7555.html
    Το λάθος της ήταν που δεν κατάφερε ν' αποτινάξει από πάνω της τον σκληρό εβραϊκό "ζυγό".

    Χριστέ μου! Τι άλλες βλακείες θα υποχρεωθούμε να διαβάσουμε από τους διανοούμενους του καφενέ; Πάρε κ’ ένα μπακλαβά αγόρι μου. Εδώ που φτάσαμε μη ντρέπεσαι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι λέτε ορέ συνέλληνες αναλυτές παντός επισθητού; Το συζητάτε κιόλας με βαθυστόχαστες αναλύσεις, αν θα έπρεπε να μας κυβερνούν ή να μας κηδεμονεύουν οι Γερμανοί; Το έχετε κάψει τελείως; Ή παρασύρεστε ο ένας από τον άλλο;
    Αντί να φωνάζετε όλοι μαζί για τις άχρηστες κυβερνήσεις μας και τα λαμόγια τους πολιτικούς, που πάνε και σπάζουν μέση σαν τον Χατζηαβάτη στις Βρυξέλλες στον κάθε μ...α Γερμανό υπουργό των Οικονομικών, αντί να απαιτήσουν επίσημα τις πολεμικές αποζημιώσεις των δεκάδων δις που μας οφείλουν, αφόταν ρήμαξαν τον τόπο μας και τις υποδομές μας; Δεν ντρέπεστε ούτε τόσο δα και μόνο που το συζητάτε; Αίτημα αποζημιώσεων τώρα, για να ξεχρεώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας, όχι να βγαίνει μπροστά μόνος του ο Γκλέζος, κιοτήδες ευρωλιγούρηδες.

    APELLIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρός κύριον "Απελλιν" ενταύθα.
    Απόσπασμα από παμπάλαιον βιβλίον το οποίον μάλλον ΔΕΝ έχει υποπέσει στήν αντίληψήν σας.


    Πρωτόκολλο Δεύτερο:

    Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
    Η διανοούμενη τάξη των Χριστιανών θα καυχιέται για τις γνώσεις της και, χωρίς να τις εξετάζει λογικά, θα ενεργοποιεί όλα τα διατάγματα της επιστήμης, τα οποία θα συγκεντρώνουν οι πράκτορές μας, για να οδηγούν τα πνεύματα των Χριστιανών/Ζώων στην κατεύθυνση που μας είναι αναγκαία.
    Μη νομίσετε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις μας είναι αβάσιμες. Παρατηρήστε τις επιτυχίες, τις οποίες μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στο Δαρβινισμό, στο Μαρξισμό, στο Νιτσεϊσμό.
    Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά τα Κράτη δε μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη, και έτσι αυτή έπεσε στα χέρια μας. Με αυτή πετύχαμε επιρροή, μένοντας συγχρόνως αφανείς.


    Πρωτόκολλο Τρίτο:

    Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
    Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
    Όλα αυτά τα δήθεν "δίκαια του λαού" δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
    Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος.
    Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται τα ζώα οι Χριστιανοί.
    Οι Χριστιανοί/ζώα έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
    Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν "μεγάλη". Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.
    Προς το παρόν είμαστε άτρωτοι σαν διεθνής δύναμη, διότι, όταν μας επιτίθενται σε ένα κράτος, μας υπερασπίζονται στα άλλα. Η λέξη "ελευθερία" βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, εναντίον κάθε δύναμης και αυτής ακόμη της δύναμης του Θεού και της Φύσης.


    Προφητικά λόγια; Ή όλα προσχεδιασμένα; Αγοράστε το βιβλίο.
    Υπαρχει σ' ολα τα βιβλιοπωλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 19 Ιανουαρίου 2010 2:37 μ.μ.


    Μην επικαλεισθε κατι που οχι μονο δεν πιστευετε, αλλα το καταπολεμησατε μεχρι Σταυρωσεως κιολας!
    Αχρειοι! Προβοκατορες και δολοφονοι των Λαων.

    Galia IV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε μας παρατάς ρε Δελάστικ με τις εμμονές σου μια με τους αμερικάνους και μια με τους γερμανούς;
    Εδώ σε 20 χρόνια θα μας κυβερνάνε πακιστανοί και αλβανοί δήμαρχοι, νομάρχες, υπουργοί και βουλευτές. Σε 30 θα έχουμε και Αλβανό πρωθυπουργό.
    Εάν είναι οι Γερμανοί να μας σώσουν από αυτό το εφιαλτικό σενάριο και τους "ανθρωπιστές" της συμμορίας/συ-μωρίας Γιωργάκη ας φέρουν και τη Βέρμαχτ ή όπως διάλο λένε τώρα το στρατό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Οι Χριστιανοί/ζώα έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται''

    Καλυτερα ουτε εγω δεν θα μπορουσα να το θεσω.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΟΚΟΙ??

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΗΜΊΤΗς ΚΟς ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΣΕ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ"???

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΝΟΧΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ Ως ΕΧΙΔΝΑ ΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, ΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 99. "Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αγαπητέ διαχειριστή, στέλνω αυτό το άρθρο για ανάρτηση, αν συμφωνείς ότι αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ

    (Η αληθινή ιστορία της Πανωραίας Χατζηκώστα)

    Αφορμή για την διήγηση που θα σας παραθέσω, μου έδωσε ένας αδαής δημοσιογράφος με εκπομπή σε έναν καθόλα νεοταξικό μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, με τη συνεχή υποτιμητική αναφορά του στο όνομα αυτής της μεγάλης ελληνίδας. Και το έκανε, όπως πολλοί από εμάς, που εν αγνοία μας προσβάλλουμε καθημερινά στις συζητήσεις αυτήν την αγνή ψυχή, στην προσπάθεια μας να περιγράψουμε την καχεξία και την κακομοιριά του νεοελληνικού κράτους. Στην Ελλάδα των Βαυαρών, λοιπόν, καταδιώχθηκαν ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης και άλλοι αγωνιστές, όπως ο μέγας Νικηταράς, που πέθανε άπορος στην ψάθα κάπου στον Πειραιά. Και ντρεπόταν, αυτός ο «ομοιοπαθής» της Ψωροκώσταινας να πάρει την βοήθεια που του πρόσφερε το φιλάνθρωπο χέρι ενός Άγγλου διπλωμάτη, που είχε ακούσει για τη μεγάλη φτώχεια στην οποία ζούσε ο ξεχασμένος από τους κρατούντες ήρωας. Αρνήθηκε, για να μη δώσει αφορμή λέει, σε κανέναν ξένο να κακολογήσει την πατρίδα του ότι ξεχνάει τους ανθρώπους της. Αυτή η μεγαλειώδης ομολογία πατριωτικής αγάπης είναι ικανή να κάνει ένα δάκρυ να κυλήσει.
    Όμως δεν είχε θέση για όλους αυτούς η νέα, ελεύθερη Ελλάδα. Ούτε και η Ψωροκώσταινα φυσικά. Με τα χρόνια, η συλλογική μνήμη των νεοελλήνων άρχισε να διαστρέφεται εξαιτίας των ιδανικών μιας νέας ανερχόμενης αστικής τάξης, που είχε ως σκοπό της την κοινωνική καταξίωση και την ευμάρεια, με επίκεντρο την ξενόφερτη βασιλεία, αλλά επίσης και από τις δυτικές έντονες πολιτισμικές επιδράσεις. Έτσι, κάθε λαϊκή μορφή, κάθε τι λαϊκό, υπέστη μια υποβίβαση, μετεξελίχθηκε σε έναν περιφρονητικό ορισμό που θύμιζε το μίζερο παρελθόν από το οποίο η νέα αυτή μεγαλοαστική τάξη είχε ξεφύγει, με την προσμονή του πλήρους εξευρωπαϊσμού της. Η Ψωροκώσταινα ήταν μια τέτοια περίπτωση υποτίμησης και άδικης περιφρόνησης. Δεν ταίριαζε δίπλα στην madam Pompidou και στα σαλόνια, και επειδή η δεύτερη λογιζόταν σαν όντως κυρία, η Ψωροκώσταινα έγινε κάτι σαν την εθνική μας ντροπή. Και ενώ θα έπρεπε να την τιμούμε και να την μνημονεύουμε, όπως ακριβώς και στην παραβολή με τον οβολό της πτωχής χήρας, εμείς αντίθετα την περιφρονήσαμε. Διαβάστε την ιστορία της και κρίνετε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. « Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν Ψωροκώσταινα. Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου (θλιβερή έμπνευση), το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα. Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα.
    Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.
    Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
    Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι Ψωροκώσταινα. Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα. Αλλά, ποιά ήταν αυτή η Ψωροκώσταινα; Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
    Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά. Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
    Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι Ψωροκώσταινα, προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

    «Λεξικό Λαϊκής Σοφίας», Τάκη Νατσούλη-Εκδ. Σμυρνιωτάκη-σελ. 581.

    Ο συμπαθέστατος Σπαθάρης μπορεί να «έφυγε» αλλά οι Καραγκιόζηδες είναι ακόμη εδώ. Στις μέρες μας, που η Ελλάδα έχει γεμίσει με Χατζηαβάτηδες και με άλλες κωμικές φιγούρες του Θεάτρου Σκιών που σπάζουν στη μέση, λείπει δυστυχώς ο Μπάρμπα Γιώργος με την γκλίτσα.

    Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
    (ζωγράφος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε 3.21, για να μου γράφεις αυτά, μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου και αν το κατάλαβες πες μου πού διαφωνείς; Τώρα, για τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών (που δεν τα ονομάζεις)τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν τα έχω διαβάσει και στις δύο υπάρχουσες εκδόσεις τους; Μην κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας, αγαπητέ.
    Όσον αφορά τον ANTI-EAST, 4.14
    ''Οι Χριστιανοί/ζώα έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται''

    Καλυτερα ουτε εγω δεν θα μπορουσα να το θεσω.
    θα του έλεγα, πως αν οι χριστιανοί/ζώα έχασαν τη συνήθεια να σκέπτονται στις 12 ακριβώς, αυτός την έχασε στο 12 παρά πέντε..

    APELLIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυο ερωτησειςς απευθυνομενες προς ολους τους σχολιαστες μεχρι στιγμης στην ανωτερω αναρτηση (εκτος του ελληνόφωνου εβραιου "μεγαφωνικου" προβοκατορα) σ' αυτο το ιστολογιο.

    1) "Αν οι Εγγλεζο-ισραηλινο-αμερικανοι δεν ειχαν προκατασκευασει και τρομοκρατησει τον Κοσμο με το χτυπημα τους την 11 Σεπτεβριου 2001 στην Νεα Υορκη, θα ειχε ο Κοσμος σημερα φθασει (και στήν Ελλάδα) σ΄ αυτην την κατασταση";

    2) "Αν το Ισραηλ γεωγραφικα, ευρισκετο μεταξυ, Αργεντινης και Περου, θα υπηρχε η λεγομενη "Μουσουλμανικη τρομοκρατια" σημερα, ή η ιδια αυτη "τρομοκρατια" που επιβιωνουμε καθημερινως θα ειχε καποιου ειδους Ισπανοφωνης μαρκας;

    Καθε λογικη απαντησις δεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @
    ANTI-EAST
    ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.......
    ΜΠΡΑΒΟ.......
    ΤΙ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ...

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τώρα ποιος μας κυβερνά, δηλαδή; Τα τσιράκια των Ευρωπαίων και Αμερικανών και τρώνε πολλά.

    Άντε να μας αναλάβουν οι Γερμανοί, να βάλουν κάποια τάξη, μπας και δούμε άσπρη μέρα. Προσωπικά, τους προτιμώ, από τους σημερινούς κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 19 Ιανουαρίου 2010 6:11 μ.μ.

    ΤΡΙΣΣΟΟΟΝΝΝΝ, με τοσο φορτισμενα συναισθηματα "αγαπης" που εχει ο ANTI-EAST ξερεις μπορεις να τον μηνυσεις και να τον βαλεις και φυλακη. Εχει γινει νομος τωρα και στην Ελλαδα. (Ή θα γινει 'σιγα-σιγα' που τραγουδαει κι ο Σταματης).
    Πρεπει να κουβαλαμε ως εκ τουτου υποχρεωτικα ΜΟΝΟ συναισθηματα αγαπης στα μανικια μας. Ακομη και για τους εγκληματιες.

    ΥΓ.
    ANTI-EAST, μην απογοητευεις τους φιλους του ΤΤΤΤΡΙΣΣΣΟΝΝΝΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Pounai
    to Christaki Boulgari apo Londino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;

    ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ;

    H Eνιαία Eυρώπη δεν είναι Pάιχ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ANTI-EAST

    Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;

    ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ;

    H Eνιαία Eυρώπη δεν είναι Pάιχ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ANTI-EAST

    Kainourgio frouto auto! Meta tous ameriknoligourides kai tous Rosoligourides tora kai Germanoligourides! Toso diskolo inai na pisteusoume stous EUATOUS MAS?Tora oso afora ton Mino kai tous peri auton an mporoun na diavasounta aingmata tis istorias tomos 4 selides 68-77 (mi fovaste den dagkonoun).Epuisi i thesis einai to ligotero periergi:Apo tin mia den tolmate na upepaspiste tin gnisiotiita ton legomenon "Protokollon" kai pos na tolmiseis alloste apo tin stigmi pou den uparxei ENAS SOVAROS ISTORIKOS pou na tin uperaspizetai alla apo tin alli to xrisimopoieis logo diaforon nefelodonon(upotithetai) epalitheuseon apo tis opoies en anaferis esto MIA.Me autin tin (mi) logiki se ligo mporeis na mas peis oti kai o Nostadamos einai alithis profitis!giati i epixeirimatologia einai idia (upotithemenes) nefelodeis "eplitheuseis".Epipleon an pisteuome oti tha kanoume sovari eksoteriki politiki vasizomeni se "protokolla" kai "profities" tote eimaste se poli lathos dromo kai LIPAMAI GIA TIN PATRIDA MAS. Tora gia ton ANONIMO 1.35"Pounai
    to Christaki Boulgari apo Londino?"
    exo kai ego 1 erotisi: pou einai to "trelo agori" pou den exei ton andrismo na grapsei me to onoma tou?Se periptosi pou eisai o kat 'epggelma aristros ektos apo xafies eisai kai provokatoras alla apno apo OLA ANAKSIOS NA LEGESAI ANDRAS.Tin epomeni fora pou tha anfertheis me anoikeio tropo se mena as exeis to tharos na grpseis me to onoma sou kia enan arithmo tilefonou oste an an einai na sinatithoume kai na ksekatharisoume kapoius logariasmous...An prgmstika eisai kati kalitero apo enas anadros uvristis tou opoiu i thesi tha itan sta soultanika xaremia
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προκαλεί τρομερή εντύπωση ψευτόμαγκες είρωνες, άθεοι..κοκ,πόσο αλεργικοί έχουν γίνει στο άκουσμα και μονο της λέξεως ΑΓΑΠΗΣ......
    Τι να πω, φοβερό πράγμα η έλειψη της...
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.....


    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Christaki Boulgari apo Londino.

    Zito i mourtadela.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Anonime 1.55 sinexise 1.55 sinexise na apodeiknueis poso anadros geloios kai tipotenios eisai!Pou einai i epixeirimatologia sou sto jitima to opoio daprgmateuetai to arthro ekei pou profanos einai o aniprkti aksiprepia sou!Kata t'alla os gonisio goiusoufaki ekeis kathe logo na zitokraugazeis gia tin moutradella tin opoia rtin xrisimopoies kata koron se lathos meria mallon os upokatastato (san methadoni ena pragma) logo steritikou sundromou apo tin elleipsi katanalosis omou kreatos!Sunexise PALIATSO ME DIAKEDAZEIS! Epipleon epeidei eisai kai agramatos to onoma mou einai Christos Voulgaris kai oxi Christaki Voulgari
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος είπε...
    Christaki Boulgari apo Londino.

    Zito i mourtadela.
    Anonime 1.55 Zito ta agramata, talaipora kai ponemena goiusoufakia pou mas xarizoun aplochera gelio!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @1:35 π.μ.
    Εκτός από ψευδός στό στόμα..είσαι και ψευδός στην καρδία σου....
    νεκρός πνευματικά...δύσκολο πράγμα η αγάπη....ακόμη και να την προφέρεις....τα αποθημένα σου πολλά...περαστικά σου...

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aντε κι ο ΤΡΡΡΙΣΣΟΝΝΝ* στην εντεκαδα.

    Christaki apo Londino opoy nanai tharthei kai o galias apo Ierousalim na peksoume topi.

    *Και γ.μπιπ τα Γαλλικα μου εε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @1:32 π.μ.
    H λέξη ΤΡΙΣΣΟΝ δεν είναι γαλλική,αλλά Ελληνικότατη,για να μάθεις τι σημαίνει καλό θα ήταν να διαβάσεις το βιβλίο ΓΝΟΦΟΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ,εκδόσεις Παπαδημητρίου.
    Πιστεύω να καταλάβεις...αν και δεν το νομίζω....

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ.
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΞΩ ΤΑ 2/3 ΕΞΩ ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ).
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @10:34 π.μ.
    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συγνωμη, αλλα με το σχολιο σου της "19 Ιανουαρίου 2010 2:40 μ.μ." μας διδεις την εντυπωση οτι εισαι μερικως αδαης αποκαλοντας τους εβραιους ή εβραιοπληκτους ..."Γερμανους".
    Αν ειχες διαβασει το βιβλιο σε οποια δηποτε εκδοση, το υφος και η χροια του σχολιου σου θα ταν διαφορετικα.
    Πρεπει να βαλης για καλα στο υποσυνειδητο σου ποιοι ειναι η ριζα του κακου.

    ΥΓ
    Δεν αναφερω τον τιτλο του βιβλιου να μην βγαλουν αναφυλαξια μερικοι. Κι αρχισουν και ξυνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.